Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
ania118, jak moja miala 3 miesiace to zasypiala o 20 i wstawala po 7, czasami tylko raz budzila sie na karmienie a teraz sie pozmienialo
:)
sandru$
Rozeznany

Reputacja: 20
Pokojowy

to jeszcze lepiej mialas niz ja ;) ja karmie caly czas piersia i sie dziwie, ze moj nicolas nie wola czesciej cyca w nocy, ale za to w dzien wytrzymuje bez cyca max. dwie i pol godz ;/

ania118
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

sandru$, moze powinnas przez dluzszy czas ja przetrzymac do tej pzniejszej pory, bo 5 rano to troche wczesnie;) a moze za dlugo sypia w dzien?
to musi byc troche meczace dla ciebie a i dla niej tez napewno dlatego wczesniej pada.
moj maly odkad skonczyl 4 mce raczej nie wstaje przed 9 , a odkad skonczyl 6mcy to spi 11-12 godzin bez przerwy;)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

wiesz co bogini8, nie wiem czym to dokladnie jest spowodowane, nawet jak zasnie w dzien o 15 wstanie o 17 to i tak o 19 juz chce isc spac, a w dzien sypia max 3 godziny (lacznie) to nie wiem czy to za duzo. postaram sie ja przestawic ale moja mala uparciuszka mi raczej tego nie ulatwi :)
sandru$
Rozeznany

Reputacja: 20
Pokojowy

sandru$, wiadomo jak kazde dziecko, przestawianie pewnych nawykow trwa tygodniami niestety, moj maly znowu nie uzywa juz smoka ,pozatym ze musi go miec na chwile do zasniecia, ale jestesmy wlasnie na etapie oduczania zobaczymy co z tego wyniknie, oduczylismy juz butelek ze smokiem to moze i smoki sie uda;)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Na pewno się uda. Bardzo mało widujemy dorosłych ze smoczkiem w ustach, a to sugeruje, że w większości przypadków odzwyczajanie od smoczka prędzej czy później się udaje :)
Albiorix
Stały Bywalec

Reputacja: 68
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Gaba76 » 23 sty 2012, 21:46 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Albiorix, :lol: :lol: :lol:
Gaba76
Stały Bywalec

Reputacja: 49
Pokojowy

Albiorix napisał(a):Na pewno się uda. Bardzo mało widujemy dorosłych ze smoczkiem w ustach, a to sugeruje, że w większości przypadków odzwyczajanie od smoczka prędzej czy później się udaje :)
wow..dzieki za ta zlota mysl, sama bym na to nie wpadla.....<rotfl>
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Albiorix napisał(a):Na pewno się uda. Bardzo mało widujemy dorosłych ze smoczkiem w ustach, a to sugeruje, że w większości przypadków odzwyczajanie od smoczka prędzej czy później się udaje :)

Od smoczka może i tak. Gorzej od cyca....

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

oj chlopaki chlopaki :D
dorotajab
Zaangażowany

Reputacja: 151
SzanowanySzanowany

AdamBoltryk a ja nie zamierzam odzwyczajac go od cyca bo poki co to najlepsze dla niego ;D

ania118
Początkujący

Neutralny

sandru$ napisał(a):Ma 11 miesiecy chodzi spac okolo 19 nie da sie jej przeciagnac bo i tak zasnie, a nawet ja pojdzie czasami po 21 spac to i tak o 5 otwiera oczka :)

hejka
ja mam rade, jezeli chcesz zeby dzidzia budzila sie o 6.00 a budzi sie o 5.00 budz ja przez 3 nocy godzine wczesniej czyli o 4.00, obudz ja zeby otworzyla oczy i wyjdz z pokoju, zasnie znowu, tak przez 3 dni. za jakis czas, tydzien czy 2 sprobuj przestawiac ja zeby budzila sie o 6.00 a potem o 7.00, u mnie zadzialalo. polecam

Dodano: -- 28 sty 2012, o 21:15 --

ania118 napisał(a):ja to chyba mam cudowne dziecko ma 3 miesiace, przetrzymuje go do 10 potem wstaje o 2 i 6 na jedzenie i spi z mamusia przewaznie do 9 rano ;)

hej, z calym szacunkiem, ale przetrzymywanie dziecka do tak poznej pory nie daje nic dobrego dziecku, bo jest przemeczone i nie wyspane, 19.00 kapiel i spac, i jeszcze karmioenie czastkowe zeby do 6.00 wytrzymywalo bez jedzenia. a co do drzemek to sa bardzo potrzebne i nie prawda jest ze jak nie ma drzemek to lepiej i dluzej spi w nocy, wlasnie jest na odwrot, moje dziecko ma juz tylko jedna drzemke, o 19.00 kapiel, butelka, 19.30 w lozeczku i spi do 7.00.
polecam mamy swietna lekture autorstwa Meliny Blau i Tacy Hogg, "jezyk niemowlat" i duga ksiazka "jezyk dwulatka"!
poprostu wszsytko tak jest swieta prawda i :)

Dodano: -- 28 sty 2012, o 21:17 --

pozdrawiam serdecznie wszsystkie mamy

izabellka81
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

izabellka81 napisał(a):hej, z calym szacunkiem, ale przetrzymywanie dziecka do tak poznej pory nie daje nic dobrego dziecku, bo jest przemeczone i nie wyspane, 19.00 kapiel i spac, i jeszcze karmioenie czastkowe zeby do 6.00 wytrzymywalo bez jedzenia. a co do drzemek to sa bardzo potrzebne i nie prawda jest ze jak nie ma drzemek to lepiej i dluzej spi w nocy, wlasnie jest na odwrot, moje dziecko ma juz tylko jedna drzemke, o 19.00 kapiel, butelka, 19.30 w lozeczku i spi do 7.00.
moj maly odmalego chozil pozniej spac kolo 21, czasem wczesiej a czasem pozniej, jak byl zmeczony.
odnosnie drzemek , to zalezy od wieku dziecka, ale jesli w dien dziecko ma pare dlugich drzemek to gorzej spi w nocy bo jest p prostu wyspane!
nie wiem w jakim wieku jest toje dziecko i czy ma zabki, ale jesli tak to dla jego dobra radzilabym butelke przed kapiela lub mycie zabkow po butelce.
Mo syn dosc wczesnie mial zabki wiec u nas jest kolacja, kapiel i spanie.
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 29 sty 2012, 17:34 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

izabellka81 napisał(a):hej, z calym szacunkiem, ale przetrzymywanie dziecka do tak poznej pory nie daje nic dobrego dziecku, bo jest przemeczone i nie wyspane,

przeciez wszystko zalezy jaki tryb zycia sie prowadzi. co za roznica czy dziecko spi od 19 do 7 rano, czy od 22 do 10?
u nas zawsze byl rytm 20-8. zdarzaly sie wyjatki, bo my imprezowe dziewczyny jestesmy, ale jakos nigdy nie mialam problemu ze spaniem corki. zreszta Ona ma talencik po Mamusi i lubi sobie czasem poooospac :lol:
izabellka81 napisał(a):a co do drzemek to sa bardzo potrzebne i nie prawda jest ze jak nie ma drzemek to lepiej i dluzej spi w nocy, wlasnie jest na odwrot, moje dziecko ma juz tylko jedna drzemke, o 19.00 kapiel, butelka, 19.30 w lozeczku i spi do 7.00.

wszytsko zalezy od trybu dnia i ile snu dziecko potrzebuje. moja corka sama zrezygnowala z drzemek kiedy miala 1 rok i 9 m-cy. akurat bylysmy na wakacjach wiec byla zbyt zajeta, zeby spac ;) jesli pozwolimy dziecku spac w dzien, a potem ma problemy by zasnac wieczorem, lub budzi sie w srodku nocy gotowe do zabawy, to zdecydowanie jest to wina drzemek i "rozkladu" dnia.
izabellka81 napisał(a):polecam mamy swietna lekture autorstwa Meliny Blau i Tacy Hogg, "jezyk niemowlat" i duga ksiazka "jezyk dwulatka"!
poprostu wszsytko tak jest swieta prawda i

slyszalam o tych ksiazkach jednak w zyciu zadnego "poradnika" nt. wychowywania dzieci nie przeczytalam. za to sama moglabym taki napisac hihi :D :lol:
a wogole to uwazam, ze kazde dziecko jest indywidualnoscia i nie mozna go ustawiac wg jakis schemtow i "madrych" poradnikow.
jednak rozumiem, ze czasami trzeba czerpac wiedze z jakis zrodel.
ja polecam zycie w "symbiozie" ze swoim dzieckiem, odgadywanie jego potrzeb oraz jasne zasady i stanowczosc.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

izabellka81 moj synek ma w ciagu dnia kilka drzemek, ogolnie lubi spac w ciagu dnia, ale jego ostatnia drzemka jest od 18 do 19 a potem kapiel, mlesio i sam nie chce spac bo jak kolezanka mowila wczesniej sam czuje sie wyspany i za zwyczaj wytrzyma do 10 i zasypia , wiec nie mam z tym problemu jesli mu tak dobrze ;D

ania118
Początkujący

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona