gaz na karte

Rozmowy na temat mieszkań o tym jak mieszkacie, jakie dzielnice polecacie itd...

KobietaPostNapisane przez początkująca » 5 mar 2008, 18:27 gaz na karte

Czy ktos się orientuje,co nalezy zrobić w sytuacji,gdy na liczniku gazowym bedzie zero(zagapilismy sie z nabiciem karty) a po jej nabiciu jest juz na liczniku kasa jednak gazu dalej nie ma.Bardzo prosze o szybkie informacje.Z gory dziekuje

początkująca
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez magdunia22 » 5 mar 2008, 19:51 Re: gaz na karte

Wiec musicie zresytowac bojler:)
Tak ja mam zycze powodzenia ;)

[ Dodano: Sro Mar 05, 2008 19:58 ]
Na bojlerze powinno byc napisane reset ,,powinnas wylaczyc tym przyciskiem bijler i ponownie wlaczyc i powinnien byc gaz ,jesli by sie nie udalo tak jak mi to trzeba tak dlugo robic aby czerwonej lampkie nie bylo na bojlerze......
A najpierw sprawdz czy ta czerwona lampka sie pali ,bo jesli tak to reset.....powodzenia

magdunia22
Rozeznany

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez wsiaz » 7 mar 2008, 15:30 Re: gaz na karte

magdunia22 napisał(a):Wiec musicie zresytowac bojler:)
Tak ja mam zycze powodzenia ;)

[ Dodano: Sro Mar 05, 2008 19:58 ]
Na bojlerze powinno byc napisane reset ,,powinnas wylaczyc tym przyciskiem bijler i ponownie wlaczyc i powinnien byc gaz ,jesli by sie nie udalo tak jak mi to trzeba tak dlugo robic aby czerwonej lampkie nie bylo na bojlerze......
A najpierw sprawdz czy ta czerwona lampka sie pali ,bo jesli tak to reset.....powodzenia

A co to jest bojler i co on ma do licznika gazu?
wsiaz
Zadomowiony

Reputacja: -1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez *pawel* » 19 kwi 2008, 22:43 Re: gaz na karte

wsiaz napisał(a):A co to jest bojler i co on ma do licznika gazu?

BOJLER (znajduje sie praktycznie w kazdym angielskim domu) To jest takie urzadzenie ktore wisi na scianie i podgrzewa wode za pomoca gazu po to zebys mogl umyc raczki, zabki i czasami oplukac rowa. A do licznika to ma tyle ze jezeli BOJLER jest na gaz (sa tez na energie elektryczna) to znaczy ze jest przez niego zlozywany. BOJLER sluzy takze do tego aby w domku bylo ci cieplutko poniewaz kaloryfery sa tez do niego podlaczone. To sie nazywa centralne ogrzewanie. :smile:
*pawel*
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Wozek » 22 kwi 2008, 18:54 Re: gaz na karte

Wyłącz go z prądu i włącz ponownie,
Czasem kasa sie przeleje i nie otworzy dopływu gazu - włóż karte jeszcze raz do licznika i przytrzymaj przycisk.

Wozek
Rozeznany

Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 23 kwi 2008, 18:52 Re: gaz na karte

liczniki gazu na karte maja zabezpieczenie ktore nie otwiera zaworu zaraz po doladowaniu. dodatkowo trzeba go 'otworzyc', o ile pamietam dlugo przytrzymujac chyba zielony guzik. w trakcie operacji karta musi byc wlozona. rozne typy licznikow moga miec rozna procedure, ale kazdy ma takie zabezpieczenie. boiler czy jakikolwiek inny odbiornik gazu nie ma nic do tego.

pozdr

pe

KA i PE