Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Napisane przez ewela119 » 25 cze 2010, 12:17 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez Kitka » 25 cze 2010, 12:27 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Kitty Znam problem :roll: U nas było identycznie, brał za duże łyki, oblewał się i ksztusił. Wypróbowałam masę kubeczków, aż zaczaił z podobnym do tego:

po jakimś czasie zaczął pić z innych zrozumiał na czym polega picie :wink:
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez Kitty » 25 cze 2010, 12:38 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Jutro ide na zakupy wiec poszukam, jak cos to kupie ten co ewela119, pokazala i moze kubusia uda mi sie znalezc ;) .
ewela119, obecny kubeczek jakiego uzywamy tez ma ta sylikonowa nakladke pod ustnikiem, ale to i tak nie pomaga. Jak wiadomo kubeczek kubeczkowi nie jest rowny wiec bedziemy wszystkiego probowac. Pocieszylyscie mnie, ze to nie tylko moje malenstwo takie lapczywe jest :-P
bogini8, nigdzie nie jest powiedziane w jakim wieku dzieci powinny zabkowac ;) . Kiedys na grupe dziecieca przyszla mama z 2wu tygodniowa coreczka a ta juz miala gorna jedynke :o Widzialam na wlasne oczy ;) . Tez luzne kupki czesto sa objawem zabkowania. A sprawdzalas malemu dziaselka, czy czasem nic tam nie czuc?
Wracajac do tych kubecznkow, to ja sama nie wiem czy czasem to wszystko nie jest jakas sciema :roll: . Jakby nie bylo wiekszosc z nas wychowala sie na butli-ja nawet do 7 roku zycia mleko z butli pilam, haha :-D :-D i co?Zadnych wad uzebienia nie mam ;)
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez ewela119 » 25 cze 2010, 13:15 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
A ubytki od butelek to sie robia gdy dziecko caly czas ma butelke pod reka albo co niektore dzieci bardzo lubia biegaja i sie bawia a butelke ze smokiem trzymaja w zebach, albo np zasypiaja ze smoczkiem od butelki w buzi czyli zabki maja bardzo czesty i dlugi kontakt z mlekiem lub slodkim sokiem i wtedy robia sie ubytki no a z kubeczkiem sie tak raczej nie da dlatego sa zalecane.
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez agg » 25 cze 2010, 14:26 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
zwroc tez uwage czy nie bedziesz miala problemu z czyszczeniem, bo wiadomo im wiecej czesci i zakamarkow tym gorzej sie myje butelke, a wiadomo co od wilgoci za syf sie tam robi.
mialam obie butelki co sa na zdjeciach i ich zywot zakonczyl sie na smietniku :-D
a moze jak masz butelke avent w domu do dokup tylko ustnik i moze sie sprawdzi :idea::
mysle, ze kazdemu dziecku podchodzi co innego... szkoda, ze kosztem naszym portfeli :-D
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez Kitka » 25 cze 2010, 15:27 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Teraz wypije z każdego kubeczka dziecięcego, bo z dorosłego jeszcze mu nie idzie hehe Także mamy ich trochę w domu, tylko jeden wywaliłam, bo przeciekał.
Też uważam, że nie m o co wrzasku robić jeśli chodzi o butlę. Z niej dziecko tylko pije przez krótki czas. Jak ktoś ma w genach zakodowane, że ma mieć krzywe zęby to będzie miał i już. Wiadomo, że są pewne uwarunkowania "środowiskowe" i jak dziecko łazi pół dnia i noc ze smokiem-uspokajaczem w buzi lub palucha ssie to mu się mogą wykrzywić :roll:
-
- Kitka
- Zadomowiony
Napisane przez Kitty » 25 cze 2010, 17:41 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Wogule to dzisiaj caly dzien wyczekiwalam tych kroczkow, ale niestety nic :-( .
Do tego meza probuje wyciagnac na zakupy do Birmingham, ale On na samo slowo ZAKUPY dostaje drgawek :-P ehhh, faceci ;)
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez bogini8 » 25 cze 2010, 19:14 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez kindzulinaa » 25 cze 2010, 19:33 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
My mielismy z Aventa taki kubeczek jak miala ewela(tam gdzie obrazek zamieszczony wyzej),fakt z tego kubeczka nie cieknie dziecku jak z niego pije,ale mnie jakos on wkurzal bo sie cos za latwo odkrecal.Nie wiem,czy nasz byl jakis felerny czy cos.Pozatym uzywalismy kubeczki z Tommee Tippee i super sie sprawdzaly.Nizej zalacze fotki jakie to byly.A jak moj synus mial 11 miesiecy to kiedys bedac w centrum zapomnialam wziasc mu picia z domu i kupilam swiezy sok,byl on w kubeczku plastikowym ze slomka i maly pil z niego az w szoku bylam,ze mu to idzie :) Takze moze ze slomeczka tez sprobuj.
Bogini,moze to byc na zabki,ze sie tak slini i ma luzne kupki.Moj pierwszy synek tak mial i Marcelus tez tak ma.A Marcelek pierwsze zabki dostal jak mial 4 miesiace,2 odrazu na dole mu sie wybily i pare dni temu nastepne wypatrzylam 2 na gorze :-)
[ Dodano: Pią Cze 25, 2010 20:35 ]
I jeszcze ten.Tez dobry.
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez Kitka » 25 cze 2010, 19:36 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
-
- Kitka
- Zadomowiony
Napisane przez kindzulinaa » 25 cze 2010, 19:41 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
[ Dodano: Pią Cze 25, 2010 20:47 ]
Moj maz,zeby sie tak rwal na zakupy,to tez nie heh,ale ja go wyciagam,bo moje kolezanki albo za daleko mieszkaja,albo nie jezdza akurat w weekendy. Dziewczyny nie macie czasami ochoty wyskoczyc gdzies sobie na kawke same w weekend znaczy sie z jakas kolezanka??Tak posiedziec pogadac i chwile odpoczac od codziennosci??
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
Napisane przez agg » 25 cze 2010, 19:54 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
kindzulinaa napisał(a):Dziewczyny nie macie czasami ochoty wyskoczyc gdzies sobie na kawke same w weekend znaczy sie z jakas kolezanka??Tak posiedziec pogadac i chwile odpoczac od codziennosci??
bardzo czesto i tak wlasnie robie :grin: (to tak w ramach dbania o zdrowie psychiczne:-D )
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez Kitka » 25 cze 2010, 20:10 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
kindzulinaa Jak dużo wczesniej zapisałaś synia do przedszkola? Tak sobie myślę, że mogłabym mojego póścić na 3 godziny dwa razy w tygodniu. Nie sądzę, jednak, żeby się dostał od września, skoro jeszcze go nie zapisaliśmy nigdzie :wink: Jeśli od wrzesnia by go nie przyjeli to jest możliwy nabór w porze zimowej? Jak z kosztami to u Ciebie wygląda? On uwielbia bawić sie z dziećmi i to mu zapewniam. Głównie chodzi mi o to, żeby przyzwyczaił się być z dziećmi, ale beze mnie. Nie chcę go tak na głęboką wodę potem rzucić.
-
- Kitka
- Zadomowiony
Napisane przez Kitty » 25 cze 2010, 20:16 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
kindzulinaa napisał(a):. Dziewczyny nie macie czasami ochoty wyskoczyc gdzies sobie na kawke same w weekend znaczy sie z jakas kolezanka??Tak posiedziec pogadac i chwile odpoczac od codziennosci??
I ja rowniez bardzo chetnie :-D .
kindziulina, dzieki za porady kubeczkowe :-D . Jutro chyba fortune wydam, hehe ;) . Wogule gratulacje na pierwszy dzien w przedszkolu :-) .Wiem, ze to dopiero taka proba byla, ale wazne, ze synus sie cieszyl i chcial zostac dluzej ;)
Tak jeszcze zapytam, gdzie Ty mieszkasz kindziulina?
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez kindzulinaa » 25 cze 2010, 21:22 Re: Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
Kitty,mieszkam stanowczo daleko od wszystkich :sad: na Handsworth.
Tez bym sobie wyskoczyla gdzies na kawke,pogadac,pochodzic po centrum,brakuje mi takich wyjsc.
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
-