Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
Marlen1, kurcze fajnie tak :) Ja jako świeży kierowca boję sie zimy i śniegu bo jak ja bede sobie rade dawać na drodze... Ale osobiście uwielbiam jak jest biało na dworze a w domku cieplutko ;)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

A mnie moja mama nauczyła że puki nie ma takiej potrzeby, to najpierw leczymy się domowymi sposobami: syrop z cebuli, sok z czarnego bzu lub malin, mleko z masełkiem i czosnkiem itd ja do tej pory mam tak że jak mam sięgnąć po jakąś tabletke to jestem jeszcze bardziej chora :mrgreen: , ale czasami trzeba niestety :cry:

malaroksi, ja na szczęście dla mnie :mrgreen: nie mam prawka, ale moja córka owszem i kiedy tylko siada za kółkiem obojętnie jaka to pora roku to zawsze sie o nią boje. (a sama ją na prawko namawiałam :wink: ) żeby jej było łatwiej. :wink:

miłej nocki kobitki, ja zmykam już do łóżeczka bo rano do pracy trza wstać, a u mnie już prawie 23 :razz: Kolorowych snów i bez deszczowego jutrzejszego dnia :wink:

Marlen1
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

Ja też zmykam do wyrka :) Goodnight :)
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

malaroksi, zdałam, ale to dopiero próbny - właściwy mam za półtora tygodnia
Co do antybiotyków -ja też podchodzę do tego bardzo ostrożnie, wierze ze organizm zazwyczaj sam wie czego potrzebuje, szkoda ze niektórzy zdają się bezmyślnie nimi faszerować

Marlen1, zazdroszczę widoków przy tej naszej chlapie

Dobrej nocki!
xvioletx
Stały Bywalec

Reputacja: 11
Neutralny

witam wtorkowo :-)

ale mnie plecy bolą ........ :roll:
dziś mam doktora,zobaczymy co mi tam powie ....
i wkońcu dostałam list i date na pierwszą fizykoterapie :-)
może się coś ruszy ....

Marlen1, suuuuuper tyle śniegu :mrgreen:
mam koleżanke w Norwegii,i też chwaliła sobie ostatnią zime :mrgreen:

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

adamirus, kiedy masz tą fizjoterapie jeszcze w tym roku ? ;)
malaroksi
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Witam z rana :) Corka do przedszkola odstawiona wiec mam 2 godz tylko dla siebie :) Pogoda nie jest idealna ale dobrze ze przestalo padac, wiatr da sie jakos zniesc. Odprowadzajac mala do przedszkola chodze sobie na skroty przez park zaraz za naszym domem i przechodze przez mostek nad takim niewielkim srtumykiem-rzeczka, zazwyczaj jest tam po kolana wody albo i mniej, a dzis idac tamtedy doznalam szoku bo ten maly leniwy strumyk zmienil sie w rwaca rzeke :/ Wody jest 2 razy tyle co zazwyczaj, malo sie nie przelewa, strach pomyslec co by bylo jakby tak padalo jeszcze pare dni :roll:
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

ewela, nie jestesm z Birmingham ;) I u nas neistety polskiego sklepu nie ma :cry:
bogini, wlasnie i mi mama kupuje i wysyla ;) Wlasnie poczatkiem grudnia mam dostac paczke, w ktorej m.in. beda suszone grzybki na swieta :jelen:

Marlen1, sliczne zdjecie i zazdroszcze takiej zimy :balwan: W sumie i my w zeszlym roku troche sniegu mielismy, ale mimo wszystko przydalaby sie jakas sniezyca w swieta :mikolaj:

malaroksi, wybaczam :mrgreen: No, ale my jutro Was nawedzamy wiec sie tak latwo ode mnie nie opedzisz :-P
Co do antybiotykow, to tak jak Ci mowilam przez tel, moja mama tak profilaktycznie dawala mi antybiotyki przez co mialam straszne problemy zdrowotne wiekszosc dziecistwa. Do tego moj organizm przestal na nie reagowac (ale juz wszsytko wrocilo do normy):roll:
Niestety ludzie w Polsce(i zapewne nie tylko tam) maja jakiegos brzika antybiotykowego :roll:

adamirus, wspolczuje bolu plecow :roll: Nie pozostaje Ci nic innego jak tylko zasiasc wygodnie w fotelu i odpoczywac ;)

[ Dodano: Wto Lis 09, 2010 09:23 ]
ewela119, nie porwalo Was :zdziw: :?: :!:
A powiedz nam jak Ty sie czujesz :mrgreen: ? I ile to juz tygodni :027: ?
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

malaroksi napisał(a):adamirus, kiedy masz tą fizjoterapie jeszcze w tym roku ? ;)

o dziwo aż dwie w przyszłym tygodniu
jedną we wtorek - drugą w piątek
więc przyspieszone tempo :-)

Nie pozostaje Ci nic innego jak tylko zasiasc wygodnie w fotelu i odpoczywac ;)

otóż to
;)

Kitty napisał(a):Niestety ludzie w Polsce(i zapewne nie tylko tam) maja jakiegos brzika antybiotykowego :roll:

straszne :roll: niewiem dlaczego rodzice ( głównie matki ) tak łatwo się poddają .......
ja rozumiem strach o dziecko,ale ja myślę że więcej w tym wygody poprostu :roll:

[ Dodano: Wto Lis 09, 2010 10:50 ]
upiekłam sobie wczoraj Dukanowego serniczka i siadam do kawki :mrgreen:
a serniczek przeeepysznyyyyy :mrgreen: :twisted: polecam :razz:

adamirus
Stały Bywalec

Pokojowy

adamirus napisał(a):upiekłam sobie wczoraj Dukanowego serniczka i siadam do kawki
a serniczek przeeepysznyyyyy polecam

Baaaardzo prosze o przepis :mrgreen:

A ja wczoraj upieklam pyyyszny chlebus z platkow muelsi :razz: :mrgreen:
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

adamirus napisał(a):upiekłam sobie wczoraj Dukanowego serniczka i siadam do kawki
a serniczek przeeepysznyyyyy polecam

osz ty a sernik tak za mna chodzi!!:(:P
wspolczuje bolu plecow, masakra,znam ten bol;/
Kitty napisał(a):bogini, wlasnie i mi mama kupuje i wysyla Wlasnie poczatkiem grudnia mam dostac paczke, w ktorej m.in. beda suszone grzybki na swie :/

ja ma zawsze zapas od mamy i tesciow bo to zagorzali zbieracze grzybowi i zawsze maja wielki zapas:D

a ja padam na nos, maly ok 2 mi sie obudzil i plakal ciagle bralam go na rece przytulalam to przysypial na chwile i zaraz znowu, nie wiedzialam co mu jest czy brzuszek go bolal czy gardlo, czy zeby:( strasznie szlochal, i juz nie wiedzialam jak mu pomoc ::help::: wkoncu po dlugich walkach dalam mu nurofen dla dzieci i praktycznie od razu przestal plakac i patrzyl na mne takimi oczami zdziwionymi i sie wkolo rozgladal zaspany biedak :cry: plozylam go kolo siebie przekrecil sie na bok wtulil sie i zasnal. :601: i spal z nami dzis.
tylko niewyspana jestem i polamana strasznie, bo jak on spi z nami to ja na czuwaniu i na boku cala odretwiala leze,dlatego z nami spi tylko w naglych przypadkach;/
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

Kitty napisał(a):Baaaardzo prosze o przepis :mrgreen:

bardzo prosze :mrgreen:

Serniczek :
- 3 jajka
- 450g serka homogenizowanego ( ja kupuje w sainsburys 500g Fromage Frais )
- 1/4 szklanki mleka
- 4 łyżki mąki kukurydzianej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 10 łyżeczek słodziku w proszku
- aromat waniliowy

Jajka ze słodzikiem ubić mikserem ,ubijając dodawać pokolei mleko serek i mąke z proszkiem.Ubijać aż masa zgęstnieje ( będzie konsystencji śmietany ) Dodać aromat waniliowy.
Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ja wylałam na okrągłą o średnicy 26cm .Piec 40-50minut w 170stopniach .ja piekłam na termoobiegu.

Naprawdę,wyszedł super :mrgreen:

bogini8 napisał(a):osz ty a sernik tak za mna chodzi!!:(:P

no to do roboty :mrgreen:

adamirus
Stały Bywalec

Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 9 lis 2010, 13:57 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

adamirus napisał(a):upiekłam sobie wczoraj Dukanowego serniczka i siadam do kawki :mrgreen:
a serniczek przeeepysznyyyyy :mrgreen: :twisted: polecam :razz:

to o ktorej moge wpasc na kawe? :mrgreen:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

adamirus sernik brzmi pysznie i raczej niezbyt skomplikowanie, ale pewnie do świat nie bede miała czasu na żadne wypieki :(
xvioletx
Stały Bywalec

Reputacja: 11
Neutralny

adamirus, dzieki wielkie :mrgreen: Bede robic,ale dopiero na sobote, takze dam znac jak wyszedl :mrgreen: Kolezanka do mnie wpada na na weekend takze serniczek bedzie jak znalazl :mrgreen:

My wlasnie wrocilismy z grupy dzieciaczkowej, zjedlismy i teraz sie relaksujemy :mrgreen: No a ja przygotowuje sie psychicznie do dzisiejszego fitnessu :mrgreen: ;)
Kitty
Zadomowiony

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona