Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
przegladalam internet za tym areozolem i to sie chyba nazywalo nasal, ale z tego co widze to afrin chyba tez tu maja w sprzedazy... z tym skladnikiem znalazlo mi tez sinex...
http://www.google.co.uk/search?tbm=isch ... 49&bih=582
moze to Ci pomoze w poszukiwaniach :)
Gaba76
Stały Bywalec

Reputacja: 49
Pokojowy

malaroksi, B nadal ma nieregularny czas pracy. Na szczescie ja mimo ze pracuje przez agencje mam regularny czas pracy i juz pod koniec tygodnia wiem jak bede pracowala w nastepnym, takze nie zdarza sie raczej zeby zadzwonili do mnie o 7 ze na 9 mam byc w pracy, no chyba ze jakas wyjatkowa sytuacja, poki co raz tylko mi sie zdazylo. Niby fajnie ale z drugiej strony nie ma mnie w domu 10 godz dziennie :/ Dzieci poki co pilnuje mi kolezanka, tak nam pomaga, co bedzie pozniej jeszcze nie wiem, ciagle szukamy najlepszego wyjscia z sytuacji :roll: Z childminder musialam zrezygnowac bo musialam jej oddac cala wyplate a zwrotu dostalam co kot naplakal, zostawalo by mi 10f dniowki :roll:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

znalazlam sposob pije rano i wieczorem mleko z czosnkiem bo to ponoc najlepszy antybiotyk dla matki karmiacej i wiecie co... sprawdza sie gardlo nie boli,kataros mniejszy tylko febra mi na ustach wyskoczyla ale jest lepiej i dzia wielkie za wskazowki, a leku i tak poszukam ,bo warto miec cos w apteczce ;)

ania118
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

ewela119, coś dziwne to z tą childminder 18stycznia zaczęłaś pracę gdzie jeszcze twój B się opiekował dziewczynami więc childminder nie była potrzebna a gdybyś tydzień temu potrzebowała to tak szybko byś nie dostała dopłaty więc skąd wiesz że ci się nie opłacało i zrezygnowałaś ?
Wg moich obliczeń teraz płacisz 192 f ze swoich pieniędzy podnosząc wasz dochód i tym samym odejmując sobie wysokość Child tax credit. Gdybyś wzięła wykwalifikowaną opiekunkę do dzieci która by się zajęła tylko twoimi dziećmi poświęciła im swój cały czas u ciebie w domu i zapłaciłabyś jej tygodniowo za 2kę dzieci 300f państwo oddało by Ci 252f jeszcze za ten okres rozliczeniowy pod postacią Working i child tax credit co sie niezwykle opłaca bo macie wtedy obydwoje opiekę lekarska za darmo i takie tam, licząc że twój zarobił 26tyś a ty za rok podatkowy 2010/2011 nic. Potem po kwietniu jak przyślą renewal twój będzie miał powiedzmy 26tyś a ty 2tyś za rok 2011/2012 to dostaniecie 237. Natomiast płacąc opiekunce na czarno a sumując wasze dochody dostaniecie 27f child tax credit więc sama pomyśl czy to się opłaca? 210 z tego jest za opiekę czyli was wychodzi ona tylko 90f ,nawet jak będziesz miała wolne to ona może przyjść sie zająć dziećmi a ty sobie zrobisz shopping posprzątasz itd. Do tego tak wykwalifikowana opiekunka zajmie ci się dziećmi tak że wie gdzie z nimi iść się pobawić jak się bawić by czegoś uczyć przy okazji , będzie uczestniczyć w pierwszych krokach małej itd a nie ma 4ki czy 5tki dzieci na głowie i tylko odlicza h i kasę i nie wie gdzie ręce wsadzić ... Ze względu na to że ty pracujesz na pełny etat i twój na pełny etat zwrócą wam za opiekę naprawdę sporo , ja pracując na pół etatu dostałabym znacznie mniej . Taka opieka na lewo jest dobra jak potrzebujesz dziennie np tylko na 1 max 2h a nie cały dzień. Jak masz jakieś pytania pisz na gg po 20.00 bo ja się tak rozpisałam tutaj ale nie mogę patrzeć na takie marnotrawstwo :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

malaroksi, dzwonilismy do taxowni jak tylko zaczelam prace, dzwonilismy w sobote juz w srode przyszedl list z tymi wyliczeniami, nie wiem dokladnie jak tam bylo, w kazdym badz razie moj wyliczyl ze sie nie oplaci i zrezygnowalismy z childminer. Napisze do Ciebie na gg ale dopiero w piatek lub sobote wieczorem bo teraz padam na twarz :roll:
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Anastazja
kochana mam takie pytanko, gdzie robilas sobie tatuazyk? szukam jakiegos dobrego studio tatuazu, sprawdzonego,czystego itd z tego co pamietam bylas zadowolona.. :)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 11 lut 2012, 13:18 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

sorki, ze tak sie tu wetne Wam dziewczyny ;)
malaroksi napisał(a):Working i child tax credit co sie niezwykle opłaca bo macie wtedy obydwoje opiekę lekarska za darmo i takie tam, licząc że twój zarobił 26tyś a ty za rok podatkowy 2010/2011 nic

working tax credit chyba wogole nie dostaja, bo przeciez za duze zarobki maja.
a opieka to glownie chyba tylko na Hanie, bo Goska do szkoly chodzi codziennie i potrzebny jest tylko ktos kto ja odbierze i zostanie do czasu powrotu z pracy. wiec koszt opieki nad Goska jest bardzo niski.
ewela119, a nie ma u Goski w szkole after school club?
znam Wasza sytuacje i wiem, ze z punktu finansowego nie oplaca Ci sie tyrac na magazynie, bo zapewne wyjdzie Wam na to samo jak to Ty bedziesz opiekowala sie swoimi dziecmi i dostaniecie wiecej child tax credit, bo Twoje "mega" zarobki nie beda sie wliczaly do dochodu.
jesli jednak lubisz ta prace i chcesz pracowac, bo to zapewni Tobie lepsza przyszlosc to na pewno cos wymyslisz, bo kumata jestes ;)
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

Nie wiem czy maja w szkole cos takiego, nie pytalam, ale nie wydaje mi sie. Childminder za Goske chce 6f dziennie za godz przed szkola i 2,5 godz po szkole wiec nienajgorzej, tylko wlasnie za Hanie 3,25f za godz, biorac pod uwage ze to 10 godz dziennie +6f za Goske to wychodzi cala moja tygodniowka. O dojazdach do Lutterworth nie wspominajac :roll: Oni w tych taxach w ogole jakos dziwnie nas policzyli, 2 razy dzwonilismy i 2 razy calkiem co innego im wyszlo, raz nam uznali ze nam dali za malo, pozniej ze nam nadplacili, ja juz sie calkiem zaplatalam. Jutro sobie na spokojnie siade i popatrze na to wszystko i przelicze jeszcze raz

A tak w ogole agg to zycze wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen i wszelkiego powodzenia :roza: No i udanej urodzinowej imprezki :jabol: :D :koncert: Tylko nie szalej zbytnio zeby jutro nie bylo :563: :)
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

bogini8 napisał(a):kochana mam takie pytanko, gdzie robilas sobie tatuazyk? szukam jakiegos dobrego studio tatuazu, sprawdzonego,czystego itd z tego co pamietam bylas zadowolona.. :)

Na Acocksie robilam ,moja corka sobie zrobila w zeszlym miesiacu tez wlasnie tam i rowniez jest zadowolona

A tak w ogole to co tu tak cicho,gdzie sie podziewacie dziewczynki?
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

Anastazja, a masz jakies namiary, nazwe,adres? to angielskie studio czy polskie?:)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

bogini8, Nie mam tel.ale bardzo latwo to studio znalezc,wiesz gdzie jest boots na acocksie? Jesli tak to studio jest po drugiej stronie ulicy naprzeciwko bootsa wlasnie.I jest to studio angielskie pracuja tam dwie dziewczyny i facet,ja i moja cora dziarki robilysmy u faceta i naprawde jestesmy zadowolone,no i ceny maja przystepne.
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

hey hey Mamuski...cos przycichlo..jak tam u was?
melduje zatem co u mnie :lol:
tabl.anty odstawione 15 stycznia i jak narazie ciiiszaaaaa :?
no ale jeszcze jest czas....
Torpedka coraz baze rdziej mnie zaskakuje..juz fajnie mowi po angielsku,nauczycielki ja bardzo chwala...nawet ostatnio byla inspekcja<ofsted czy jakuus tak :roll: >
no i inspektorka rozmawiala z dziecmi,pozniej z dyrektorka...no i bardzo chwalily torpedkowe postepy...

kurcze jedyne co bez zmian to moje migreny :evil: wrrrrr kurcze co jakis czas przychodza...i wtedy 3 dni wyjete z zyciorysu....jakis czas temu bylam po tabl.anty i wtedy rozmawialam o bolach glowy..fakt ze z pielegniarzem...no i on stwierdzil ze to juz tak jest..i to normalne... hm ma moze ktos tez tak??skoro to normalne :lol:

a no i dalej bujanka co do wagi...fakt spada powoli ale spada :waga: juz nie tak szybko jakbym chciala...

Dodano: -- 16 mar 2012, o 17:04 --

halo halo co tak cicho?wszystkie za wiosenne porzadki sie zabraly?? :D

Dodano: -- 30 mar 2012, o 20:45 --

hey hey....ciszaaaa....
wszystkie sie wygrzewaja?
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

Jezu ale tu pustki od dawna :( Gdzie się wszystkie podziałyście?????
Ja potrzebuję pomocy i to szybko :506:
możne mnie ktoś przygarnąć na 10 dni bo teściowa jutro przylatuje :563:
korbobor
Rozeznany

Reputacja: 62
Poczciwy

j jestem.....jakos dziewczyny poczuły wiosenke i w ogrodkach kopia :D

hmmm tesciowka mowisz..wrrrrrrr.....
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

ano wrrrrrrrrrrrrr...............
Steinik jak tam waga? idzie w dól?
Ja tez muszę się wziąć za siebie bo po porodzie waga poszła w gore niestety :oops:
korbobor
Rozeznany

Reputacja: 62
Poczciwy

Poprzednia stronaNastępna strona