kupno domu/mieszkania
Rozmowy na temat mieszkań o tym jak mieszkacie, jakie dzielnice polecacie itd...
Polak_22 napisał(a):Lukasz:
Bajek sie nasluchales niestety.
TV klamie :evil:
-

-
Lukaas85
- Wtajemniczony
-
-
- Reputacja: 1
Lukasz:
Ku gwoli scislosci dochodza jeszcze dwie kwestie, o ktorych nie wspomnialem.
1) Miasto - w Birmingham jest ciezko zrobic taki zysk na jednym domu
2) Polak - niestety, ale Polacy bardzo zanizaja ceny za budowlanke do czego zdazyli sie juz przyzwyczaic Anglicy. Znam Polakow, ktorzy 'zaspiewali' za caly remont duzego, 6 pokojowego mieszkania 2,5k funtow - wiem, bo robilem jako tlumacz. Wycena remontu angielskiej firmy tego samego domu wynosila 18k funtow. Smiech na sali.
Reasumujac, Anglik byc moze i zrobi taki profit, ale napewno nie Polak bo wszyscy wiedza, ze Polacy pracuja prawie za darmo i nie beda im placic kroci:)
Pozdrawiam.
-

-
Polak_22
- Przyczajony
-
-
- Reputacja: 0
Insanity napisał(a):Ja dziś zostałem przekonany do kupna mojego domu....
I rata wyniosła by mnie 190 funtów miesięcznie przez 5 lat, więc nawet nie ma co się zastanaiwać....
a barbie house in a ritzy part of town :lol: :lol: :lol:
pe
-

-
KA i PE
-
-
Insanity napisał(a):Ja dziś zostałem przekonany do kupna mojego domu....
I rata wyniosła by mnie 190 funtów miesięcznie przez 5 lat, więc nawet nie ma co się zastanaiwać....
to chyba w przyczepie kempingowej mieszkasz :mrgreen:
buchacha,buchacha :grin:
[ Dodano: Sro Lip 11, 2007 09:02 ]Adam napisał(a):Polak_22 napisał(a):Zakup nieruchomosci w Anglii nie nalezy do najprostszych rzeczy. Zeby Twoja aplikacja jako kredytobiorcy przeszla w banku/firmie pozyczkowej, musialabys sie sporo napocic i przedstawic X dokumentow. Do tego przewaznie wymagany jest wklad wlasny w wysokosci 20-30%, czyli jak nie masz okolo 30 tysiecy zywej gotowki na wydanie, to zapomnij .
wystarczy tylko zlozyc odpowiednie dokumenty i po bolu
z reguly banki wymagaja aby miec 5-10% procent wkladu wlasnego nie wiem jak jest z firmami porzyczkowymi[/quote
tak samo adam,tak samo :grin:
[ Dodano: Sro Lip 11, 2007 09:04 ]Insanity napisał(a):Yardley napisał(a):Insanity napisał(a):Ja dziś zostałem przekonany do kupna mojego domu....
hehehe ale chyba w polsce
Nie, tutaj....
Sąsiedzi z którymi dziś imprezowaliśmy zakupili domek właśnie i się do tego przyznali. Opowiedzieli jak to wygląda itd.
Ja już słyszałem od dawna, że kupno domu lub kilku tutaj jest strasznie opłacalne. Dużo bardziej niż wynajem i zgadzam się z tym. Poza tym wcale nie ma wielkich obwarowań w bankach. No i jedna prawidłowość- kupować dom, tylko od prywatnego właściciela nie przez agencję.
Co do Polski, w życiu, nie chce mieć nawet pałacu w Polsce.
no to opowiedz do czego sie tam przyznali :mrgreen:
-

-
lucas
- Początkujący
-
-
- Reputacja: 0
Powrót do MIESZKANIE