Mieszkanie socjalne jak długo

Rozmowy na temat mieszkań o tym jak mieszkacie, jakie dzielnice polecacie itd...

MężczyznaPostNapisane przez artur01 » 31 maja 2009, 11:38 Mieszkanie socjalne jak długo

Mam pytanie staramy sie z zona o mieszkanie socjalne dostalismy pismo ze nas zarejestrowali ,jak dlugo czeka sie na przydzielenie bandu lub wpisanie w kolejce ?
Pozdrawiam . ;)

artur01
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Elunia » 2 cze 2009, 18:20 Re: Mieszkanie socjalne jak długo

my po rejestracji band otrzymalismy po 4-ech miesiacach,a na mieszkanie czekamy juz 11-sty mies iac/2 os plus troje dzieci/.

Elunia
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez Gunia » 2 cze 2009, 21:07 Re: Mieszkanie socjalne jak długo

Hmmm ... z mieszkaniami to jest tak ze trzeba swoje odczekać jest nas polaków coraz wiecej starajacych sie i stad pewnie ten długi dla niektórych osób czas wyczekiwania . Ja np. czekałam okolo 8 miesięcy i dostalismy odrazu dwie oferty z czego wybralismy większe mieszkanie.Zycze powodzenia i cierpliwości tym którzy sie staraja i długo czekają :)

Gunia
Przyczajony

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ilonek » 10 cze 2009, 05:13 Re: Mieszkanie socjalne jak długo

my drugi rok czekamy
3 dzieci..listy pisma nic nie daja gratuluje tym co dostali a tym w kolejece cierpliwości :wink:
ilonek
Raczkujący

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bluebery » 10 cze 2009, 07:29 Re: Mieszkanie socjalne jak długo

No to dlaczego nie sprobujecie metody ,,na natreta''? trzeba wciaz dzwonic do council'a umawiac sie na spotkania i dramatyzowac szczegolnie jak macie dzieci, nalezy przedstawic wszystkie zle strony braku mieszkania ktore da ,,normalne zycie'' ( nie zeby bylo nienormalne teraz) dzieciom. Wiem z czyjegos doswiadczenia ( znam kilka takich osob - dokladnie 3 ) ze ta maetoda dziala, owszem poczatkowo zbywaja Cie, ze takich jak ty sa setki itp. ale jak zobacza ze nie dajecie za wygrana to potem ,,dla swietego spokoju'' przyspiesza sprawe.
Wiadomo nie kazdemu przejdzie ta maetoda, ale grunt to wykazywac zywe zainteresowanie swoja sprawa.
Zycze wszystkim oczekujacym , z calego serca, powodzenia :-)
bluebery
Rozeznany

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ilonek » 10 cze 2009, 19:18 Re: Mieszkanie socjalne jak długo

blubery...pewnie masz racje ja atakowałam i zbywali mnie jak mogli :mad:
od jutra solidnie biore sie za dzwonienie i dramatyzowanie, nikomu to tak dobrze nie wychodzi jak nam :wink: kobitkom
dziekuje za doping i jak cos osiagne napewno sie pochwale pozdrawiam :smile:

[ Dodano: Czw Cze 11, 2009 15:23 ]
http://www.walsall.gov.uk/index/housing ... ist.htm#10,
wydrukowalam sobie z tad aplikacje na mieszkanie i juz poszlo poczta :smile:
mam nadzieje ze tam cos osiagne napewno napisze jak cos sie ruszy
pozdrawiam
ilonek
Raczkujący

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez marzena311 » 8 sie 2009, 08:55 Re: Mieszkanie socjalne jak długo

powiem tak ja z koleżanką wysłałyśmy różne podania na mieszkania z różnych agenci i czekałyśmy .Aż pewnego dnia koleżanka dostała adres do pewnej agenci pojechałyśmy tam i okazało się ze mają akurat dwie oferty ja po obejrzeniu jednej z mężem zdecydowaliśmy się i we wtorek podpisuje umowę na flata na 1 piętrze 3 podwójne sypialnie i 1 jedno osobowa kuchnia i łazienka.I morał taki to zależy od chwili my czekaliśmy już długo a pojechaliśmy się tylko zarejestrować i udało się od razu.Także życzę powodzenia szczęścia i cierpliwości.

marzena311
Początkujący

Neutralny