Wedliny z Polski

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

KobietaPostNapisane przez Monaruss » 10 kwi 2013, 19:52 Wedliny z Polski

Chcialabym sie zapytac, czy ktos z was wie skad sa dowiezione wedliny w polskich sklepach na west bromu.Moze to glupie pytanie ale czytalam niedawno o tej aferze w Polsce gdzie do miesa dodawali mieso z niezywych zwierzat.Dziekuje za odpowiedzi o ile jakas dostane

Monaruss
Początkujący

Reputacja: 7
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez anirad » 10 kwi 2013, 19:56 Re: Wedliny z Polski

oj gorzej by bylo jakby dodawali z żywych...;-)
anirad
Stały Bywalec

Reputacja: 76
Poczciwy

MężczyznaPostNapisane przez Darwas » 10 kwi 2013, 19:57 Re: Wedliny z Polski

Myślę że zaopatrzenie robią w Polskich hurtowniach w Londynie,na pewno nie jest produkowane na terenie uk.
Darwas
Zadomowiony

Reputacja: 58
Poczciwy

KobietaPostNapisane przez Mirella21 » 10 kwi 2013, 20:18 Re: Wedliny z Polski

witam

na cale szczescie dodaja mieso z niezywych zwierzat do wedlin bo juz widze jak odgryzam parowke, a tam swinka krzyczy :D

pozdrawiam

Mirella21
Raczkujący

Reputacja: 24
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Monaruss » 10 kwi 2013, 20:23 Re: Wedliny z Polski

Ja to myslalam inaczej ale nie wiem czy po polsku sie mowi zdechlina? czy takie podobne do tego slowo ......... :oops:

Monaruss
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez firma-arek » 10 kwi 2013, 20:24 Re: Wedliny z Polski

Mysle ze w polskich wędlinach na 100% znajdziesz cos co kwalifikuje je do wyrzucenia. Jesli nie bedzie to mieso z chorych zdechlych zwierząt to może przemielone zwroty ze sklepow. W najlepszym wypadku jakies zwierzęce lekarstwa, inny rodzaj miesa niż podane w składzie i zbyt dużą dawkę fosforanów i zageszczaczy spożywczych i bog wie co jeszcze.

Dodatkowo mieso kupione tu jest chyba zle przechowywane podczas transpotu i w hurtowniach bo czesto smierdzi mimo ze data jest jeszcze ok.

smacznego

firma-arek
Początkujący

Reputacja: 12
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez ps » 10 kwi 2013, 20:32 Re: Wedliny z Polski

wedliny dowozone sa z polski
ale uwazaj bo afera za afera....
jak bedziesz jadla to zwroc uwage czy nie muczy a moze beczy...i czy nie ucieka ci z kanapki ....oczywiscie to zarty....
pozdrawiam
i jedz spokojnie
smacznego :P
ps
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez trickps » 11 kwi 2013, 17:22 Re: Wedliny z Polski

Monaruss jak chcesz jesc spokojnie to lepiej nie dochodz co jak i z czego w wielu produktach sa machlojki a im mniej wiesz tym w tym przypadku bardziej Ci smakuje ;p ja np bardzo lubie parowki i jak slysze jak ktos do mnie zaczyna mowic "Ty wiesz co jest w tych parowkach?" koncze mowiac ze nie i nie chce wiedziec bo mi smakuja :p
trickps
Przyczajony

Neutralny