Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez agg » 15 paź 2010, 13:44 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewela, ja bym kitka przygarnela, ale nie moge z takich samych powodow dla ktorych nie chce psa czy innego zwierzecia... co z nim zrobie jak np. pojade do polski na swieta albo gdziekolwiek indziej z innej okazji? szkoda :neutral:
dzis powtorka "pody pump" :wink: mam nadzieje, ze moje miesnie sie nie "zakwasza" i bede mogla sie jutro ruszac :lol:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez syjonka » 15 paź 2010, 14:53 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ale dzisiaj dzień, najpierw mi się wszystko udawało: załatwiłam w końcu ważną sprawę, zrobiłam jabłka do słoików, wyszły mi przepyszniaskie naleśniki (z jabłkami) a potem wszystko trach... zepsułam robot do miksowania, spadły mi takie obcążki w scyzoryku i się wykrzywiły (ukochane obcążki mojego mężyka), potem się sparzyłam sobie paluch i tylko czekam co jeszcze mi się przydarzy...
ja nie lubię mieć futrzastych zwierząt w domu, na ogródku np. psa to tak, ale nie w domu, ta sierść na wszystkim :-P
-
- syjonka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez Kitty » 15 paź 2010, 16:17 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewela, ja bym z mila checia kotka wziela, tymbarziej, ze synek je uwielbia. Niestety tak jak pisala agg, co my z nim zrobimy jak pojedziemy gdzies na wakacje :roll: W sumie sa kociarnie, gdzie mozna puszka zostawic, no ale nie wiem. Tez posiadanie kuwety mnie odstrasza ffggf ;)
syjonka, mam nadzieje, ze reszta dnia nie bedzie pechowa ;) I cieszy mnie fakt, ze jabluszka sie przydaly :mrgreen:
agg, ja na silownie ide jutro z samego rana, ale strasznie mi sie nie chce ;)
A moj dzien zaliczam do udanych :-D W sumie nic specjalnego sie nie stalo, ale bylo milo, bo maz mial wolne ;) I jeszcze kolezanka mnie odwiedzila, milo spedzilysmy popoludnie, do tego maz wzial synka na spacer, zebysmy mogly sobie na luzie posiedziec :030: Takze full wypas ;)
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez kindzulinaa » 15 paź 2010, 16:17 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Jestem dzisiaj padnieta.Od rana urwanie glowy.Rano musielismy jechac do register office po kopie aktu urodzenia malutkiego,pozniej jeszcze nam sie przypomnialo ze zapomnielismy cos kupic i tak zlecialo az do teraz.Walizki juz mam prawie popakowane,a teraz mam przerwe na kawke wiec postanowilam jeszcze napisac do Was :)
Jutro juz lecimy do Polski :) W koncu!!!
A tydzien rzeczywiscie blyskawicznie zlecial.Oby przyszly sie dluzyl hihi :)
Ja to bym sobie szarlotke zjadla.Mam nadzieje,ze moja mama lub tesciowa upichcily jakies pyszne ciasteczko :wink:
Dobra kochane to trzymajcie sie i pozdrowionka dla kazdej z osobna :)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez dorcik101 » 15 paź 2010, 17:27 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Wysprzatalam chalupe, zdarzylam przed meza przyjsciem z pracy. Znowu mi marudzil ze zamiast odpoczywac to sprzatam ale przynajmiej jutro nic nie trzeba robic moze malenstwo wyskoczy.
-
- dorcik101
- Raczkujący
Napisane przez Kitka » 15 paź 2010, 18:51 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Oj mówię Wam, kamień z serca :roll: Delikatnie mówiąc upierdliwa ta alergia była :roll:
Trochę kupka rozlazła dziś była, no ale musi powoli się organizm przystosować do nowego. jakby nie patrzeć to szok dla brzuszka...
dorcik To Ty jeszcze czas masz :wink: Ja urodziłam 9 dni po terminie :-D
kindzulinaa Miłego pobytu w PL!
Padnięta jestem :-| Dopiero co wróciliśmy od znajomych i wszystko na szybcika. Kolacja, kąpanie i lulu...także odpoczywam, bo w końcu cisza nastała :grin:
pa babki
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez dorcik101 » 16 paź 2010, 14:37 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Dzis bylismy na car boot ale nic specjalnego nie kupilam :(
Nudzi mi sie wszystko wysprzatane, maz samochod myje a gdyby Maly juz sie urodzil to bym karmila hehe.
Kreci sie ale do wyjscia mu nie spieszno. No nic bede cierpliwa. Tzn postaram sie.
-
- dorcik101
- Raczkujący
Napisane przez Kitty » 18 paź 2010, 08:31 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Nasz weekendzik byl super :mrgreen: Tyle sie dzialo, ze jeden post na opisywanie to za malo ;) Powiem tyle, ze weekend zaliczam do jak najbardziej udanych :mrgreen: Ah, i w sobote poszlismy ze znajomymi na obiad i,ze tak powiem nazarlam sie jak swinia, hahahaha :mrgreen: :mrgreen:
A na dzisiejszy dzien nie mamy wiekszych planow. Moze pojdziemy na play group, ale to sie zobaczy. Byc moze bedziemy leniuchowac caly dzien i tylko na maly sapcer pojdziemy. Jak narazie synek stoi w ganku i lize szybe :zdziw: No nic, jak mu smakuje to niech sobie lize g:D>
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez dorcik101 » 18 paź 2010, 11:05 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
My nadal czekamy na Synusia az wyskoczy. Mam nadzieje ze to juz w tym tygodniu.
-
- dorcik101
- Raczkujący
Napisane przez ewela119 » 18 paź 2010, 11:34 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez Kitty » 18 paź 2010, 12:16 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
dorcik101 napisał(a):no zeby nie te siku to bym chodzila i chodzila.
;) ;) Ale mi sie przypomnialo ;)
My w moim 8 miesiacu wybralismy sie na tydzien do Lake District i czasem w trakcie chodzenia i zwiedzania tak mnie siku sciskalo, ze w krzaki nie jeden raz musialam wskoczyc, lol :-D
ewela to moze pora pomyslec o nastepnym szkrabie ;) ?!
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez malaroksi » 18 paź 2010, 12:17 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Dzisiaj też słonko ładnie świeci . Ja wczoraj pojechałam do argosa i kupiłam odwilżacz , bo normalnie przedpokój mam tak zawilgocony że mi wieszak spadł ze ściany bo kołki się rozlazły. Powiedziałam STOP WILGOCI i kupiłam urządzenie które ściąga wilgoć do 150m2 wiec postawiłam je w przedpokoju i leci na cały dom , czyli salon i kuchnie plus przedpokój i schody i u góry 2 sypialnie plus łazienka. Po 3,5 godzinach wylałam ze zbiornika ponad 2litry wody tak więc myślę że warto było. dokupiłam przedłużacz by pociągnąć na przedpokój i suszarki nakładane na kaloryfer , tak by suszyć pranie tylko na jednym kaloryferze na przedpokoju a nie po całej chałupie , bo potem nic nie czuć ciepła a wilgoć z ubrań jest wszędzie . Mój oczywiście zły na mnie bo 160f wydałam na to, a On myślał ze kupie jakieś za 40 f .
Musiałam dzieci położyć wcześniej i go udobruchać kobiecym sposobem zanim poszedł na noc do pracy bo w sumie to nie koniec moich pomysłów co jeszcze kupić :) a nie chce by wybuchł ze złości przy kolejnych zakupach hi hi ...
Dorocik kurcze ty już na dniach rodzisz tzn w sumie w każdej chwili możesz ale SUPER :) oby wszystko poszło gładko,szybko i bez problemowo i by dziecie było zdrowe.
Ja żyję ciążą mojej bratowej , teraz ma 6ty tydzień i zachowuje się jak poparzona , wszystko chce wiedzieć z góry rok na przód, jeszcze u lekarza pierwszej wizyty nie miała a ona już się pyta o takie dziwne rzeczy typu co robić jak ma dziecko kolke, czkawke itd że normalnie wysiadam. Już normalnie skypa nie włączam bo mam schize że zaraz bedzie chciała gadać , a Ja się cieszyłam że za miesiąc do Nas przylatuje , teraz wiem że to będzie koszmar :mad:
Aha , schudłam w ogóle do 64,5 i jakoś wszyscy zaczęli się pytać czy nie jestem chora itd mój nawet powiedział że zaczynam źle wyglądać i żebym przestała się odchudzać i przybrała z kilogram. W weekend zaserwował mi pizze i mase słodyczy i tak przez piątek sobotę i niedzielę przytyłam 1.5kg dziś dojadłam słodycze i znowu bede mogła się odchudzać ale do 65kg faktycznie mniej już nie chcę bo mi doopy już nie widać a ubrania 12ki się robią za szerokie i bym musiała znowu zmieniać garderobe. Dobrze się czuję tak własnie przy tych 65kg więc cieszę się że mogę sobie znowu podjadać słodycze :) Ale i tak będe sie zdrowo odżywiać i nadal gotować na parze, no w weekendy jak sobie pozwole na coś wiecej to w tygodniu i tak to zrzucę.
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez ewela119 » 18 paź 2010, 12:26 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Co do dziecka to moj nadal nie daje sie przekonac :/ Ciagle jest jakies ale, glownie martwi sie o finanse, ze sobie pod tym wzgledem nie damy rady. No ale przestalam brac tabletki i teraz jakos specjalnie sie nie zabezpiczamy wiec co miesiac jest ten dreszczyk emocji, bedzie @ czy nie ;) A poki co mam 2 koty :mrgreen:
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez syjonka » 18 paź 2010, 18:21 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ja spadłam do 64kg i ciągle w dół. spodnie zaczynają mi z tyłka zlatywać, a niczego sobie nie odmawiam, na prawdę niczego (zwłaszcza łakoci). szwagierka mówi, że niknę w oczach. jeszcze mi to aż tak nie przeszkadza, ale jak tak dalej pójdzie to młody wyssie mnie razem z mlekiem :mrgreen:
a ja właśnie dzisiaj z apteki odebrałam implant antykoncepcyjny i 3listopada będą mi go "instalować", tylko jak widzę tą igłę (opakowanie zawiera też aplikator) to mi ciarki po plecach przechodzą... ale postaram się być dzielna :roll:
-
- syjonka
- Rozeznany
Napisane przez Kitty » 18 paź 2010, 18:52 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
malaroksi napisał(a): no w weekendy jak sobie pozwole na coś wiecej to w tygodniu i tak to zrzucę.
Wlasie ja tak robie i w ciagu tygodnia jem normlanie(zdrowo, bez objadania) a w weekendy sobie pozwalam na male conieco :mrgreen:
Tak z ciekawosci zapytam, jaka Ty jestes wysoka?
ewela119 napisał(a):przestalam brac tabletki i teraz jakos specjalnie sie nie zabezpiczamy
To w takim razie mozna powiedziec, ze ogloszenie przez Ciebie, ze jestes w ciazy, to tylko kwestia kilku tygodni :mrgreen: :mrgreen:
-
- Kitty
- Zadomowiony
-