Osoba niepelnosprawna co jej przysługuje
Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy
witam mam pytanie mam zamiar ściągnąć do Anglii kuzyna który jest osoba niepełnosprawną....chciał bym eis dowiedzieć czy będą mu przysługiwały jakiekolwiek świadczenia "BENEFITY" jeśli nie był tu nigdy zatrudniony, nie posiada NIN, itd..... czy ktoś wie coś na ten temat pozdrawiam
Osoba niepelnosprawna co jej przysługuje
-

-
photographereq
- Początkujący
-
-
- Reputacja: 0
jezeli nigdy nie pracowal i nie ma nin to raczej nic nie przysluguje . bez nin nikt nic nie dostanie .
-

-
malenkagdz
- Zaangażowany
-
-
- Reputacja: 47
-
ale ty jesli zeznasz ze jest to czlonek twojej rodziny i ze sie nim zajmiesz i go utrxymujesz powinienes dostac swiadczenia od panstwa na niego
nin mozesz wyrobic kuzyn musi powiedziec ze ma zamiar podjac prace(oczywiscie w zaleznosci czy wogole jest do niej zdolny w swoim stopniu niepelnosprawnosci)
wiecej nie wiem
-

-
Ivoneczka23
- Stały Bywalec
-
-
- Reputacja: 40
photographereq napisał(a):witam mam pytanie mam zamiar ściągnąć do Anglii kuzyna który jest osoba niepełnosprawną(...)
Zacznijmy od tego, że na podstawie tego stwierdzenia.. nic sie nie da stwierdzić...
Jest tyle rodzajów niepełnosprawności plus różne stopnie, że trudno cokolwiek powiedzieć.
Pozdrawiam
-

-
AdamBoltryk
- Wtajemniczony
-
-
- Reputacja: 183

Witam. w połowie listopada z narzeczonym planujemy przylecieć do bham, ja jestem osoba niepełnosprawna z umiarkowanym stopniem, jak tam jest z praca dla takich osób co możne mi przysługiwać.
Prosze o odpowiedzi.
-

-
Justyna19925
- Początkujący
-
-
najpierw trzeba przepracowac swoje aby cos dostac , za darmo nic nie daja ... :P
-

-
Goosia
- Raczkujący
-
-
- Reputacja: 4
Ja nie chce za darmo. A jak z praca dla niepełnosprawnych?
-

-
Justyna19925
- Początkujący
-
-
Czesto cos, co jest niepelnosprawnoscia w Pl, w UK jest tylko wariacja osobnicza, ktora co najwyzej narzuca pewne ograniczenia, ale nie uniemozliwia pracy.
Praca dla niepelnosprawnych znajdzie sie, w zaleznosci od zawodu, doswiadczenia, znajomosci jezyka i zaangazowania samego zainteresowanego ( w poszukiwanie, zdobycie i utrzymanie pracy).
-

-
karjo
- Rozeznany
-
-
- Reputacja: 17
Powrót do SZUKAM INFORMACJI