Czy potrzebuję paszportu?

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MężczyznaPostNapisane przez Wojcieszekk » 26 mar 2013, 16:15 Czy potrzebuję paszportu?

Witam
Podjąłem decyzję o wyjeździe do Anglii, kupiłem już bilet na samolot ale kilka minut temu oglądałem jakiś film na youtube i coś zbyt często przewijało się słowo paszport. Moje pytanie brzmi: Czy do przekroczenia granicy, założenia NIN czy konta w banku potrzebuję paszportu? Cały czas byłem pewien, że wystarczy mój zwykły dowód osobisty gdzie wszystko również jest po angielsku...
Ostatnio edytowano 26 mar 2013, 16:56 przez Wojcieszekk, łącznie edytowano 1 raz

Wojcieszekk
Początkujący

Reputacja: 6
Neutralny

KobietaPostNapisane przez julka030308 » 26 mar 2013, 16:44 Re: Czy potrzebuję paszportu?

Nie niemusisz posiadac paszportu,ja tez mialam tylko dowod osobisty jak tu przyjechalam i wszystkie sprawy zalatwilam na dowod.A do przekroczenia granicy potrzebujesz dokument tozsamosci dowod osobisty lub paszport.
Powodzenia :grin:

julka030308
Rozeznany

Reputacja: -1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez stillinback » 26 mar 2013, 19:39 Re: Czy potrzebuję paszportu?

Ja w pazdzierniku przylecialam na dowod. NIN wyrobilam na dowod, konto w banku wyrobilam na dowod (a nawet nie, bo online :P). Takze badz spokojny :) No i powodzenia po przyjezdzie do UK :)
stillinback
Rozeznany

Reputacja: 13
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Wojcieszekk » 26 mar 2013, 21:00 Re: Czy potrzebuję paszportu?

Temat właściwie wyczerpany. Dziękuję Wam za pomoc :)

Pozdrawiam

Wojcieszekk
Początkujący

Reputacja: 6
Neutralny

PostNapisane przez Guest » 27 mar 2013, 02:35 Re: Czy potrzebuję paszportu?

jak juz jest temat o paszporcie to sie podlacze: Moja sytuacja wyglada w nastepujacy sposob w Polsce przed wyjazdem do UK wymeldowalem sie i zglosilem, ze wyjezdzam do Angli moj paszport stracil waznosc w sierpniu 2012 chial bym wyrobic nowy bo na dzien dzisiejszy mam tylko dowod osobisty. Czy ktos sie orietuje czy w takiej sytuacji moge wyrobic paszport w Polsce? (wiem, ze najprosciej bedzie zadzwonic do biura paszportowego ale moze ktos wie) bo nie chce mi sie jezdzic do ambasady itd... a w maju bede w Polsce zlozyl bym wniosek, a kiedys przy okazji nastepnego wyjazdu bym go odebral. Dodam tylko, ze rok temu wyrabialem nowy dowod osobisty i nie bylo problemu zostal mi wydany w miasteczku w ktorym mieszkam, a w miejscu adres zameldowania mam puste miejsce.

Guest

MężczyznaPostNapisane przez P-C » 27 mar 2013, 08:54 Re: Czy potrzebuję paszportu?

xxxx, Możesz.
P-C
Stały Bywalec

Reputacja: 61
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez julka030308 » 27 mar 2013, 10:06 Re: Czy potrzebuję paszportu?

mozesz bez zadnego problemu,musisz podajze ten niewazny paszport oddac im gdy bedziesz odbierac nowy. :grin:

julka030308
Rozeznany

Reputacja: -1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez stillinback » 27 mar 2013, 12:16 Re: Czy potrzebuję paszportu?

xxxx smialo mozesz wyrabiac nowy paszport i mozesz go odebrac nawet po dluzszym okresie czasu. moj tato mial podobna sytuacje w zeszlym roku. zagubil wszystkie dokumenty. mieszka w Londynie, wiec do ambasady mial latwiej podejsc ;) dostal paszport tymczasowy, aby mogl sie dostac do kraju (nie chcieli dac stalego). Przyjechal do Polski, zlozyl wszystko co potrzeba na paszport i pol roku pozniej go odebral, jak przyjechal z kolejna wizyta ;)
stillinback
Rozeznany

Reputacja: 13
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Ivoneczka23 » 27 mar 2013, 12:17 Re: Czy potrzebuję paszportu?

paszport jest tu uzywany w uk bo angole nie maja dowodów osobistych ale my mamy wybór paszport albo dowód takze spoko koko ja mam tylko dowod latam na wakacje po calej UE wszedzie go pokazuje i tylko raz bylo zdziwko u lekarza jak pani ogladala i pytala co to takiego hehehe

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputacja: 40
Pokojowy

PostNapisane przez Guest » 27 mar 2013, 16:54 Re: Czy potrzebuję paszportu?

Dziekuje wszystkim za zainteresowanie sie tematem i odpowiedzi na moje pytania.

Guest

KobietaPostNapisane przez nitka21 » 7 kwi 2013, 09:55 Re: Czy potrzebuję paszportu?

Hej
Potwierdzam posty, potrzebny ci tylko dowod
Pozdrawiam

nitka21
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny