Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez Katik » 20 gru 2009, 17:03 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Malaroksi, gratulacje!!!! Czytalam z zapartym tchem. O rety! Ale najwazniejsze, ze juz razem, i w sam raz do swiat juz wydobrzejesz! Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Sloneczka Twojego!
-
- Katik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 3
Napisane przez agg » 20 gru 2009, 17:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
rzeczywiscie, opis niczym z filmu :wink: najlepsze to z krwia na szafkach... hihi :-D
niech sie Malenstwo zdrowo chowa :!:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez sharemka » 20 gru 2009, 21:45 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Az sie pobeczalam czytajac...ucaluj uparciuszka i odpoczywajcie oboje, bo jemu zapewne tez sie nalezy!
PS. Odpuscilam ze sprzátaniem itp. bo tak sobie pomyslalam, ze rodzic na korytarzu z braku miejsc nie bede...
Jeszcze raz GRATULACJE!
-
- sharemka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez malaroksi » 21 gru 2009, 13:01 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
kindziulina push push :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez AngelinaJ » 21 gru 2009, 14:33 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Kindzuliny ani widu ani slychu to pewnie na pewno juz odpoczywa z malenstwem w szpitalu.
No to teraz sharemka jest nastepna w kolejce.
Bylam dzisiaj u neurologa i powiedzial mi, ze wszystkie moje wyniki sa idealne i sa to zwykle migreny z aura i na pocieszenie powiedzial, ze z kazdym tygodniem ciazy beda jeszcze czestsze az do porodu.
Tak wiec oby szybko do przodu :grin:
-
- AngelinaJ
- Rozeznany
- Reputacja: 7
Napisane przez sharemka » 21 gru 2009, 16:26 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Czekam teraz na wiadomosc od kindziulinaa :-)
AngelinaJ faktycznie nastepna jestem ja :-D hehe ale tuz na mná Ty ;)
ja chyba jestem gotowa...o ile mozna sie przygotowac na cós, czego sie nie doswiadczylo :-) aczkolwiek latwiej przeszlam/ przechodze uroki ciezarówki z Wami baby :grin:
Pozdrowienia :!:
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez marzencia2333 » 21 gru 2009, 16:58 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
ja rowniez gratuluje.
sharemka, to teraz czekac bedziemy na twoja historie. powodzenia
-
- marzencia2333
- Stały Bywalec
- Reputacja: 8
Napisane przez kindzulinaa » 21 gru 2009, 18:06 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Malaroksi gratuluje serdecznie :-D Grzesiu duzy chlopczyk!Niech Wam rosnie zdrowo :) Ale Ci zazdroszcze :-)
Myslalam,ze Twoj partner bedzie przy porodzie,ale dobrze ze dalas sobie rade i bez znieczulenia nawet :-) Napisz jak tam coreczka przyjela braciszka,mam nadzieje,ze sie cieszy!
A ja jeszcze nie urodzilam hihi niunio chyba czeka do swiat.W sobote mylam drzwi jeszcze wyjsciowe(bo zapomnialam wczesniej o nich) i podloge pomylam i nic sie nie dzieje...Dzisiaj z mezem bylismy na malych zakupach i tez nic.Boli mnie krzyz,skurcze od czasu do czasu,ale wszystko zanika.Ja nie wiem,moj niunio chyba lubi ciepelko,jak mamusia :-) albo urodzi sie 31 grudnia,tak jak tatus ;)
Jutro jade z mezem do poloznej,zobaczymy co powie.
Sharemka,ostatnio slyszalam ze jakas babka urodzila tutaj w Anglii dzidzie z waga niecaly 1 kg(bo w 6 miesiacu) i dzidzia rosnie zdrowo :)
AngelinaJ,dobrze ze wszystkie wyniki masz dobre,mnie tez czesto glowa bolala,to oczywiscie dawali paracetamol hihi no i kazala mi duzo wody pic niegazowanej.
Jutro napisze co i jak,jak wroce od poloznej.Trzymajcie sie ciezaroweczki :)
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez sharemka » 21 gru 2009, 18:15 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Juz sie przestalam martwic waga groszka, przewidywanym wczesniejszym porodem itd. ... co ma byc, to bedzie, oby tylko byl zdrowy!
Z kazdym dniem odczuwam te ostatnie 4 tyg.; szybko sie juz mecze :wink: w krzyzu lupie i boki bola w nocy...szkoda, ze mamy tylko 2 :-) brzuch twardy jak skala, uczucie mokrosci, wiec zapodaje sobie podpaski...na wszelki wypadek gdyby czop póscil...i suszy :-) jak po sledziach.
-
- sharemka
- Rozeznany
Napisane przez bogini8 » 21 gru 2009, 22:16 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez kindzulinaa » 22 gru 2009, 18:24 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Bylam dzisiaj u poloznej i powiedziala mi,ze malutki sie nie spieszy do wyjscia.Zaproponowala mi masaz szyjki,wiec sie zgodzilismy,bo polozna mowi ze to moze cos przyspieszyc,a jak pojde do szpitala,to jakbym miala pierwszy raz robiony ten masaz,to by sie dluzylo,a tu moze cos od dzisiaj sie ruszyc.No ale jak nic to nie pomoze,to do szpitala mam juz wizyte umowiona na 31 grudnia hihi w mojego meza urodziny :-D i wtedy tez beda probowac ten masaz i wywolywanie porodu,jak to nic nie da to kroplowka.A jak to nie zadziala,to nawet na 2 dni do domu moga wyslac i wtedy juz cesarka,ale mam nadzieje ze cos mnie zlapie do tego czasu.Na wykresie juz maly okolo 4.500 wazy (oczywiscie na to poprawke trzeba wziasc) no ale tak mysle,ze do 4 kg napewno bedzie wazyl jak sie urodzi :)
Polozna zalecila mi zeby chodzic po schodach,dlugie spacerki,wypic sok z ananasa i oczywiscie przytulanki z mezem hehe ;)
Te dzieci to chyba sie tak nie spiesza,bo teraz przymrozki sa a w brzuszku to ciepleko maja hihi.
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez malaroksi » 22 gru 2009, 20:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Jeśli mogę coś wtrącić jeszcze w ten temat to hciałam wam zaproponować dziewczyny weźcie sobie do szpitala kuocie pieluchomajtki zamiast podpasek bo podpaska jet brudna zanim zdąży się majtki nasunąć do końca :) zresztą w szpitalu dają podpaski i weżcie sobie 2 pary spodni z piżamy czy z dresu jak kto lubi i koszulkę za pupę by przykrywała plamy w razie czego , jak ja widziałam tłuste obleśne Angielki w obcisłych piżamkach różowych z myszką miki sięgającą ledwo za pośladki z plamami na tyłku i wystające majty z podpaskami to aż mnie dzwigało i do tego kozaki walonki , super. no i nie bierzcie kosmetyków dla dziecka ani recznika bo i tak tego nie urzyjecie położna wykąpie dziecko i wytrze swoim zestawem. Za to weźcie sobie coś do jedzenia ja po porodzie byłam taka głodna a na śniadanie o godzinie 11 tej dostałam 3 grzanki a potem kanapke po kilku godzinach a już podczas pierwszego karminia nie było nic słychać jak tylko burczenie z mego brzucha. :) Kindziulina oby twój uparciuch nie był tak uparty jak mój i żebyś jak najszybciej urodziła. :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 22 gru 2009, 23:01 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
tyle, ze ja po cc brzucha nie moglam dotknac bo tak bolalo, no i chcialam, zeby szew sie goil wiec wycielam sobie z przodu miejsce hihi :-P
dobrze tez jest miec szlafrok, coby ukryc to co niefajne :-D
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez malaroksi » 23 gru 2009, 12:18 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Co do pytania jak zareagowała moja córka na dzidziusia to powiem że teraz widze że jest smutniejsza wyciszyła się nie wariuje, nie tańcuje i nie przytula sie tak jak wcześniej a najgorsze jest to że staramy sie nią zajmowac tak jak wcześniej a ona już jakby się usuwa w bok, patrzy z przerażeniem kiedy dzidzius płacze,kiedy go karmię no i ma zarwane noce tak jak my . Mam nadzieję że szybko to się ureguluje i wrócimy wszyscy do normalnego trybu życia :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
Napisane przez sharemka » 23 gru 2009, 15:14 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Ja juz mam elegancko umówiny poród na-do 7 stycznia :-D ...(tydz. przed terminem)o ile nie zacznie sie samo wczesniej...
2 razy w tyg. mam monitoring i raz w tyg. skan ... Specjalistka od niejadków stwierdzila, ze waga ponad 2kg. jest ok. (mówila to tonem: Co mi Pani glowe zawracasz, tutaj sie rodzá dzieci po kg....?!)
...ze wzgledu na nisko usytuowaná glówke mam sie stawiac w szpitalu na kontrole...za tydz. jeszcze raz okresla wage i jesli pozytywnie przybierze to czekamy do konca 39 tyg. a jesli sie cos wydarzy podczas tych nastepnych 2 tyg. to poprostu beda dzialac...
Przerazona jestem....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
Do tego nie mam prezentu mezowi...i pierogi tez same sie nie zrobiá:)))
WESOLYCH SWIAT :grin:
-
- sharemka
- Rozeznany
-