Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez iwona38 » 15 lis 2010, 15:03 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Dziewczyny jak sie wstawia zdjecia prosze o instrukcje,bo nie za bardzo wiem jak wstawic zdjecia moich pociech.
-
- iwona38
- Rozeznany
- Reputacja: 5
Napisane przez Kitty » 15 lis 2010, 16:09 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
malaroksi jak tam tesciowie :553: ?! I przyjezdzasz jutro ;) ?
Zmykam, bo mam caly dom do ogarniecia i jeszcze obiad zanim maz wroci chce przyszykowac :067:
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez dorcik101 » 15 lis 2010, 16:28 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- dorcik101
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez bogini8 » 15 lis 2010, 16:45 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
znajdujesz foto na kompie a pozniej klikasz dodaj zalacznik no i wyslij:)
[ Dodano: Pon Lis 15, 2010 16:46 ]
ja z moja psiapsiiola zawsze beczymy :)Kitty napisał(a):Kolezanka niedawno pojechala do domu i prawie sie poryczalysmy, hehe
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez adamirus » 16 lis 2010, 11:24 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
miałam dziś pierwszą fizykoterapią
takie rozeznanie na początek ....co zemną nie tak
no i dowiedziałam się że moja skolioza może być spowodowana moim klikającym biodrem ....( przeskakuje mi ) .....i może stąd tak to się ułozyło tam ..... :roll:
no nic :roll:
pokazała mi pare ćwiczeń,ponaciskał troche :wink:
i poleciła jeszcze pilates ......
musze sie rozejrzeć za zajęciami jakimiś
teraz musze zadzwonic o kolejną wizyte
ale póki co zajęte ciągle :roll:
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez Kitka » 16 lis 2010, 15:14 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Po jedej wizycie miałam nogi i łopatki proste, chodziłam prosto (wczesniej chodziłam, jak kaczuszka). Połowa mojej rodziny się u niego leczyła. Polecam gorąco!
-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez adamirus » 16 lis 2010, 15:44 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
i nie widać wogóle że coś takiego się u mnie dzieje
nie boli mnie to nie przeszkadza
tylko w niektórych ruchach poprostu przeskakuje
lekarz kiedyś twierdził że ot,taka moja budowa
co nie znaczy że w przyszłości nie będe musiała poddac się operacji bo nie wiadomo jak te kości będą funkcjonowały na starość ....
ale póki co jest ok,ciąże przeszłam z tym normalnie i niema sensu pchać się pod nóż :-)
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez bogini8 » 16 lis 2010, 17:23 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
am nadzieje ze fizjo ci pomoze.
kurde jakis dzien mam dzis zalatany i zamotany, rano popsulam omleta a popoludniu nie dodalam jajka do plackow cynaonowych i nie wyszly za bardzo;/ nic dzis nie wychodzi :mrgreen:
no nic galaretki z kurczaka nie da sie popsuc bo trzeba tylko ukroic:DDD
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez syjonka » 16 lis 2010, 18:17 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
a ja z kolei dzisiaj nic nie zdążyłam zrobić, rano chciałam pójść do przychodni zważyć młodego na jego jutrzejsze 5mies i tak sie zbierałam, że o 12 chciałam już wyjść, tylko przypomniałam sobie, że ważenie jest właśnie do 12... potem po obiedzie chciałam zanieść do agencji listy do poprzednich lokatorów bo trochę się uzbierało (agencję mam 10min drogi ode mnie) tylko, że była już zamknięta (a była 16-sta dopiero).
mam nadzieję, że dziś uda mi się przynajmniej kupić krzesełko do karmienia na ebay za jakąś przystępną cenę :-)
-
- syjonka
- Rozeznany
Napisane przez malaroksi » 16 lis 2010, 20:33 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
kittywybacz , nie miałam czasu nawet spojrzeć w telefon , ciągle gdzieś musiałam jechać dziś ech.... Pozostaje mi 30 listopad wtorek wtedy też mam wolne więc wtedy wpadnę na zakupy :)
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez syjonka » 16 lis 2010, 21:03 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
w końcu coś mi się udało
-
- syjonka
- Rozeznany
Napisane przez Kitty » 17 lis 2010, 13:39 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
malaroksi napisał(a):kittywybacz , nie miałam czasu nawet spojrzeć w telefon , ciągle gdzieś musiałam jechać dziś ech.... Pozostaje mi 30 listopad wtorek wtedy też mam wolne więc wtedy wpadnę na zakupy :)
Nic sie nie stalo ;) Tak tez myslalam, ze pewnie zabiegana jestes ;)
My przed chwilka wrocilismy z nowej grupy dzieciecej. Stare babcie ja prowadza, daja kawke, herbatke itp. do tego ciacho, a dzieci sie bawia :-D Misio biedny tak sie zmeczyl, ze po 2h zaczal zasypiac na stojaco, lol.
Powiem Wam dziewczyny, ze przezucam sie na kawe zbozowa, bo zdecydowanie za duzo pije tej normalnej :kawusia: Oczywiscie nadal z rana popijam zwykla kawke :wink: Zmykam cos zjesc, bo dzisiaj tylko na kwie i owocach jestem :zdziw: :galy:
Aha i oczywiscie musze dodac, ze pogoda jest dzis paskudna :039:
-
- Kitty
- Zadomowiony
- Reputacja: 19
Napisane przez xvioletx » 18 lis 2010, 00:12 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Kitka napisał(a): Miałam ten sam problem, jako dziecko. Urodziłam się z niewykształconą panewką i byłam w szynie kilka miesięcy. W szkole podstawowej ortopeda stwierdził u mnie krótszą nogę i kazał nosić wkładke w bucie :roll: Na moje szczęście w szkole średniej trafiłam na świetnego człowieka, który mnie "naprawił" :!: (tu masz namiary na takich specjalistów w PL, ja jeździłam do Lęborka http://www.yumeiho.org.pl/ , może w Birmingham też są nie sprawdzałam), Okazało się, że mam skrzywioną/przesunięta miednicę względem kręgoslupa i wystarczyło nastawienie jej :grin: Przsunięcie miednicy powoduje wiele schorzeń kręgosłupa i wad postawy i od tego powinno zacząć się leczenie tych dolegliwości :!: Jak to tłumaczył mi Pan Mirek :wink: "Jesli budowla ma skrzywioną konstrukcję to żadna jej część nie bedzie funkcjonowac prawidłowo".
Po jedej wizycie miałam nogi i łopatki proste, chodziłam prosto (wczesniej chodziłam, jak kaczuszka). Połowa mojej rodziny się u niego leczyła. Polecam gorąco!
Super,ze trafilas na porządnego specjalistę. Gdybym tylko nie unikała lekarzy jak ognia... W ogóle wyglada na to, ze problemy z miednicą są dość powszechne. Mi czasami tak coś przeskakiwalo, ze nie mooglam się ruszyć. Ale całe szczęście od dość dawna mi się poprawiło.
adamirus, mam nadzieje, ze cała ta fizjoterapia przyniesie porzadane efekty
[ Dodano: |18 Lis 2010|, o 00:14 ]
Ja tymczasem uczę się do jutrzejszego egzaminu...
-
- xvioletx
- Stały Bywalec
- Reputacja: 11
Napisane przez Kitka » 18 lis 2010, 11:49 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Tak właśnie jest. Większość ludzi ma skrzywioną/przesunięta miednice i nawet sprawy sobie z tego nie zdaje :roll: Przesunięcie jest nabyte nie wrodzone, dlatego mozna to korygować!
Nie u wszystkich ten problem jest posunięty, jak był u mnie. Moi rodzice, mój mąż wszyscy mieli lekkie przemieszczenie. Objawy tego są różne od bólów kręgosłupa (kręgosłup jest przecież lekko skrzywiony, przy przemieszczonej miednicy), dretwień kończyn, po problemy z narządami wewnętrznymi, których nigdy nie łączylibyśmy z miednicą :wink:
Zresztą tu jest wszystko super opisane http://www.yumeiho.pl/o_terapii_pl.html
Tu są zdjęcia z tej strony. Tak mniej więcej wyglądałam przed terapią :roll: Jak mój synio będzie starszy na pewno będziemy kontrolować postawę u takiego specjalisty!

-
- Kitka
- Zadomowiony
- Reputacja: 41
Napisane przez iwona38 » 18 lis 2010, 14:13 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
http://img801.imageshack.us/gal.php?g=1080069.jpg
-
- iwona38
- Rozeznany
- Reputacja: 5
-