Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez Anastazja » 31 sie 2010, 13:31 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Bulinka jak masz napisane na kartce ze maly idzie 1 to pewnie tak jest :)
Ewela moze w ciazy jestes? :razz: Objawy ksiazkowe heheh
Kitka my we wrzesniu bedziemy mieli 4 rocznice slubu i tez sie zastanawiam co na kolacyjke zrobic dobrego... :roll:
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez ewela119 » 31 sie 2010, 14:57 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
My rocznice mamy dopiero 24 grudnia ale za to 25 wrzesnia cora ma 4 urodziny i chce jej cos zorganizowac, w sumie nic wielkiego ale musi byc poza domem bo mam zamiar zaprosic znajomych z 2 dzieci i kuzynke z dzieckiem wiec lacznie to juz 6 doroslych i 4 dzieci, sasiadka z gory wyszla by z siebie jakby dzieciaki zaczely tu hasac :-)
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez iwona38 » 31 sie 2010, 15:19 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Anastazja ja bardzo lubie ciasto filo przekladane szpinakiem z serem feta,sama potrafie pol blaszki opedzlowac a za szpinakiem nie pzrepadam,mozna zrobic male przekaski zamiast kolacji i do tego dobre winko.
-
- iwona38
- Rozeznany
- Reputacja: 5
Napisane przez agg » 31 sie 2010, 16:02 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
tutaj nikt nie robi bhcg na potwierdzenie ciazy, gp ma u siebie w gabinety testy ciazowe i moze ja na miejscu wykonac :wink:
u mnie ostatnio kroluja salatki z serami :!:
bardzo zasmakowala mi brokulowa:
* brokul podgotowany (twardawy musi byc-nie rozgotowany!)
* prazone platki migdalowe
* ser feta pokrojony w kosteczke
* sos czosnkowy - duzo, ale nie za ostry (jogurt naturalny/smietana, czosnek, pieprz, sol)
albo po prostu zwykla salatka (salata, pomidor, ogorek, papryka, czerwona cebula, ser plesniowy niebieski), mozna tez dodac kawalki kurczaka.
fajna przekaska sa tez pieczarki nadziewane.
[ Dodano: Wto Sie 31, 2010 17:03 ]
agg napisał(a):gp ma u siebie w gabinety
w gabinecie oczywiscie :lol:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez Bulinka » 31 sie 2010, 16:38 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
dowiedziulam sie o szkole maly idziue dopiero we wtorek przyszly :)
a co do salatek to u mnie jak jas imprezka to grecka ( salata ogorek pomidor ser feta i obowiazkowo oliwki i sos winegre) albo dwie najbardziej proste salatki jakie znam tunczyk ananas kukurydza majonez albo kurczak ananas kukurydza majonez
ale moge zaproponowac jeszcze jedna piersi z kurczaka pokroic w paski badz w kostke obtoczyc w oleju i przyprawie kebab-gyros i usmazyc na patelni salate lodowa porwac w rekach ogorek swierzy obrac badz nie w zaleznosci od gustu przekroic caly na pol i posiekac na talarki wygniesc salate i ogorka razem rekami. sos winegre ( taki z butelki w polskim sklepie motyla na przyklad mozna ) do sosu dodac wycisniety czosnek ( ilosc zalezy od gustu ) wszystkie skladniki wymieszac razem z usmazonym kurczaczkiem i zajadac mniam mniam :)
-
- Bulinka
- Raczkujący
- Reputacja: 1
Napisane przez kamyk69 » 31 sie 2010, 17:53 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
u nas długi weekend minął dość pracowicie, zachciało nam się przemeblowania więc było troche pracy a przy okazji generalne porządki, nawet nigdzie nie byliśmy jedynie małe zakupy.
a dziś jakaś jestem nie dzisiejsza, mały w nocy coś marudził, przyszedł do nas do łóżka i tak się wiercił, że już wychodziłam z siebie ale jakoś zasnął bidulek. chodzę jakaś zakręcona bez entuzjazmu :/
Anastazja a my mamy jutro rocznice ślubu, trzecią :) no i kompletnie nie mam zielonego pojęcia co zrobić. jestem nieprzygotowana jak nigdy :(
-
- kamyk69
- Początkujący
- Reputacja: 2
Napisane przez kindzulinaa » 31 sie 2010, 18:30 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja to dzisiaj mialam dluuuugi dzien.Mianowicie bylam na open day w szkole.Wyobrazcie sobie,ze bylam tam od godziny 10-15...i to z dziecmi i kolezanka,bo moj maz byl w pracy wiec nie mial kto zostac z dziecmi.Zeszlo nam dlugo a to dlatego,ze jeszcze z kolezanka chcialysmy sobie zrobic test sprawdzajacy znajomosc jezyka.Test byl na komputerze z umiejetnosci czytania i pisania plus matematyka no i pytania odnosnie poszczewgolnego kursu.Zastanawialam sie nad beautytherapy lub health and social care.Po tescie poszlam z wynikami do sali na hair and beuaty pokazac wyniki jednej pani plus jeszcze miala sprawdzic jak sobie poradzilam z pytaniami i wszytsko ok bylo,wiec bym mogla pojsc na ten kurs ale mi niestety w dzien nie pasuje,a moge wieczory lub weekendy no i jest kurs jak dla mnie,tylko ze on trwa tylko 10 tygodni i jest to beauty Asian lub beauty Caribbean i to tylko kurs wporwadzajacy po ktorym bym miala certyfikat no ale jeszcze do pracy w salonie nie moglabym pojsc,tylko w domu cos robic i wtedy dalej sie doksztalcac w tym kierunku.Wiec stwierdzilam,ze na co mi to,gdyby jeszcze bylo European beauty to bym sie zastanowila,a tak to nie ma sensu.
To wiec poszlam do sali na health and social ale duzo ludzi bylo,dzieciaczki mi zaczely marudzic(wcale im sie nie dziwie)no i postanowilam,ze pojde sie dowiedziec o esol-czyli jezyk angielski.Chcialam sie zapisac ale trzeba bylo miec wpisowe i jeszcze okazac,ze dostaje pieniazki na dzieci,to mam za darmo kurs.No i jutro sie wybiore ponownie,mam nadzieje ze juz nie bedzie za pozno.A na ten esol pani chciala mnie dac na level 1 ale juz kiedys bylam na tym poziomie i stwierdzilam,ze pojde na entry 3 czyli poziom nizej,bo z czasow nie jestem dobra.Takze jak dobrze pojde,bede chodzila do szkoly :-D
kitka,ja Ci polecam salatke na slodko jesli lubisz:
piersi z kurczaka w kosteczke i poddusic na miekko,przyprawic oczywiscie,do tego w kostke ananasa,puszke kukurydzy,orzechy wloskie,rodzynki i z majonezem.To wszystko.
A cos na cieplo to moze piersi z kurczaka rozbite i przyprawione a do srodka wlozyc pasek papryki czerwonej lub jaka lubisz,paseczek ogorka kiszonego,slupek sera i wszystko zawijasz,by po bokach nie wyciekl ser.Obtoczyc w jajku i w bulce tartej i smazyc na glebokim oleju.
malaroksi,brawo.Dopielas swego! :-D
ewela,czasami test nie wykaze.Idz,idz do lekarza.
bulinka,Twoje dziecko zaczyna dopiero szkole pierwszy rok,czy juz chodzil wczensiej.
Moj synek 13 wrzesnia idzie.Ciekawa jestem jak sie zaklimatyzuje :-) Jak przechodzilmy gdzies kolo szkol to zawsze chce do dzieci,wiec mam nadzieje ze nie bedzie problemu.
Dobra,ja uciekam bo po dzisiejszym dniu jestem strasznie zmeczona i jeszcze kolacje trzeba jakas zjesc.Pozdrawiam :wink:
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez Kitka » 31 sie 2010, 19:28 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
kamyk69 Widzę, że Ty , jak ja w zeszłym roku nie przygotowana. Tylko, że Ty chociaż pamiętasz, że rocznicę masz :roll: :oops:
Ja skorzystam z pomysłu barwnie i sama zrobię się prezentem :-D Do tego kolacja w stylu mojego męża czyt. owoce morza no i winko :wink: Synia na drzemkę nie położę, więc przed 19-stą zaśnie i będziemy mieli cały piątkowy wieczór dla siebie :-)
Anastazja Zrób na kolację to co Twój najbardziej lubi :-)
aaaa malaroksi no i ciała jednak dam :wink:
kindzulinaa Jaki bebefit trzeba pobierać, żeby angielski był za darmo?
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez Bulinka » 31 sie 2010, 19:54 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
a ja bede miala dylemat bo moj maly w sobote 11 wrzesbuia bedzie mial urodzinki 5 i nie wiem co zrobic bo troszke tych dzieci ( no i rodzicow ) mam lacznie jak by sie nazbieralo to wychodzi doroslych 14 a dzieci 11 wiec sporo mi wychodzi ;/ i sama nie wiem czy rozdzielic na sobote i niedziele czy jak hm i mam dylemat a ja mykam juz do lozeczka bo jakos mnie tak na amory zebralo ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
do juterka kochane moje :)
-
- Bulinka
- Raczkujący
- Reputacja: 1
Napisane przez kindzulinaa » 31 sie 2010, 20:01 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
[ Dodano: Wto Sie 31, 2010 21:07 ]
bulinka,tyle ludzi w jeden dzien to tlumy,to lepiej rozdzielic na dwa dni.Chyba,ze masz tyle miejsca i jestes tak dobrze zorganizowana,ze dasz rade.
ewela,Twoja corcia dwa dni pozniej po mnie ma urodziny,ja zaczynam jesien hihi... :-D
-
- kindzulinaa
- Zadomowiony
- Reputacja: 22
Napisane przez bogini8 » 31 sie 2010, 20:13 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-piers z kurczakapokrojiona w kosttke usmazona z przyprawa do kebaba /dosc ostre
-cebula i por pomieszana
-ogorki konserwowe pokrojone w koche
na to warstwa ketchupu
-kukurydza z puszki
na to warstwa majonezi
-kapusta pekinska posiekana dosc drobno i przyprawiona vegeta
najlepiej jak 1 dzien postoi w lodowce zeby sie ,,przegryzc,, aleja lubie tez swieza:) moze byc i na cieplo :)
2 ulubiona salatka to :
piers z kurczaka ugotowana pokroic w kostke po ugotowaniu
kukurydza z puszki
ananas \z puszki
majonez lub jogurt naturalny/najlepiej pol na pol
kapusta pekinska
cebula lub por
jeslli ktos lubi moze byc ogorek konserwowy
sol pieprz, ewentualnie ziola do smaku np tymianek, bazylia oregano, jestem fanka 2 ostatnich ;))
[ Dodano: Wto Sie 31, 2010 21:19 ]
kitka a na cieplo to w dziale z gotowaniem dodalam sporo przepisow:))
ale moze byc spaghetti bolognese i do teg polwytrawne winko do kolacji:)
albo karkowka w sosie maggie, mam troche przepisow jak jestes zainteresowana, lubie bawic sie wgotowanko :)))
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Kitka » 31 sie 2010, 20:32 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
kindzulinaa Working Tax Credit i Child Tax Credit mamy reszty nie. Myślę na razie o powrocie do nauki, ale to razie chyba tylko plany...Jeśli za darmo by to było i tylko za egzamin płacić to ok.
Ukończyłam entry 1,2 i tylko ustego mi brakuje z 3 :roll: Chciałabym jednak od początku na entry 3 pojść, jak coś. Niedaleko domu mam Metropolitan College i tam muszę się przejść i sprawdzić co i jak.
bogini8 Dzięki :wink:
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez ewela119 » 31 sie 2010, 20:42 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez iwona38 » 31 sie 2010, 20:54 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Co do rocznicy slubu moja przypada 18 listopada,meza sie smieje ze na rocznice bedziemy mieli synka w domciu albo bedziemy go razem rodzic,wiec swietowac bedziemy troche wczesniej,mamy zamiar wybrac sie cala rodzinka do restauracji jak narazie jest plan.
-
- iwona38
- Rozeznany
- Reputacja: 5
Napisane przez malaroksi » 31 sie 2010, 21:03 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Byłam dzisiaj w mojej pracy ( sprzątam biura) i oczywiście nie uzyskałam żadnej odpowiedzi oprócz tego że jeden manager wyśle maila do 2giego managera i ten mu da znać to jutro mi może dadzą znać jak z tą pracą , oczywiście kręcił głową że to będzie wiązało się ze zmianą kontraktu więc tak szybko nie dadzą rady ble ble ble a ja przecież już gadałam im o tym 3 tyg temu ale oczywiście nikt nic nie wie ech...
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
-