Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez agg » 5 gru 2010, 20:41 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
a u mnie zero atmosfey swiatecznej, bo... za 2 tygodnie lecimy do Polski i wracamy 4 stycznia :509:
takze nic w domu nie bede robic :-P tylko kartki czekaja na wypisanie :wink:
no i prezenty... ale to juz na luzaku. jak nie zdaze to kupie w PL :wink:
dzis mialam busy dzien, bo najpierw szalalam na szmacie w domu, a po poludniu dalam sobie 2 godzinny wycisk fizyczny :mrgreen: normalnie taka dumna z siebie jestem hihi :-P
a jutro Mikolajki :-) musze Malej spakowac prezencik :mrgreen:
i korzystajac z okazji juz dzis skladam zyczonka imieninowe malemu Mikolajkowi :wink:
udanego tygodnia babeczki!
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez xvioletx » 5 gru 2010, 20:55 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
U mnie jeszcze do swiat daleko, ale jak Was tak czytam to chyba zaraz wyciagne choinke i ja ubiore :)
Czy wszystkie wysylacie paczki na swieta do rodziny? Wiekszosc moich znajomych tak robila i czytam, ze Kitty tez :)-ale wysylali zazwyczaj wszystko w jednej paczce, dla calej rodziny. Nie wiem czy mi sie to oplaca, przy malych paczuszkach.
Czy ktorakolwiek z Was kupywala rzeczy przez internet, moze w polskich sklepach (ciekawa jestem jak to jest z oplatami stad, czy mozna placic funtami...
ewela119, podoba mi sie bardzo Twoje podejscie, to ze chcesz, zeby Twoje dziecko samo zadecytowalo o swojej wierze, niestety tutaj bycie katolikiem zdecydowanie wychodzi na plus jezeli chodzi o szkoly - wszyscy to mowia
-
- xvioletx
- Stały Bywalec
- Reputacja: 11
Napisane przez malaroksi » 5 gru 2010, 21:15 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Co do atmosfery świątecznej to u mnie wraz z pierwszym śniegiem przyszedł pierwszy powiew świąt :) Choinkę ubrałyśmy z Roksanką 3 dni temu ale musiałyśmy ją odgrodzić bo młody się wyrywa do niej, ma taki tor przeszkód a i tak chodź by sobie miał zęby wybić to się próbuje przedostać .
18 Grudnia mama przyjeźdza na 3 tyg , ale specjalnie Wigilii nie będziemy odprawiać, nie lubię po prostu i tyle. Po za tym będę w pracy wrócę gdzieś po 18tej i nie mam wtedy zamiaru siadać i się obżerać . W zeszłym roku siedzieliśmy sami w domu i zjedliśmy na wigilię barszcz z uszkami a 2gie danie na drugi dzień bo już nie mieliśmy nawet ochoty jeść więcej, a byłam wtedy 5 dni po porodzie i jakoś nie wczuwaliśmy się w jedzenie , w tym roku też tak będzie, że zrobię normalny obiad a nie ucztę , a potem 75% jedzenia do kosza.
Dziś znajomi z Polski zadzwonili na skypa i jak zobaczyli że mamy choinkę to byli co najmniej oburzeni , tak jakbyśmy jakiś teraz ciężki grzech mieli mieć za to he he.
Najgorsze to że chcą do nas przyjechać na tydzień w okolicach marzec- kwiecień , z 2ką dzieci. Tak myślę że to trochę kapowaty termin bo co tu robić pogoda będzie wietrzna i deszczowa , ani wyjść pobawić się na ogródek ani gdzieś jechać bo za dużo nas :mad: ale Jej się w kwietniu macierzyński kończy a On potem też ma zawalony grafik więc to jedyny termin, szkoda bo w domu siedzieć tylko to tak nie za bardzo...
Moje dziecię ma jutro w przedszkolu jakieś przedstawienie , ma mieć biały t-shirt i leginsy bo będzie przebrana za Gwiazdę , muszę znaleźć tą kartkę gdzie to pisało bo nie wiem czy rodzice mają być obecni na tym przedstawieniu czy nie? Bo Ja bym chciała ją zobaczyć jak się bawi :) ech fajnie że może chodzić do przedszkola, tyle rzeczy się nauczyła o których ja nawet nie myślałam żeby ją uczyć bo wciąż mi się taka mała wydaje :oops:
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez dorotajab » 6 gru 2010, 10:50 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
malaroksi napisał(a):
Moje dziecię ma jutro w przedszkolu jakieś przedstawienie , ma mieć biały t-shirt i leginsy bo będzie przebrana za Gwiazdę , muszę znaleźć tą kartkę gdzie to pisało bo nie wiem czy rodzice mają być obecni na tym przedstawieniu czy nie? Bo Ja bym chciała ją zobaczyć jak się bawi :) ech fajnie że może chodzić do przedszkola, tyle rzeczy się nauczyła o których ja nawet nie myślałam żeby ją uczyć bo wciąż mi się taka mała wydaje :oops:
jestem prawie pewna ze tak- te przedstawienia zawsze sa dla rodzicow... przynajmniej byly w szkolach dzieci ktrymi sie kiedys zajmowalam. moja znjoma tez co roku biega zeby zobaczyc wyczyny aktorskei swojej corci :)
bawcie sie cudacznie :))))
u mnie w domku nadal remonty i suszenie scian i podlog po powodzi
ale atmosfera swiateczna jest mimo wszytko :mrgreen:
lampki dundaja, kadzidelka sie pala, swieczuszki swieca, herbata z miodem rozgrzewa :)
prezenty leza w kazdym kącie- wylatuje juz niedlugo spedziec najcudowniejszy czas z siostrzenica, siostra i mama :) bedziemy chodzic na sanki, jak nie bedzie sniegu to do zoo, albo parku, bedziemy bawic sie klockami, i przymierzac nowe ubranka. kupilam jej namiot i dlugasny tunel ... ale bedzie szal :) swieta swieta swieta ;)
-
- dorotajab
- Zaangażowany
- Reputacja: 151
Napisane przez malaroksi » 6 gru 2010, 20:52 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Co do mojej córki i przedstawienia to nie odbyło się bo przedszkole zamknięte , zadzwonili że ogrzewanie im siadło i mają wolne dzieci dziś.
Ja wracałam z pracy teraz to -7st na dworze a w aucie to normalnie od środka zamarznięte szyby miałam , a psikałam cały czas na zewnątrz jakimś sprayem na odmrażanie :roll:
W czwartek w pracy z worka na śmieci wylała się kawa na wykładzinę, moja wajzorka w piątek próbowała ją jakoś ze mną zmyć ale niestety został ślad , dziś postraszyła mnie rozmową z jakimś Julinem szefem tego biura , wystraszyłam się że będę musiała pokryć jakieś koszty prania czy co, a On mnie wezwał i bardzo ale to bardzo Przepraszał że ludzie wrzucają kubki z kawą do koszów i jak zauważę kawe w koszu to mam mu od razu zgłosić. :-P
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez hanoka77 » 7 gru 2010, 14:02 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
xvioletx napisał(a):a ja nabawilam sie prolemow z pecherzem
przerabialam to niedawno :neutral: bol nie do wytrzymania,dwie wizyty u lekarza i dwa opakowania lekarstw zaliczone ufff
ja podobnie jak agg lece za 2 tygodnie do Polandii ale wracam przed nowym rokiem
co do spotkanka niedziela o 14 mi pasuje ;)
-
- hanoka77
- Stały Bywalec
- Reputacja: 20
Napisane przez ewela119 » 7 gru 2010, 14:08 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez bogini8 » 7 gru 2010, 14:13 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
[ Dodano: |7 Gru 2010|, o 14:13 ]
no to super juz nas jest 7 chyba ;]hanoka77 napisał(a):co do spotkanka niedziela o 14 mi pasuje
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez adamirus » 7 gru 2010, 15:16 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bogini8 napisał(a):pij dduuuuzooo soku z zurawiny polecam:) super oczyszcza i zapobiega zapaleniom pecherza:)
potwierdzam :-)
kiedyś bardzo często chorowałam na tą przypadłość :roll:
teraz już od dłuższego czasu mam spokój ......
xvioletx napisał(a):Czy ktorakolwiek z Was kupywala rzeczy przez internet, moze w polskich sklepach (ciekawa jestem jak to jest z oplatami stad, czy mozna placic funtami...
jeśli sklep ma możliwość płatności kartą przez internet to problemu niema :-)
niektóre sklepy wprowadzają płatności paypal :-)
musisz tylko zaznaczyć adres docelowy.
co do wysyłania prezentów do Polski,to ja nie wysyłam.prezenty daję jak już tam jestem :wink:
teraz lecimy do mamy mojej,do Niemiec - i tylko tam szykuje prezenty - to znaczy zabieramy ze sobą :-)
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez bogini8 » 7 gru 2010, 17:00 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ja wysylam paczke w przyszlym tygodniu . upominki dla rodzicow, siostry i chrzesniaka ;)adamirus napisał(a):co do wysyłania prezentów do Polski,to ja nie wysyłam.
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez xvioletx » 7 gru 2010, 17:35 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A co do prezentów ciagle nie mogę się zdecydować jak to zorganizować...
-
- xvioletx
- Stały Bywalec
- Reputacja: 11
Napisane przez syjonka » 7 gru 2010, 20:51 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
no to super juz nas jest 7 chyba ;]
może mi też się uda przyjechać w niedzielę na spotkanko:D
-
- syjonka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez ewela119 » 7 gru 2010, 21:01 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez syjonka » 7 gru 2010, 21:04 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- syjonka
- Rozeznany
- Reputacja: 0
Napisane przez ewela119 » 7 gru 2010, 21:24 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
-