Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez Kitty » 25 wrz 2010, 16:13 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
agg napisał(a):kitty a ile chcesz na kurtke przeznaczyc? i to ma byc taka zimowa, ciepla? bo ja mam upatrzona, ale musze troche kasy na nia odlozyc
Wlasnie ostatnio na necie sie rozgladam i chcialabym taka kurtke z gore texem, jak to niektorzy mowia "gorska" ;) Czyli nie jest ona jakas tam ocieplana puchami a lekka i w razie czego mozna polar pod spodem podpiac. Nie wiem, czy cos z mojego opisu mozna zrozumiec :mrgreen: Jak tak patrzylam to trzeba na taka kurtke przeznaczyc od 40f(jezeli zamowi sie na ebayu z Chin ;) ) w gore. Takze w sumei sama nie wiem ile na taka kurtke chcialabym przeznaczyc ;) oczywiscie wszyzstko ma swoje granice :-D Jeszcze myslalam, zeby sie do TK Maxxa przejsc, bo oni tam chyba maja dzial z takimi rzeczami.
A my dzisiaj na maly spacerek sie udalismy, ale znowu myslalam, ze ducha wyzione :galy:
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez Kitka » 25 wrz 2010, 16:14 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Goście, goście i po gościach... superowo było z rodzicami, do tego mąż miał urlop, więc czego więcej chcieć :-D Synio dziadkami zachwycony, dzidkowie wnusiem, no sielanka hehe. Zajęcia co nie miara było, bardzo aktywnie czas spęadzaliśmy.
Teraz trzeba przejść do normalności, pusto się w domu zrobiło i cicho, bo mój tata to gaduła przeokropna :wink:
Mąż wziął się za sprzątanie a ja mam czas wolny na forum hihi Powiedział, żebym mu nie przeszkadzała, bo mu ochota przejdzie :-D
Dostaliśmy wezwanie na bilans 2,5 latka myślałam już, że nas omineli :wink:
Wieczór dziś się miło zapowiada po tygodniu celibatu :-D
Tyle u nas :wink:
Co do szczepień my robiliśmy wszystkie zalecane tu. Na MMR się zgodziłam, ale pod nadzorem w szpitalu. Mój synio jest uczulony na jajko a w tej szczepionce jest coś w składzie z białka z tego co pamiętam. GP dał nam skierowanie do szpitala. Na szczęście wszystko gładko poszło. Po żadnym szczepieniu nie było u nas jakiejkolwiek reakcji, no może poza sennoscią.
Podziawiam babki, które dobrze pieką i jeszcze za tory się zabierają. Ja noga w pieczeniu jestem i na łatwieznę idę ze słodkościami.
ewela Wszystkiego naj, naj dla Twojej córci :!:
Kitty Nie zazdroszczę przeżyć :-| Zdrówka dla Ciebie!
pa
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez syjonka » 25 wrz 2010, 18:07 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
[ Dodano: Sob Wrz 25, 2010 19:10 ]
agg ja tylko czekam aż będę mogła sobie pozwolić na wychodne, na razie mogę tylko na 2h między karmieniami, a w tym czasie nie da się zrobić zbyt wiele :neutral: podziwiam werwę po takim wieczorze :grin:
[ Dodano: Sob Wrz 25, 2010 19:13 ]
kitka udanej nocy ;)
-
- syjonka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez kamyk69 » 25 wrz 2010, 19:36 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
pisze w "przerwie mam talent" synio śpi dziś od 19 nie położyłam go w dzień i bidulek padł od razu jak się położył :)
konwalia wyrzuć te faje co zakupiłaś!
ewela wszystkiego naj dla Twojej Córuni, żeby rosła zdrowo i była szczęśliwa przez całe życie. Duża buźka dla niej. mam nadzieję, że impreza się udała no i oczywiście torcik smakował :) mniam
ja już nie mogę doczekać się przyszłej soboty moja Mamka przylatuje z siostrą. Siostra do męża Mama do nas. to miała buć niespodzianka, że moja Mama też przylatuje ale niechcący sie wygadała. rozmawialiśmy na skype a ona zadzwoniła do tesciówki i mówi, że leci do nas musiałam się szybko wymknąć, że niby nie słyszałam ;) no i najlepsze w tym wszystkim jest to, że Mama się wygadała ale ale nie wie, że to zrobiła :D Cieszę się z jej przyjazdu, teraz to człowiek przygotuję się inaczej. trzeba dobrze sciemniać, że niby niespodzianka. kiepska w tym jestem za to mój mąż... ;) raczej nie będzie miał problemu
-
- kamyk69
- Początkujący
- Reputacja: 2
Napisane przez bogini8 » 25 wrz 2010, 22:58 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
syjonka, no ja tez sie tak czaje zeby zaczac z moim na basen chodzic bo w wannie szalu dostaje a pozniej lazienki wysprzatac nie moge:D oczywiscie od 2 mca sie kapie w duzej wannie hehe nawet nurkuje czasamki i mu to nie przeszkadza :D
Kitka, no wlasnie moja kuzynka tez na wszystko szczepila corcie i nic jej nie bylo kompletnie po zadnej szczepionce.
Kitty, ja tez z malym dzisiaj chodzilam ale wkoncu wrocilam do dom u bo myslalam ze mnie zwieje:D#ogolnie jestem wsciekla bo odebralam dzis telefon z naprawy czekalam miesiac!i naprawili wyswietlacz a cos poch..nili z dzwiekiem bo jest strasznie cichy teraz :evil: i niewiem co mam zrobic jak oddam znowu to bede kolejny miesiac czekcac jak nie urok to sra..ka ;//
KONWALIApo co kupilas te smierdziuchy ja tez nie pale juz 1,5 roku, wywal je natychmiast bo zaczniesz. ja zanim przyjechalam do UK to rzucilam a tu z nudow wracalam kiedys z pracy i kupilam sobie paczuszke i tak poszlo, no i rzucilam jak zaszlam w ciaze. nigdy nie palilam duzo bo ze 3 papierosy na dzien, czasem jeden albo wcale , w weekendy czse m wiecej i najslabsze fajki zmozliwych i tylko cienkie irysy light menthol itp z polski przyworzone:D a teraz 12 zl paczka gdzies :roll: :!: szkoda zzdrowia i kasy, mam nadzieje ze nie wroce do nalogu jak przestane karmic:D
kurcze cos mnie muli do spania... moj maly ostatnio sie pogorszyl w spaniu przebudza sie na chwile, niewiem moze te zeby beda mu szly czy co ze tak sie przebudza i marudzi niewiem;//ale niedosypiam tyle wiem napewno:D
dobrej nocki kobiety
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Kitty » 26 wrz 2010, 10:41 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Widze, ze tylko ja jestem taki ranny(a raczej przedpoludniowy) ptaszek :-D
W sumie pospalismy dzisiaj do 9:30, bo babcia zajela sie wnusiem, takze mielismy z mezem male wylegiwanko ;) Szczerze, to nie pamietam kiedy ostani raz tak moglismy sobie polezec, ehh uroki rodzicielstwa :mrgreen: :mrgreen:
A ja znowu ponarzekam na pogode, bo zimno jest :cry: A ja tak strasznie zimna nie lubie :cry: Za to uwielbiam upaly, w trakcie gdy inni ludzie ich zniesc nie moga :-D
bogini8, masz racje, nie ma co wracac do papierochow.Nie dosc, ze to brzydko wyglada, to potem czlowiek smierdzi na kilometr...blleee najbardziej denerwuje mnie jak tacy delikwenci pala w miejscach publicznych(na ulicach, przystankach itd.), jak sie chca truc, to nich kopca u siebie w domu, a nie dymia na innych...grrrr :evil:
A co do basenu, to jak juz pisalam, naprawde warto brac maluszkow, bo One w wodzie uwielbiaja sie ciaptac.
bogini, mam do Ciebie jeszcze takie 2 sprawy :mrgreen: W innym temacie podalas adres formy kurierskiej. Tak sobie na nia patrzylam, i w sumie sie troche zamotalam(zapewne godzina jest zbyt wczesna na to aby wytezac mozg, no i do tego niedziela). Czy mozna wyslac normalne paczki, czy to tylko bagaz? No i jak mozna paczke, to czy w kartonie czy raczej w torbie?
A druga sprawa jest taka, ze nie napisalas mi czy dalabys rade gdzies w poblizu lotniska sie spotkac :-P
Musze sie pochwalic, ze mama moja robi dzisiaj krokiety :mrgreen: wczoraj robila bigos, wczesniej leczo, a na moj powrot ze szpitala golabki :mrgreen: W sumie ja sama tez takie potrawy gotuje, ale jakos nigdy mi takie dobre nie wychodza. No i maz teraz mowi, ze moze moglibysmy mame zatrzymac, hahaha :mrgreen: :mrgreen:
[ Dodano: Nie Wrz 26, 2010 11:49 ]
bogini8, zignoruj pytania o kuriera, bo wszystko doczytalam :-D :-D
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez malaroksi » 26 wrz 2010, 12:26 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Mama jeszcze jest i też mi tak głupio że non-stop gapię się w ekran kompa niż z nią pogadać :)
Kindziulinaa mojej siostry syn od piątku jest już w domu, był hospitalizowany, na antybiotykach, kroplówkach i rehabilitacji .Powoli dochodzi do siebie i zaczyna jeść , ruszać się itd. Najlepsze jest to że wciąż nie zdiagnozowali nic konkretnego oprócz alergi po szczepiennej. Szczepienia w Polsce są bezpłatne ale lekarka proponowała płatne szczepionki oczyszczone i na rotawirysy, ponieważ na rotawirusy moją siostre nie było stać, to skusiła się w końcu na te oczyszczone no i tak wyszło no i do tego 4 miesiące po terminie obowiązkowych szczepień, ech szkoda słów , grunt że mały dobrzeje już. Siostra przechodziła koszmar , bo dzieciak w szpitalu, 2gi zaczął 1wszą klase, więc ciężko jej było skupić uwagę na 2ch dzieciach. Jej mężowi zagrozili , że jak bedzie non-stop brał chorobowe, urlop lub opieke nad dzieckiem, to go zastąpią innym pracownikiem, po prosty KOSZMAR.
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez agg » 26 wrz 2010, 12:39 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
...ziiiiimno mi :evil: ja chce laaaaato :!:
po wczorajszej porannej pobudce dzis dla odmiany troche polezalam, ale mialam ciezka noc. cos spac nie moglam i jakies glupie sny mialam :neutral:
no i jeszcze w pizamie siedze :roll:
musze sie zbierac, zeby mi sklepu nie zamkneli no i obiad szykowac. dzis robie shepard's pie :smile:
rozmyslam nad prezentami, bo kazdy sie pyta co kupic Dominisi, bo przeciez nikt nie lubi "gratow" walajacych sie po domu :wink: kazdy zakup musi byc przemyslany, zeby zostal w pelni wykorzystany :grin:
tak sobie dzis pomyslalam, ze fajnie byloby sie spotkac ktoregos dnia :smile: nie wszystkie sie znamy osobiscie, a moze fajnie by bylo :wink:
[ Dodano: Nie Wrz 26, 2010 13:41 ]
acha, zapomnialam sie pochwalic, ze znowu podcielam wlosy - jeszcze krocej (niedlugo nic mi na glowie nie zostanie) :659: :053:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez bogini8 » 26 wrz 2010, 13:13 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
co do spotkania a kiedy by too mialo byc:D troche mam lotnisko nei podrodze ale mozna by pomsylec, bo nieststy nie dysponuje autem;/
no byloby fajnie:)))agg napisał(a):tak sobie dzis pomyslalam, ze fajnie byloby sie spotkac ktoregos dnia nie wszystkie sie znamy osobiscie, a moze fajnie by bylo
wogole dziewczynby to dostalam jakiegos fiola!!wczoraj o 23:50 pisalam ze muli mnie spac a polozylam wczesniej chlopakow spac i sprzataalam do 1:30 :roll:
rano wstalam i od rana do 12 dalej sprzatalam:D jak nigdy:D
ja raczej lubie artystyczny nielad :DD
moze dlatego ze mama mnie non stop cale zycie ganiala sprzatnij to i tamto, a ja lubie sprzatac wtedy gdy chce i mam na to wene a nie jak ktos mi kaze o! :))
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez ewela119 » 26 wrz 2010, 14:46 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez Anastazja » 26 wrz 2010, 15:04 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Wlasnie ogladam tv24 i jestem wstrzasnieta tym wypadkiem autokaru polskiego :( Boze tyle ludzi znowu zginelo i jeszcze nie wiadomo czy ofiar przypadkiem nie przybedzie,bo tylju jest w krytycznym stanie :( Jak to czlowiek nie wie kiedy i co go czeka :( straszna tragedia
Ewela to odpoczywajcie sobie
[ Dodano: Nie Wrz 26, 2010 16:05 ]
A ja dzis na obiad zrobilam placka po wegiersku i sie tak objadlam ze ledwo sie ruszac moge ;) Ale pyszny wyszedl :)
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez Kitty » 26 wrz 2010, 15:54 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bogini8 napisał(a):Kitty,
co do spotkania a kiedy by too mialo byc:D troche mam lotnisko nei podrodze ale mozna by pomsylec, bo nieststy nie dysponuje autem;/
Jutro :-D :-D Wiem, ze malo czasu na ugadanie, ale mimo wszystko stwierdzialam, ze zapytac moge ;) .
agg napisał(a):tak sobie dzis pomyslalam, ze fajnie byloby sie spotkac ktoregos dnia nie wszystkie sie znamy osobiscie, a moze fajnie by bylo
No byloby fajnie ;) W sumie juz jakis czas temu byla mowa o spotkaniu, ale wszystko ucichlo. Zapewne bylo to spowodowane sezonem urlopowym, ale teraz chyba wiekszosc z nas nie planuje wyjazdow wiec moze cos by sie dalo zorganizowac :-D Z gory powiem, ze w moim przypadku wieczorne eskapady odpadaja, bo niestety do Birmingham mam dosc daleko :-( . Ale w ciagu dnia na jakas kawke z mila checia bym wpadla :-D Moze przy okazji jakies zakupy by sie zrobilo :-D To moze juz napisze, ze moj maz ma caly koniec pazdziernika wolny, wiec wtedy w kazdy dzien moglabym sie wybrac, a tak to tylko soboty lub niedziele i tylko po 6 pazdziernika, bo gosci do tego czasu mamy ;) . A moze chcialoby sie Wam np. do Wolverhampton przyjechac :-D :?: :!: Moja podroz skrocilaby sie o polowe no i z synkiem moglabym przyjechac, jakby maz nie byl w domu :-D :-D
Ale sie rozpisalam i rozmarzylam :-P
Anastazja napisał(a):A ja dzis na obiad zrobilam placka po wegiersku i sie tak objadlam ze ledwo sie ruszac moge Ale pyszny wyszedl
Zapomnialam napisac, ze moja mama jeszcze placki po wegiersku zrobila :-D Mniam mniam, uwielbiam je :-D
malaroksi mam nadzieje, ze u Twojej siostry wszystko sie poprawi. Zycze Wam tego z calego serca!
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez Kitka » 26 wrz 2010, 16:36 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Zimno mi! Gardło i głowa boli. Synio ma kaszel i jakiś krótki oddech. Mamy przepisane inhalacje w razie takiego problemu (było u niego podejrzenie astmy), więc trzeba zacząć działać :sad: Myślałam, że nie będę musiała tego powtarzać a jednak tak synio przechodzi problemy gardłowo-kaszlowe :roll:
Mieliśmy jechać do synia dziewczyny :wink: a właściwie do jej taty na urodziny, ale nie jesteśmy w stanie. Jutro znowu nam basen przepadnie no chyba, że ozdrowiejemy :roll:
Jutro zaczynam dietę! Będę silna, będę silna...!!! Trzymajcie kciuki proszę :-)
Spotkanie Fajny pomysł, ale pewnie ciężko będzie zegrać termin i godzinę dla wszystkich pasującą.
Kitty
Mieliśmy taki cały wspaniały tydzień, oj miło było eh.W sumie pospalismy dzisiaj do 9:30, bo babcia zajela sie wnusiem, takze mielismy z mezem male wylegiwanko Szczerze, to nie pamietam kiedy ostani raz tak moglismy sobie polezec, ehh uroki rodzicielstwa
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez agg » 26 wrz 2010, 17:01 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
jesli chodzi o spotkanie to jestem dostepna w ciagu tygodnia po poludniu albo w wekkendy przez caly dzien. mysle, ze moglaby to byc jakas popoludniowa kawka np. w centrum. miejsce mozna ustalic w zaleznosci kto bedzie obecny.
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez Kitty » 26 wrz 2010, 17:40 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
agg napisał(a):
jesli chodzi o spotkanie to jestem dostepna w ciagu tygodnia po poludniu albo w wekkendy przez caly dzien. mysle, ze moglaby to byc jakas popoludniowa kawka np. w centrum. miejsce mozna ustalic w zaleznosci kto bedzie obecny.
A popludnia to tak okolo ktorej? W srodku tygodnia to ja z mila checia, ale tak jak pisalam w ostatnim tygodniu pazdziernika, kiedy moj maz ma wolne. Nie chce synka ze soba taskac po dworcach i pociagach taki kawal drogi ;) . A weekendy to chyba tak w porze poludniowej?
-
- Kitty
- Zadomowiony
-