Rozstepy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez jo14189 » 10 cze 2012, 17:31 Rozstepy

kobietki wiem ze nie jestem jedyna kobieta ktora w ciazy nabawila sie nieladnie wygladajacych rozstepow. potrzebujhe informacji o dostepnych tu kremach ktore pomagaja w walce z rozstepami i wasze opinie. nie panikowalabym tak bardzo gdybym nie miala takich wielkich rozstepow jakie mam az nie moge sie patrzec na moj brzuch (i szczerze wstydze sie pokazywac mezowi)
jo14189
Stały Bywalec

Reputacja: 10
Neutralny

KobietaPostNapisane przez vanilia » 10 cze 2012, 20:01 Re: Rozstepy

Hej. Moja kuzynka smarowała się oliwką dla dzieci Bambino zmieszaną z sokiem z cytryny i działało. Kremy ją zawiodły. Pozdr
vanilia
Zadomowiony

Reputacja: 47
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez LadyHekate » 10 cze 2012, 20:25 Re: Rozstepy

Oliwka to chyba zeby zapobiec rozstepom, a nie zeby zmniejszyc juz istniejace.
najlepsze sa podobno zabiegi laserowe- laser frakcyjny CO2.
sa tez kremy np. Pharmaceris M na istniejace rozstepy - nie sprawia on, ze znikaja, bo zaden krem tego nie potrafi, ale ladnie wygladza.
podobno dobry jest tez krem Cepan- on jest od blizn, kosztuje w PL okolo 15 zl...
Moze warto sie dowiedziec w jakims salonie o takie zabiegi korygujace skore na brzuchu...

a tu ze strony internetowej:
Przy pomocy zabiegów laserowych uzyskuje się najlepsze efekty. Laser sprawia, że nawet stare rozstępy znikają. Zabieg trwa stosunkowo krótko, na pewno nie wymaga tyle czasu ile usuwanie rozstępów w domu przy pomocy najlepszych nawet kosmetyków. Z drugiej jednak strony jest dosyć drogi i nie zawsze opłacalny. Przy pomocy lasera można usunąć nieliczne rozstępy, ale jeśli jest ich sporo usuwanie rozstępów będzie nas dosyć słono kosztowało. Mezoterapia i pilingi chemiczne
Działają szybciej niż kosmetyki, bo są znacznie intensywniejsze, ale też dużo droższe. Poza tym przy pomocy mezoterapii i pilingu nie pozbędziemy się całkowicie starych, zabliźnionych rozstępów. Owszem, rozstępy zmniejszą się i staną się niewidoczne ale całkowicie nie znikną.

uff rozpisalam sie, ale mam nadzieje, ze troche pomoglam ;-)
LadyHekate
Rozeznany

Reputacja: 16
Neutralny

KobietaPostNapisane przez jo14189 » 10 cze 2012, 21:30 Re: Rozstepy

laserowe usuwanie na chwile obecna odpada zabieg kosztowny a zeby efekt zobaczyc jeden raz nie wystarczy a conajmniej 5-6 zeby byc chociaz troche zadowolonym wole te pieniadze na dziecko wydac dlatego pytalam o kremy. kremy z palmersa juz testowalam na sobie i nic nie pomogly wlasnie skonczylam je urzywac dlatego zamierzam udac sie do bootsa po jakis krem i szukam opini. co co cepanu to moja siostra tez mi go polecila.

Dodano: -- 10 cze 2012, 21:31 --

troszke pomoglas:) dziekuje:)
jo14189
Stały Bywalec

Neutralny

KobietaPostNapisane przez LadyHekate » 10 cze 2012, 21:42 Re: Rozstepy

sprobuj tego cepana, a moze warto przejsc sie do kosmetyczki zapytac-moze znaja jakies godne polecenia kremy, ew. tansze zabiegi ? ;-)
LadyHekate
Rozeznany

Reputacja: 16
Neutralny

KobietaPostNapisane przez danonek » 12 cze 2012, 12:47 Re: Rozstepy

ja na rozstepy po ciąży używałam kremu z avonu z serii anew jak chcesz napisz na priw to poszukam ci ich na ebayu.

danonek
Raczkujący

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez padme2009 » 13 cze 2012, 09:18 Re: Rozstepy

ja w jednej i drugiej ciazy uzywalam BIO OIL taki rozowy olejek jest naturalny mozna stosowac go w ciazy i po ciazy;) delikatnie ujedrnia cialo i likwiduje rozstepy oraz blizny jest naprawde dobry do najtanszyk niestety nie nalezy ale mozna go sotac w kazdej aptece a czem zdarza sie w asdzie czy w tesco naprawde go polecam;)

padme2009
Początkujący

Reputacja: 4
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Thesignerka » 14 cze 2012, 09:14 Re: Rozstepy

tru jest ze kazda skora inna, moja przyjaciola jak utyje/schudnie 2-3 kg to ma duze rozstepy, ja utylam sporo i mam ich niewiele, moja ciotka wazy ponad setke i byla w ciazy i zero rozstepow. Jesli skora ma sklonnosc to raczej nie da sie zapobiec, mozna co najwyzej zminimalizowac straty. Rozstep to jest zwyczjana blizna po mikropeknieciach skory i tyle. Walczyc nalezy jak z bliznami,szybkie wygajanie, poprawianie elastycznosci i redukcja przebarwien.A po sprawie tylko laser albo usuwanie chirurgia plastyczna (jesli pozostale blizny sa naprawde okropne albo niszcza komus samoocene skutecznie). Nalezy zainwestowac w dobre kosmetyki np mustella,tolpa,avene, ale to raczej przed niz po :) + witaminka C ktora polepsza stan skory i zmniejsza ryzyko uszkodzen. a tak to cudow nie ma... niestety.

pozdrawiam i wytrwalosci zycze.

Dodano: -- 14 cze 2012, o 09:16 --

aa zapomnilama dopisac ze rewelacyjnie sie sprawdza takze olejek z wiesiolka, lykany to swoja droga, ale wsmarowany we wszelkie uszkodzenia skory (polecam na uczulenia, egzemy itp - farmaceutka mi kiedys polecila i tez fajnie dziala). Ale to wszystko bedzie fajne w fazach poczatkowych rozstepow, zanim sie zrobia i zabliznia.
Thesignerka
Rozeznany

Reputacja: 67
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez jo14189 » 17 lip 2012, 04:19 Re: Rozstepy

padme2009, bio oil dziala i to naprawde szybko 5 dni sp
maruje a juz widze efekty. Zajefajna sprawa naprawde polecam.

Oliwka nie dziala, ani w ciazy zeby zapobiec ani po. Sarowalam sie 2 razy dziennie juz miesiac przed ciaza i jakos brzuch mi popekal. Takze juz takze mamusia z brzuszkami polecam smarowanie sie bio oil bo naprawde warto. Koszt 10£ na ebay za 200ml w boots jest po 20£ a czasem w aptece lloyds jest 50%off ja przez internet sprawdzam ceny takich rzeczy bo po co przeplacac. :)
jo14189
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez hitmen » 17 lip 2012, 05:43 Re: Rozstepy

facet na takim temacie... ha ha... ale może pomoge, moja zona kupowala olek kokosowy, jest stosunkowo nie drogi i bardzo wydajny byla bardzo zadowolona z rezultatow a urodzila dwojke chlopakow, a olek ten odkryla dopiero tutaj w UK. sproboj......

hitmen
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez jo14189 » 17 lip 2012, 21:42 Re: Rozstepy

hitmen, wnioskuje ze stosowala na istniejace rozstepy a nie zeby zapobiegac bo mi chodzi juz o 'leczenie'. Nie ma nic w tym smiesznego ze panowie tez maja taka wiedze osobiscie znam panow ktorzy maja rozstepy wiec temat nie zupelnie tylko kobiecy:) narazie stosuje bio oil, jak juz efektow nie bede widziec to zastosuje ten olejek tak sie sklada ze posiadam bo uzywam do odzywiania wlosow:)
jo14189
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez hitmen » 18 lip 2012, 05:29 Re: Rozstepy

tak stosowala na istniejące rozstępy, urodziła dwójke dzieci więć trochę się tego zrobiło. tu po przyjeżdzie do uk przez 3 miesiące smarowała się tymi olejkiem i naprawde była bardzo zadowolona a ja moge potwierdzić że skóra po tym olejku jest wyjątkowa w dotyku... powodzenia

hitmen
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez jo14189 » 18 lip 2012, 21:16 Re: Rozstepy

hitmen, dzieki:)
jo14189
Stały Bywalec

Neutralny