Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez malaroksi » 19 paź 2009, 21:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Co do mojego pytania bez odpowiedzi na temat laktatora to jednak zdecydowałam się go kupić udałomi sie trochę taniej na ebayu ale nowy no i już mam prawie wszystko spakowane do szpitala w razie czego... Dziś jest równe 6tyg i 6 dni do porodu , w pracy zaczęłam intensywnie pracować by się męczyć i w razie czego mieć łatwiejszy poród (tak słyszałam he he) jeszcze niecałe 3 tygodnie pochodze i słodka laba przed tv mnie czeka, nakupowałam sobie pełno akcesori niezbędnych do miłego spędzania czasu przed tv np pufo-fotel wypełniony kuleczkami steropianu gdzie sie super układa pod cięzarem ciała i jest niewiarygodnie wygodnie, albo bardzo długa poduszka w zdłuz ciała którą podczas snu daję między nogi i pod brzuch a potem bedzie służyła pod dzidzie do karmienia, jako zabezpieczenie gdy juz bedzie probowało siadac lub wiele innych funkcjii moze spełniać...Ostatnio wogóle nie tyję ,wręcz przeciwnie schudłam z 80,5 na 78,6 :smile: dzidzia rośnie brzuchol ogromny a mi schodzi chyba z boczków bo przestałam się objadać słodyczami i 2 tygodnie trzymam fason , cieszy mnie to bardzo bo w pierwszej ciązy najwiecej przytyłam własnie w 8 i 9 miesiącu a teraz stoję w miejscu a nawet spadam powoli wiec bedzie mniej do zrzucania po porodzie :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez agg » 19 paź 2009, 21:47 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez malaroksi » 20 paź 2009, 09:14 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Najgorsze jest to że cały czas myślę że się nie boję pordu że wezmę wszystkie 3 znieczulenia w razie czego i bedzie super, ale ostatnio mamproblem z wypróznieniem się bo dostałam silne żelazo i w nocy tak mnie boli brzuch napina mi się mam ogromne gazy i wogóle że odrazu przypominają mi się bóle porodowe i wpadam w panike co bedzie jak nie zdąze na zadne znieczulenie :neutral: Ale to tylko poród i ból który szybko się zapomina...
Jak tam reszta cięzarówek ?
jak z wagą stoicie ile już przytyłyscie? no i jak samopoczucie?
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez sharemka » 20 paź 2009, 09:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Zostalo 12 tyg. Narazie jestem zajeta praca i walka z nimi o swoje... :-( z jednej strony dobrze bo dzien mija za dniem, tydzien za tygodniem a ja pekam z niecierpliwosci, kiedy to juz sie pojawi mój wiercipietek :!:
Zgaga wciaz mnie meczy...choc jej miejsce powoli zastepujá skórcze lydek (wyc sie chce z bólu) i dretwiejáce palce :roll:
A jak u reszty?
[ Dodano: Wto Paź 20, 2009 10:51 ]
PS. przytylam 9kg. w ciagu 7mc.
-
- sharemka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez malaroksi » 20 paź 2009, 10:31 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez AngelinaJ » 20 paź 2009, 17:00 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Wlasnie niedawno wrocilam z urlopu z polski i bylo super :grin: nawet snieg popadal i poczulam sie jakby swieta nadchodzily, bo pewnie tutaj nie bedzie sniegu na swieta :-(
Ja juz niecale 14 tygodni do konca i naprawde nie moge sie doczekac!! malaroksi, fajnie masz ze juz tak krociutko ci zostalo, teraz to pewnie zleci jak z bicza strzelil :-D
Jezeli chodzi o szczepionke na swinska grype to ja bym sie nie zdecydowala wogole, bo tak naprawde jest to pierwsza grupa ludzi, wiec nie wiadomo jak kazda indywidualne osoba na to zareaguje, wiec ja nie che byc kroliczkiem doswiadczalnym :mrgreen: a jezeli chodzi o ta grype to mi sie wydaje ze nie jest bardziej niebezpieczna niz zwykla grypa.
-
- AngelinaJ
- Rozeznany
- Reputacja: 7
Napisane przez gaga01 » 20 paź 2009, 17:14 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- gaga01
- Rozeznany
- Reputacja: 1
Napisane przez malaroksi » 20 paź 2009, 21:20 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
AngelinaJ, te ostatnie tygodnie są najdłuższe ale zarazem czas szybko leci i jeszcze niedawno każda z nas nie umiała się doczekać pierwszej wizyty u midwife , pierwszego scanu itd a tu prosze niedługo czas przenieść się na wątek ciężarówek po rozpakowaniu :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez sharemka » 20 paź 2009, 21:31 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
A tym zkwasem i pieczeniem chleba to mi tylko zapachu narobilyscie :grin: ahhh...
[ Dodano: Wto Paź 20, 2009 22:34 ]
Maternity jest platny tylko 9 mc.?
Mnie sie obilo o uszy, ze pelne 12 mc.?!
-
- sharemka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez malaroksi » 20 paź 2009, 21:51 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez kindzulinaa » 20 paź 2009, 23:27 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
:arrow: Malaroksi mam nadzieje,ze Ty sie spytasz.A co do zelaza tez lykam,ale u mnie ma odwrotny skutek niz u Ciebie,mianowicie poprawila mi sie strasznie mocno przemiana materii hihi,ale to w sumie dobrze,bo nic mi nie zalega na zoladku teraz.
A ostatnia noc mialam ciezka...bo moj synus zle spal,oddychal przez buzke i sie wiercil co chwile.O 3 nad ranem obudzialam sie,bo cos mi nie pasowalo no i oczywiscie niunius byl caly rozpalony.Wystraszona bylam jak nie wiem,bo zadnych objawow w ciagu dnia nie mial.Zeszlam na dol po czopek no i z rana zaraz,jak wstalismy to umawialam sie na wizyte do lekarza.Maly ma infekcje drog oddechowych i goraczke 39.5 mial wiec wysoka.Ale na szczescie przypisal nam Penicyline i Paracetamol,mam nadzieje,ze bedzie ok.
:arrow: sharemka,wszystkie chyba sie nie mozemy doczekac swoich pociech,no ale czas szybko leci. Ja nie moge uwierzyc,ze mi niecale 2 miesiace zostaly do porodu.Tez musze sie przymierzyc do pakowania torby do szpitala,bo to nigdy nie wiadomo kiedy dzieciatko bedzie gotowe na przyjscie.
:arrow: AngelinaJ ale mialas fajnie z tym urlopem w Pl i jeszcze snieg w taki fajny przedswiateczny nastroj Cie wprawil :-) Miejmy nadzieje,ze tutaj tez chociaz troszke popada,zeby dzieci no i oczywiscie my starsi tez mieli ucieche z niego :-D
:arrow: gaga01 czyzbysmy byly na dwoch tych samych forach?? :-)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez gaga01 » 21 paź 2009, 08:07 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
kindzulinaa to chyba nie ja, bo ja sie tylko tu udzielam.
-
- gaga01
- Rozeznany
- Reputacja: 1
Napisane przez malaroksi » 21 paź 2009, 08:56 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Koło mojego szpitala mieszka koleżanka więc najlepiej bym miała zawieść Roksi do niej gdyby poród był w terminie czyli 6tego w niedziele no to super ale w innych dniach ona pracuje jej mąż też i zostaje jej 13 letnia córka, bardzo mądra i rozważna dziewczyna ale w sumie to jeszcze też dziecko... Tak rozważamy taką możliwość by jadąc już z bólami partymi na poród zostawić tam Roksi urodzić małego i mój po tej całej akcji poszedł by po nią spowrotem i przyprowadził do szpitala, tak więc 13 letnia dziewczyna dała by może rade zająć się 2 latką na jakąś godzine, dwie... Już sama nie wiem ale lepsze to niż by miał gdzieś siedzieć z obcymi w spzitalu...
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez yoko » 21 paź 2009, 10:42 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
podczytuje Was tu regularnie i strasznie mi sie ten Wasz entuzjazm 'przedporodowy' udziela :) po cichu tez Wam zazdroszcze :) ciaza to byl dla mnie magiczny okres i mimo, iz wtedy wydawalo mi sie ze ciagnie sie w nieskonczonosc, to teraz wydaje mi sie ze trwala zaledwie chwilke :)
trzymam za Was kciuki caly czas i fajnie ze tak tu opisujecie Swoje ciaze
malaroksi, gdybys mieszkala blizej acocksu to chetnie bym sie Mala zajela - siedze w domu caly czas...
moze jeszcze uda Ci sie znalezc kogos ...zostawienie Roksi w szpitalu na recepcji to faktycznie brzmi traumatycznie....
-
- yoko
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez malaroksi » 21 paź 2009, 11:59 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
-