Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez bogini8 » 17 maja 2012, 21:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
dla samej siebie, i nie jednemu dzidziusiowi uratowalo to zycie.. moze sie to wydawac smieszne, ale to wazne jest, i teraz moze ruchy dziecka sa regularne , ale w koncowce jak dzidzius ma malo miejsca to juz nie tak bardzo sie rusza;)lori28 napisał(a):bogini a po co notowac te ruchy? nie wystarczy, ze wiem, ze sa regularne?
dlatego napisalam ze jednemu mowi prawde innym nie , co zalezy rowniez od ilosci wod plodowych i wielu innych czynnikow.;)u ciebie sie nei sprawdziloua u mnie co do grama:Dagg napisał(a):to nie jest tak, ze centymetr prawde ci powie...
Dodano: -- 17 maja 2012, o 21:55 --
no to brzmi zdecydowanie lepiej niz podmywanie sie woda z sola kuchenna :DKitka napisał(a):My używamy soli z morza martwego do kąpieli raz lub dwa razy w tygodniu w celach leczniczych i relaksacyjnych
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez manka36 » 17 maja 2012, 22:08 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
jo14189 napisał(a):ta tabelka jest twozona w 20 tyg nie w 12 tyg. moze wczesniej bylo inaczej. manka ja przytylam do 5 miesiaca 16 kg pozniej nie wiem bo od tamtej pory nie stanelam na wage:) a wcale nie jadlam wiecej niz przed ciaza :)
Kochana, dziekuje Ci za te slowa, naprawde mi ulzylo, ze nie jestem sama, ale i tak musze zaczac uwazac co jem :)
-
- manka36
- Rozeznany
- Reputacja: 10
Napisane przez agg » 17 maja 2012, 22:09 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
bogini8 napisał(a):agg napisał(a):to nie jest tak, ze centymetr prawde ci powie...dlatego napisalam ze jednemu mowi prawde innym nie , co zalezy rowniez od ilosci wod plodowych i wielu innych czynnikow.u ciebie sie nei sprawdziloua u mnie co do grama:D
nie wiem czy sie nie sprawdzilo, bo jak pisalam olalam to ;) jakos nie chcialo mi sie wowczas wierzyc w jakis wykres :D i teraz sobie mysle, ze dobrze. przeciez gdybym wiedziala, ze ide na "rzez" to bym wcale nie poszla haha :lol:
co do soli, to wlasnie dzis wyciagajac oliwke ze sloika (a skore na dloniach mam b. wrazliwa) pomyslalam sobie o czym tu jo pisala... no jak mnie zapieklo :roll: sol ma dzialanie sciagajace, ale jacie pierdziele co to za hardkor, zeby tym sobie rany polewac :roll: jest tyle dostepnych srodkow farmaceutycznych, ze mozna sobie oszczedzic bolu.
a do wyciagania oliwek, ogorkow itp. nastepnym razem uzyje widelca :D
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez jo14189 » 18 maja 2012, 05:25 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
agg, nie jest lepiej ale pocieszajace jest to ze nie jest gorzej :) u gp bylam powiedzialam co mi jest to powiedzial ze o tym najlepiej z polozna rozmawiac :) dzis ide do poloznej juz ja ostrzeglam ze wpadne :)
Dodano: -- 18 maja 2012, 05:33 --
manka36, nie ma za co a tak nawiasem po ciazy mam rozmiar wiekszy, przed ciaza nosilam 38 teraz 40 sadze ze nie jest tak zle tym bardziej ze strasznie duzo przybralam na wadze w ciazy no ale tez duzo chodzilam co tobie rowniez polecam jezeli nie masz zagrozonej ciazy. i przede wszystkim unikaj fast foodow, slodyczy i produktow bogatych w sol (od soli mozesz spuchnac bo zatrzymuje wode w organizmie)
-
- jo14189
- Stały Bywalec
- Reputacja: 10
Napisane przez Kitka » 18 maja 2012, 07:56 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Sól z morza martwego używamy już od jakiegoś czasu i było to wcześniej niż zalecenia pielęgniarki :wink:
Miłego dnia :D
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez agg » 18 maja 2012, 13:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Kitka napisał(a):Jak widać zaleca się to głównie na błony śluzowe jak, pochwa, jama ustna a nie na dłonie
nie ironizuj :roll: napisalam o swoich dloniach, bo akurat mi sie w tym momencie przypomnialo o bolu (pieczeniu).
Kitka napisał(a):Myślę, że pielęgniarka wie co mówi i nie wiem po co ironizować jej zalecenia...
ja jej zalecen nie zironizowalam, ani co wiecej nie podwazylam. wiec nie wiem o czym ty do mnie piszesz. napisalam tylko, ze sa inne opcje i mozna bolu/szczypania uniknac.
jo14189 napisał(a):dzis ide do poloznej juz ja ostrzeglam ze wpadne
:580:
-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitka » 18 maja 2012, 14:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Nie to nie jest ironia :roll: Widocznie pielęgniarka uznała, że inne środki nie są potrzebne to chyba normalne działanie w UK.agg napisał(a):sol ma dzialanie sciagajace, ale jacie pierdziele co to za hardkor, zeby tym sobie rany polewac jest tyle dostepnych srodkow farmaceutycznych, ze mozna sobie oszczedzic bolu.
tiaaaa i w tym momencie musiałam napisać o tym na forum w kontekście podmywania pochwy, jakby miało to coś do rzeczy... i to też nie była ironia ani próba wyśmiania sposobu :roll:agg napisał(a):nie ironizuj napisalam o swoich dloniach, bo akurat mi sie w tym momencie przypomnialo o bolu (pieczeniu).
nieważne...
Orientujecie się ciężarówki czy położna ma wpływ na termin pierwszego USG? To znaczy czy jest w stanie je przyspieszyć o tydzień chociaż?
Chodzi o wyjazd a nie widzimisie :wink:
-
- Kitka
- Zadomowiony
Napisane przez lori28 » 18 maja 2012, 15:40 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- lori28
- Rozeznany
- Reputacja: 2
Napisane przez bogini8 » 18 maja 2012, 16:37 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
hahahhaah no to moze to i lepiej:Dagg napisał(a):przeciez gdybym wiedziala, ze ide na "rzez" to bym wcale nie poszla haha
tez tak mysle, w zyciu nie uzylabym wody z sola!! ja uzywalam jak juz pisalam tantum rosa, ktore ma rowniez dzialanie znieczulajace i p uzyciu czuc znaaczna ulge :)) po cholere mi pieczenie jak moge ulzyc sobie w cierpieniu .agg napisał(a): jest tyle dostepnych srodkow farmaceutycznych, ze mozna sobie oszczedzic bolu.
Moze kiedys prababcie podmywaly sie sola biedulki bo nie mialy takich srodkow jakie sa teraz, saszetki do rozrabiania z woda, kremy ,plyny zele, no chyba ze ktos lubi hardcore to wtedy wystarczy isc do kuchni po solniczke:)):))
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Kitka » 18 maja 2012, 16:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- Kitka
- Zadomowiony
Napisane przez lori28 » 18 maja 2012, 17:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
a w ktorym jestes tygodniu?
-
- lori28
- Rozeznany
- Reputacja: 2
Napisane przez ewela119 » 18 maja 2012, 17:32 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez Kitka » 18 maja 2012, 17:36 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
ewela Gdyby terminy jakoś dopasowali to powinnam się zmieścić w tym 12-stym chyba :? Kurde wyjazdu nie przełoże, nie ma mowy!
-
- Kitka
- Zadomowiony
Napisane przez agg » 18 maja 2012, 17:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
mysle, ze jak powiesz w czym rzecz to nie bedzie problemu. najlepiej zalatw to jak najszybciej i zaznacz, ze od dnia x do dnia y bedziesz na wakacjach i tyle. no chyba, ze po powrocie o ile nie bedzie za pozno. nawet jak juz list ze szpitala bys dostala to zawsze mozesz zadzwonic i powiedziec, ze w tym terminie nie mozesz. "ciezarowki" to tez ludzie i na wakacje jezdza :wink: najwazniejsze to zalatwic to szybciej, zeby potem sie niemartwic.
-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitka » 18 maja 2012, 17:57 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- Kitka
- Zadomowiony
-