kupno domu/mieszkania

Rozmowy na temat mieszkań o tym jak mieszkacie, jakie dzielnice polecacie itd...

MężczyznaPostNapisane przez Lukaas85 » 11 kwi 2007, 21:01 Re: kupno domu/mieszkania

Polak_22 napisał(a):Lukasz:

Bajek sie nasluchales niestety.

TV klamie :evil:
Lukaas85
Wtajemniczony

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Polak_22 » 13 kwi 2007, 11:30 Re: kupno domu/mieszkania

Lukasz:

Ku gwoli scislosci dochodza jeszcze dwie kwestie, o ktorych nie wspomnialem.

1) Miasto - w Birmingham jest ciezko zrobic taki zysk na jednym domu

2) Polak - niestety, ale Polacy bardzo zanizaja ceny za budowlanke do czego zdazyli sie juz przyzwyczaic Anglicy. Znam Polakow, ktorzy 'zaspiewali' za caly remont duzego, 6 pokojowego mieszkania 2,5k funtow - wiem, bo robilem jako tlumacz. Wycena remontu angielskiej firmy tego samego domu wynosila 18k funtow. Smiech na sali.

Reasumujac, Anglik byc moze i zrobi taki profit, ale napewno nie Polak bo wszyscy wiedza, ze Polacy pracuja prawie za darmo i nie beda im placic kroci:)

Pozdrawiam.

Polak_22
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 13 kwi 2007, 13:48 Re: kupno domu/mieszkania

Insanity napisał(a):Ja dziś zostałem przekonany do kupna mojego domu....
I rata wyniosła by mnie 190 funtów miesięcznie przez 5 lat, więc nawet nie ma co się zastanaiwać....
a barbie house in a ritzy part of town :lol: :lol: :lol:

pe

KA i PE

MężczyznaPostNapisane przez lucas » 11 lip 2007, 08:00 fantazje

I rata wyniosła by mnie 190 funtów miesięcznie przez 5 lat, więc nawet nie ma co się zastanaiwać....

to chyba w przyczepie kempingowej mieszkasz :mrgreen:
buchacha,buchacha :grin:

[ Dodano: Sro Lip 11, 2007 09:02 ]
Adam napisał(a):
Polak_22 napisał(a):Zakup nieruchomosci w Anglii nie nalezy do najprostszych rzeczy. Zeby Twoja aplikacja jako kredytobiorcy przeszla w banku/firmie pozyczkowej, musialabys sie sporo napocic i przedstawic X dokumentow. Do tego przewaznie wymagany jest wklad wlasny w wysokosci 20-30%, czyli jak nie masz okolo 30 tysiecy zywej gotowki na wydanie, to zapomnij .

wystarczy tylko zlozyc odpowiednie dokumenty i po bolu
z reguly banki wymagaja aby miec 5-10% procent wkladu wlasnego nie wiem jak jest z firmami porzyczkowymi[/quote
tak samo adam,tak samo :grin:

[ Dodano: Sro Lip 11, 2007 09:04 ]
Insanity napisał(a):
Yardley napisał(a):

hehehe ale chyba w polsce

Nie, tutaj....
Sąsiedzi z którymi dziś imprezowaliśmy zakupili domek właśnie i się do tego przyznali. Opowiedzieli jak to wygląda itd.
Ja już słyszałem od dawna, że kupno domu lub kilku tutaj jest strasznie opłacalne. Dużo bardziej niż wynajem i zgadzam się z tym. Poza tym wcale nie ma wielkich obwarowań w bankach. No i jedna prawidłowość- kupować dom, tylko od prywatnego właściciela nie przez agencję.

Co do Polski, w życiu, nie chce mieć nawet pałacu w Polsce.

no to opowiedz do czego sie tam przyznali :mrgreen:

lucas
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

Poprzednia strona