Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez Kitty » 22 lis 2010, 14:55 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Witam wszystkie Panie :mrgreen:

Podobnie jak iwonie38, ostatnio brakuje mi czasu na wszystko, o pisaniu nie wspominajac :roll:

Co do porodu, to moj maz byl przy mnie caly czas. Jego wsparcie i obecnosc strasznie mi pomogly. Maz wciaz uwaza, ze narodziny synka byly najwiekszym i najwspanialszym wydarzeniem w jego zyciu i przy nastepnym porodzie tez chce byc obecny ;)
Faceci, ktorzy sie brzydza, lub boja lub co gorsza uwazaja, ze obecnosc przy porodzie sprawi, ze beda czuc odraze do zony nie sa facetami a najwiekszymi w swiecie ci%tami :roll:
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

Kitty napisał(a):Faceci, ktorzy sie brzydza, lub boja lub co gorsza uwazaja, ze obecnosc przy porodzie sprawi, ze beda czuc odraze do zony nie sa facetami a najwiekszymi w swiecie ci%tami

zgadzam sie z tym w 100procentach. dla mnie faceci ktorzy twierdza ze to cos okropnego to po prostu tchorze ktorzy boja sie sami swojej reakcji czy nei zemdleja itp tylko zenigdy sie do tego strachu nie przyznaja.
nie rozumie jak mozna sie brzydzic swojej partnerki po porodzie....
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

mój mężczyzna też był przy mnie od początku do końca, bez niego nie dałabym rady, a zobaczyć łzę szczęścia w jego oku - bezcenne...

mój klocek waży już 8,830kg i jest już w posiadaniu dwóch ząbków na dole ;P
syjonka
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

syjonka napisał(a):mój klocek waży już 8,830kg i jest już w posiadaniu dwóch ząbków na dole ;P
to strasznie duzo wazy ile on ma 4?5 cy?
moj wazy 8950 a ma 7,5 :DD

[ Dodano: |22 Lis 2010|, o 20:36 ]
aha moj dalej bez zebow ale od wczoraj raczkuje !:))

[ Dodano: |23 Lis 2010|, o 00:15 ]
Z innej beczki :D

Najaktywniejsze tematy
Pozycja Odpowiedzi Wyświetleń Temat
1 2332 85777 Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
2 1743 29272 Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
3 1077 28063 Mlode mamusie czyli "ciezarowki po rozpakowaniu"
4 1051 63427 Czego slucham w tej chwili!!!
5 997 30670 Charytatywnie
6 831 38410 Osoba pode mna..
7 617 51649 Samotne Polki :)
8 435 26995 Co lepsze ...
9 384 10978 Babskie spotkania przy kawce/drinku

dobra ide spac bo juz mi odbija hihi dobranoc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 23 lis 2010, 22:07 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

nasz watek taki "nudny", ale ile ciekawskich osob przyciaga :lol:

jutro sroda 24 listopada, kto bedzie w centrum i o ktorej??

[ Dodano: |23 Lis 2010|, o 22:13 ]
a wiecie, ze w czwartek rano ma spasc snieg? :???:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

ciekawscy faceci pewnie też do nas zaglądają :lol:

agg napisał(a):jutro sroda 24 listopada, kto bedzie w centrum i o ktorej??

ja będe :-)
o 9 mamy spotkanie na Hagley Road .....niewiem ile to potrwa :roll:
potem planuje małe zakupy :razz:

[ Dodano: |23 Lis 2010|, o 22:19 ]
agg napisał(a):a wiecie, ze w czwartek rano ma spasc snieg? :???:

no co ty ?? :neutral:

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

KobietaPostNapisane przez agg » 23 lis 2010, 22:44 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

adamirus napisał(a):o 9 mamy spotkanie na Hagley Road .....niewiem ile to potrwa :roll:
potem planuje małe zakupy :razz:

ja bede na bristol street. powinnam skonczyc w porze lunchu.
takze czekaj na znaczka :wink:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

agg napisał(a):utro sroda 24 listopada, kto bedzie w centrum i o ktorej??

kurde nikt o tym nie pisal myslalam ze to juz nieaktualne;/
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

hej dziewczyny, moja bratowa jest "troszku przewrażliwiona na punkcie swojej ciąży" jest dopiero w 12tyg a brzuch ma już jak na 7my ( oczywiście wypycha) no i wskazaniem jej i jej rodziny jest to że ma leżeć odpoczywać nie przemęczać się do takiego stopnia ,że nawet jej mąż jej buty ubiera , więc wypad do Bham już jest nieaktualny ... ech, jakoś się przemęczę tydzień :mad:
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

moje spotkanie krótko trwało,zakupy przełożyłam na jutro,coś dolik mnie dziś złapał ......i tez mnie niema w centrum :roll:
także :neutral:

malaroksi, :neutral: niezła niezła bratowa ..... :roll:

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

malaroksi napisał(a):hej dziewczyny, moja bratowa jest "troszku przewrażliwiona na punkcie swojej ciąży" jest dopiero w 12tyg a brzuch ma już jak na 7my ( oczywiście wypycha) no i wskazaniem jej i jej rodziny jest to że ma leżeć odpoczywać nie przemęczać się do takiego stopnia ,że nawet jej mąż jej buty ubiera , więc wypad do Bham już jest nieaktualny ... ech, jakoś się przemęczę tydzień

to niezle jeszcze troche a bedzie ja ubieral wogole cala:D myl i karmil..nie no przegiecie kurcze. no tak w pl czasami panuje taki przesad ze jak ciewzarna to jak kaleka prawie, ajlepiej jak od razu na zwolnienie lekarskie i lezy do gory brzuchem a pozniej porody ciezkie bo sie nie ruszala cala ciaze.
rozumeim zwolnienei jak praca naprawde zagraza ciazy ale tak bez powodu to paranoja.

[ Dodano: |24 Lis 2010|, o 13:28 ]
adamirus, czeu dolik? co sie stanelo ?:*
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Ja mialam dokladnie taka sytuacje u siostry mojego bylego. Mieszkalismy na wsi i ja bylam wciazy przez cale lato bo rodzilam we wrzesniu to wszyscy twierdzili z moja niedoszla tesciowa na czele ze przeciez ciaza to nie choroba i wolno mi isc sadzic a pozniej zbierac ziemniaki i w ogole pomagac w gospodarstwie (mieszkalismy na wsi) ok ja sie czulam dobrze wiec pomagalam, chociaz niektore prace byly naprawde ciezkie, nie zadzylam urodzic jak sie okazalo ze jej coreczka jest w ciazy i chociaz nie miala zandych komplikacji lezala cala ciaze w lozku, okok stalo krzeslo na ktore wszystko jej podstawiali, ona wstawala tylko do toalety, krzyczeli na nia jak garnek z ziemniakami na obiad podniosla :galy: W efekcie w 5 miesiacu byla tak gruba jak ja w 9 a pozniej to juz ledwo sie toczyla, w efekcie nie dala rady urodzic naturalnie i robili jej cesarke po ktorej tez 5 miesiecy prawie nie wstawala z lozka. Paranoja w pelnym wydaniu
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitka » 24 lis 2010, 14:17 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Hej! Mi się gdzieś dzień zapodział. Myślałam, że dziś wtorek i nie pojechałam na krasnalki :roll: Nic nie przygotowane, drobnych na bilet nie miałam poza tym za długo w wyrku leżeliśmy, więc musiałam odpuścić.
Byliśmy za to na spacerze o rany jak zimno bryyyyy!!! Powietrza złapaliśmy z czego efekt taki, że synio ma drzemkę :shock:

malaroksi
hej dziewczyny, moja bratowa jest "troszku przewrażliwiona na punkcie swojej ciąży" jest dopiero w 12tyg a brzuch ma już jak na 7my ( oczywiście wypycha) no i wskazaniem jej i jej rodziny jest to że ma leżeć odpoczywać nie przemęczać się do takiego stopnia ,że nawet jej mąż jej buty ubiera , więc wypad do Bham już jest nieaktualny ... ech, jakoś się przemęczę tydzień
Buahahaha dasz radę :wink: Niektóre kobiety w ciąży lubią się wysługiwać innymi i robić z siebie ofiarę losu :roll:
Czasem inni im w tym pomagają czyt. rodzinka :wink:

bogini
to niezle jeszcze troche a bedzie ja ubieral wogole cala:D myl i karmil..nie no przegiecie kurcze. no tak w pl czasami panuje taki przesad ze jak ciewzarna to jak kaleka prawie, ajlepiej jak od razu na zwolnienie lekarskie i lezy do gory brzuchem a pozniej porody ciezkie bo sie nie ruszala cala ciaze.
rozumeim zwolnienei jak praca naprawde zagraza ciazy ale tak bez powodu to paranoja.
Zgadzam się w 100% Dodam, że jak się tak nic nie robi tylko odpoczywa to jeszcze więcej kilogramów przybywa, nie mówiąc o kondycji :wink:
Ja byłam aktywna w ciąży, pracowałam fizycznie dość długo, na zakupy na piechotę chodziłam, spacerowałam, sprzątałam w domu, nawet w ogródku porządki robiłam kilka dni przed porodem :-D No i pzytulanki z mężem na porzątku dziennym, ale ja miałam libido w ciaży :580:

ewela...bo cóerczka to córeczka a synowa to syniowa :wink:

Nie zapomnę, jak w 6 miesiącu zapomniałam że jestem w ciąży i biegłam na autobus do pracy, bo zobaczyłam, że mi zwieje :-D
Mina ludzi w autobusie bezcenna :-D ...zresztą ja dopiero po wpakowaniu się do środka przypomniałam sobie, że mam brzuch i też miałam niezły ubaw z siebie :grin:
Kitka
Zadomowiony

Reputacja: 41
Pokojowy

Ja w ogole poszlam do lekarza dopiero w 7 miesiacu bo doskonale sie czulam i nie widzialam potrzeby by do niego isc prywatnie a mialam problemy z ubezpieczeniem i "panstwowo" nie bardzo chcieli mnie gdziekolwiek przyjac. Tez robilam wszystko w ciazy, jak wspominalam mieszkalam na wsi wiec chodzilam sobie na truskawki na pole, na maliny, tez grzebalam w ogrodzie, jeszcze dzien przed porodem jezdzilam rowerem :) I cora urodzila sie piekna i zdrowa, chociaz brzuch mialam praktycznie do samego konca niewielki (moja babcia w 8 miesiacu nie zauwazyla ze jestem w ciazy) to mala sie urodzila piekna i zdrowa, miala 54 cm i wazyla 3310g az sama bylam zdziwiona bo myslalam i wszyscy mnie straszyli z rodizny mojego ze bedzie male chore i w ogole bo malo jadlam (znaczy sie ich zdaniem malo jadlam bo tyle co zawsze a nie jak to tradycja nakazuje ze w ciazy trzeba jesc za dwoje). Wiec teraz tym bardziej jestem zalamana ze sa takie problemy z obecna ciaza :/
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez Kitty » 24 lis 2010, 16:02 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Co do dzisiejszego dnia to wczoraj pisalam malejroksi, ze jestem odcieta od Birmingham :roll: wszystko przez remont torow i tak pociagi jezdza tylko do wolverhampton po czym autobus, a w weekendy to tylko autobusy :roll: I tak ma byc az do 16 grudnia :galy: O remontach dowiedzialam sie przypadkowo gdy po wczorajszych zakupach sterczalam na dworcu w Telford i czekalam na pociagi, ktore nie przyjezdzaly :mrgreen: .
Co do ciaz, to fakt, niektore dziewczyny naprawde przesadzaja i robia z siebie kaleki, ale sa tez kobiety, ktore naprawde zle ciaze przechodza :roll: Takze nie ma co wrzucac do jednego wora wszystkich kobiet, ktore w ciazy przeistaczaja sie w leniwe ksiezniczki z tymi, ktore zle ciaze przechodza ;)

[ Dodano: |24 Lis 2010|, o 16:25 ]
Zapomialam napisac, ze dzisiaj popsul sie nam nasz stary dobry telewizor :506: Teraz poszukuje nowego i jestem totalnie zielona. Moze maz bedzie bardziej w tym temacie rozeznany :roll:
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona