Child Benefit Odmowa Pomocy!

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

KobietaPostNapisane przez mam37 » 11 kwi 2013, 13:05 Re: Child Benefit Odmowa Pomocy!

zwierzakfm, czytałam artykul na londynku luknij sobie w archiwum albo jak znajde to Ci skopiuje pisze jak bym

Dodano: -- 11 kwi 2013, 14:11 --

http://londynek.net/wiadomosci/Cameron+ ... s_id=16748

proszę poczytaj te rewelacje .....

mam37
Stały Bywalec

Reputacja: 45
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez zwierzakfm » 11 kwi 2013, 13:28 Re: Child Benefit Odmowa Pomocy!

nie dziwie sie, ze chce zabrac Polakom bo jak sam powiedzial, pieniadze te wychodza poza granice jego kraju.
piszesz, ze
mam37 napisał(a):Jakby żaden inny kraj nie brał tu zasiłkow ani murzyni ani hindusi tylko polacy

ale fakt jest taki, ze pewnie znikoma liczba dzieci ludzi z tych narodowosci mieszka poza UK, wiec kasa zostaje w tym kraju.

stad tez moze wynikac problem autora tematu, co nie zmienia faktu, ze przepisy UE sa jakie sa i poki co Cameron ma troche zwiazane rece.
zwierzakfm
Stały Bywalec

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez malenkagdz » 11 kwi 2013, 14:52 Re: Child Benefit Odmowa Pomocy!

a po drugie "David Cameron zapowiedział ograniczenia zasiłków wypłacanych dzieciom polskich imigrantów." ograniczenie to nie zabranie :)

jak to mowisz hindusi i murzyni ..

niewiem czy zauwazylas ale oni nie sa w uni europejskiej wiec takiego zasilku nie dostali by na dziecko nie mieszkajace w uk :)

malenkagdz
Zaangażowany

Reputacja: 47
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez przemo35 » 11 kwi 2013, 19:25 Re: Child Benefit Odmowa Pomocy!

anirad napisał(a):Najwiekszy problem jest taki ze nie pracowales ( tak wynika z postu) caly poprzedni rok, wiec Twoj wniosek o WTC i CTC zostanie przetrzepany na wszystkie mozliwe sposoby.

Wlasnie przerwa w pracy byla zaledwie 5 miesiecy a nawet nie byla bo wczesniej mialem self emplyed a zostalo zamkniete od momentu zaczencia nowej pracy normalnie sie rozliczalem i wogole.Ciekawi mnie jedno dzwoniac na infolinie w sprawie WTC CTC powieziano ze sprawdzaja zone poniewaz jest w polsce jedynie dobrze za ma NIN wiec ciekawi mnie jaka bedzie ta decyzja

przemo35
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 12 kwi 2013, 16:45 Re: Child Benefit Odmowa Pomocy!

Na dzieci w Polsce przysługuje Ci jedynie CHB.
Do całej reszty dzieci muszą być tutaj.

zwierzakfm napisał(a):pieniadze te wychodza poza granice jego kraju.

A ja pracuję tutaj i tutaj płacę podatki i również dorzucam się do ich pozostałych benefitów. Więc mało mnie interesuje co Cameron sądzi. Jak pisałem - żeby to przeforsować Cameron musi wyjść z unii.

A tego zapewne nie zrobi

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Gaba76 » 12 kwi 2013, 17:00 Re: Child Benefit Odmowa Pomocy!

AdamBoltryk napisał(a):Na dzieci w Polsce przysługuje Ci jedynie CHB.
Do całej reszty dzieci muszą być tutaj.

moj Rafal dostawal i CHB i CTC na syna w Polsce.. chyba ze to sie zmienilo w ciagu ostatnich 16 miesiecy?! :)
Gaba76
Stały Bywalec

Reputacja: 49
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez zwierzakfm » 12 kwi 2013, 17:06 Child Benefit Odmowa Pomocy!

AdamBoltryk napisał(a):Więc mało mnie interesuje co Cameron sądzi. Jak pisałem - żeby to przeforsować Cameron musi wyjść z unii.

A tego zapewne nie zrobi

Z tego co pamietam to chyba obiecywal referendum na temat bycia w unii jezeli zostanie wybrany na kolejna kadencje. Ale to juz dyskusja na inny temat. Przepraszam za OT.
zwierzakfm
Stały Bywalec

Reputacja: 22
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez asia.z » 12 kwi 2013, 17:13 Re: Child Benefit Odmowa Pomocy!

dokladnie tak jak mowi AdamBoltryk, CTC nie przysluguje jesli dziecka nie ma w UK. Zawsze tak bylo :)

asia.z
Raczkujący

Reputacja: 2
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 13 kwi 2013, 08:28 Re: Child Benefit Odmowa Pomocy!

CHB jako jedyny zasiłek poza przepisami krajowymi dodatkowo jest regulowany przepisami Unijnymi, które są nadrzędne nad przepisami krajowymi. I nie mają wyjścia - muszą przyznać, jeśli wszystko jest w porządku.
Wszystkie pozostałe zasiłki to sprawa wewnątrz krajowa i mogą ją regulować jak chcą. I regulują jak chcą. I w przypadku dzieci - wymagane jest, żeby były tutaj.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

MężczyznaPostNapisane przez przemo35 » 15 cze 2013, 20:19 Re: Child Benefit Odmowa Pomocy!

A mam jeszcze jedno pytanie ktos sie orientuje w jakim czasie Polski urzad odpowiada Angielskiemu w sprawie rodzinnego chodzi o forme F001

Dodano: -- 15 cze 2013, 20:22 --

No i chce wam powiedziec ze beda nalezec mi sie wszystkie benefity nie ma znaczenia ze dziecka nie ma tutaj ze mna sprawa jest na koncowym etapie ale nie ma mozliwosci odmowy.Jedyne co teraz to czekaja tylko na odpowiedz z Polski wyslali niby 21 maja wiecie w jakim czasie mniej wiecej wysylane sa te dokumenty czy cos tam??

przemo35
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez sadifanka1 » 15 cze 2013, 20:36 Re: Child Benefit Odmowa Pomocy!

do pol roku mają czasu ustawowego w praktyce moze to trwac tydzien ale to zalezy od szczescia w tym kraju

sadifanka1
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 16 cze 2013, 13:50 Re: Child Benefit Odmowa Pomocy!

sadifanka1 napisał(a):do pol roku mają czasu ustawowego w praktyce moze to trwac tydzien ale to zalezy od szczescia w tym kraju

Tydzień? Chyba, że cos sie poprawiło z polską pocztą i pracą urzedów.
1. przyjęcie i obróbka pisma które przyjdzie z UK
2. wysłanie formularza do rodziny petenta
3. wypełnienie i wysłanie przez rodzine
4. przyjęcie i obróbka przez urząd druku otrzymanego od rodziny
5. wysłanie odpowiedzi do UK
To trwa....
Praktycznie najszbszym punktem na który ma wpływ zainteresowany jest 3ci - jeśli rodzina odeśle druk w tym samym dniu w którym go otrzyma.
Tak to wyglądało kilka lat temu. Coś się mogło zmienić

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Juliett » 24 cze 2013, 15:46 Re: Child Benefit Odmowa Pomocy!

z jakiej racji panstwo ma ci placic na dziecko benefity skoro jest ono w Polsce :P

Juliett
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez AdamBoltryk » 24 cze 2013, 17:08 Re: Child Benefit Odmowa Pomocy!

Juliett - dziś dołączyłaś, naskrobałaś mnóóóóóstwo postów i jeszcze na dodatek piszesz o rzeczach o których nie masz pojęcia.
A z jakiej racji ma płacić CHB? Wyjaśniłem 4 posty wyżej.

Pozdrawiam

AdamBoltryk
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ann11281 » 24 cze 2013, 18:14 Re: Child Benefit Odmowa Pomocy!

Juliett napisał(a):z jakiej racji panstwo ma ci placic na dziecko benefity skoro jest ono w Polsce :P

Panstwo nie ma swoich pieniedzy. Ma to, co zabierze ludziom w podatkach.
Jak tu place podatki, to dziecko moze byc na ksiezycu.
Zaplacilam za ten child benefit. Po prostu oddaja mi moje wlasne pieniadze.

Mi tez nie chcieli dac CHB,bo dziecko urodzilo sie w PL i bylo tam pierwsze 4 miesiace.
Ale po odwolaniu.
ann11281
Rozeznany

Reputacja: 10
Neutralny

Poprzednia strona