piesek, czy anglicy toleruja

Rozmowy na temat mieszkań o tym jak mieszkacie, jakie dzielnice polecacie itd...

PostNapisane przez ewelina-poznan » 18 paź 2006, 08:13 piesek, czy anglicy toleruja

witajcie
mam mala troske, chcemy z corka sciagnac pieska z polski, wiem juz wszystko o formalnosciach, wiem jak to zalatwic ale pytanie jest inne, czy znajde mieszkanie gdzie nie bedzie no children, no pets bo widze ze to nagminne. Czy taka opcja wogole wchodzi w gre? Czy mam szanse wogole cos okazyjnie wynajac dla mnie, corki i psa.
pozdrawam
ewelina

ewelina-poznan

MężczyznaPostNapisane przez Lukaas85 » 18 paź 2006, 18:06 Re: piesek, czy anglicy toleruja

A maly ten piesek? Moze da sie ugadac z wlascicielem? Jesli masz ogordek albo jakies podworko to na spacer wezmiesz torebke i rekawiczke :mrgreen: Co taki piesek nabroi i napaskudzi?
No chyba ze wlasciciela domu/mieszkania interesuje tylko kasa co miesiac za czynsz to ja bym sie nie bal 'przemycic'..
Lukaas85
Wtajemniczony

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez John.Q » 18 paź 2006, 18:46 Re: piesek, czy anglicy toleruja

Witam

Najlepiej nie przyznawaj sie ,ze bedziesz miala psa.A jak landlord bedzie chcial sprawdzic mieszkanie czy dom to pieska bedzie trzeba gdzies przechowac na czas wizyty.Z reszta z tymi wizytami landlorda to roznie bywa, przez 2,5 roku ani razu nie mialem tego typu wizyty.Musza dawac 24 godziny uprzedzenia o tej wizycie.

John.Q
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

PostNapisane przez ewelina-poznan » 18 paź 2006, 19:31 a to super

Dzięki za cenne wskazowki, to super, pieka mam 2 i pol kilowego bo to york no i nauczony ze nie wolno szczekac ani robic gdzie popadnie.. Dobrze ze z tymi lordami tak mozna zagrac, juz sie balam ze to kraj w ktorym nie ma zwierzad.
A bardzo mnie dziwi fakt ze w większosci ogloszen jest no children, no pets....o co tu chodzi, przeciez to chyba normalne ze ma sie dzici i zwierzaki prawda?

ewelina-poznan

MężczyznaPostNapisane przez Lukaas85 » 18 paź 2006, 20:08 Re: piesek, czy anglicy toleruja

John Q ma racje- landlord musi dac ci 24h uprzedzenia o jego/jej wizycie. Jak masz pieska odchowanego to sie nie boj, bedzie okej. pozdrowka :wink:
Lukaas85
Wtajemniczony

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez John.Q » 18 paź 2006, 21:01 Re: piesek, czy anglicy toleruja

Witam

Jesli o chodzi o zwierzeta to wiadomo, ze zwierzatka brudza, niszcza a czesto przeszkadzaja sasiadom a pozniej bedzie problem wynajac mieszkanie czy dom w ktorym zapaszki zwierzat i nadgryzione meble. A jesli chodzi odzieci to nie mam pojecia o co im chodzi :grin:

John.Q
Raczkujący

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez markosik1 » 23 paź 2006, 14:28 Re: a to super

ewelina-poznan napisał(a):Dzięki za cenne wskazowki, to super, pieka mam 2 i pol kilowego bo to york no i nauczony ze nie wolno szczekac ani robic gdzie popadnie.. Dobrze ze z tymi lordami tak mozna zagrac, juz sie balam ze to kraj w ktorym nie ma zwierzad.
A bardzo mnie dziwi fakt ze w większosci ogloszen jest no children, no pets....o co tu chodzi, przeciez to chyba normalne ze ma sie dzici i zwierzaki prawda?

OOOO widze ze kolejny york, a napisz czy masz pieska , czy suczke i czy ma rodowod to moze zwierzeta sie spotkaja bo mojej suni sie zbliza okres rozrodczy, a znajomi chca pieski wiec moze cos z tego wyjdzie.

markosik1
Raczkujący

Neutralny

PostNapisane przez KA i PE » 27 paź 2006, 13:01 Re: piesek, czy anglicy toleruja

haha to moze nowy temat piesek pozna suczke

KA i PE

KobietaPostNapisane przez Anek » 27 paź 2006, 19:47 Re: piesek, czy anglicy toleruja

To by bylo ciekawe :mrgreen:
Anek
Wtajemniczony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez Paola90 » 14 kwi 2012, 22:03 Re: piesek, czy anglicy toleruja

No to z amstafem to chyba byl by juz problem ?
Ani to male ,ani ciche -moze czasami,
Paola90
Początkujący

Reputacja: 7
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez xxxx30 » 15 kwi 2012, 23:36 Re: piesek, czy anglicy toleruja

No właśnie Upka zrobie troche. Jak to jest z tymi piesami? Mamy 2 i nie wyobrażam sobie by nie były z nami tutaj. Już nie chodzi o to czy landlord się zgodzi, bo tego jakoś przegadam, ale jak to wygląda jeśli chodzi o przewiezienie tutaj psa. Wiem, że trzeba paszporty szczepienia itd. Przechodził ktoś tą procedurę? Jak to wygląda w praktyce?
xxxx30
Rozeznany

Reputacja: 6
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Paola90 » 16 kwi 2012, 12:45 Re: piesek, czy anglicy toleruja

tu tez juz wszystko jasne.
Paola90
Początkujący

Reputacja: 7
Neutralny

KobietaPostNapisane przez meerkat1979.mg » 27 kwi 2012, 13:05 Re: piesek, czy anglicy toleruja

anglicy nie maja problemu ze zwierzetami..glownie Azjaci maja problem glownie z psami..nie wiem czemu..prawo jest takie ze nie mozna miec psa w mieszkaniu..tzw flacie ale i tu sa odstepstwa od regoly bo jezeli mieszkanie ma rywatny ogrod i tylne drzwi do ogrodu to nie ma problemu..chyba ze sasiedzi zaczna marudzic..ja sama mam yoreczka i mieszkam we flacie i nie ma problemu jak dlugo sasiedzi sa w porzadku..powodzenia z pieskiem
Anna

meerkat1979.mg
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Piotr-87 » 18 wrz 2012, 06:28 Re: piesek, czy anglicy toleruja

Witam

Niechce tworzyć nowego postu dlatego pisze tutaj.

Mam pytanie wlaśnie w sprawie psa( ale w tej sytuacji dotyczy owczarka niemieckiego) bo zauważyłem duży problem ze znalezieniem mieszkania,nigdzie niechcą z psem tak dużym.Czy ktoś ma może namiray na jakieś mieszkania, lub dzelnice gdzie nie bedzie problemu?

Piotr-87
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez Darwas » 18 wrz 2012, 09:33 Re: piesek, czy anglicy toleruja

Nie baw się wynajmowani itd,składaj papierki do Councilu ipo sprawie.
Darwas
Zadomowiony

Reputacja: 58
Poczciwy

Następna strona