Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
hej, kurcze 2 dni piłam ten ocet jabłkowy i muszę przestać, żołądek mnie boli po nim strasznie a piję 1 łyżeczkę w kubku wody 3 razy dziennie po jedzeniu .
W ogóle to będę piła ten ocet ale jak zrobię swój , bo w tych kupnych z supermarketów to coś nie tak jest. Jak szukałam naturalnego octu jabłkowego to cenu od 7,5 f za buteleczki w których jest pełno jeszcze paści po jabłkach a w tych sklepowych to czyściutki jakby sam ocet z sokiem jabłkowym wymieszany no i za 0.5l 2 f coś podejrzane , wrócę z wakacji to sobie kupię najładniejszych jabłuszek i zrobie sama, odczekam te 4tyg ale potem to już bede regularnie stosować w celach leczniczych by ten potas , magnez i witamina E były w moim organiźmie bo teraz to niedobór jak nic.
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

malaroksi, ocet sie pije przed jedzeniem: po przebudzeniu, przed obiadem i przed pojsciem spac.
A moze sprobuj angielskiego , ma mniejszy procent niz polskie octy moze nie jest taki jadowity , ja kupuje w sainsbury firmy Aspall -organic cider vinegar
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

hmm ja pije 3 razy dziennie 2 lyzeczki w szklanke wody...od jakiegos tygodnia i nic zlego nie zauwazylam..a mam ocet z kamisa jablkowy..niby 100 naturalny ;)

Dodano: -- 14 kwi 2012, o 14:05 --

a i co do ceny ja za buteleczke dałam 1.3o ł
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

dorotajab napisał(a):aaaa i dziwczyny jak juz pijecie ten ocet albo nawet tylko wode w duzej ilosci to pamietajcie o uzupelnianiu magnezu i potasu- bo wszystko wysikacie a to nie zdrowo :)

Ocet jabłkowy stosowany jest powszechnie w domowej medycynie ze względu na dużą zawartość potasu, a ponadto fosforu, chloru, sodu, magnezu, wapnia, siarki, żelaza, fluoru, krzemu i innych śladowych pierwiastków. Ocet jabłkowy działa profilaktycznie i leczniczo w przypadku wielu chorób. Dlaczego potas jest tak ważny w naszym organizmie? Jest potrzebny dzieciom do wzrostu. Opóźnia stwardnienie naczyń krwionośnych (miażdżyca), a także działa bakteriobójczo.
;)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 14 kwi 2012, 16:58 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

mi niestety nadczo ocet nie sluzy :563: za to w ciagu dnia jest ok. a czy dodany do salatek tez ma to "cudowne" dzialanie? :wink: bo ja uwielbiam salate z sosem vinegre, ale zawsze sama go robie, a teraz po prostu dodaje sobie octu jablkowego :)

dorota (chyba Ty pytalas...) mi dukan nie sluzyl wcale. wlasnie przy nim mialam problemy z jelitami... istne kongo. ja musze normalnie jesc (w sensie po trochu z kazdej grupy zywieniowej), ograniczac tylko to co konieczne, wtedy wszystko w srodku funkcjonuje w miare dobrze.
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

agg, tak dp salatek ,ryb , sosow jak najbardziej powinno sie go stosowac,zdrowo:) ja nie przepadam za vinegretem wogole, wiec dlatego wole machnac ta miksture z zatkanym nosem:D niz jesc salatke z octem.
Ale dodawalam go kiedys do czegos do jedzenia, hmmm chyba do barszczu ale nie jestem pewna;)
agg napisał(a):ja musze normalnie jesc (w sensie po trochu z kazdej grupy zywieniowej), ograniczac tylko to co konieczne, wtedy wszystko w srodku funkcjonuje w miare dobrze.
otototo :)) i tak powinno byc, zadna jednostajna dieta nie dostarcza wszystkiego co trzeba i nie jest zdrowa ,wychodze z zalozenia ze piramidka zywieniowa prawde ci powie no i mz wskazane:).
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kat198 » 19 kwi 2012, 21:21 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Hej dziewczyny to w koncu jak jest z tym octem? Przed czy po jedzeniu i jak najlepiej dziala? Wlasnie zamierzam zaczacbo waga stoi w miejscu i ani mysli spadac;) Pijecie go codziennie czy robicie przerwy w trakcie@?

Kat198
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

Kat198, przed jedzeniem 3x dziennie, ja robie parodnowe przerwy miedzy butelkami.
jak chcesz poczytac wiecej:

http://lukoszek.com/
http://www.ocetjablkowy.eu/
http://www.ocetjablkowy.pl/

no i wiadomo, ze jedzac paczki popijajac octem nic ne zdzialamy ;))
lekka deta, troche sportu, duzo wody malo soli, i bedzie dobrze :) powodzenia

Dodano: -- 19 kwi 2012, o 21:48 --

Kat198, mowa o occie jablkowym ofkors! nie mylic ze zwyklym..
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

hej dziewczyny!Co tam slychac??Widze,ze wszystkie na diecie.Dajcie mi motywacje.Nie pale od ponad 2 miesiecy i niestety ale waga poszla w gore,a apetytu nie moge pohamowac...
Juz sie zastanawialam,czy nie wrocic do papierosow,ale bezsensu byloby teraz.Tak w ogole to ostatnio mialam jakas handre,nic mi sie nie chcialo.Pogoda tez nie sprzyjala.Dzisiaj w miare ladnie jest i jak slonko swieci to az sie zyc chce.Ciekawe jakie lato bedzie...
Piszcie co tam u Was.Pozdrowionka ;)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

No i ja sie dolaczam. Mieszkam w Wolverhampton od listopada poprzedniego roku, nie poznalam nikogo, samotna jestem strasznie, wszystkich moich przyjaciol zostawilam w Londynie kiedy wyprowadzilam zeby mieszkac z moim mezczyzna. Ja 30 + nie matka i nie zona, ale girlfriend............czy to sie zalicz do grona???
Pozdrawiam.

melpomena
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

kindzulinaa, no to fajnie ze nie palisz :) motywacja powinno byc jakies bikini ;) albo mniejszy rozmiar spodni ;) moja motywacja bylo po prostu odbicie lustrzane i pomoglo....heheheh ..-8kg ;) troche truchu, plus ocet jablkowy i zmniejszenie slodkosci i takich tam ;) pozatym skzoda mi bylo wyrzucac ubran przy ciasnych:)

melpomena, witamy i pozdrawiamy:)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

witam melpomena..jak w temacie matki zony i kochanki :D pewnie ze do grona sie zaliczasz...
kindziulinaa..kurde 2 miesiace bez dymka to juz duzo chyba..faktycznie szkoda by bylo....

u mnie dalej bez zmian..od stycznia tabletki anty odstawione..i cisza...jakos maluch nie chce do naszej wariackiej trójki jak narazie dolaczyc...
Steinik
Stały Bywalec

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 18 maja 2012, 13:28 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

kindzulinaa, gratulacje i oby tak dalej! :grin:

dziewczynki, chyba wiosna wraca wiec mam nadzieje, ze humorki lepsze :)
jak tam Wasze "octowanie"? ;)

malaroksi, co tam u Ciebie? na pewno masz jakas fajna historie nam do napisania :D :lol:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

Dziewczynki zyjecie? :grin:
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

a melduje ze zyje :lol:
dalej sie staramy o rodzenstwo ..jak narazie cisza...ale w koncu mam i owulejszyn :roll: bo wczesniej podobno cykle bez owulacyjne.....
ehh...podobno duzo w glowie siedzi..za bardzo sie nastawilismy chyba...

a z innej beczki Torpedka dostala sie do szkoly do ktorej chcielismy...20 czerwca mamy zebranie...swoja droga coraz bardziej mnie zaksakuje ze swoim angielskim...hehe bez problemu potrafi w sklepie wytlumaczyc co chce...
bylismy dzi na carboocku no i młoda sobie rozmawiala...kurcze a tak sie stresowalam ze bedzie miala tu problem...

a co u was dziewczynki?
Steinik
Stały Bywalec

Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona