Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Napisane przez bogini8 » 24 lut 2010, 07:18 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Kitty » 24 lut 2010, 08:33 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
bogini8 napisał(a):Kitty, tylko ze jak sie zaczyna dopajac, to i pokarmu sie robi coraz mniej;/
Woda nie zaspokaja dziecka apetytu ;) Dokaramianie natomiast prowadzi do utraty czesci pokarmu, a zeby temu zapobiec nalezy regularnie uzywac odciagacza ;) .Pozniej takie matczyne mleko mozna zmieszac z woda, dodac mieszanki i podac dziecku ;) .wtedy to i malenstwo nie bedzie ciagle glodne i wytrzyma te 3 godzinki ;)
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez malaroksi » 24 lut 2010, 10:52 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Jutro mam szczepienia oj będe płakała razem z maluszkiem :-(
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez bogini8 » 24 lut 2010, 17:29 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
natomiast co do diety podczas karmienia nie jest wskazana bo niestety pokarm robi sie wtedy mniej trasciwy;)) a szkoda :)sprubuj jesc konkretniejsze rzeczy ale w mniejszych ilosciach i czesciej.
co do szczepionki to ci sie nie dziwie ja nie nawidze igiel po prostu brrrrr,,,
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitty » 24 lut 2010, 21:45 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
ughh a co do szczepionek to mi tez az sie plakac chcialo jak mojego synka kluli :cry:
bogini8, to przygotuj sie na to,ze przy porodzie beda Cie kluli i kluli i przestac nie beda chcieli :-P
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez bogini8 » 24 lut 2010, 22:08 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitty » 25 lut 2010, 08:22 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
bogini8 napisał(a):Kitty, a co takiego beda mi wkluwac?na zzo sie raczej nie zgodze...
hmm..w sumie to ja patrze na to z perspektywy swojego porodu i tak naprawde to nie wiem czy wszystkie mamy tak klute byly ;) .Te ktore znam, tez potwierdzaja,ze duzo igiel widzialy :o
Ja mialam dwie kroplowki, znieczulenia(w udo(?))i to dobrych kilka razy, do tego znieczulenia miejscowe przed nacieciem(porod kleszczowy w moim przypadku wiec bez naciecia ponoc sie nie dalo :sad: ), no i jeszcze po kilkunastu godzinach meczarn, zgodzilam sie na epidural, a to duuuuza igla :o .Plus to,ze co chwile musieli mi krew pobierac :-| .
Powiem Ci,ze w sumie sama przewidziec nie mozesz czy sie zgodzisz na zzo czy nie.Ja sie rekami i nogami zapieralam,ale w koncu nie dalam rady :sad: .Zycze Ci z calego serca,aby Twoj porod byl szybciutki, bezbolesny i bez zadnych komplikacji no i,zeby wszystko bylo tak jak sobie zaplanowalas ;) :-) :-) .
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez kk » 25 lut 2010, 09:04 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
i widze ze nie tylko ja rodzilam w strasznych makach tez mnie kuli ile mogli i tez mialm porod kleszczowy a po porodzie jeszcze 2 godziny mnie faszerowali kroplowkami bo mialam krwotok :sad: ale zycze ci aby wszystko bylo ok powodzenia ....najwarzniesze to myslec pozytywnie :smile:
drogie mamy mam do was pytanko..jestem mama 2 letniej zuzi ktora ma ciagle podwyższaną tempetature (36,8-37.1)ale tu lekaz twierdzi ze wszystko jest ok albo ze jest przeziebiona prosilam juz tyle razy zeby zrobil jej badania krwi ale oni twierdza ze nie ma takiej potrzeby ,napiszcie prosze jak to z waszymi pocieszkami jest ..
-
- kk
- Raczkujący
- Reputacja: 3
Napisane przez marzencia2333 » 25 lut 2010, 11:30 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
kk napisał(a):drogie mamy mam do was pytanko..jestem mama 2 letniej zuzi ktora ma ciagle podwyższaną tempetature (36,8-37.1)ale tu lekaz twierdzi ze wszystko jest ok albo ze jest przeziebiona prosilam juz tyle razy zeby zrobil jej badania krwi ale oni twierdza ze nie ma takiej potrzeby ,napiszcie prosze jak to z waszymi pocieszkami jest ..
Wiesz moj synek mial jak twoja corka, ale przeszlo to po dluzyszm czasie samo.
Nie wiem co to bylo, ale trwalo dobry rok, a Kuba wygladal na zdrowego i szczesliwego.
Moja osobista uwaga to wydaje mi sie,ze to przez zeby.
-
- marzencia2333
- Stały Bywalec
- Reputacja: 8
Napisane przez kindzulinaa » 25 lut 2010, 11:37 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
kk witaj :)
Sama z ciekawosci sprawdzilam temp.mojemu synkowi i ma niska,bo 35.6.
Nie wiem,co Ci mam poradzic.A cos niepokojacego oprcz tego zauwazylas u coreczki??
Ja wlasnie tezbym chciala zeby pobrali mojemu synkowi krew,bo jakis taki bladziutki jest,daje mu witaminki,je warzywa,owoce,miesko itp.wiec nie wiem sama.Jutro jade do childrens centre i wtedy pogadam z health visitor co i jak.Jestem ciekawa ile moje chłopaki waża...
kk,,moze Ty tez sie wybierz do Hv i ona Ci cos doradzi.
Malraoksi,jak tam po szczepieniu Grzesia??My jeszcze nie mielismy szczepienia,tez musze zadzwonic i sie umowic.
Kitty,nie strasz ludzi z tym wbiajniem igiel hihi.Nie jest tak zle,jezeli jest wszystko ok,to kobieta w ciazy moze miec tylko raz pobierana krew no i ewentulanie gdy sobie zyczy znieczulenie ZZO lub w noge,to wtedy ma wbijanko.
Pozdrowionka dla wszystkich :wink:
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez malaroksi » 25 lut 2010, 12:01 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
kk Witaj , no i nie martw się bo nic się nie dzieje złego dziecko ma normalną temperaturę ciała . Tylko uważaj by nie przegrzewać dziecka bo bedzie ci częściej chorować, tak jest czasem matkom się wydaje że jak dziecko ma np 37,3 tzn że ma stan podgorączkowy no i zaczynają dodatkowo ubierać rozgrzewać itd no i skutek jest odwrotny. Naturalna ciepłota ciała, która u zdrowego dziecka waha się między 36,5 a 37,5°C.
Jeżeli temperatura wzrasta do 37,5-38°C, to jest to stan podgorączkowy; jeśli przekracza 38°C - mówimy o lekkiej gorączce. Gdy słupek rtęci w termometrze osiągnie 38,5°C, to znak, że gorączka jest wysoka i wymaga obniżania A tak a propo ja tu mam już chyba 7 termometr i żaden nie mierzy poprawnie kiedy nie ma temperatury, dopiero jak wystęnuje gorączka to działają poprawnie a takto na każdym za każdym razem występuje inna temperatura , no a że u nas nie występuje gorączka więc sprawdzam na temperaturze wody :) wszystkie termometry pokazują tę samą temperaturę wody a jak mierzę sobie temperature ciała to nieraz nawet 34 wychodzi he he
Co do kłucia to mi jak wbijała położna podczas porodu kroplówke to normalnie myslałam że ją czasnę, w te cieniutkie żyłki na dłoniach przecież to bolało , nic nie leciało bokowalo przepływ krwi i z kroplówki tez nic nie zlatywało wiec szukała nastepnej żyły i tak potem miałam wszedzie pełno siniaków bo te żyłki mi poprostu pękały . Zaraz po porodzie jak położna mnie zszywała ja spobie oderwałam kroplówke i ale się krew polała :smile:
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez kk » 25 lut 2010, 12:50 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
kindziulinaa-a jakiw witaminki podajesz synkowi?
ja podawalam Abidek a teraz podaje jej kindabion.
-
- kk
- Raczkujący
Napisane przez kindzulinaa » 25 lut 2010, 13:34 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Co do badan,to masz racje dla swietego spokoju lepiej zrobic.
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez Kitty » 25 lut 2010, 13:41 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
kindzulinaa napisał(a):Kitty,nie strasz ludzi z tym wbiajniem igiel hihi.Nie jest tak zle,jezeli jest wszystko ok,to kobieta w ciazy moze miec tylko raz pobierana krew no i ewentulanie gdy sobie zyczy znieczulenie ZZO lub w noge,to wtedy ma wbijanko.
Pozdrowionka dla wszystkich :wink:
Juz nie bede ;) Chcialam tylko wyczerpujaco odpowiedziec na pytanie jakie zadala bogini8 ;) .Tak jak piszesz, jak wszystko jest ok, to nie ma co sie o igly martwic ;)
kk, dla wlasnego spokoju zrob malej badania krwi ;) .
Pamietam jak mi polozna mowila,zebym sie nie przestraszyla jak kiedys dziecko bedzie mialo temp stopien nizej lub wyzej od 36.6, bo to normalne(dokladnie tak jak malaroksi pisala ;) )
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez kk » 25 lut 2010, 14:06 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
-
- kk
- Raczkujący
-