Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 17 maja 2012, 21:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

lori28 napisał(a):bogini a po co notowac te ruchy? nie wystarczy, ze wiem, ze sa regularne?
dla samej siebie, i nie jednemu dzidziusiowi uratowalo to zycie.. moze sie to wydawac smieszne, ale to wazne jest, i teraz moze ruchy dziecka sa regularne , ale w koncowce jak dzidzius ma malo miejsca to juz nie tak bardzo sie rusza;)

agg napisał(a):to nie jest tak, ze centymetr prawde ci powie...
dlatego napisalam ze jednemu mowi prawde innym nie , co zalezy rowniez od ilosci wod plodowych i wielu innych czynnikow.;)u ciebie sie nei sprawdziloua u mnie co do grama:D

Dodano: -- 17 maja 2012, o 21:55 --

Kitka napisał(a):My używamy soli z morza martwego do kąpieli raz lub dwa razy w tygodniu w celach leczniczych i relaksacyjnych
no to brzmi zdecydowanie lepiej niz podmywanie sie woda z sola kuchenna :D
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez manka36 » 17 maja 2012, 22:08 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

jo14189 napisał(a):ta tabelka jest twozona w 20 tyg nie w 12 tyg. moze wczesniej bylo inaczej. manka ja przytylam do 5 miesiaca 16 kg pozniej nie wiem bo od tamtej pory nie stanelam na wage:) a wcale nie jadlam wiecej niz przed ciaza :)

Kochana, dziekuje Ci za te slowa, naprawde mi ulzylo, ze nie jestem sama, ale i tak musze zaczac uwazac co jem :)
manka36
Rozeznany

Reputacja: 10
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 17 maja 2012, 22:09 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

bogini8 napisał(a):agg napisał(a):to nie jest tak, ze centymetr prawde ci powie...dlatego napisalam ze jednemu mowi prawde innym nie , co zalezy rowniez od ilosci wod plodowych i wielu innych czynnikow.u ciebie sie nei sprawdziloua u mnie co do grama:D

nie wiem czy sie nie sprawdzilo, bo jak pisalam olalam to ;) jakos nie chcialo mi sie wowczas wierzyc w jakis wykres :D i teraz sobie mysle, ze dobrze. przeciez gdybym wiedziala, ze ide na "rzez" to bym wcale nie poszla haha :lol:
co do soli, to wlasnie dzis wyciagajac oliwke ze sloika (a skore na dloniach mam b. wrazliwa) pomyslalam sobie o czym tu jo pisala... no jak mnie zapieklo :roll: sol ma dzialanie sciagajace, ale jacie pierdziele co to za hardkor, zeby tym sobie rany polewac :roll: jest tyle dostepnych srodkow farmaceutycznych, ze mozna sobie oszczedzic bolu.
a do wyciagania oliwek, ogorkow itp. nastepnym razem uzyje widelca :D
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez jo14189 » 18 maja 2012, 05:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kitka, dziekuje bardzo za wode z sola juz wole umrzec z bolu tego co mnie teraz meczy niz przez sol tym bardziej ze nie zalecono mi zadnej innej inne soli tylko kuchenna.
agg, nie jest lepiej ale pocieszajace jest to ze nie jest gorzej :) u gp bylam powiedzialam co mi jest to powiedzial ze o tym najlepiej z polozna rozmawiac :) dzis ide do poloznej juz ja ostrzeglam ze wpadne :)

Dodano: -- 18 maja 2012, 05:33 --

manka36, nie ma za co a tak nawiasem po ciazy mam rozmiar wiekszy, przed ciaza nosilam 38 teraz 40 sadze ze nie jest tak zle tym bardziej ze strasznie duzo przybralam na wadze w ciazy no ale tez duzo chodzilam co tobie rowniez polecam jezeli nie masz zagrozonej ciazy. i przede wszystkim unikaj fast foodow, slodyczy i produktow bogatych w sol (od soli mozesz spuchnac bo zatrzymuje wode w organizmie)
jo14189
Stały Bywalec

Reputacja: 10
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kitka » 18 maja 2012, 07:56 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Pielęgniarka zaleciła mi wodę ze zwykłą solą do podmywania przez kilka dni :!: Mimo, że miałam obawy nie bolało tylko szczypało. Szybko się ranka wygoiła i po problemie. Skoro sól z wodą pomaga to po co inne środki. Myślę, że pielęgniarka wie co mówi i nie wiem po co ironizować jej zalecenia... Jak widać zaleca się to głównie na błony śluzowe jak, pochwa, jama ustna a nie na dłonie :roll:
Sól z morza martwego używamy już od jakiegoś czasu i było to wcześniej niż zalecenia pielęgniarki :wink:

Miłego dnia :D
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 18 maja 2012, 13:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kitka napisał(a):Jak widać zaleca się to głównie na błony śluzowe jak, pochwa, jama ustna a nie na dłonie

nie ironizuj :roll: napisalam o swoich dloniach, bo akurat mi sie w tym momencie przypomnialo o bolu (pieczeniu).
Kitka napisał(a):Myślę, że pielęgniarka wie co mówi i nie wiem po co ironizować jej zalecenia...

ja jej zalecen nie zironizowalam, ani co wiecej nie podwazylam. wiec nie wiem o czym ty do mnie piszesz. napisalam tylko, ze sa inne opcje i mozna bolu/szczypania uniknac.

jo14189 napisał(a):dzis ide do poloznej juz ja ostrzeglam ze wpadne

:580:
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitka » 18 maja 2012, 14:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agg napisał(a):sol ma dzialanie sciagajace, ale jacie pierdziele co to za hardkor, zeby tym sobie rany polewac jest tyle dostepnych srodkow farmaceutycznych, ze mozna sobie oszczedzic bolu.
Nie to nie jest ironia :roll: Widocznie pielęgniarka uznała, że inne środki nie są potrzebne to chyba normalne działanie w UK.

agg napisał(a):nie ironizuj napisalam o swoich dloniach, bo akurat mi sie w tym momencie przypomnialo o bolu (pieczeniu).
tiaaaa i w tym momencie musiałam napisać o tym na forum w kontekście podmywania pochwy, jakby miało to coś do rzeczy... i to też nie była ironia ani próba wyśmiania sposobu :roll:

nieważne...

Orientujecie się ciężarówki czy położna ma wpływ na termin pierwszego USG? To znaczy czy jest w stanie je przyspieszyć o tydzień chociaż?
Chodzi o wyjazd a nie widzimisie :wink:
Kitka
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez lori28 » 18 maja 2012, 15:40 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

sadze, ze jak zadzwonisz i powiesz, ze w terminie, ktory Ci wyznaczyli Cie nie bedzie to bez problemu przeloza usg, tyle, ze pierwsze usg powinno sie wykonywac w scisle okreslonym czasie, bo chodzi o dokladne pomiary, ktore duzo wczesniej/pozniej juz nie sa mozliwe do wykonania....
lori28
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 18 maja 2012, 16:37 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agg napisał(a):przeciez gdybym wiedziala, ze ide na "rzez" to bym wcale nie poszla haha
hahahhaah no to moze to i lepiej:D

agg napisał(a): jest tyle dostepnych srodkow farmaceutycznych, ze mozna sobie oszczedzic bolu.
tez tak mysle, w zyciu nie uzylabym wody z sola!! ja uzywalam jak juz pisalam tantum rosa, ktore ma rowniez dzialanie znieczulajace i p uzyciu czuc znaaczna ulge :)) po cholere mi pieczenie jak moge ulzyc sobie w cierpieniu .
Moze kiedys prababcie podmywaly sie sola biedulki bo nie mialy takich srodkow jakie sa teraz, saszetki do rozrabiania z woda, kremy ,plyny zele, no chyba ze ktos lubi hardcore to wtedy wystarczy isc do kuchni po solniczke:)):))
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitka » 18 maja 2012, 16:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

lori28 Nie byłam jeszcze nawet u położnej. Siedzę sobie i się zastanawiam czy będzie w ogóle taka możliwość :wink: To USG musiałoby być gdzieś 11- 12tc, więc mam nadzieję, że się zgodzą :?
Kitka
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez lori28 » 18 maja 2012, 17:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

no to szybciutko umow sie z polozna
a w ktorym jestes tygodniu?
lori28
Rozeznany

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 18 maja 2012, 17:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kitka, termin USG wyznacza szpital nie polozna, jedyne co moze ona zrobic to w Twoim imieniu zadzwonic i zapytac czy da sie to przelozyc, chociaz watpie by to zrobila. Pierwsze USG trzeba wykonac miedzy 12 a 14 tyg z tego co pamietam
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitka » 18 maja 2012, 17:36 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

lori28 w 5-tym :grin: To jeszcze wsześnie, więc wszystko się może zdażyć... :? W przyszłym tygodniu pójdę do przychodni.

ewela Gdyby terminy jakoś dopasowali to powinnam się zmieścić w tym 12-stym chyba :? Kurde wyjazdu nie przełoże, nie ma mowy!
Kitka
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 18 maja 2012, 17:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Kitka, gratuluje owocnych staran :wink:

mysle, ze jak powiesz w czym rzecz to nie bedzie problemu. najlepiej zalatw to jak najszybciej i zaznacz, ze od dnia x do dnia y bedziesz na wakacjach i tyle. no chyba, ze po powrocie o ile nie bedzie za pozno. nawet jak juz list ze szpitala bys dostala to zawsze mozesz zadzwonic i powiedziec, ze w tym terminie nie mozesz. "ciezarowki" to tez ludzie i na wakacje jezdza :wink: najwazniejsze to zalatwic to szybciej, zeby potem sie niemartwic.
agg
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitka » 18 maja 2012, 17:57 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

agg Dziękuję! Po powrocie to byłoby o wiele za późno na pierwsze USG, więc wyboru nie mają i już :wink: W poniedziałek idę do przychodni już na pewno!
Kitka
Zadomowiony

Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona