przeniesienie krzyża

Luźniejsze tematy, ogólne dyskusje, rozmowy o wszystkim i o niczym

MężczyznaPostNapisane przez Stanski » 3 sie 2010, 18:39 Re: przeniesienie krzyża

Nie zapominajcie światowcy ,że walkę o krzyż rozpoczął hrabia Bronisław mówiąc iż ten krzyż trzeba usunąć.Też mi się nie podoba to zamieszanie ale cóż mamy demokrację.Nie wstydzę się Polski a wręcz przeciwnie jestem dumny,że jestem Polakiem.Wstyd mi jest raczej z tego powodu,że w swoim kraju nie mogę znalezć pracy i muszę o nią żebrać za granicą.

Stanski
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

MężczyznaPostNapisane przez falkan » 3 sie 2010, 18:50 Re: przeniesienie krzyża

Witam wszystkich!!!

Wszyscy jesteście przeciwni, że krzyż postawi harcerze na placu po katastrofie.
Tak bardzo wam przeszkadza. Kim wy jesteście? Żydami czy innymi popaprańcami, których krzyżw oczy kole.
Wszyscy wiedzą najlepiej wiedzą co z krzyżem zrobic.

Miejsce krzyża jest tam gdzie go ludzie Chrześcijanie postawili, aby uczcić pamięc tych którzy zgineli.

A co do ilości kosciołów w Polsce. Czy widzieliscie ile jest kościołów wszelkich wyznań i meczetów.

Chyba same prostytutki tu sie wypowiadają, sądząc po wypowiedziach.

falkan
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 3 sie 2010, 18:55 Re: przeniesienie krzyża

Stanski napisał(a):Nie zapominajcie światowcy ,że walkę o krzyż rozpoczął hrabia Bronisław mówiąc iż ten krzyż trzeba usunąć

Przeciez tego krzyza nikt nie chcial usunac a jedynie przeniesc w odpowiednie dla niego miejsce. A cala cala afera z tym krzyzem zrobiona przez PIS po to by z Komorowskiego zrobic przeciwnika kosciola, no bo przeciez Komorowski przed wyborami obiecywal zgode w panstwie no to trzeba namieszac zeby pozniej moc wytknac ze nie dotrzymal slowa, a przeciez najlatwiej jest zmanipulowac zaslepionych katoli co za krzyz daliby sie wysadzic w powietrze tak samo jak wyznawcy islamu za allaha
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez malaroksi » 3 sie 2010, 20:05 Re: przeniesienie krzyża

Jak zwykle wypowiedź jednego fanatyka będzie na 10cio 1postowych profilach super, gratuluję odwagi i wiary w krzyż. Już widać że nie bronisz pamięci ofiar ani krzyża, tylko chcesz wykrzykiwać swoje poglądy polityczne. Przecież harcerze postawili ten krzyż by wszyscy "wierni" mogli się pomodlić za zmarłych i to Oni mieli go przenieść do kościoła ,to chyba bardziej odpowiednie miejsce niż przed budynkiem administracji państwowej, ale tym którym nie odpowiada z czyich ust padło słowo przenieść ,po której stronie sceny politycznej kto co powiedział to nagle afera, tak jakby ten krzyż miał cokolwiek zmienić , zwrócić życie czy chodź by pomóc komukolwiek... to tylko 2 deski nic nie warte , dusz zmarłych w nich nie ma , Boga też nie (no w sumie On jest wszędzie więc nie jest tylko w tych dechach) ...
Od razu widać jak ludzie niedojrzali emocjonalnie potrzebują mieć jakieś symbole bo inaczej się nie liczy , w domu sypią się tylko k@rwy i ch@je, a przed krzyżem się modlą jakby tylko tam to się liczyło, ech mochery mochery!!! Szkoda słów na takie wypowiedzi. Ten plac nawet nie jest miejscem tej katastrofy żeby tam się tak opłakiwać ...
Od razu przypomniała mi się piosenka z płyty "WZIEBOWZIĘCI" taka chrześcijańska składanka i piosenka "Ulecz nasz kraj" http://www.youtube.com/watch?v=JiBP-QFzSJY na u2bie można sobie posłuchać jako podkład do zdjęć z katastrofy i ech co dużo gadać, piosenka była nagrana przed katastrofą więc widać siłę pieśni, PAN wysłuchał i proszę bierze się za uleczanie :D
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Anastazja » 3 sie 2010, 20:32 Re: przeniesienie krzyża

Malaroksi zgadzam sie z Toba w 100% :) zebyc chociaz ten krzyz stal w miejscu w ktorym ten nieszczesny samolot sie rozbil,to moze i jakis by sens to mialo,ale tak????? co to w ogole ma byc? to tak samo jakbym ja postawila krzyz przed sklepem w ktorym codziennie moja sw.pamieci babcia zakupy robila.......
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez hanoka77 » 3 sie 2010, 20:55 Re: przeniesienie krzyża

falkan napisał(a):Chyba same prostytutki tu sie wypowiadają, sądząc po wypowiedziach

Jezyk jakim operujesz oraz ilosc jadu ktory saczysz w swoim poscie nr 1 sugeruje przynaleznosc do jedynego slusznego radia :mrgreen:

Jesli o mnie chodzi to nie tylko ten krzyz ale i wszystkie koscioly moglyby zniknac.
hanoka77
Stały Bywalec

Reputacja: 20
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez szamac » 3 sie 2010, 21:00 Re: przeniesienie krzyża

hahaha, czemu sie dziwicie jego wypowiedzi ? przeciez to stuprocentowy polski "katolik", chrzescijanin pelna geba, tylko ze zapomnial o kilku przykazaniach.

smiac mi sie natomiast chce ze SLD znow zaczelo gadac o rozdzieleniu koosciola od panstwa.
nie mam nic przeciwko a wrecz jestem za, tyle ze raz juz na ta ich obietnice glosowalem.

pozdrawiam zdrowo myslacych

szamac
Raczkujący

Reputacja: 1
Neutralny

KobietaPostNapisane przez adamirus » 3 sie 2010, 21:25 Re: przeniesienie krzyża

te prostytutki to ci wyszły fanatyku

zadowolony jesteś ? krzyżyk,jak własnie przeczytałam na wp.pl - zostaje
polska kraina poraz kolejny się poddaje - moherom
zimny lech zniknął,bo tak chcięli,i krzyżyk zostanie
bzdura totalna

Anastazja napisał(a):to tak samo jakbym ja postawila krzyz przed sklepem w ktorym codziennie moja sw.pamieci babcia zakupy robila.......

dokładnie
miejsce krzyża jest w kościele,na cmentarzu .....w miejscach do tego stworzonych

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez samotny » 3 sie 2010, 22:42 Re: przeniesienie krzyża

Przecież w TVN wyraźnie było widać jacy to byli ludzie, ta jedna co kilkakrotnie powtarzała że krzyża nie oddamy, wybaczcie albo była w transie hipnotycznym albo naćpana inną też widziałem tę kobietę co zawsze na wiecach wyborczych JK co się zarzekała że na jarusia i 1000 lat będzie czekać (masakra) fajny argument przedstawiła że po śmierci księżnej Diany przez 3 lata ludzie kwiaty pod pałac znosili, tylko zapomniała że to nie było miejsce pracy Diany tylko miejsce zamieszkania.
ciekawi mnie co ludzie tak licznie robili w samo południe w zwykły dzień, zapewne sami bezrobotni się zebrali ?
Zastanawia mnie ile na tą żałosną akcję poszło kasy, a inaczej ile obiadków można było by za nie kupić dla głodujących dzieci. Idę zaraz kliknąć na www.pajacyk.pl to niewiele w porównaniu z kasą jaka poszła na fanatyzm ale ciebie też do kliknięcia na www.pajacyk.pl namawiam.
Kiedyś ktoś napisał "Boże chroń nas od polskich katolików" ileż w tym prawdy !
zawsze uważałem że żałobę nosi się w sercu ale jeżeli ktoś ma serce przepełnione nienawiścią to potrzebuje symbolu zewnętrznego...
Mógłbym tak pisać do rana ale szkoda gadać a co dopiero pisać

P.S nie sprawdzałem błędów ort. więc się nie czepiać

samotny
Rozeznany

Reputacja: 29
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez VA » 3 sie 2010, 22:55 Re: przeniesienie krzyża

W tej sprawie zdecydowanie jestem z prostytutkami :grin:

W PL kolejna walka o krzyż, czy to się kiedyś zakończy?! :mad:
Czasami mam wrażenie, że Polska się oficjalnie przekształca w państwo kościelne.
VA
Zaangażowany

Reputacja: 112
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Anastazja » 4 sie 2010, 08:49 Re: przeniesienie krzyża

Prostytutki gora!!!!!! hahahah ;)

VA Polska to juz sie dawno przeksztalcila w panstwo koscielne kler tam rzadzi i tyle,wpychaja swoje wielkie nochale we wszystko w co sie tylko da,a pseudo katolicy popieraja ich we wszystkim.NIedawno byl program nie wiem czy w uwadze to bylo czy gdzie nie pamietam,ale wypowiadali sie byli ksieza ktorzy wystapili z zakonu nie dlatego ze im sie odwidzialo,ale dlatego, ze nie odpowiadal im kosciol jako instytucja, ze to jest jedno wielkie zaklamanie,ktore nie idzie w parze z prawidziwym chrzescijanstwem.
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

MężczyznaPostNapisane przez VA » 4 sie 2010, 09:09 Re: przeniesienie krzyża

Moja teściowa też z tego samego powodu przestała chodzić do kościoła :-D
VA
Zaangażowany

Reputacja: 112
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 4 sie 2010, 09:17 Re: przeniesienie krzyża

Niestety nadal jest jeszcze mnostwo ludzi zaslepionych ojcem R i jemu podobnych. Moja np SP. babcia prawie wszystkie pieniadze niosla do kosciola bo msze za cala rodzine 3 pokolenia wstecz zamawiala a pozniej marudzila ze pieniedzy nie ma, gdy zmarla z powodu powiklan pooperacyjnych dobre "przyjaciolki" z kolka rozancowego przekonywaly wszystkich w miedzyczsie klepania paciezy ze to jej dzieci pieniadze jej zabraly i na smierc pewna zostawily. No ale jak to mowia: "modla sie pod figura a diabla maja za skora" :twisted:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez marzencia2333 » 4 sie 2010, 09:40 Re: przeniesienie krzyża

Ten krzyz powinien byc przeniesiony na odpowiednie miejsce, a ci ktorzy biora udzial w tym bezsensownym konflikcie powinnie sie wstydzic bo osoby wierzace nie powinny sie tak zachowywac. Jak widzialam te wiadomosci to mi szczenka opadla, czego jeszcze ludzie nie wymysla.
Jeden Pan sie tam wypowiedzial, ze on jest tylko dla zasad, zastanawiam sie jakich zasad bo zadnego logicznego wniosku nie moge wyciagnac.
Przeciez ta cala historie ze smolenskiem bedziemy wszyscy pamietac, a ludzi ktorzy tam zgineli beda zawsze obecni w sercach polakow. Jezeli ktos czuje wewnetrzna potrzebe pomodlic sie do czegos w tym wypadku krzyza moze to zrobic w kosciele gdzie mogl by byc ten krzyz przeniesiony.
Polityka nie powinna byc w takie sprawy wciagana.
marzencia2333
Stały Bywalec

Reputacja: 8
Neutralny

KobietaPostNapisane przez dorotajab » 4 sie 2010, 13:03 Re: przeniesienie krzyża

ja troche tego nie rozumiem...
zapewne mam za mala wiedze zeby to wsyztko ogarnac....
wiec moze ktos mi wyjasni

przeciez tego KRZYZA nikt nie chcial spalic- dlaczego te kobiety krzycza "mordercy"?
osoby ktore postawily krzyz w tym miejscu, chcialy go przeniesc do innego miejsca, a potem zabrac go na pielgrzymke do czestochowy... kurcze no, ale to calkiem piekny gest wydaje mi sie. dalczego ci ludzie nie spozytkuja swojej energii na pielgrzymke z owym krzyzem do Czestochowy? coz to by bylo za piekne widowisko- to prawie tak jakby ze wszytkimi ofiarami, lub w imieniu ofiar poszli na jasna gore...

nie jestem katolkiem pelna geba, ale wierze w Boga i tak sobie ze mysle ze chyba nie nazwlabym nikogo prostytutka tylko dlatego ze chce isc do kosciola pomodlic sie przed krzyzem, ktory jest symbolem "ku pamieci ofiar w smolensku".

demokracja to demokracja- kazdy ma prawo postwic krzyz gdzie chce, tak jak powiedziec na co ma ochote- pod warunkiem ze slowa nie obrazaja albo krzywdza kogos innego.... tutaj widze sporo krzywdy niestety :(

no i fakty sa takie ze harcerze postawili krzyz, a teraz ci sami harcerze chca nadal oddac czesc ofiara tamtej tragedi naradowej i dostarczyc owa pamiec do wiekszego grona ludzi... to w czym problem?

skoro kazdy moze postawic krzyz gdzie chce to moze tez go zabrac, przeniesc gdzie chce

gdyby te krzyczace panie go tam postawily to moglby sie teraz denerwowac ze ktos chce wbrew ich woli go zabrac.... ale "ten ktos" chce go zabrac na swieta ziemie, a nie do tartaku... wiec nie rozumiem :(
ech... zagadka kosmosu przy tym wydaje sie naprawde latwa
dorotajab
Zaangażowany

Reputacja: 151
SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona