Osoba niepelnosprawna co jej przysługuje

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MężczyznaPostNapisane przez photographereq » 4 cze 2013, 09:36 Osoba niepelnosprawna co jej przysługuje

witam mam pytanie mam zamiar ściągnąć do Anglii kuzyna który jest osoba niepełnosprawną....chciał bym eis dowiedzieć czy będą mu przysługiwały jakiekolwiek świadczenia "BENEFITY" jeśli nie był tu nigdy zatrudniony, nie posiada NIN, itd..... czy ktoś wie coś na ten temat pozdrawiam

Osoba niepelnosprawna co jej przysługuje

photographereq
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez malenkagdz » 4 cze 2013, 09:47 Re: Osoba niepelnosprawna co jej przysługuje

jezeli nigdy nie pracowal i nie ma nin to raczej nic nie przysluguje . bez nin nikt nic nie dostanie .

malenkagdz
Zaangażowany

Reputacja: 47
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Ivoneczka23 » 4 cze 2013, 12:27 Re: Osoba niepelnosprawna co jej przysługuje

ale ty jesli zeznasz ze jest to czlonek twojej rodziny i ze sie nim zajmiesz i go utrxymujesz powinienes dostac swiadczenia od panstwa na niego
nin mozesz wyrobic kuzyn musi powiedziec ze ma zamiar podjac prace(oczywiscie w zaleznosci czy wogole jest do niej zdolny w swoim stopniu niepelnosprawnosci)
wiecej nie wiem

Ivoneczka23
Stały Bywalec

Reputacja: 40
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 4 cze 2013, 21:50 Re: Osoba niepelnosprawna co jej przysługuje

photographereq napisał(a):witam mam pytanie mam zamiar ściągnąć do Anglii kuzyna który jest osoba niepełnosprawną(...)

Zacznijmy od tego, że na podstawie tego stwierdzenia.. nic sie nie da stwierdzić...
Jest tyle rodzajów niepełnosprawności plus różne stopnie, że trudno cokolwiek powiedzieć.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Justyna19925 » 3 sie 2014, 07:22 Re: Osoba niepelnosprawna co jej przysługuje

Witam. w połowie listopada z narzeczonym planujemy przylecieć do bham, ja jestem osoba niepełnosprawna z umiarkowanym stopniem, jak tam jest z praca dla takich osób co możne mi przysługiwać.
Prosze o odpowiedzi.

Justyna19925
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Goosia » 4 sie 2014, 11:31 Re: Osoba niepelnosprawna co jej przysługuje

najpierw trzeba przepracowac swoje aby cos dostac , za darmo nic nie daja ... :P

Goosia
Raczkujący

Reputacja: 4
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Justyna19925 » 4 sie 2014, 19:30 Re: Osoba niepelnosprawna co jej przysługuje

Ja nie chce za darmo. A jak z praca dla niepełnosprawnych?

Justyna19925
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez karjo » 11 sie 2014, 16:33 Re: Osoba niepelnosprawna co jej przysługuje

Czesto cos, co jest niepelnosprawnoscia w Pl, w UK jest tylko wariacja osobnicza, ktora co najwyzej narzuca pewne ograniczenia, ale nie uniemozliwia pracy.
Praca dla niepelnosprawnych znajdzie sie, w zaleznosci od zawodu, doswiadczenia, znajomosci jezyka i zaangazowania samego zainteresowanego ( w poszukiwanie, zdobycie i utrzymanie pracy).

karjo
Rozeznany

Reputacja: 17
Neutralny