Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez ewela119 » 6 paź 2010, 12:28 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez bogini8 » 6 paź 2010, 13:36 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
malaroksi, super gratulacje :564: :597: :577: gD> ??:::
ewela119, to ja bym jej powiedziala ze jak nie przestanie walic to ty bedziesz halasowac pukac stukac sluchac muzy glosno zawsze jak jej wnuki beda i juz. bo dzieci to dzieci. i twoje nie biega po suficie.!
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez ewela119 » 6 paź 2010, 14:31 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitka » 6 paź 2010, 15:08 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Raz jeszcze dziękuję za miłe slowa pod adresem mojego synia :oops: :grin:
Od rana zaganiania byłam a teraz zmęczona na maksa :roll: Na krasnalkach byliśmy i uświadomiłam sobie, że byłam z syniem pierwszy raz bez wózka w centrum. Był mega zadowolony jazdą na górnym pokładzie autobusu :wink:
Obiad się robi, synio bawi się grzecznie, a ja zaraz się wyłożę dupskiem do góry i będe pachnieć :mrgreen: Muszę wypocząć, bo wieczorem na babskie party idę, także muszę być w formie :wink: Jutro mam wolne, więc noc jest moja :564: :-D
Na dzisiejszy wieczór moja dieta w zawieszeniu, bo piwko będe pić, ale ciiiiii
bogini Suwak z tej strony http://www.suwaczek.pl/ Potem wklejasz kod HTML w swoim profilu w podpisie.
ewela Normalnie ręce i cycki opadają na tych sąsiadów :roll: Całą sprawę na spokojnie i dokładnie przedstawcie w agenci, powodzenia!
Kitty Na temat "krasnalków" już było :wink: To spotkania polskich mam z dzieciaczkami w Polskim Domu w Birmingham.
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez Kitty » 6 paź 2010, 17:51 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitka napisał(a):Kitty Na temat "krasnalków" już było To spotkania polskich mam z dzieciaczkami w Polskim Domu w Birmingham
Ahh, no tak o tych spotkaniach juz slyszalam ;) Chyba zle zrozumialam to co napisalas wczoraj, bo myslalam, ze idziecie gdzies "szukac krasnalkow", takze wyobrazilam sobie Ciebie i Twojego synka ganiajacych po lecie i szukajacych krasnoludkow :-P :-P !
ewela119,cierpliwosci zycze i wytrwalosci ;) Martwi mnie tylko to, ze skoro Twoi sasiedzi sa wlascicielami mieszkania, to agencja raczej nic w tym wypadku nie moze zdzialac :roll: A moze moga, i np zaoferuja Wam nowe lokum :mrgreen: :030: Swoja droga, to strasznie cenkie sciany w tym bloku/domu macie :roll:
Kitka, udanej zabawy :mrgreen: :mrgreen: Ojj, ja juz nie pamietam kiedy ostatnio mialam babska noc :galy:
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez ewela119 » 6 paź 2010, 18:14 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitty napisał(a):A moze moga, i np zaoferuja Wam nowe lokum Swoja droga, to strasznie cenkie sciany w tym bloku/domu macie
Sama nie wiem czy takie rozwiazanie by mnie satysfakcjonowalo bo jednak niedawno sie wprowadzilismy i niczego sie nie spodziewajac odmalowalismy sciany, zrobilismy tapety, odszorowalam dywany (chociaz juz znowu wymagaja szorowania dzieki mojej corce kochanej :) ) i w ogole ze wzgledu na to ze ja mam takie "zboczenie" ze jak wchodze do takiego swiezowynajetego domu to wydaje mi sie ze wszystko jest brudne, nie wiem kto z tego korzystal i czuje obrzydzenie wiec musze wszystko dokladnie umyc i zdezynfekowac a i tak trudno mi sie przelamac zeby poczuc sie jak u siebie w domu. No a poza tym przerowadzki jednak kosztuja, no a z drugiej strony chcialabym miec spokoj..... Wiem wiem marudna jestem :roll:
Co do babskiego wieczoru to ja mam w kazdy czwartek :mrgreen: Zastanawiam sie tylko czy jutro bede miala sile isc bo ostatnio polprzytomna jestem, nie wiem czy jeszcze nie moge sie przyzwyczaic do porannego wstawania czy co. Fakt ze odprowadzajac corke i odbierajac ja ze szkoly pieszo pokonuje 8 km dziennie czy to moze byc powodem ze tak od godz 13 normalnie przysypiam na siedzaco, kiedys smialam sie z mojego taty ze zasypia na siedzaco w fotelu a teraz sama siade ogladam tv i glowa leci mi na bok i jak mala mnie nie szurchnie mowiac "mamo nie spij" to kimam sobie w najlepsze czasami nawet godz :mrgreen:
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitty » 6 paź 2010, 18:48 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewela119 napisał(a):mam takie "zboczenie" ze jak wchodze do takiego swiezowynajetego domu to wydaje mi sie ze wszystko jest brudne, nie wiem kto z tego korzystal i czuje obrzydzenie wiec musze wszystko dokladnie umyc i zdezynfekowac
Mam podobnie :mrgreen: Tylko ja wole miec wszystko posprzatane po swojemu ;)
Tak sobie myslalam o tej Twojej sasiadce i taki pomysl przyszedl mi do glowy :mrgreen: Moze powinnas zmienic tryb dzialania i zamiast krzyczec i klucic sie z Nia, badz mila, przynies kwiatki, przepros, powiedz, ze starasz sie byc cicho, ale niestety z dzieckiem w domu jest ciezko. Moze zmieknie jej serce ;) Pozniej mozesz od czasu do czasu jakiegos placka przyniesc, albo potrawy polskie ;) Warto sprobowac ;)
ewla119 napisał(a):Co do babskiego wieczoru to ja mam w kazdy czwartek
Moze i ja powinnam taka tradycje wprowadzic g:D> Tylko niestety jakos ciezko jest mi wyjsc z domu samej bez meza, bo zawsze sobie mysle "ehh, szkoda, ze Go tutaj nie ma..." :roll:
Zmykam prasowac, bo przez prawie 2 tygodnie nie tykalam i ogromna gora ciuchow sie uzbierala :zly:
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez ewela119 » 6 paź 2010, 18:56 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitty napisał(a): Moze powinnas zmienic tryb dzialania i zamiast krzyczec i klucic sie z Nia, badz mila, przynies kwiatki, przepros, powiedz, ze starasz sie byc cicho, ale niestety z dzieckiem w domu jest ciezko. Moze zmieknie jej serce Pozniej mozesz od czasu do czasu jakiegos placka przyniesc, albo potrawy polskie Warto sprobowac
Tak robilismy az do teraz, za kazdym razem przepraszalismy i wlasnie tlumaczylismy ze postaramy sie ja uciszyc ale to jest typ kobiety ktora chce ciagle wiecej i wiecej, mala juz naprawde jest tak sterroryzowana ze wiekszosc czasu w domu spedza siedzac na kanapie i ogladaja tv bo co sie ruszy to zaraz stukanie z gory. W malej urodziny nawet oni przyniesli jej pocztowke a my im zanieslismy tort i bylo w miare milo przez 2 moze 3 dni a pozniej znowu to samo. Dlatego teraz postanowilismy sie "postawic"
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 6 paź 2010, 20:11 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitty napisał(a):Tak sobie myslalam o tej Twojej sasiadce i taki pomysl przyszedl mi do glowy Moze powinnas zmienic tryb dzialania i zamiast krzyczec i klucic sie z Nia, badz mila, przynies kwiatki, przepros, powiedz, ze starasz sie byc cicho, ale niestety z dzieckiem w domu jest ciezko. Moze zmieknie jej serce Pozniej mozesz od czasu do czasu jakiegos placka przyniesc, albo potrawy polskie Warto sprobowac
ja bym tak niemogla bo niosac placka wydrapalabym jej oczy :P nie lubie i nie umiem se sztucznie usmiechac;]
[ Dodano: Sro Paź 06, 2010 21:13 ]
ze swojej kieszeni? to iedobrzeewela119 napisał(a):odmalowalismy sciany, zrobilismy tapety, odszorowalam dywany
ja teraz jak sie przeprowadzalam to patrzylam na jakosc, odmalowane sciany byly i wasciciel byl w trakcie zmiany wykladziny w salonie i przedpokoju.
a sprzatanie tak, pelna dezynfekcja ;)))
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez malaroksi » 6 paź 2010, 21:28 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Od rana na zakupy do asdy z dzieciakami i mamą ,
potem na bilans z Grzesiem ,
potem Roksane do przedszkola i z powrotem,
potem do pracy,
do domu,
do asdy 24h i do domu :)
i to sama ale super się jeździ hi hi. Obliczałam koszty związane z tym prawkiem i wyszły mnie 1400f ale prze analizowałam wszystko i mogło być o połowę taniej , ale to moja wina, że nie pomyślałam o ściągnięciu mamy wcześniej tylko płaciłam po 20 f za każdą godzine z instruktorem. A mogłam wykupić 20h i potem już śmigać ze swoim i potem dokupić ewentualnie na sprawdzenie :)
Muszę się jeszcze pochwalić moją wagą bo kurcze tak ładnie idzie w dół ostatnio ,że jestem w szoku. Przed okresem ledwo drgało w dół a tu podczas okresu dziennie rano po 400 gram mniej :)
Tak wiec mam już 65,7 kg i do mojego celu pozostało mi jeszcze tylko 4.7 :P ech a jeszcze nie tak dawno jak mnie kindziulinaa widziała w asdzie to ważyłam 79kg :)
Moja mama wraca do Polski za pare dni, misje ma skończoną bo zdane prawko jest, 14kg mniej , ciuchów pełna paka aż muszę jej jutro zawieść paczke do wysłania bo ma tylko bagaż podręczny do samolotu.
W sobote śmigamy z moim na koncert Korna i musiałabym sobie coś wystrzałowego kupić do ubrania, na ostatnim koncercie byłam chyba z 6 lat temu więc teraz się trochę dziwnie czuję , już nie jestem panienką tylko 31letnią matką 2ki dzieci :) Krzesełko by się przydało :mrgreen:
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez agg » 6 paź 2010, 22:56 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez syjonka » 6 paź 2010, 23:33 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
malaroksi, gratuluję postępów w zrzucaniu kilosów, jak tak dalej pójdzie to mnie wyprzedzisz (ja nie mam wagi w domu, ale ważyłam się w niedzielę - 65kg).
-
- syjonka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez Kitty » 7 paź 2010, 07:34 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
malaroksi napisał(a):W sobote śmigamy z moim na koncert Korna
Ale mnie zaskoczylas :mrgreen: A ja glupia myslalam, ze Ty raczej "grzeczna" dziewczynka jestes ;) :-P No chyba, ze masz na mysli innego Korna ;) Eh, ja ostatni raz na koncercie bylam w 2006r :galy: i tez z mila checia bym sie przeszla.
Slicznie Waga Ci leci :mrgreen: Tylko pogratulowac :mrgreen:
Moj tata wczoraj wyjechal, a dzisiaj, od samego rana synek placze i placze i albo pokazuje na drzwi pokoju, w ktorym dziadziu spal, albo stoi na dole przy bramce i wola dziadka :sad: Biedny tak sie tym placzem zmeczyl, ze teraz padl i spi :zdziw:
-
- Kitty
- Zadomowiony
Napisane przez ewela119 » 7 paź 2010, 08:23 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bogini8 napisał(a):ja bym tak niemogla bo niosac placka wydrapalabym jej oczy nie lubie i nie umiem se sztucznie usmiechac;]
Ja tam do niej nic nie mam poki ona mi tu nie przychodzi z awantura albo nie wali po suficie jak nienormalna, chcialam zyc w zgodzie, nie dalo sie to teraz bedziemy "wojowac" :neutral:
malaroksi gratuluje wagi i prawka jeszcze raz :) Mowilam ze nastepnym razem Ci si euda :)
Kitty biedny maly :( Moja tez tak miala, do tej pory czasami przychodzi przytula sie i takim lamiacym sie glosikiem mowi ze ona chce do dziadziusia bo teskni, mi odrazu wtedy lzy kreca sie w oczach
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez malaroksi » 7 paź 2010, 08:42 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Co do przeprowadzek i sprzątania to Ja uwielbiam sobie sprzątać, meblować i robić po swojemu wszystko jak się wprowadzam na chate , ale nie cierpię jak się mam wyprowadzać i doprowadzic wszystko do stanu pierwotnego , wtedy najchętniej bym tylko wzięła swoje meble i zamknęła drzwi, a tu nigdy nie wiadomo czy się nie doczepią o dziurkę po obrazie itd....
Moje dzieci chore oba, więc dzisiaj do lekarza czas , ech biedne zakatarzone i kaszlą niemiłosiernie, podawałam już ponad tydzień paracetamol i syrop na kaszel ale nie ma poprawy wręcz jest gorzej...
agg no dzięki że we mnie wierzyłaś , mój to mnie już dołował , wkurzał i jeszcze chwila a bym się celowo rozpędziła i przywaliła gdzieś w drzewo z jego strony :mrgreen: teraz jazda bez balastu jest prawdziwą przyjemnością :-P
syjonka, ech no chciałabym do 13 listopada jak przyjadą teście a potem brat z bratową od mojego ważyć już 61kg :) Najlepsze jest to że bratowa się ze mnie śmiała jak byliśmy w Polsce ,że po 2gim dziecku już mi tak zostanie i w ogóle, ja ważyłam wtedy 80kg a ona bezdzietna ten sam wzrost co ja i waży 71 kg :) tak więc już wyglądam znacznie lepiej od niej chcę zobaczyć jej minę bo na skypie nie przyznaję się do tego że chudnę mówię zawsze że mam 75kg :D
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
-