Czy ma ktos Prad z Edf???
Rozmowy na temat mieszkań o tym jak mieszkacie, jakie dzielnice polecacie itd...
winnie napisał(a):Czy mozna w jakis sposob sprawdzic czy mieszkanie bylo/jest zadluzone przez bylego najemce/wlasciciela w firmie dostarczajacej prad???
Mieszkanie nie może być zadłużone, tylko osoba. Dostawca energii ma ustalone taryfy, które są dla wszystkich takie same, z tym ze taryf jeden dostawca może mieć nawet ponad 20.
-

-
VA
- Zaangażowany
-
-
- Reputacja: 112

VA napisał(a):Mieszkanie nie może być zadłużone, tylko osoba. (...)
Teoria.
Nie chodzi mi o
spłatę zaległych rachunków, a właśnie o "zaliczenie" mieszkania do odpowiedniej szufladki taryfowej.
W praktyce jest CZĘSTO tak, że jak się zmieni lokator z takiego co nie płacił, to następnemu przypisują wyższą taryfę do MIESZKANIA. I dopiero po jakimś czasie (rok, dwa) regularnego płacenia łaskawie zmniejszają taryfę, mogąc głośno trąbić o obniżce.
Gdyby tak nie było, to jeden dostawca powinien mieć JEDEN plan taryfowy, w różnych wariantach.
Pozdrawiam
-

-
AdamBoltryk
- Wtajemniczony
-
-
- Reputacja: 183

AdamBoltryk napisał(a):VA napisał(a):Mieszkanie nie może być zadłużone, tylko osoba. (...)
Teoria.
Nie chodzi mi o
spłatę zaległych rachunków, a właśnie o "zaliczenie" mieszkania do odpowiedniej szufladki taryfowej.
W praktyce jest CZĘSTO tak, że jak się zmieni lokator z takiego co nie płacił, to następnemu przypisują wyższą taryfę do MIESZKANIA. I dopiero po jakimś czasie (rok, dwa) regularnego płacenia łaskawie zmniejszają taryfę, mogąc głośno trąbić o obniżce.
Gdyby tak nie było, to jeden dostawca powinien mieć JEDEN plan taryfowy, w różnych wariantach.
Pozdrawiam
Nie całkiem tak jak sadzisz. Są taryfy z których się wybiera najbardziej odpowiednia i można ja w każdym momencie zmienić, a jeżeli ktoś twierdzi ze nie można, to można zmienić dostawce.
Dostawcy energii są kontrolowani przez rząd i muszą się trzymać ustalonych taryf, nie mogą ich zmieniać wg. własnego uznania.
To o czym piszesz jest praktyką banków i nikt nad nimi nie trzyma kontroli.
-

-
VA
- Zaangażowany
-
-
- Reputacja: 112

Powrót do MIESZKANIE