Rozstepy
Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
• Strona 1 z 1
kobietki wiem ze nie jestem jedyna kobieta ktora w ciazy nabawila sie nieladnie wygladajacych rozstepow. potrzebujhe informacji o dostepnych tu kremach ktore pomagaja w walce z rozstepami i wasze opinie. nie panikowalabym tak bardzo gdybym nie miala takich wielkich rozstepow jakie mam az nie moge sie patrzec na moj brzuch (i szczerze wstydze sie pokazywac mezowi)
-
- jo14189
- Stały Bywalec
- Reputacja: 10
0
Napisane przez vanilia » 10 cze 2012, 20:01 Re: Rozstepy
Hej. Moja kuzynka smarowała się oliwką dla dzieci Bambino zmieszaną z sokiem z cytryny i działało. Kremy ją zawiodły. Pozdr
-
- vanilia
- Zadomowiony
- Reputacja: 47
0
Napisane przez LadyHekate » 10 cze 2012, 20:25 Re: Rozstepy
Oliwka to chyba zeby zapobiec rozstepom, a nie zeby zmniejszyc juz istniejace.
najlepsze sa podobno zabiegi laserowe- laser frakcyjny CO2.
sa tez kremy np. Pharmaceris M na istniejace rozstepy - nie sprawia on, ze znikaja, bo zaden krem tego nie potrafi, ale ladnie wygladza.
podobno dobry jest tez krem Cepan- on jest od blizn, kosztuje w PL okolo 15 zl...
Moze warto sie dowiedziec w jakims salonie o takie zabiegi korygujace skore na brzuchu...
a tu ze strony internetowej:
Przy pomocy zabiegów laserowych uzyskuje się najlepsze efekty. Laser sprawia, że nawet stare rozstępy znikają. Zabieg trwa stosunkowo krótko, na pewno nie wymaga tyle czasu ile usuwanie rozstępów w domu przy pomocy najlepszych nawet kosmetyków. Z drugiej jednak strony jest dosyć drogi i nie zawsze opłacalny. Przy pomocy lasera można usunąć nieliczne rozstępy, ale jeśli jest ich sporo usuwanie rozstępów będzie nas dosyć słono kosztowało. Mezoterapia i pilingi chemiczne
Działają szybciej niż kosmetyki, bo są znacznie intensywniejsze, ale też dużo droższe. Poza tym przy pomocy mezoterapii i pilingu nie pozbędziemy się całkowicie starych, zabliźnionych rozstępów. Owszem, rozstępy zmniejszą się i staną się niewidoczne ale całkowicie nie znikną.
uff rozpisalam sie, ale mam nadzieje, ze troche pomoglam ;-)
najlepsze sa podobno zabiegi laserowe- laser frakcyjny CO2.
sa tez kremy np. Pharmaceris M na istniejace rozstepy - nie sprawia on, ze znikaja, bo zaden krem tego nie potrafi, ale ladnie wygladza.
podobno dobry jest tez krem Cepan- on jest od blizn, kosztuje w PL okolo 15 zl...
Moze warto sie dowiedziec w jakims salonie o takie zabiegi korygujace skore na brzuchu...
a tu ze strony internetowej:
Przy pomocy zabiegów laserowych uzyskuje się najlepsze efekty. Laser sprawia, że nawet stare rozstępy znikają. Zabieg trwa stosunkowo krótko, na pewno nie wymaga tyle czasu ile usuwanie rozstępów w domu przy pomocy najlepszych nawet kosmetyków. Z drugiej jednak strony jest dosyć drogi i nie zawsze opłacalny. Przy pomocy lasera można usunąć nieliczne rozstępy, ale jeśli jest ich sporo usuwanie rozstępów będzie nas dosyć słono kosztowało. Mezoterapia i pilingi chemiczne
Działają szybciej niż kosmetyki, bo są znacznie intensywniejsze, ale też dużo droższe. Poza tym przy pomocy mezoterapii i pilingu nie pozbędziemy się całkowicie starych, zabliźnionych rozstępów. Owszem, rozstępy zmniejszą się i staną się niewidoczne ale całkowicie nie znikną.
uff rozpisalam sie, ale mam nadzieje, ze troche pomoglam ;-)
-
- LadyHekate
- Rozeznany
- Reputacja: 16
0
Napisane przez jo14189 » 10 cze 2012, 21:30 Re: Rozstepy
laserowe usuwanie na chwile obecna odpada zabieg kosztowny a zeby efekt zobaczyc jeden raz nie wystarczy a conajmniej 5-6 zeby byc chociaz troche zadowolonym wole te pieniadze na dziecko wydac dlatego pytalam o kremy. kremy z palmersa juz testowalam na sobie i nic nie pomogly wlasnie skonczylam je urzywac dlatego zamierzam udac sie do bootsa po jakis krem i szukam opini. co co cepanu to moja siostra tez mi go polecila.
Dodano: -- 10 cze 2012, 21:31 --
troszke pomoglas:) dziekuje:)
Dodano: -- 10 cze 2012, 21:31 --
troszke pomoglas:) dziekuje:)
-
- jo14189
- Stały Bywalec
0
Napisane przez LadyHekate » 10 cze 2012, 21:42 Re: Rozstepy
sprobuj tego cepana, a moze warto przejsc sie do kosmetyczki zapytac-moze znaja jakies godne polecenia kremy, ew. tansze zabiegi ? ;-)
-
- LadyHekate
- Rozeznany
- Reputacja: 16
0
Napisane przez danonek » 12 cze 2012, 12:47 Re: Rozstepy
ja na rozstepy po ciąży używałam kremu z avonu z serii anew jak chcesz napisz na priw to poszukam ci ich na ebayu.
-
- danonek
- Raczkujący
- Reputacja: 2
0
Napisane przez padme2009 » 13 cze 2012, 09:18 Re: Rozstepy
ja w jednej i drugiej ciazy uzywalam BIO OIL taki rozowy olejek jest naturalny mozna stosowac go w ciazy i po ciazy;) delikatnie ujedrnia cialo i likwiduje rozstepy oraz blizny jest naprawde dobry do najtanszyk niestety nie nalezy ale mozna go sotac w kazdej aptece a czem zdarza sie w asdzie czy w tesco naprawde go polecam;)
-
- padme2009
- Początkujący
- Reputacja: 4
1
Napisane przez Thesignerka » 14 cze 2012, 09:14 Re: Rozstepy
tru jest ze kazda skora inna, moja przyjaciola jak utyje/schudnie 2-3 kg to ma duze rozstepy, ja utylam sporo i mam ich niewiele, moja ciotka wazy ponad setke i byla w ciazy i zero rozstepow. Jesli skora ma sklonnosc to raczej nie da sie zapobiec, mozna co najwyzej zminimalizowac straty. Rozstep to jest zwyczjana blizna po mikropeknieciach skory i tyle. Walczyc nalezy jak z bliznami,szybkie wygajanie, poprawianie elastycznosci i redukcja przebarwien.A po sprawie tylko laser albo usuwanie chirurgia plastyczna (jesli pozostale blizny sa naprawde okropne albo niszcza komus samoocene skutecznie). Nalezy zainwestowac w dobre kosmetyki np mustella,tolpa,avene, ale to raczej przed niz po :) + witaminka C ktora polepsza stan skory i zmniejsza ryzyko uszkodzen. a tak to cudow nie ma... niestety.
pozdrawiam i wytrwalosci zycze.
Dodano: -- 14 cze 2012, o 09:16 --
aa zapomnilama dopisac ze rewelacyjnie sie sprawdza takze olejek z wiesiolka, lykany to swoja droga, ale wsmarowany we wszelkie uszkodzenia skory (polecam na uczulenia, egzemy itp - farmaceutka mi kiedys polecila i tez fajnie dziala). Ale to wszystko bedzie fajne w fazach poczatkowych rozstepow, zanim sie zrobia i zabliznia.
pozdrawiam i wytrwalosci zycze.
Dodano: -- 14 cze 2012, o 09:16 --
aa zapomnilama dopisac ze rewelacyjnie sie sprawdza takze olejek z wiesiolka, lykany to swoja droga, ale wsmarowany we wszelkie uszkodzenia skory (polecam na uczulenia, egzemy itp - farmaceutka mi kiedys polecila i tez fajnie dziala). Ale to wszystko bedzie fajne w fazach poczatkowych rozstepow, zanim sie zrobia i zabliznia.
-
- Thesignerka
- Rozeznany
- Reputacja: 67
0
Napisane przez jo14189 » 17 lip 2012, 04:19 Re: Rozstepy
padme2009, bio oil dziala i to naprawde szybko 5 dni sp
maruje a juz widze efekty. Zajefajna sprawa naprawde polecam.
Oliwka nie dziala, ani w ciazy zeby zapobiec ani po. Sarowalam sie 2 razy dziennie juz miesiac przed ciaza i jakos brzuch mi popekal. Takze juz takze mamusia z brzuszkami polecam smarowanie sie bio oil bo naprawde warto. Koszt 10£ na ebay za 200ml w boots jest po 20£ a czasem w aptece lloyds jest 50%off ja przez internet sprawdzam ceny takich rzeczy bo po co przeplacac. :)
maruje a juz widze efekty. Zajefajna sprawa naprawde polecam.
Oliwka nie dziala, ani w ciazy zeby zapobiec ani po. Sarowalam sie 2 razy dziennie juz miesiac przed ciaza i jakos brzuch mi popekal. Takze juz takze mamusia z brzuszkami polecam smarowanie sie bio oil bo naprawde warto. Koszt 10£ na ebay za 200ml w boots jest po 20£ a czasem w aptece lloyds jest 50%off ja przez internet sprawdzam ceny takich rzeczy bo po co przeplacac. :)
-
- jo14189
- Stały Bywalec
0
Napisane przez hitmen » 17 lip 2012, 05:43 Re: Rozstepy
facet na takim temacie... ha ha... ale może pomoge, moja zona kupowala olek kokosowy, jest stosunkowo nie drogi i bardzo wydajny byla bardzo zadowolona z rezultatow a urodzila dwojke chlopakow, a olek ten odkryla dopiero tutaj w UK. sproboj......
-
- hitmen
- Początkujący
- Reputacja: 0
0
Napisane przez jo14189 » 17 lip 2012, 21:42 Re: Rozstepy
hitmen, wnioskuje ze stosowala na istniejace rozstepy a nie zeby zapobiegac bo mi chodzi juz o 'leczenie'. Nie ma nic w tym smiesznego ze panowie tez maja taka wiedze osobiscie znam panow ktorzy maja rozstepy wiec temat nie zupelnie tylko kobiecy:) narazie stosuje bio oil, jak juz efektow nie bede widziec to zastosuje ten olejek tak sie sklada ze posiadam bo uzywam do odzywiania wlosow:)
-
- jo14189
- Stały Bywalec
0
Napisane przez hitmen » 18 lip 2012, 05:29 Re: Rozstepy
tak stosowala na istniejące rozstępy, urodziła dwójke dzieci więć trochę się tego zrobiło. tu po przyjeżdzie do uk przez 3 miesiące smarowała się tymi olejkiem i naprawde była bardzo zadowolona a ja moge potwierdzić że skóra po tym olejku jest wyjątkowa w dotyku... powodzenia
-
- hitmen
- Początkujący
- Reputacja: 0
0
Napisane przez jo14189 » 18 lip 2012, 21:16 Re: Rozstepy
hitmen, dzieki:)
-
- jo14189
- Stały Bywalec
0