Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
witaj konwalio!!! urodziłaś dzidziusia w domu?to dopiero wyczyn!

monika19
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kitka » 21 wrz 2010, 19:30 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Hej!
Piszę na szybciora, bo zaraz gramy w scrabble :wink:
Jutro z rana jedziemy do Londynu, wcale mi się nie chce specjalnie, ale rodzice są bardzo chętni więc...jedziemy :wink: Nie mam im już co pokazywać, bo wszystko co blisko to juz widzieli. Nawet nie wiem, ktory raz już są w UK :roll:

Tęskonota za Polską?...już nie. Od kiedy mieszkamy sami i od kiedy są plany "porządnego" zakorzenienia się w UK to jakoś wszystko w głowie się zmieniło. Będąc na wakacjach w PL zaczęłam mówić, że wracam do domu...do UK. Oczywiście tęsknię za rodzicami i rodziną, ale mamy tak częsty kontakt, że jakoś to znoszę dzielnie :grin: Czasem i za krajem zatęsknię, ale po dłuższych wakacjach mija mi wszystko. Szybko się Polską nudzę... choć zawsze czekam na kolejny urlop. Tak to juz jest, emigrant zawsze jakoś tak po środku i w zawieszeniu.

To prawda, co raz mniej wspólnych tematów ze znajomymi z PL. Nie rozumiemy się już tak, jak kiedyś. Myślę, że to naturalne, żyjemy w inny sposób i punkt widzenia też inny...cóż życie. Choć zawsze będąc w PL widzimy się z najbliższymi znajomymi, bo nadal sa dla nas ważni.

monika19 Witaj w naszym gronie :grin: Życzę szybkiego zaklimatyzowania się i zakończenia problemów "szkolnych".

konwalia Ciebie równiez witam :grin: Jeju napisz, jak to się stało! Może planowane?

Bulinka Pobalowalaś to i cysta się odwdzięczyła :wink: Po operacji odetchniesz, nie bój nic :grin:

Do miłego pa.
Ostatnio edytowano 21 wrz 2010, 19:32 przez Kitka, łącznie edytowano 1 raz
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

Bulinka, ty to dobra jesteś :) Anastazja juz dawno monter a ty jeszcze chorujesz :) ale powiem Ci, że szybko ten czas leci i już niebawem operacja , wreszcie :)
Monika witam również :)konwalia, Ciebie też :)
A ja muszę się pochwalić, że moja córka była dziś pierwszy dzień w nursery i podobało jej się , płakała tylko raz bo się przewróciła , no ale jaka zadowolona była :) Na początku przestraszona, ale pani ją wzięła za rękę i zaczęła wszystko pokazywać jakie zabawki fajne itd to widziałam już że jest zadowolona więc wymknęliśmy się ukradkiem , po 3 ch godzinach kiedy przyjechaliśmy po nią , była jakby innym dzieckiem już takim bardziej dorosłym ;) opowiadała jak się bawiła i śpiewała jakąś nową piosenke , powiedziała że jutro też pójdzie więc ciekawe jak to będzie czy faktycznie taka chętna będzie czy nagle spanikuje :)

ewela wyjście z domu do tego domu polskiego to bardzo dobra rzecz jaką zrobiłaś , super że masz zajęcia wreszcie no i może wreszcie też załatwisz to przedszkole to bedzie jeszcze bardziej super :)
barwnie, powodzenia w szkole :)
Bogini poprzednie zdjęcie w avatarze było boskie :)
Adamirus no a twoje to już w ogóle rewelka :)
agg, idę jutro do GP z małym bo ma srake parę dni i teraz ma śluz w kupce mogłabyś mi napisać jak się mówi fonetycznie po angielsku
: biegunka , zielona wodnista kupa z białymi grudkami, żółta rzadka kupa ze śluzem . Plissss :mrgreen:

[ Dodano: Wto Wrz 21, 2010 20:32 ]
Kitka napisał(a): Czasem i za krajem zatęsknię, ale po dłuższych wakacjach mija mi wszystko. Szybko się Polską nudzę... choć zawsze czekam na kolejny urlop. Tak to juz jest, emigrant zawsze jakoś tak po środku i w zawieszeniu.
dokładnie :D
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

konwalia witamy serdecznie, rozgość się:) w jakiej dzielnicy zamieszkujesz?

a mi się ciągle tęskni bo prawie od roku nie byłam w Polsce. chcemy się wybrać jak tylko uda mi się wyrobić te moje nieszczęsne dokumenty co nie nastąpi szybko.
syjonka
Rozeznany

Neutralny

konwalia, witamy:) porod w domu? o jaa... napisz cos wiecej :))
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 21 wrz 2010, 20:43 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

malaroksi napisał(a):biegunka , zielona wodnista kupa z białymi grudkami

diarrhea, green runny poo with white lumps
dajorija, grin rany pu łit łajt lumps :-D
malaroksi napisał(a):żółta rzadka kupa ze śluzem

yellow, loose poo with mucus
jeloł, lus pu łit mjukas :-D

jesli chodzi o zaklimatyzowanie sie w uk to nie mialam problemu. moze dlatego, ze przyjezdzajac tu nie mialam zadnego planu, ile tu zostane i po co przyjechalam.
jezyk znalam wiec ten problem odpadl, od razu poznalam ludzi, znajomych, przezylam nawet "wielka milosc" :-D mialam tylko lekki kryzys jak sie skonczyla haha :lol:
tutaj stworzylam sobie dom i tak sie wlasnie tutaj czuje :wink: od pierwszego dnia mojego przyjazdy mieszkam w tej samej okolicy, chociaz domy zmienialam kilka razy.
wiele zalezy od naszego nastawienia. jesli ktos przyjechal z mysla o popracowaniu i powrocie do pl to nigdy nie bedzie tu szczesliwy :roll:
w polsce nie mialam zbyt wielu przyjazni. te, ktore byly przetrwaly. niektore kontakty sie nawet odnowily :smile:

nowe dziewczyny, witajcie! prosze jak grono sie nam powieksza :wink:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

agg, dzięki wielkie, a ja Ci na pw napisałam, bo nie zauważyłam jeszcze odpowiedzi,wiec do kosza wywal tą wiadomość :D
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

Hej dziewczynki!
Witam wszystkie niwe kolezanki!! :-D :-D :-D
Hm co do wieku to powem tak,czeka sie do 18-ki,pozniej nie wiadomo kiedy strzela 20--ka.nim sie czlowiek obejrzy obchodzi 25-urodziny,pozniej czas leci tak szybko ze nie wiadomo kiedy stuka 30-ka,z gorki dobijamy do 35-ch urodzin i zaczynasz myslec kurcze coraz blizej 40-ki :wink:
Patrzac na moich chlopakow widze uciejacy czas.ja mialam pozno dzieciaczki (28,34lata) a oczekiwanie na groszka odmlodzilo mnie wewnetrznie.
Ech dziewczynu coraz blizej do porodu a ja mam coraz wieksza schize czuje sie jabym rodzila 1-sze dziecko.

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

I ja witam sie z rana :)

Konwalia witaj serdecznie i koniecznie napisz cos wiecej o tym porodzie w domu :)

Iwona no to prawda z tymi latami,ja wlasnie juz czekam na 40 :neutral: jeszcze troche i nadejdzie franca jedna.Co do ostatniej ciazy to rowniez schizowalam przed porodem no balam sie jak nie wiem co,pewnie dlatego ze duza roznica byla po ostatnich narodzinach,no i sam porod lekki nie byl ale jakos poszlo I Tobie tez pojdzie nie ma co sie martwic na zapas.

A mnie dziewczyny od wczoraj glowa strasznie boli w nocy wstawalam tabsy lykac bo myslalam ze nie wyrobie,teraz tez ja caly czas czuje,moze juz nie jest to taki ostry bol ale boli nadal :(
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

ja też witam wszystkie dziewczynki!!!z tym bólem głowy to coś chyba wisi w powietrzu bo i mnie od rana boli !!! :cry:

monika19
Początkujący

Neutralny

No wlasnie,ja to zawsze na pogode wszystko zwalam,bo na cos trzeba ;)
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

hej dziewczynki,monika 19 kursy z jezyka angielsjiego sa w polskim klubie w poniedzialki i srody o godz,18,30 dzisiaj 2 lekcja,ja tez ide bo bez jezyka to strach wyjsc w domu,Widze ze nie tylko mnie glowa boli,tylko ze mnie trzyba juz od pponiedzialku,myslalam zeby ja upiepszyc przy samym tylku,ale jak urosnie glupsza to bedzie problem ;) Piszecie tak o porodach,ja moja corke urodzilam na swoje 18 urodziny i to byl najlepszy prezent jaki dostalam,Zostalam mloda mamusia ale za to szczesliwa,Szyko dojrzalam i czulam sie odpowiiedzialna,Ac co lepsze do 6 msc nikt nie wiedzial ze estem w ciazy balam sie powiedziec mamie o tym,tak ja oczarowalam ze uwierzyla nawet ze jestem dziewica,a jak wymiotowalam to bala sie ze czyms sie zatrulam,ale bylo minelo,teraz z duma patrze na moja 15l corke moje piekne dzielo. ;)

mena 33
Raczkujący

Neutralny

Hej!
Rowniez witam nowe kolezanki :wink: Coraz wiecej nas :-D
konwalia Ty juz wczesniej pisalas w ciezarowkach,prawda??Teraz jestesmy wszystkie ciekawe Twojego porodu w domu :wink:
iwona38 i Anastazja 40 lat,to podobna druga mlodosc.A nie wazny wiek,tylko wazne na ile sie czujemy.
Ja od wczoraj chodze na entry 3.Nauczyciela mamy rodowitego Anglika i po tej pierwszej lekcji wydaje mi sie,ze dobrze uczy,no ale to sie okaze jeszcze w praniu :wink:
Jezeli chodzi o pobyt tutaj,to ja mam rozne mysli.Czasami mam ochote wrocic do Pl,ale mysle,ze jak pojde do pracy to tez bedzie inaczej.
Wczoraj jak bylam w szkole,to sie az odstresowalam,bo wyszlam sama bez dzieci,bez meza.Same babeczki w klasie.Spowrotem jak wracalysmy do domu to sobie pogadalysmy,posmialysmy sie i bylo calkiem inaczej.Dlatego tez dla swojego zdrowia psychicznego warto wlasnie wyjsc gdzies samej.
Moje kolezanki z okolicy sie powyprowadzaly i troche samotnie sie czulam ostatnio.Ale juz poznaje nowe,wiec mam nadzieje ze bedzie z kim sie spotkac i pogadac :-)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

:?: powiedzcie dziewczyny ile płacicie za ten kurs angielskiego?

monika19
Początkujący

Neutralny

ja się nie wypowiadam o wieku, bo ja zaledwie 21 na karku mam :-D
taka piękna pogoda a was głowa boli? ja mam otwarte drzwi na ogród, mały śpi to wsłuchuję się w ptaszki, ślicznie świergotają :-)

monika19 mój mężyk chodzi do jednej z cuncilowskich szkół i płacił wpisowe tylko 10Ł i potem za egzamin będzie 50Ł. ale to potrzeba pobierać jakieś benefity
syjonka
Rozeznany

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona