Mandat za jazde bez biletu

Dla wszysktich którzy mieszkają lub zamierzają przyjechac do Birmingham i potrzebują informacji na różne tematy

MężczyznaPostNapisane przez kamikadze » 14 maja 2010, 13:11 Mandat za jazde bez biletu

Godzinę temu dostałem mandat za jazdę autobusem bez biletu, po dotarciu do domu przeczesałem wszystkie kieszenie i winowajca się znalazł. Czy można z tym coś jeszcze zrobić? Pytanie w sumie głupie, każdy głupi mógłby znaleźć jakiś daysaver i twierdzić, ze to jego, ale... może ktoś miał podobny kłopot i udało mu się jakoś wybrnąć.

kamikadze
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bugnieszka » 14 maja 2010, 14:00 Re: Mandat za jazde bez biletu

Kamikadze

Wyslij kopie biletu z krotkim listem wyjasniajacym jaka zaszla sytuacja oraz oczywiscie z prosba o anulowanie mandatu.
jako mozesz podac numer inspektora ktory wystawil "tiketa" :), ktory powinien znajdowac sie na mandacie (tylko ze w tym przypadku wszystko zalezy jakim czlowiekiem sie on okaze, bo moze byc takiem przez wielkie CH)

adres:
West Midlands Travel
153 Miller Street
Birmingham
B6 4NG

lub mozesz skontaktowac sie pod numerem 0121 254 6961
Oczywiscie jesli chodzi o Travel West Midlands

POwodzenia

bugnieszka
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez mirasPB » 14 maja 2010, 17:30 Re: Mandat za jazde bez biletu

West Midlands Travel juz nie isnieje :) teraz to National Express West Midlands :))

mirasPB
Przyczajony

Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez TheRektor » 16 maja 2010, 19:42 Re: Mandat za jazde bez biletu

Jak zwał tak zwał... myślę że wysyłanie takiego biletu nic nie da. Każdy mógłby tak zrobić aby uniknąć zapłacenia mandatu. Gdyby to był bilet "imienny" - inna sprawa, z daysaver'em raczej tak na to nie spojrzą.

TheRektor
Rozeznany

Reputacja: 11
Neutralny

KobietaPostNapisane przez bugnieszka » 16 maja 2010, 21:12 Re: Mandat za jazde bez biletu

dlatego napisalam ze nalezy sprobowac

pracuje tam to WIEM !!!!!

bugnieszka
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez kamikadze » 24 maja 2010, 19:46 Re: Mandat za jazde bez biletu

ech... dzieki za rady... 2 dychy to nie majatek... zaplacilem...:) teraz bilet, jak jezdze trzymam w reku... co bym sie znowu nie zgubil...:D

kamikadze
Przyczajony

Neutralny