Kamerka internetowa

Dyskusje na temat komputerów(hardware, software, internet..), telefonów, oraz innego sprzętu elektronicznego. Problemy z działaniem, opinie, porady itp

KobietaPostNapisane przez Fresa » 9 wrz 2007, 20:20 Kamerka internetowa

Mam windows vista i mam też problem.Nie wiem jaka kamerkę mam sobie kupić, którą będzie można łatwo zainstalować do tego oprogramowania- vista.

Fresa
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez me72 » 9 wrz 2007, 21:55 Re: Kamerka internetowa

Fresa napisał(a):Mam windows vista i mam też problem.Nie wiem jaka kamerkę mam sobie kupić, którą będzie można łatwo zainstalować do tego oprogramowania- vista.

Najprościej będzie chyba jak poszukasz kamery która ma oznakowanie i logo "Certified for Windows Vista".
Ew. jak masz model upatrzony to możesz zajrzeć pod http://winqual.microsoft.com/HCL/Default.aspx?m=v

me72
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Yardley » 11 wrz 2007, 19:21 Re: Kamerka internetowa

ja mam Advent (ade-1300k) i dziala pod vista
Yardley
Stały Bywalec

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Amigo_uk » 16 wrz 2007, 11:49 Re: Kamerka internetowa

Zalezy ci tylko zeby chodzila pod Ms Vista czy szukasz konkretnej porady dotyczacej zakupu kamerki? Tutaj ciekawy artykuł na temat wyboru kamerki

Osobiscie moge ci polecic kamerki Microsoftu. Moze nie naleza do najtanszych jednak jakosc obrazu nawet w kiepsko oswietlonym pomieszczeniu jest naprawde dobra, poza tym na 100% bede wspolpracowac z Vistą :) Polecam np MICROSOFT VX-3000, koszt ok 35F, niezly jest tez Logitech i Creative. Z tanimi bezfirmowymi kamerkami czesto sa jakies problemy, poza tym jakosc pozostawia wiele do zyczenia
Amigo_uk
Rozeznany

Reputacja: 13
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Fresa » 16 wrz 2007, 19:02 Re: Kamerka internetowa

Miałam kamerkę Philipsa SPC 315NC .Na opakowaniu było napisne,że nadaje się do Visty, ale w rzeczywistości nie szło jej zainstalować. Nawet przy pomocy jakiś sterowników ściąganych z internetu. Ja nie znam się dokładnie, ale kolega mi pomagał. Nic nie wskóraliśmy. Nawet wymieniłam kamerkę na nową i nic. Programy były, ale kamera nie działala. Na xp działała bez zarzutu i miała bardzo dobra jakość. Chciałabym kamerę z średniej półki cenowej(nie chcę najtańszej tandety, ale z drugiej strony nie chcę przesadzać).
Dziękuję za doradztwo. :smile:

Fresa
Początkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Amigo_uk » 17 wrz 2007, 02:58 Re: Kamerka internetowa

hm... no to nie jest znowu taka ostatnia kamerka... i z Vista tez powinna wspolpracowac.
Moze problemem jest sposob instalacji? Niektore urzadzenia na USB musza byc instalowane wg nastepujacego schematu:
1. instalacja sterownikow i oprogramowania
2. podlaczenie urzadzenia do komputera

Jesli bylo to zrobione odwrotnie - odinstaluj sterownik i wszystko co sie zainstalowalo razem z nim, nawet jesli zostanie teoretycznie pusty - usun katalog z Program Files tam gdzie sie instalowala kamerka (chodzi o to aby nie zostaly jakies stare pliki konfiguracyjne), zainstaluj ponownie oprogramowanie a nastepnie podepnij kamerke.
Druga mozliwosc to cos poblokowane w centrum zabezpieczen.
Tak czy siak jak pisze na pudelku ze Viśta ready to powinno smigac:)
Amigo_uk
Rozeznany

Reputacja: 13
Neutralny