Rok po powrocie
Napisane przez 19831114 » 16 sie 2008, 17:53 Rok po powrocie
Wszystkim znanym i mniej znanym mi osobom
Już od ponad roku jestem w Polsce.. i cóż z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że w bardzo dobrym momencie wróciłem :):
1. po pierwsze funty sprzedałem jeszcze po 5.70 :)
2. mam naprawdę dobrą pracę (oby mnie z niej za szybko niewywalil).. co prawda to już jest moja druga praca biurowa w Polsce po powrocie - wpierw fabryka TV LG w Mławie (Pazdziernik 07-Czerwiec08) a od czerwca międzynarodowy koncern - Procter and Gamble (właściciel takich marek jak Lacoste, HugoBoss, Ariel, Gillette) jestem zatrudniony w fabryce, która się dopiero buduje.. mówię tu o kosmetykach fabryce kosmetyków OLAY w podłódzkim Aleksandrowie..
Także mam pracę, która wymaga ode mnie dużo, bardzo rozwija, muszę w niej dużo używać języka angielskiego.. finansowo.. odkładam tyle ile odkładałem będąc w Anglii, więc naprawdę życzę każdemu takiego powrotu do ojczyzny jak ja.. P.S OLAY w dalszym ciągu zatrudnia młodych zdolnych inteligentnych ludzi, więc jeśli myślicie o powrocie do Polski, to może warto spróbowac ?
Pozdrowienia dla KA i PE i reszty którzy mnie jeszcze pamietają
-
- 19831114
- Stały Bywalec
- Reputacja: 0
Napisane przez wsiaz » 16 sie 2008, 18:20 Re: Rok po powrocie
-
- wsiaz
- Zadomowiony
- Reputacja: -1
Napisane przez KA i PE » 16 sie 2008, 18:26 Re: Rok po powrocie
pozdrawiam i wszystkiego najlepszego
pe
-
- KA i PE
Napisane przez 19831114 » 16 sie 2008, 19:08 Re: Rok po powrocie
Piwko w Birmingham pewnie tak, koniec Września myślę, żeby odwiedzić deszczową krainę :)
Teha, Dorota, Rafał się tu jeszcze pokazują ? :-P
-
- 19831114
- Stały Bywalec
Napisane przez plazermen » 16 sie 2008, 19:21 Re: Rok po powrocie
Spoko że Ci się wiedzie w korporacji czy bez. Zawsze milo slyszec ze ktos zadowolony z zycia jest.
Pozdrawiam.
-
- plazermen
- Wtajemniczony
- Reputacja: 92
Napisane przez marcinsalamon » 28 sie 2008, 11:41 Re: Rok po powrocie
Osobiscie nie zamienibym tego co doswiadczylem tutaj na wyspach.
Przyjazd do Angli byl jedna z ciekawszych rzeczy jaka mnie spotkala.
Multinarodowosc ktora mnie otacza jest czyms niesamowitym.Rozmawiajac z ludzmi z calego swiata mozna poznac ich poglady na swiat,ich religie,mentalnosc a przede wszystkim kuchnie!!! Tego z pewnoscia nie doswiadczysz w Polsce.
Przykladem niech bedzie rodzina mojej zony(azjatka tak na marginesie)
Jedna z siostr wyszla za Portugalczyka druga za Anglika.Jeden z braci ozenil sie z Afrykanka,drugi z Hinduska...
Najlesza przyjacolka mojej zony to Wloszka ktorej mezem jest Holender.Kolejna para dobych znajomych to Niemiec ktorego zona jest Chinka.Mam tez przyjaciolke ktora pochodzi z Francji a wyszla za Wlocha.
Nie musze pisac ilu ciekawych rzeczy mozna dowiedziec sie podczas niedzielnego obiadu w takim towarzystwie.....
Dlatego wlasnie tu zostaje!
Pozdrawiam
-
- marcinsalamon
- Początkujący
Napisane przez Mike » 30 sie 2008, 07:19 Re: Rok po powrocie
marcinsalamon napisał(a):Wszystko zalezy od tego czego szukasz-jesli odpowiadaja Ci szare polskie klimaty to owszem czemu nie -mozna i tak.Mnie ta zascankowosc dusila
zawsze kiedy czytam takie opinie na temat Polski zastanawiam sie skad dana osoba dokladnie pochodzi ze ma taki mizerny obraz swojego kraju. Ja np. urodzilem i wychowalem sie Gdansku i absolutnie nie podzielam twojej opinii.
marcinsalamon napisał(a):Jedna z siostr wyszla za Portugalczyka druga za Anglika.Jeden z braci ozenil sie z Afrykanka,drugi z Hinduska...
Najlesza przyjacolka mojej zony to Wloszka ktorej mezem jest Holender.Kolejna para dobych znajomych to Niemiec ktorego zona jest Chinka.Mam tez przyjaciolke ktora pochodzi z Francji a wyszla za Wlocha.
Nie musze pisac ilu ciekawych rzeczy mozna dowiedziec sie podczas niedzielnego obiadu w takim towarzystwie.....
to bardzo fajnie... ja rowniez mam duzo niepolskich znajomych jednak nie moge pochwalic sie tak duza ruznorodnoscia narodowosciowa a szkoda, zwlaszcza chinczycy wydaja sie bardza mila nacja i zaluje ze zadnych nie znam osobiscie...
-
- Mike
- Zadomowiony
- Reputacja: 13
Napisane przez Luiza » 30 sie 2008, 11:06 Re: Rok po powrocie
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputacja: 71
Napisane przez wsiaz » 30 sie 2008, 17:55 Re: Rok po powrocie
Mi sie odechciewa wysiadac z samolotu jak popatrze przez to male okienko,
generalnie nie mam jakis uprzedzen do POlski, ale jakos mnie cofa ostatnio.
-
- wsiaz
- Zadomowiony
- Reputacja: -1
Napisane przez Manitou » 31 sie 2008, 11:32 Re: Rok po powrocie
-
- Manitou
- Rozeznany
- Reputacja: 8
Napisane przez KA i PE » 31 sie 2008, 15:06 Re: Rok po powrocie
pe
-
- KA i PE
Napisane przez marcinsalamon » 31 sie 2008, 20:07 Re: Rok po powrocie
Nie chce powiedziec ze Polska to "fizycznie" szary kraj -wrecz przeciwnie!!! Dla mnie to jedno z ciekawszych i ladniejszych miejsc.Uwielbiam tam wracac!!!
Mialem na mysli raczej to ze takiej "roznosci" jak tutaj nie uswiadczysz w Polsce-mieszkajac nawet w Gdansku:-)
Pozdrawiam
Marcin z Kalisza :)
-
- marcinsalamon
- Początkujący
-