Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez agg » 26 wrz 2010, 17:52 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

po poludniu, tak po 15.
ja w weekend tez nie musialabym cory targac ze soba :-)
niech sie inne babeczki dopisza to bedzie mozna cos planowac :grin:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

kitty dietka?cud?oj bo mi sie tez przyda,z braku zajec tylko jem,A co do spotkania to ja z mila checia bym sie pisala,Mi akurat pasuje kazdy szien bo jak narazie nie pracuje,Fajnie bylo by poznac kogos,a moze nawet sie zaprzyjaznic,Rzadko sie udzielam na tym forum ale codziennie was dziewczyny czytam,I MUSZE przyznac ze wam chyba spotkanie zapoznawcze nie jest potrzebne,bo tak fajnie piszecie jak byscie sie znaly od wielu lat,Milo tu uwas dzielicie sie problemami,radosciami ,no i pomyslami na obiad,,tak trzymajcie :-D

mena 33
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez Kitty » 26 wrz 2010, 18:54 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

mena 33 napisał(a):kitty dietka?cud?

Nie Kitty a Kitka :-D Ja narazie diet nie planuje ;) :-D

agg napisał(a):ja w weekend tez nie musialabym cory targac ze soba
niech sie inne babeczki dopisza to bedzie mozna cos planowac

Z tego co pamietam, to reszta dziewczyn tez kiedys pisala o weekendach ;)
To czekamy na dalsze propozycje i bedziemy planowac :-D
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

Dziewczyny musze sie Was poradzic. Mam problem, jakis czas temu mojej malej zaczela chodzic skora na glowie, ze tak to okresle bo nie wiem czy dzieci miewaja lupiez. Mylam jej wlosy juz od dluzszego czasu szamponem Jonson rumiankowym i wlasnie juz przy koncu butelki dostala tego uczulenia wiec to napewno nie od zmiany szamponu, kupilam jej wtedy szampon z odzywka na eczeme z infadermu i sytuacja sie poprawila ale jeszcze calkiem nie przeszlo a teraz zauwazylam ze schodzi jej skora z malzowiny usznej. Mowi ze ja to nie boli ani nie swedzi ale strasznie nieestetycznie to wyglada. Ma ktoras z Was pomysl jak sie tego pozbyc? :roll:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

Witam wieczorowa pora!
Ja wlasnie skonczylam garki zmywac-cala sterte.Wczoraj bylismy u barwnie :arrow: dzieki kochana za mile popoludnie.Super bylo :-) No a pozniej wieczorkiem przyjechali meza koledzy do nas i dzisiaj popoludniu odjechali,wiec troche roboty mialam w kuchni.Siedzielismy do 3 nad ranem,a dzisiaj wszyscy niewyspani.No ja z mezem musielismy wstac,bo dzieci nie daly pospac dluzej wiadomo,a chlopacy tez wstali wczesnie.Takze kazdy dzis bedzie odsypiac hehe.
malaroksi,biedny synus siostry,ale najwazniejsze ze jest lepiej.Serce sie kraja normalnie...
Co do spotkania.Ja jestem za,ale mi najlepiej pasowac bedzie tez koncem pazdziernika.Wczesniej "rzucilam" haslem spotkanie,ale jakos nie jestem typem organizatora i w sumie to malo takich miejsc znam na spotkanie.Tak wiec jesli bedzie ktoras chetna i powie gdzie co i jak to ja sie dostosuje :-)Aaa i u mnie to raczej tylko weekend.
ewela119,mowia ze po Johnsonie niektore dzieci moga dostac uczulenie,wiec moze Twoja corcia nie moze uzywac tego szamponu(bo nie wiem czy dalej teraz Infaderm stosujesz,czy ten Johnson).A jak nic nie przejdzie,to pojdz do lekarza,jesli stwierdzi,ze malej potrzebny bedzie dermatolog,to Was skieruje.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

Ewela ja sie z czyms podobnym mecze od 8 lat :mad: moja mlodsza cora tak ma,co jakis czas pojawia jej sie na glowie cos w rodzaju ciemieniuchy i tez czasami skora jej z uszu schodzi z tych platkow,a dzis mi pokazuje ze z dloni zaczela jej schodzic.Ja wiem ze u mojej jest to na tle alergicznym.I wlasnie nie wiem czy krolik u niej alergii nie nasilil :( jesli tak to bedzie lament dad lamentami gdy bede musiala sie krolika pozbyc.

A jesli chodzi o specyfiki to nic jej nie pomaga, jak to cos pojawia sie na glowie to poprostu jak malym dzieciom smarujej jej lepetynke oliwa z oliwek i tylko to w miare lagodzi zmiany.

[ Dodano: Nie Wrz 26, 2010 21:47 ]
A co do spotkania,to ja nie wiem jak to u mnie bedzie,ustalcie termin a ja zobacze czy bede mogla sie stawic :-) teraz ciezko mi cos powiedziec bo moj maz tak roznie pracuje, wiec nie wiem czy akurat bede miala z kim malucha zostawic.
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

dzieć już śpi, więc mam już czas. biedactwo moje, kupy od 3dni nie robił i marudny dzisiaj był, prawie od południa nie spał (nie licząc 2drzemek pół godzinnych), więc teraz padł jak dętka, ale co chwila przez sen jęknie... jak dzisiaj w nocy nie zrobi to nie wiem już... macie jakiś sposób co mu dać, albo co ja mam zjeść? marchewkę i jabłka jem codziennie

co do spotkania to podpisuję się pod tym rękami i nogami, ja jestem flexible, tylko będę musiała się pojawić z małym bo na razie jeszcze bym go nie zostawiła z mężem (nawet jeśli bym odciągnęła mleko). ja też nie jestem typem organizatora, niech ktoś rzuci czas i miejsce a ja się dostosuje :-D
syjonka
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

kindzulinaa nadal uzywam Infadermu. Anastazja Twoj post mnie oswiecil :!: Moja mala miala skaze bialkowa ktora w pewnym momencie zniknela a teraz na przedramionach znowu ma krostki bo ostatnio przesadzila z jogurtami i kakao. Moze to jest przyczyna :?: Tu bym byla wdzieczna jakby troche agg sie wymadrzyla :mrgreen: Bo w sumie miala jako objawy skazy wlasnie taka sucha skore ale na policzkach, brzuszku i raz na pleckach ale nigdy nie schodzila no i nie na uszach ani we wlosach. W sumie wlasnie w miejscu ciemieniuchy jej schodzi ale cieminiucha to taka zoltawa skorupke przypomina i troche wilgotna jest a to sa platki calkiem bialej takiej suchej skory. Kurcze musze sie sie zapisac w koncu do przychodni ;)
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

Ewela no byc moze to ta skaza u Twojej,u mojej to wyglada wlasnie jak typowa ciemieniucha.
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

Teraz mi sie przypomnialo,jak Anastazja napisala o tej wlasnie oliwce.Ja stosowalam oliwe z oliwek.Smarowalam mojemu synusiowi glowke i bardzo ladnie mu to schodzilo i tez mial schodzaca skorke na uszkach.Pielegniarka srodowiskowa podpowiedziala mi wlasnie o tej oliwe z oliwek,ze jest lepsza.Nasmaruj glowke i pozostaw na jakis czas,a pozniej umyj.

[ Dodano: Nie Wrz 26, 2010 22:02 ]
A zapomnialam dodac,ze jesli juz oliwke uzyjesz,to nie z tej samej firmy co szampon,bo moze akurat on jej szkodzil.
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

syjonka,ale masz fajnie ,ze dziec juz spi moj obudzil sie o 7.30 i szaleje teraz ciekawe do kotrej bedzie tak urzedowal

No Oliwka z oliwek jest najlepsza :) u mnie zawsze tylko ona pomagala na takie ciemieniuchowe sprawy :)
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 26 wrz 2010, 21:25 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

dobra laski, podobno mam calkiem niezle umiejetnosci organizacyjne wiec niech spadnie na mnie ten slodki ciezar :-D haha

ok, spotkanie pod koniec pazdziernika - to tak wstepnie. poki co, wiekszosc z Was pisala o weekendzie :?:

jaaaaa nie moge, pora szykowac sie do spania :roll: chcialabym, zeby byla dopiero 18 :lol:
jakies te dni dla mnie krotkie :-|

ewela, pierwsze co nasunelo mi sie na mysl to wlasnie egzema. ale nie pamietam, zebys kiedys pisala, ze Cora miala uczulenie. wiec by sie zgadzalo. alergie maja to do sibie, ze moga sie nasilac po okresie "uspienia". Niestety nie wiem czym glowe potraktowac. Moze szampon Oilatum albo Dermol:idea::

[ Dodano: Nie Wrz 26, 2010 22:26 ]
teraz doczytalam.
oliwa z oliwek - ok, ale domyslam sie, ze dziewczynka ma dlugie wlosy wiec nie bardzo sie nadaje :wink:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

hej, Jak co to Ja się piszę na spotkanie końcem października na kawe, tylko u mnie to wygląda tak że sobota do południa a niedziela obojętne. W tygodniu od 16tej pracuję . Wolverhampthon może być Birmingham też :)
ewela super że Gosia idzie do przedszkola , wreście :)
Moja córa pierwszy dzień nie wiedziała co się dzieje wiec zniosła spoko,
2gi popłakała się już w momencie oddania jej w szeregi przedszkolaków a 3ci i 4ty dzień to już był płacz w domu podczas zakłądania mundurku. Dlatego wysyłam już tylko mojego z nią bo ja nie mam serca słuchać jak płacze. Jak wraca to jest zadowolona ale jak idzie to nie chce iść.
syjonka, spróbuj pić codziennie na czczo wodę przegotowaną , nie dość że ty się regularnie po niej wypróżnisz to synek też :) A spróbuj mu też podawać do picia np wode przegotowaną lub herbatę z kompru włoskiego. Moj syn był rekordzistą i 9 dni nie zrobił kupy .
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

Hej Laseczki!!!Ja sie pisze tez na spotkanie jak bede w stanie i nienrozpakowana,u mnie bardziej pasuje Wolverhampton mam blizej i wrazie jakby mnie zlapalo meza ma blizej do odebrania mnie i dojechania do szpitala ;) ,kurcze musza zaczac pomalutku pakowac torbe do szpitala.
Syjonka tak jak pisala Malokasi koper wloski i woda,masuj tez brzuszek u moich chlopakow dzialal masazyk i koper.
Ewelko moja znajoma uzywala szamponu detinox i malej po kolku myciach ladnie schodzilo.

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

Dzien dobry,albo raczej deszczowy dzien ;)

Wstalam wyszykowalam core do szkoly i siedze sobie pijac kawke i dumajac co by tu dzis robic :roll:

Dziewczyny nie wiecie jaka moze byc przyczyna zgrzytania zebami? Bo moj maluch od jakiegos czasu tymi zebiskami tak zgrzyta ze az sluchac nie moge,gdzies slyszalam ze to moze byc oznaka robakow :-| no ale raczej to wykluczam.
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona