Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
Dziewczyny mam wielki stres, ide jutro w 2 miejsca za praca, denerwuje sie chociaz jedno to polski sklep spozywczy a drugie polski pub :) Ale to tak naprawde moja pierwsza taka prawdziwa praca w zyciu i to pewnie dlatego. Wlasnie skonczylam tworzyc swoje pierwsze w zyciu CV w wersji pl i ang, nie wiadomo w jakiej beda chcieli, list motywacyjny odpuscilam sobie, w koncu to tylko zmywak w barze albo wykladanie towaru na polki w spozywczaku :-P Pokladam wielkie nadzieje w tej pracy, chcialabym zeby mi sie w koncu cos udalo ;)

A teraz ide szybko myju i do spanka, jutro musze wczesnie wstac odwiezc mala do szkoly (nie mam serca w takie zimno kazac chodzic jej pieszo i zaopatrzylysmy sie w travel card) a pozniej musze sie wyszykowac na te spotkania, pierwszy raz od niepamietam kiedy uczesze wlosy i zrobie jakikolwiek makijaz :oops:
Dobranoc
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

ewela119 napisał(a):Dziewczyny mam wielki stres, ide jutro w 2 miejsca za praca, denerwuje sie chociaz jedno to polski sklep spozywczy a drugie polski pub Ale to tak naprawde moja pierwsza taka prawdziwa praca w zyciu i to pewnie dlatego. Wlasnie skonczylam tworzyc swoje pierwsze w zyciu CV w wersji pl i ang, nie wiadomo w jakiej beda chcieli, list motywacyjny odpuscilam sobie, w koncu to tylko zmywak w barze albo wykladanie towaru na polki w spozywczaku Pokladam wielkie nadzieje w tej pracy, chcialabym zeby mi sie w koncu cos udalo
powodzenia trzymam kciuki :)

kurcze dziewczyny moj maly ma 7,5 mca tydzien temu niespodziewanie zaczal raczkowac, a dzisiaj zaczal wstawac przy meblach!!! zastanawiam sie czy to nie za wczesnie kurcze jak na niego??? kiedy wasze dzieci zaczely raczkowac/wstawac i chodzic???
p.s. zebow dalej brak :D
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

bogini8 napisał(a):(...)
p.s. zebow dalej brak :D

Przynajmniej sobie nie powybija...
A co do pytania, to nie patrz na innych. Skoro zaczyna, to jest "jego" czas. Strongman Ci rośnie pod nosem :)

Pozdrawiam
PS. Sorry, ja ani żona, ani matka ni kochanka. Choć kto to wie, co będzie w przyszłości. Jedyne co się zgadza, to po 30ce :D

AdamBoltryk
Wtajemniczony

Reputacja: 183
SzanowanySzanowany

Ewelko trymam kciuki :mrgreen:

Bogini moj najstarszy synus mial z 8 miesiecy zaczal stawac i raczkowac jak mial 11 miesiecy zaczal chodzic,

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

czyli jednak mężczyzna nie wytrzymał tylko podczytywać i wkońcu sie odezwał :mrgreen:

AdamBoltryk napisał(a):A co do pytania, to nie patrz na innych. Skoro zaczyna, to jest "jego" czas. Strongman Ci rośnie pod nosem :)

też jestem tego zdania
dziecko ja niema siły w sobie by coś zrobić - to poprostu tego nie robi :-)
a jak jest już gotowe to znaczy że żadna krzywda mu się nie dzieje

nie było to żadne Twoje wymuszenie ( jak niektórzy stawiają dzieci w wieku 4miesięcy na nóżki i wymuszają postawe stania czy chodzenia :roll: ) a mały sam zaczął
silny jest :-)

mój zaczął raczkować jak miał z 10miesięcy ..... za tym poszło w stawania przy meblach ....chodzić z pomocą koło roczku,a roczku sam nie przeszedł :wink:

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

bogini8, powinnas sie cieszyc ze masz takiego silnego mezczyzne.Dzieciaczki wiedza kiedy sa juz na silach zeby cos nowego osiagnac.Mojego M brat blizniak ma corke starsza od naszej malej o 5 miesiecy.Ta starsza zaczela jezdzic na dupce jak miala 8 miesiecy a chodzac trzymajac sie mebli zaczela jak miala skonczony roczek a sama chodzic zaczela jak miala rok i 2 miesiace i wmawiali nam ze nasza niunia tez tak samo bedzie wszystkoi pozno robic a tym czesem mala tez zamiasat raczkowac to jezdzi na pupce od 6 miesiaca,zaczela sama wstawac jak miala prawie 7,5 miesiaca a teraz skonczyla 9 miesiecy i chodzi za raczke i czasami sama pujdzie jak wie ze dojdzie.2 dni temu jak wypuscilam królika z klatki to tak sie cieszyla na jego widok ze zapomniala ze stoi i popedzila za nim i przez prawie minute chodzila za nim na nozkach.Wiki ma juz 6 zebów i mowi mama,tata,baba i dzidzi.Takze nie ma rególy na to kiedy co i jak .Kazde dziecko na swój zegar.Pozdrawiam.
agniecha
Rozeznany

Reputacja: 4
Neutralny

ewela119, daj zanć jak Ci poszło, good luck jakby co :)
agg czasem na ostatnią chwile się najlepiej i najszybciej robi , tak się zmienia wersje 10 razy i przekombinowuje , a tak pierwsza i ostatnia wersja jest najlepsza :)
Bogini8 mój też miał tyćke ponad 7 miesięcy jak zaczął raczkować i stawać tylko w kojcu, od 10 miesiąca staje wszędzie przy meblach , stole itp a ostatnio już nawet sie nie trzyma , chodzi przy meblach tylko , ale ogólnie widać po nim że za syzbko sam nie bedzie chodził, bo ja mu w tym nie bede pomagać , niech sam sie przygotuje, Roksana miała 14 miesiecy jak sie już odważyła sama. Każde dziecko rozwija sie po swojemu i swoim tempem.
Adamie Jak nudy na forum to tylko w babskim świecie coś się dzieje , tak więc rozumiemy Cię ,że nie wytrzymałeś :))
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

Witam Pana po 30stce w naszym skromnym gronie :mrgreen:

Ale mamy sliczna biala zime :mrgreen: Niestety jeszcze na sanki czekamy, takze mam nadzieje, ze snieg nie stopnieje zanim dojda ;)

Ewela daj znac jak Ci poszly rozmowy w sprawie pracy :mrgreen: Trzymam kciuki ;)

bogini, nic sie nie martw ;) Jak juz dziewczyny i Pan ;) pisali, jezeli sie dziecka nie zmusza to samo zacznie wstawac, chodzic i raczkowac wtedy kiedy bedzie na to gotowe. Mojemu Misiowi pierwsze zabki pojawily sie jak mial prawie 8 miesiecy ;) , raczkowac zaczal majac prawie 10 a chodzic 2 tygodnie po pierwszych urodzinach ;). Do wszystkiego doszedl sam ;)
Kitty
Zadomowiony

Reputacja: 19
Neutralny

A moj Krasnal ma 5 tygodni i juz sobie gaworzy i smieje sie do mamy. ;)

[ Dodano: |1 Gru 2010|, o 12:15 ]
ewela119, powodzenia, dasz rade, zacznij bardziej w siebie wiezyc, bo my tu wszystkie wiezymy ze sobie poradzisz.

dorcik101
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

malaroksi, agniecha, adamirus, iwona38, AdamBoltryk, Kitty, dzieki:)))) oczywiscie zdarzyl sie juz poobijac chyba mu kask kupie :PPP
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Hej dziewczyny!

Chcialabym dolaczyc do Waszego grona. Jestem matka i zona choc jeszcze nie po 30, ale rok przed nia. Pozdrawiam

asienka
Początkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 1 gru 2010, 17:05 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

asienka, dolanczaj! :D
a co z kochanka...? g:hmm2 hihi
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

agg napisał(a):asienka, dolanczaj!
a co z kochanka...? hihi

hihih nie wnikaj agg nie wnikaj :))
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

agg napisał(a):asienka, dolanczaj! :D
a co z kochanka...? g:hmm2 hihi

;) niedoczytalam,hihi

bogini,a widzialas te kaski? znalazlam na allegro hihi
http://allegro.pl/kask-ochronny-do-nauk ... 48400.html
potrzeba jest matka wynalazku, hihi ale zeby wymyslic kaski dla dzieci uczacych sie chodzic to chyba przesada. Sama pamietam jak mi serce stawalo jak Misia sie przewracala i uderzyla sie w glowke, tylko jak to mowia jak sie nie przewrocisz to chodzic nie bedziesz umial.

asienka
Początkujący

Neutralny

widzę, że jakiś pan się do nas przyłączył? jak najbardziej zapraszamy:D

asienka, witamy z otwartymi ramionami, co do wieku to się nie przejmuj, tu jest więcej takich przed 30stką, a nawet kilka ledwo po 20stce :mrgreen:

asienka napisał(a):bogini,a widzialas te kaski? znalazlam na allegro hihi
http://allegro.pl/kask-oc...1335048400.html
potrzeba jest matka wynalazku, hihi ale zeby wymyslic kaski dla dzieci uczacych sie chodzic to chyba przesada. Sama pamietam jak mi serce stawalo jak Misia sie przewracala i uderzyla sie w glowke, tylko jak to mowia jak sie nie przewrocisz to chodzic nie bedziesz umial.

zgadzam się, to chyba wymyślili dla nadopiekuńczych matek
syjonka
Rozeznany

Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona