przeniesienie krzyża
Napisane przez Stanski » 3 sie 2010, 18:39 Re: przeniesienie krzyża
-
- Stanski
- Przyczajony
- Reputacja: 0
Napisane przez falkan » 3 sie 2010, 18:50 Re: przeniesienie krzyża
Wszyscy jesteście przeciwni, że krzyż postawi harcerze na placu po katastrofie.
Tak bardzo wam przeszkadza. Kim wy jesteście? Żydami czy innymi popaprańcami, których krzyżw oczy kole.
Wszyscy wiedzą najlepiej wiedzą co z krzyżem zrobic.
Miejsce krzyża jest tam gdzie go ludzie Chrześcijanie postawili, aby uczcić pamięc tych którzy zgineli.
A co do ilości kosciołów w Polsce. Czy widzieliscie ile jest kościołów wszelkich wyznań i meczetów.
Chyba same prostytutki tu sie wypowiadają, sądząc po wypowiedziach.
-
- falkan
- Początkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez ewela119 » 3 sie 2010, 18:55 Re: przeniesienie krzyża
Stanski napisał(a):Nie zapominajcie światowcy ,że walkę o krzyż rozpoczął hrabia Bronisław mówiąc iż ten krzyż trzeba usunąć
Przeciez tego krzyza nikt nie chcial usunac a jedynie przeniesc w odpowiednie dla niego miejsce. A cala cala afera z tym krzyzem zrobiona przez PIS po to by z Komorowskiego zrobic przeciwnika kosciola, no bo przeciez Komorowski przed wyborami obiecywal zgode w panstwie no to trzeba namieszac zeby pozniej moc wytknac ze nie dotrzymal slowa, a przeciez najlatwiej jest zmanipulowac zaslepionych katoli co za krzyz daliby sie wysadzic w powietrze tak samo jak wyznawcy islamu za allaha
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez malaroksi » 3 sie 2010, 20:05 Re: przeniesienie krzyża
Od razu widać jak ludzie niedojrzali emocjonalnie potrzebują mieć jakieś symbole bo inaczej się nie liczy , w domu sypią się tylko k@rwy i ch@je, a przed krzyżem się modlą jakby tylko tam to się liczyło, ech mochery mochery!!! Szkoda słów na takie wypowiedzi. Ten plac nawet nie jest miejscem tej katastrofy żeby tam się tak opłakiwać ...
Od razu przypomniała mi się piosenka z płyty "WZIEBOWZIĘCI" taka chrześcijańska składanka i piosenka "Ulecz nasz kraj" http://www.youtube.com/watch?v=JiBP-QFzSJY na u2bie można sobie posłuchać jako podkład do zdjęć z katastrofy i ech co dużo gadać, piosenka była nagrana przed katastrofą więc widać siłę pieśni, PAN wysłuchał i proszę bierze się za uleczanie :D
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez Anastazja » 3 sie 2010, 20:32 Re: przeniesienie krzyża
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez hanoka77 » 3 sie 2010, 20:55 Re: przeniesienie krzyża
falkan napisał(a):Chyba same prostytutki tu sie wypowiadają, sądząc po wypowiedziach
Jezyk jakim operujesz oraz ilosc jadu ktory saczysz w swoim poscie nr 1 sugeruje przynaleznosc do jedynego slusznego radia :mrgreen:
Jesli o mnie chodzi to nie tylko ten krzyz ale i wszystkie koscioly moglyby zniknac.
-
- hanoka77
- Stały Bywalec
- Reputacja: 20
Napisane przez szamac » 3 sie 2010, 21:00 Re: przeniesienie krzyża
smiac mi sie natomiast chce ze SLD znow zaczelo gadac o rozdzieleniu koosciola od panstwa.
nie mam nic przeciwko a wrecz jestem za, tyle ze raz juz na ta ich obietnice glosowalem.
pozdrawiam zdrowo myslacych
-
- szamac
- Raczkujący
- Reputacja: 1
Napisane przez adamirus » 3 sie 2010, 21:25 Re: przeniesienie krzyża
zadowolony jesteś ? krzyżyk,jak własnie przeczytałam na wp.pl - zostaje
polska kraina poraz kolejny się poddaje - moherom
zimny lech zniknął,bo tak chcięli,i krzyżyk zostanie
bzdura totalna
Anastazja napisał(a):to tak samo jakbym ja postawila krzyz przed sklepem w ktorym codziennie moja sw.pamieci babcia zakupy robila.......
dokładnie
miejsce krzyża jest w kościele,na cmentarzu .....w miejscach do tego stworzonych
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez samotny » 3 sie 2010, 22:42 Re: przeniesienie krzyża
ciekawi mnie co ludzie tak licznie robili w samo południe w zwykły dzień, zapewne sami bezrobotni się zebrali ?
Zastanawia mnie ile na tą żałosną akcję poszło kasy, a inaczej ile obiadków można było by za nie kupić dla głodujących dzieci. Idę zaraz kliknąć na www.pajacyk.pl to niewiele w porównaniu z kasą jaka poszła na fanatyzm ale ciebie też do kliknięcia na www.pajacyk.pl namawiam.
Kiedyś ktoś napisał "Boże chroń nas od polskich katolików" ileż w tym prawdy !
zawsze uważałem że żałobę nosi się w sercu ale jeżeli ktoś ma serce przepełnione nienawiścią to potrzebuje symbolu zewnętrznego...
Mógłbym tak pisać do rana ale szkoda gadać a co dopiero pisać
P.S nie sprawdzałem błędów ort. więc się nie czepiać
-
- samotny
- Rozeznany
- Reputacja: 29
Napisane przez VA » 3 sie 2010, 22:55 Re: przeniesienie krzyża
W PL kolejna walka o krzyż, czy to się kiedyś zakończy?! :mad:
Czasami mam wrażenie, że Polska się oficjalnie przekształca w państwo kościelne.
-
- VA
- Zaangażowany
- Reputacja: 112
Napisane przez Anastazja » 4 sie 2010, 08:49 Re: przeniesienie krzyża
VA Polska to juz sie dawno przeksztalcila w panstwo koscielne kler tam rzadzi i tyle,wpychaja swoje wielkie nochale we wszystko w co sie tylko da,a pseudo katolicy popieraja ich we wszystkim.NIedawno byl program nie wiem czy w uwadze to bylo czy gdzie nie pamietam,ale wypowiadali sie byli ksieza ktorzy wystapili z zakonu nie dlatego ze im sie odwidzialo,ale dlatego, ze nie odpowiadal im kosciol jako instytucja, ze to jest jedno wielkie zaklamanie,ktore nie idzie w parze z prawidziwym chrzescijanstwem.
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez VA » 4 sie 2010, 09:09 Re: przeniesienie krzyża
-
- VA
- Zaangażowany
- Reputacja: 112
Napisane przez ewela119 » 4 sie 2010, 09:17 Re: przeniesienie krzyża
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez marzencia2333 » 4 sie 2010, 09:40 Re: przeniesienie krzyża
Jeden Pan sie tam wypowiedzial, ze on jest tylko dla zasad, zastanawiam sie jakich zasad bo zadnego logicznego wniosku nie moge wyciagnac.
Przeciez ta cala historie ze smolenskiem bedziemy wszyscy pamietac, a ludzi ktorzy tam zgineli beda zawsze obecni w sercach polakow. Jezeli ktos czuje wewnetrzna potrzebe pomodlic sie do czegos w tym wypadku krzyza moze to zrobic w kosciele gdzie mogl by byc ten krzyz przeniesiony.
Polityka nie powinna byc w takie sprawy wciagana.
-
- marzencia2333
- Stały Bywalec
- Reputacja: 8
Napisane przez dorotajab » 4 sie 2010, 13:03 Re: przeniesienie krzyża
zapewne mam za mala wiedze zeby to wsyztko ogarnac....
wiec moze ktos mi wyjasni
przeciez tego KRZYZA nikt nie chcial spalic- dlaczego te kobiety krzycza "mordercy"?
osoby ktore postawily krzyz w tym miejscu, chcialy go przeniesc do innego miejsca, a potem zabrac go na pielgrzymke do czestochowy... kurcze no, ale to calkiem piekny gest wydaje mi sie. dalczego ci ludzie nie spozytkuja swojej energii na pielgrzymke z owym krzyzem do Czestochowy? coz to by bylo za piekne widowisko- to prawie tak jakby ze wszytkimi ofiarami, lub w imieniu ofiar poszli na jasna gore...
nie jestem katolkiem pelna geba, ale wierze w Boga i tak sobie ze mysle ze chyba nie nazwlabym nikogo prostytutka tylko dlatego ze chce isc do kosciola pomodlic sie przed krzyzem, ktory jest symbolem "ku pamieci ofiar w smolensku".
demokracja to demokracja- kazdy ma prawo postwic krzyz gdzie chce, tak jak powiedziec na co ma ochote- pod warunkiem ze slowa nie obrazaja albo krzywdza kogos innego.... tutaj widze sporo krzywdy niestety :(
no i fakty sa takie ze harcerze postawili krzyz, a teraz ci sami harcerze chca nadal oddac czesc ofiara tamtej tragedi naradowej i dostarczyc owa pamiec do wiekszego grona ludzi... to w czym problem?
skoro kazdy moze postawic krzyz gdzie chce to moze tez go zabrac, przeniesc gdzie chce
gdyby te krzyczace panie go tam postawily to moglby sie teraz denerwowac ze ktos chce wbrew ich woli go zabrac.... ale "ten ktos" chce go zabrac na swieta ziemie, a nie do tartaku... wiec nie rozumiem :(
ech... zagadka kosmosu przy tym wydaje sie naprawde latwa
-
- dorotajab
- Zaangażowany
- Reputacja: 151
-