Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez malaroksi » 21 cze 2009, 12:13 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez yoko » 21 cze 2009, 12:23 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
nie poddawaj sie z karmieniem piersia, moze sie uda!!! a warto sie postarac!!
czekamy na relacje i zdjecie Kruszynki :D
-
- yoko
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez kindzulinaa » 21 cze 2009, 19:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez agg » 21 cze 2009, 22:35 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez Ewulka » 24 cze 2009, 22:14 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
ja tez juz po :mrgreen:
w sobote pojechalismy do szpitala sprawdzic czy z dzidzia wszytko oki, i ..zostalam, bo sie okazalao ze mam wysokie cisnienie, i mialalam wywolywany juz tego samego dnia, urodzilam w poniedzialek nad ranem o 2:46 :mrgreen: dopiero dzis mnie do domku wypuscili i juz wracamy do rzeczywistosci :)
widze ze nie tylko ja mam problemy z karmieniem uff a myslalam ze jestem jakis mutant! Juleczka nie chciala mi ssac piersi :cry: chociaz pokarm mam, teraz juz sie powoli robi wiecej,
w szpitalu przez te dwa dni probowalo mi pomoc chyba z 15 roznych położnych!! i nic... w koncu mowili mi ze moje sutki sa za duze na jej buziulek :!: :?: :-| :roll: ale dzis w domku znow po długich walkach Julka jak sie przyssała, to ssała godzine!!!! hurrrraaaaa!!! nie chcialam zeby to sie konczyło :razz: nadal musimy za każdym razem zanim sie zassa probowac przez pare minut, ale juz sie udaje :mrgreen:
git!
-
- Ewulka
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez asienka » 25 cze 2009, 08:44 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Poczytuje sobie Wasze forum i wzielo mnie na wspominki :wink: . Ja rodzilam w Pl wiec nie mam porownania do Waszych porodow. Za to moge powiedziec z wlasnego doswiadczenia o karmieniu piersia. Mam plaskie brodawki wiec na poczatku bylo bardzo trudno, maluda sie denerwowala, a jak ona to i ja... Potem wyladowalam w szpitalu na 3 doby, a potem to jeszcze mialam zastoje w piersi. Ale to nie zniechecilo mnie do pracy nad karmieniem maludy cycuchem. Tyle sie slyszy o dobrym wplywie mleka matki na dziecko. W zasadzie do 4 miesiaca karmilam ja moim mlekiem ale z butli (wczesniej sciagalam laktatorem :roll: ). Nie bylo latwo bo mialam dwa razy wiecej roboty, ale dzieki laktatorowi brodawkimi sie wyrobily i Michasia dalej pociagnela juz z cycucha. O dziwo nie kazde dzieciatko jak zasmakuje mleka z butli chce wrocic do cycka, wiec trzeba naprawde uwazac. W tej chwili Miska ma 8 miesiecy i nadal pije cycucha, ale z butli tez moje mleczko wypije :wink: . Jesli naprawde chcecie karmic piersia, to Wam sie uda. Wystarczy tylko w to wierzyc!!!
Serdecznie pozdrawiam i zycze zdrowia, bo te pierwsze dni (tygodnie) do latwych nie naleza!
-
- asienka
- Początkujący
Napisane przez AngelinaJ » 25 cze 2009, 09:19 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
To moze wstawicie jakies zdjatka swoich pociech??
-
- AngelinaJ
- Rozeznany
- Reputacja: 7
Napisane przez malaroksi » 25 cze 2009, 09:26 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
To ile teraz nas zostało? Ja wczoraj wieczorem poczułam pierwsze ruchy dziecka, to nastąpiło tak z nienacka że aż się wystraszyłam, napiłam się zimnego prosto z lodówki mleka i po chwili maleństwo zareagowało :)
Moje dolegliwosci z bólem głowy minęły dzięki Wam dziewczyny, piję ogromne ilości wody mineralnej i koniec z męczarnią.Moja starsza siostra która mieszka w Polsce też jest w ciązy i to tylko o jeden dzień krócej. Ponieważ nie ma zbyt ciekawie w pracy chodzi prywatnie do ginekologa by brać l-4. Ginekolog bierze za każdą wizyte 150zł co 2 tygodnie i 200zł jeśli ma usg. Ostatnio po wizycie na której za każdym razem bada ją ginekologicznie,dostała krwawienia. Gdy zadzwoniła do swojej doktor, powiedziała że to tylko przemeczenie i niech sie połozy na kilka dni, ale siostra mimo tego że leżała wciąż widziała śluz z krwią.Zgłosiła się do szpitala, okazało się że ma jakąś bakterie ( oczywiście wiadomo kto ją zaraził) i obsuwającą się szyjke macicy i musimieć założony jakiś krążęk, ale najpierw muszą ją wyleczyć antybiotykiem.Leżała ponad tydzień w szpitalu ale ze względu na silne burze wypisali ją do domu bo zrobił się wysyp cięzarówek na odziele i nie mieli już miejsca. Co bardzo mnie zdziwiło , siostra miała problem z zasnięciem i pielęgniarki bez zachamowania podawały jej relanium, aż jestem w szoku, mi lekarka powiedziała ze jak nie ma az tak wielkiej potrzeby to żebym nie używała nawet tabletek od bólu głowy a co dopiero relanium, no ale cóż zapomniałam że w polsce takie własnie są środki... Aż mi przeszła złość na moją położną i w sumie ciesze się że tutaj ta służba zdrowia wygląda jak wygląda :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez Anek » 25 cze 2009, 14:15 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Co do Polski to sie zgadzam za wszystko placisz a najbardziej mnie dziwi ze trzeba podplacac polozne jak sie chce dobra opieke w szpitalu, gdzie tu bylo by to nie dopomyslenia. Mimo tego polozne tu sa wspaniale i pomocne. Po powrocie do domu mozesz na nich polegac w kazdej chwili. :wink: Ja narazie mam mile wspomnienia. :wink:
-
- Anek
- Wtajemniczony
- Reputacja: 27
Napisane przez kindzulinaa » 25 cze 2009, 15:02 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
:arrow: malaroksi,zimne picie podobno wlasnie pobudza maluszka do ruchow.Fajnie poczuc znowu ruchy dziecka co??Ja tez mam takie delikatne ruchy i to dosc czesto,az sie dziwie ze tak szybko.Ale dzisiaj akurat rozmawialam z mama,to mi powiedziala,ze przy drugiej dzidzi moga wystepowac wczesniej:smile: A juz sie nie moge doczekac tego porzadnego kopniaka hihi...
Twojej siostrze szczerze wspolczuje,ze sie musi tak meczyc bidulka...
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez Ewulka » 26 cze 2009, 21:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- Ewulka
- Raczkujący
Napisane przez SZCZAPA » 27 cze 2009, 12:10 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
ja też mam baaardzo mało czasu na patrzenie w internet, no ale cóż perełka najważniejsza. Nie karmie piersią wogóle, na co jestem bardzo zła, a może inaczej przykro mi okropnie z tego powodu :cry: położna wcale nie chciała mi pomóc, a ja mam za to za małe sutki i dzidzia nie mogła ich zlapać. Teraz kolejny problem bo mała nie może zrobić kupki i ma okropne zatwardzenie, a ja ciągle płacze i płacze razem z nią zamiast się cieszyć macierzyństwem :cry:
-
- SZCZAPA
- Początkujący
Napisane przez malaroksi » 27 cze 2009, 12:15 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
A tak apropos to kiedy moja małą była jeszcze taka malusia to miałam najwięcej czasu, ciągle spała , jadła, pobawiła się i znowu spała, teraz to taki żywioł, że jak siąde na kompie to musze odganiać jej paluszki bo non stop coś naciska. :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez Anek » 27 cze 2009, 13:07 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- Anek
- Wtajemniczony
- Reputacja: 27
Napisane przez Ewulka » 27 cze 2009, 18:16 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Anek , jakie masz szczęście ze masz takiego spokojnego bobaska, w sumie nie chce zapeszać, ale moja tez na razie dużo w nocy śpi i trzeba ja czasem budzić na karmienie :mrgreen:
-
- Ewulka
- Raczkujący
-