Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez adamirus » 14 lis 2010, 20:18 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ewela119 napisał(a):O matko! Ja bym chyba umarla na takiej diecie :)
ale ja absolutnie niemam zamiaru być na tej diecie całe życie :razz:
chodzi mi o to żeby wyrobić w sobie pewne przyzwyczajenia,nawyki żywieniowe
że mięsko można jeść bez ziemniaków,z surówką - i tez wyśmienice smakuje :wink:
nie potrafie wyobrazić sobie że już nigdy nie zjem pizzy czy kebaba ;)
absolutnie :lol:
nie na tym życie polega by sobie ( w tak młodym wieku :razz: ) odmawiać przyjemności.
ja się poprostu chce nauczyć jeść INACZEJ niż zwykle
a ziemniaki makarony ryże - będe jadła,i owszem
ale od święta.
tak samo teraz idą świętą,nie wyobrażam sobie nie zjeść mamusinego ciasta kapusty z grzybkami i tych innych smakołyków :twisted: :mrgreen:
wiem co mnie gubi,wiem po czym tyje i wiem że wszystko ostatnimi czasy było w nadmiarze.
żałuje,że niemam takiej przemiany materii jak kobiety które odchudzać się nigdy nie musiały i zbytnio nie przywiązują wagi do menu,a są szczuplutkie :wink:
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez bogini8 » 14 lis 2010, 21:18 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
prubuje ale zazcynam ja tracic pomalu:( ja by chciala schudnac do 58kg;/takze jeszcze sporo przede mna,...adamirus napisał(a):głowa do góry i cierpliwości
wlasnie z tej okazji zjadlam duzooo sernika z twojego przepisu;D bardzo dobry tylko maz w trakcie pieczenia sie zaponial i wylaczyl mi pstryczkiem piekarnik:DDD :mrgreen: :mrgreen: . ja tu po czasie zagladam zadowolona ze juz gotowy a on bialy hahha. no i strasznie mi opadl ale moze tak mialo byc:D
[ Dodano: Nie Lis 14, 2010 21:20 ]
ten bedzie nastepny :D
sernik na zimno
składniki na masę jogurtową:
1 duży jogurt naturalny 400 ml
2 szklanki mleka nisko tłuszczowego 0,3%
kilka kropel aromatu cytrynowego
3 łyżki żelatyny
6 łyżek słodziku do pieczenia
1/3 szklanki wrzącej wody
Galaretka:
2 szklanki wrzącej wody
4 torebki herbaty owocowej
3 łyżki żelatyny
3 łyżki słodziku do pieczenia
Torebki herbaty zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy pod przykryciem na około 5 minut, aby herbata nam się porządnie zaparzyła.
Herbaciane torebki wyciągamy, a do herbaty dodajemy słodzik i żelatynę.
Wszystko dokładnie mieszamy do momentu rozpuszczenia się żelatyny, a następnie odstawiamy do chłodnego miejsca, aż galaretka przestygnie i zacznie lekko tężec. We wrzątku rozpuszczamy żelatynę, a następnie odstawiamy do lekkiego przestygnięcia.
Do jogurtu dodajemy mleko, słodzik i aromat cytrynowy.
Wszystko dokładnie miksujemy mikserem, aż powstanie
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez agg » 14 lis 2010, 23:00 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ale mialysmy zalatany weekend... i jak nigdy, dzis po powrocie do domu wykapalam sie z Mala i juz leze w lozku, ufffff.
ewela, co do kurtki to tez jestem zdania, ze jest duzy wybor, ale moze nie w Twoim stylu akurat ;) a jesli chodzi o pasztet, to ja tez lubie i bulka z pasztetem, ogorkiem kiszonym i cebula byla moja pierwsza ciazowa "zachcianka", ktorej sobie nigdy nie odmowilam. i to nie jest tak, ze nie mozesz jesc wcale. pewnie chodzi o to, ze pasztet produkowany jest z watraby, ktora ma b. wysoka zawartosc wit A, ktorej spozywanie w nadmiarze jest niewskazane w pierwszym trymestrze ciazy. takze, jak masz dzika chec to zjedz ta kanapke i sie nie stresuj :wink:
adamirus, fajna koszula. dobrze maja te chlopaki z Toba :D
a ja dzis troche sie wkurzylam... pojechalam zamowic corce buty do sklepu, a ekspedient jakby z innej planety byl - w niczym nie byl w stanie mi pomoc :roll: na moje pytanie czy maja katalog z tymi butami powiedzial, ze nie. na pytanie jak moge te buty zamowic i gdzie jest jakis inny sklep powiedzial, ze nie wie... juz nie chcialam byc swinia i sie spytac, czy cokolwiek wie... no nic bede kombinowac.
kolejny, wesoly tydzien przed nami :)
dobranoc!
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez syjonka » 15 lis 2010, 09:33 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
pogoda piękna, słoneczko grzeje a tydzień zapowiada się zakupowo (na tacy jest większa lodówka i krzesełko do karmienia dla małego)
wczoraj gościłam takie małżeństwo, które bezinteresownie pomogło nam się przeprowadzić i odebrać komodę i materac zakupione na ebay i to wszystko z dobrej woli... nie jestem kucharką ale uraczyłam ich moimi naleśnikami z nadzieniem jabłkowym polane czekoladą także nachwalili mnie co nie miara, przynajmniej tak im się odwdzięczyłam
-
- syjonka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez ewela119 » 15 lis 2010, 09:57 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
syjonka napisał(a):pogoda piękna, słoneczko grzeje
YYYY syjonka bylas juz na dworze? Sloneczko owszem grzeje ale mrozi na dworze jak nie wiem :) Bynajmniej ja prawie zamarzlam odprowadzajac corke do przedszkola :/
agg napisał(a):co do kurtki to tez jestem zdania, ze jest duzy wybor, ale moze nie w Twoim stylu akurat
No tak wybor jest ogromny, wiele jest naprawde fajnych ale na jesien, ewentualnie wiosne a nie zime :/ Bo ja to musze miec solidnego "waciaka" bo inaczej skostnieje w chwili wyjscia za prog domu :)
syjonka napisał(a):tydzień zapowiada się zakupowo
A u mnie juz koniec zakupow, moj zabral mi karte do bankomatu, po tym jak pozalowalam prawie 100f na kurtke a poszlam do Dunelmu i kupilam firanki i deske do prasowania za 60f, jak to facet nie mogl zrozumiec jak mozna tyle pieniedzy wydac na jakies firanki ktorych jego zdaniem mogloby nie byc, bo przeciez do tej pory nie bylo i zyjemy. Echhh Ci faceci :mrgreen:
Agg masz racje z tym pasztetem to chodzilo im o ta watrobe i witamine A, z tym ze to chodzi o watrobe wolowa, prawda? Bo ja pasztety jadam glownie drobiowe i zastanawiam sie czy tych tez mi nie wolno czy jednak wolno? W ogole to jakas masakra, jak ona mi zaczela wyliczac czego nie powinnam jesc i dlaczego to zdalam sobie sprawe ze w pierwszej ciazy tego nie wiedzialam i bylam o wiele spokojniejsza :) Malo tego jadlam wszystkie te rzeczy o ktorych teraz wiem ze nie powinnam a moje dziecko to okaz zdrowia, rozwija sie normalnie itd a patrzac na moje menu ciazowe powinna byc gleboko uposledzona (z czego oczywiscie ciesze sie ze nie jest), wiec ja sobie wrzucam na luz, najgorsze tylko ze moj zaczyna swirowac pod tym wzgledem i jak jest w domu chodzi za mna i sprawdza czy aby przypadkiem nie jem czegos czego nie powinnam, masakra jakas normalnie :roll:
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez Kitka » 15 lis 2010, 10:32 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Ja mam w domu zakatarzonego synia :roll: Noc do bani budził się co chwilę do 2 w nocy przez katar i kaszel. Zwymiotował a potem zasnął na dobre. Ma stan podgorączkowy, czuje się w miarę dobrze, tylko apetytu brak i marudek z niego.
Ciekawe czy do środy wyzdrowieje, bo na krasnalki mieliśmy iść..
Wczoraj byliśmy u znajomych i następne dwie osoby zaraziłam Dukanem :grin: Dziś wysyłam im wszystkie informacje, będzie im łatwiej, bo oboje chcą zacząć.
Jeszcze 5 tyg i kończę 3 fazę :roll: Na tej fazie waga spadła mi jeszcze 1kg i na razie tak się trzyma. Dni uczty mnie bardzo cieszą, wczoraj była pizza i jeszcze sobie na ciasto i winko w gościnie pozwoliłam :oops:
Mój mąż zaraz po świętach ma 30-ste urodziny. Zastanawiałam się długo co mu kupić i co go najbardziej ucieszy i już wiem :idea:: XBOX 360 będzie dla niego rewelacyjny, bo jego stara PS2 już się sypie. Jestem ciekawa jego miny, jak rozpakuje :-D
Tym sposobem adamirus robię jeden prezent na urodziny i pod choinkę :wink: Obdarowałaś chłopaków superowo ich uśmiechy bezcenne pewnnie? :wink:
ewela Na pewno jakąś kurtkę w końcu znajdziesz. W zeszłym roku wynalazłam w Tkmaxx, długą i ciepłą za 40f :grin:
Chodzi o każdy pasztet :wink: To nie tak, że jak zjesz coś zakazanego to na bank Twoje dziecko bedzie chore. Jest jakies prawdopodobieństwo, że może to być niepezpieczne z różnych względów. Ja akurat do zaleceń sie stosowałam, bo nie wybaczyłabym sobie gdyby jednak coś się przytrafiło :-| Łatwo mi przyszło, (tak naturalnie) wykluczenie wszystkiego co było zakazane lub szkodliwe.
bogini Zakup udany, fajne są takie okazje. Mamy podobne krzeselko i służy nam jeszcze :grin: Dietą się nie przejmuj może się jeszcze ruszy...
syjonka Dawaj te naleśniki!
pa
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez ewela119 » 15 lis 2010, 10:38 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Co do kurtki to juz postanowione, siostra mi kupi w pl i wysle, wczoraj znalazlam 2 fajne na ebayu ale z chong kongu i gdzies tam z chin wiec na wysylke bym musiala czekac kolo miesiaca a potrzbuje jej na juz wiec dalam sobie spokoj
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitka » 15 lis 2010, 10:46 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Mój uwielbia grać, ma swoje piątkowe wieczory (chyba, że wychdzimy gdzieś) :wink: Stara PS2 szwankuje i wkurza się na nią. Chciałby grać w nowsze gry a na niej się nie da. Także czuję, że będzie mega szczęśliwy :grin: Chce kupić XBOX z kinect sensor, więc i mi posłuży, będę sobie ćwiczyć lub grać w gry ruchowe z syniem :grin:
-
- Kitka
- Zadomowiony
Napisane przez ewela119 » 15 lis 2010, 11:00 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitka » 15 lis 2010, 12:38 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
100 gier o kurde :shock: Kiedy w to grać??? :wink: Dla mojego piłka nożna i formula i będzie happy :-D
-
- Kitka
- Zadomowiony
Napisane przez ewela119 » 15 lis 2010, 12:44 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez dorcik101 » 15 lis 2010, 12:46 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Chyba tez swojemu Mezusiowi kupie tego xboxa bo codziennie pyta mnie czy moze go sobie kupic jak male dziecko a ja jak matka odpowiadam nie stac nas! mam nadzieje ze uda mi sie wyskrobac kase a jak nie to bedzie musial poczekac.
-
- dorcik101
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez ewela119 » 15 lis 2010, 12:52 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez Kitka » 15 lis 2010, 12:52 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
dorcik Jak znajdę chwile to dziś wszystko Ci przeslę na pw.
-
- Kitka
- Zadomowiony
Napisane przez bogini8 » 15 lis 2010, 13:30 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
dorcik101 napisał(a):czy ja tez bym mogla prosic o te informacje na temat Dunkana diety
tu znajdziesz info o diecie:
http://www.dietaproteinowa.eu/protal1.html
tu masz przelicznik ile najlepiej powinnas schudnac i ile ci sie uda w kazdej fazie:
http://www.dukandiet.co.uk/en/350-subsc ... x=178&y=20
tu sa stronki ze swietnymi przepisami z diety dukana:
http://dukan.blox.pl/html
http://magicznakuchnia.blox.pl/html/131 ... tml?651295
owodzenia:)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
-