Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez Anastazja » 6 wrz 2010, 17:58 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez Kitty » 6 wrz 2010, 18:03 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Oj, mi sie coraz bardziej chce drugiego. W sumie nic nam nie stoi na przeszkodzie, tylko boje sie, ze na slub brata moglabym nie byc wstanie przyleciec :cry: Takze staranie o drugiego dzidziusia musimy odlozyc na rok.
ewela119, kota nie posiadam, wiec niestety i ja pomoc nie moge :583:
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez bogini8 » 6 wrz 2010, 18:34 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
chcialabym to zobaczyc Kitty :DDKitty napisał(a):Chyba zaraz sama sie za to wezme i pozycze siekerke od sasiada
[ Dodano: Pon Wrz 06, 2010 19:37 ]
ja posprzedawalam duzo rzeczy od 3 mcy sie w to bawie w tym swoje i swoje ciazowe, dobra rada ladnie obrabiaj zdjecia :)i nie zdzieraj na przesylce a wszystko pojdzie :))ahh i najlepiej wystawiac same licytacje od 0.99 wtedy nie pobiera od ciebie ebay dodatkowych oplat :)agg napisał(a):wiec zobacze jak pojdzie mi odsprzedanie ich na e-bayu.
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez agg » 6 wrz 2010, 18:42 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitka napisał(a):Pogoda nastraja do... niczego :roll:
mnie nastraja do spania :roll:
Kitka napisał(a):Od kilku dni powoli przycinam syniowego smoczka. Mówimy, że się psuje i synio to "łyka" :wink:
dobre :lol:
zaczal sie sezon w tv wiec chyba wciagne sie w jakiegos tasiemca g:P
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez ewela119 » 6 wrz 2010, 18:45 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez bogini8 » 6 wrz 2010, 18:47 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
moze jakis ladny kwiat w doniczce, albo jakis zestaw do masazu, album na zdjecia,jakas mala rzzezbe/figurke do postawienia,kubki,filizanki, to zalezy od wieku tych ludzi, waszej zazylosci itd..:D pomyslow jest kupaaaa.
[ Dodano: Pon Wrz 06, 2010 19:49 ]
aha no i od finansow;)
a pogoda najgorsza z mozliwych nastraja depresyjnie ...;/
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez barwnie » 6 wrz 2010, 19:12 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- barwnie
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez agg » 6 wrz 2010, 20:54 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
obraz faktycznie to fajny pomysl, ale trzeba znac gust obdarowywanego bo inaczej moze byc lipa. dotyczy to wszystkich "gadzetow" do domu :wink:
*moze jakies zabiegi u kosmetyczki
*weekend za miastem
*sesja zdjeciowa
*bilety do kina+oplacona kolacja
*jakies fajne kosmetyki
wszystko zalezy od tego co kto lubi :-)
barwnie ale i Twoj maluch ma lat?
jesli uczyc to na pewno jezyka ojczystego, angielskiego kiedys on bedzie Ciebie uczyl :wink:
-
- agg
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 6 wrz 2010, 22:43 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
moj maly ma 4 mcy i czytam mu codzienniie krociutkie wierszyki i ksiazeczki uwielbia obrazki ogladac i slucha patrzac sie na mnie :DD
[ Dodano: Pon Wrz 06, 2010 23:44 ]
ide sie polozyc maly dziobnAl mnie w oko i boli jak cholera,kluje caly czas:(
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitty » 7 wrz 2010, 06:58 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bogini8 napisał(a):ide sie polozyc maly dziobnAl mnie w oko i boli jak cholera,kluje caly czas:(
Oj znam ten bol. Ostatnio synus wsadzil mi palca do oka i bolalo przez kilka dni :o
Co do jezyka, to ja oczywiscie ucze mojego ojczystego, a maz swojego. No i w sumie synek umie kilka slowek po polsku i po angielsku. Mimo wszystko boje sie, ze synek ma metlik w glowie i niestety bedzie mowil pozniej niz reszta dzieci :cry:
Ale dzisiaj rano mialam zdziwko, wygladlam za okno a tam przymrozek :galy: Wczoraj nas prawie wywialo, a dzisiaj zamrozi :zdziw:
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez malaroksi » 7 wrz 2010, 07:34 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Bogini8 chyba wszystkie przez ten ból przechodzimy , takie są paluszki dzieci że wiecznie lądują w naszych oczach :)
barwnie, ucz dziecko po Polsku, angielskiego nauczy się no z zabawek edukacyjnych , ze szkoły itd...
agg, list do HR poskutkował, wczoraj byłam pierwszy dzień w pracy 4 h zleciało tak szybko że normalnie nie zdążyłam się obrócić , fajnie jest tak wrócić do pracy, do 2ch tygodni mają mi zmienić kontrakt i dostaję 4 tyg ekstra urlopu do kwietnia więc kurcze jeszcze moge się 2 miesiące wakacjować a ja nie chcę :razz: może da się wymienić na kasę ten urlop np 6tyg a 2 sobie wezmę na swieta :)
[/b]kittynie przejmuj się tak tą pogodą, takie są uroki pogody ze zmienna jest :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez Kitka » 7 wrz 2010, 08:34 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
No i dopadła mnie przedrzydła @. Wczoraj jakieś plamienie tylko mialam, czuję się delikatnie mówiąc do doopy :roll:
Pisałam Wam o koleżance, ktorej tata umarł. Wyobraźcie sobie, że to sie stało po wizycie u dentysty :shock: Dostał znieczulenie i sparaliżowało mu lewa stronę, ręki nie czuł wcale. Dentystka zadzwoniła po pogotowie, zmarł w szpitalu :sad: Dzień wcześniej przyleciała do nich jej mama z siostrą miały zostać już tu na stałe. Na drugi dzień po przylocie pożegnały tatę i męża w szpitalu, były przy jego śmierci :-( Nic więcej nie wiem na razie...
Bardzo dziekuję za podpowiedzi prezentowe, fajne niektóre naprawdę. Funduszy niestety dużych nie mamy po przedłużonych wakacjach, weselu i naprawie auta :evil: :roll:
Anazstazja Podoba mi sie to że można tu za śmieszne pieniądze kota lub psa pozbawić możliwości rozrodu :wink: W PL niektórych ludzi nie stać a potem masa tych zwierzaków porzuconych się pałęta :sad:
Kitty Nie działamy to znaczy nie staramy się :wink: Miało być w tym roku, ale z pewnych względów będzie lepiej, jak byłoby w przyszłym lub za dwa lata. Chociaż jakby się szybciej pojawiło to się nie zmartwię wcale :-D Ostatnio jakoś luzacko podchodzimy do zabezpieczania się czyt. wcale się nie zabezpieczamy tylko celujemy na oko hehe :-)
barwnie My rozmawiamy z syniem po polsku, czytam mu polskie bajki i śpiewamy polskie piosenki. Jednak synio łapie angielski przez telewizję i angielskich sąsiadów (przeważnie przez ich wnusię :wink: ) Wybiera sobie, które słowa w jakim języku mówi a że papuga się z niego zrobiła to wszystko powtarza co usłyszy :wink: Liczby, litery, kolory załapał bardziej po angielsku, chyba łatwiej mu się wymawia.
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez iwona38 » 7 wrz 2010, 10:05 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Moj starszy syncio meczy nas o psiura no ale jak narazie maluch w drodze wiec musimy sie powstrzymac conajmniej na rok z zakupem psa.
Co do jezyka dziewczyny ja rozmawialam z logopeda dzieci dwu jezyczne nie widza roznicy ktortm jezykiem operuja,nasze logopedki zawsze powtarzaly w domu polski w szkole angielski,u nas bylo troszke inaczej,moj Kuba wiecej obracal sie wokol jezyka angielskiego,kiedys nie bylo tylu poldkich dzieciaczkow i nie bylo polskiej tv,idac do nursery lepiej operowal angielskim niz polskim jezykiem,mimo ze my w domu mowielismy do niego po polsku tylko ze u nas wyszly jeszcze inne sprawy zwiazane z jezykiem i zrozumieniem,teraz Kuba jako 8 latek operuje 2-ma jezykami bez wiekszych problemow chociaz latwiej jest mu sie porozumiewaz po angielsku,jakby nie bylo w szkole czy z kolegami operuje angielskim,najsmieszniej jest jak buduje zdanie z polsko angielskie boma wiekszy zakres slownictaw angielskiego niz polskiego,brzmi to bardzo zabawnie.
Kitka z mojego celowania bedziemy mieli kolejnego synusia czego zyczycze i tobie :-D :grin: ,mnie sie wszystko pokielubasilo od zeszlego roku listopada a w lutym okazalo sie ze jestem w ciazy,
-
- iwona38
- Rozeznany
- Reputacja: 5
Napisane przez bogini8 » 7 wrz 2010, 12:34 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
zaczelam dzien od emergency:((
czuje sie okropnie..
wczoraj maly dziobnal mnei w te oko iw nocy bylo coraz gorzj i gorzej spalam moze godzine bo clyc zas jak zamykalam oko czulam jak by mi ktos orek piasku wsypal albo klul szpilkajmi:( rano juz wylam z bolu i pojechalam na pogotowie...
okazalo sie ze maly mi podrapal zrenice i dostalam antybiotyki!! :( dalej boli jestem padnieta maz do pracy poszedl a ja siedze malym anajchetniej poszlabym spac niemam silyy na nic:((
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 7 wrz 2010, 14:11 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitty napisał(a):Mimo wszystko boje sie, ze synek ma metlik w glowie i niestety bedzie mowil pozniej niz reszta dzieci :cry:
no co Ty, Kitty :!: jak zacznie Ci gadac i to w 2 jezykach to bedziesz miala dosc ;)
ja myslalam, ze moja Corcia malo mowi i spytalam sie w przedszkolu czy Ona cos gada :razz: powiedzieli, ze tak :wink: poprostu latwiej sie Jej rozmawia po angielsku, a ja do Niej po polsku nawijam wiec moze dlatego taka cicha byla :-D dopiero jak pojechalysmy do polski to poczula klimat i zaczela nawijac po polsku. oczywiscie miesza jezyki, bo dla Niej oba sa naturalne i nie widzi roznicy. Jak zacznie roumiec roznice to bede uczyla Ja polskiego (w sensie gramatyka, skladanie zdan, odmiany). Nie mam zamiaru naciskac ani czegos przyspieszac. Mamy duzo polskich ksiazeczek i polska tv, wlasnie z mysla o Malej, ale skoro latwiej Jej po angielsku to niech gada, w koncu tu mieszkamy i to bedzie Jej pierwszy jezyk. Ja tam sie ciesze, ze jest dwujezyczna. Z kazdym sie dogada, a i mozg intensywniej pracuje (w pewnym wieku moze zechce go nie uzywac-oby nie) :-D
-
- agg
- Wtajemniczony
-