Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
ewela119, ja do wawy latam:))) a czym latasz i skad?
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

bogini8, ja latam Wizzair'em z Luton, teraz na styczen sa tanie bilety wiec postanowilam skorzystac :D
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

ewela119 napisał(a):bogini8, ja latam Wizzair'em z Luton

Ja tak samo.

Po ile w ogóle tera są bilety? Ja się nawt nie rozgladam bo pod koniec października byłam w Polsce i nie dostalabym znów wolnego
xvioletx
Stały Bywalec

Reputacja: 11
Neutralny

Ja za bilety dla siebie i malej w obie strony zaplacilam 100f :) Najtansze sa po 17f, najdrozsze po 40 pare, mowie oczywiscie o styczniu kiedy juz swiateczne szalenstwo cenowe opada, przed nowym rokiem nawet nie sprawdzalam bo nie chcialam sie denerwowac ;)
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

ewela119 napisał(a):Ja za bilety dla siebie i malej w obie strony zaplacilam 100f :) Najtansze sa po 17f, najdrozsze po 40 pare, mowie oczywiscie o styczniu kiedy juz swiateczne szalenstwo cenowe opada, przed nowym rokiem nawet nie sprawdzalam bo nie chcialam sie denerwowac ;)

No to całkiem nieźle
Ja dopiero bede musiała kupić bilety na długi wekend w czerwcu, ale mam jeszcze trochę czasu...

Ok, zmykam spać. Dobrej nocki!
xvioletx
Stały Bywalec

Neutralny

ja lecę ryanair-erem z bham do katowic całą naszą trójeczką i zapłaciłam 138f w obie strony (bez rejestrowanego bagażu bo to posyłamy kurierem). za bagaż nadawany płaci się 20f za 15kilo dla osobę a kurierem 23f za 30kg z dostawą prosto do domu (zero taszczenia waliz na lotnisku)

paradoksem jest tylko to, że jak dorosły płaci np 10f za miejscówkę, niemowlę do lat 2 płaci 20f... nie zajmuje miejsca siedzącego (bo jest przypięte do pasa rodzica) a płaci dwa razy więcej? nie macie może pojęcia dlaczego?
syjonka
Rozeznany

Reputacja: 0
Neutralny

syjonka, nie mam pojecia, elecialam raz tymi liniam( do gdanska)i i wiecej tym gownem leciec nie bede,masakra byla.
najlepsze linie ktorymi lecialam to klm , lecialam bham-wawa z przesiadka w amsterdamie,i spowrotem super obsluga, darmowe napoje i przekaski, szybko i sprawnie,i super piloci byli nigdy tak super mi sie nie startowalo i nie ladowalo :)
zajelo mi to mniej czasu niz dojechac do luton czekac tam i z luton do wawy.
takze jak dla mnie klm wygrywa :)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 7 gru 2010, 23:18 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

ja latem ryanairem z bham do gdanska i jestem mega zadowolona bo to polaczenie bezposrednie. kiedys latalam z luton do gdanska i cala podroz zajmowala dobre 8 godzin, teraz max 4.
kolezanka leciala klm i tez sobie chwalila, no ale mi to zupelnie nie po drodze hehe.

zasnelo mi sie dzis z dzieciem w lozku... szkoda, ze nie bylam wykapana bo juz bym z niego nie wychodzila :wink:
chyba udam sie w wiadomym celu... pozna pora juz :roll:

dobranoc!
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

Dzień dobry! Ja tak szybko w drodze do pracy...
bogini8 napisał(a):syjonka, nie mam pojecia, elecialam raz tymi liniam( do gdanska)i i wiecej tym gownem leciec nie bede,masakra byla.
najlepsze linie ktorymi lecialam to klm , lecialam bham-wawa z przesiadka w amsterdamie,i spowrotem super obsluga, darmowe napoje i przekaski, szybko i sprawnie,i super piloci byli nigdy tak super mi sie nie startowalo i nie ladowalo :)
zajelo mi to mniej czasu niz dojechac do luton czekac tam i z luton do wawy.
takze jak dla mnie klm wygrywa :)

Znajomi tez chwalili sobie klm, wiec muszę o tym pomyśleć na przyszłość. Nie oszczedzi mi to czasu bo moje kochanie dojeżdża do luton w nieco ponad godzinę, ale za to musi wydać kupę pieniędzy na benzynę bo nasz samochod strasznie duzo pali plus koszty parkingu, jeżeli lecimy we dwoje.
Kiedyś lecialam Norwegianem i było super ale niestety zrezygnowali z połączenia wawa-bham.
Co do linii którymi nigdy nie polece to bmi baby. Kupiłam mamie bilet, anulowali lot i na końcu oddali tylko polowe kosztów...
xvioletx
Stały Bywalec

Neutralny

xvioletx, ja tez norwegianem latalam, super bylo bo tanio i bezposrednio:(
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez agg » 8 gru 2010, 16:20 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

xvioletx napisał(a):Co do linii którymi nigdy nie polece to bmi baby. Kupiłam mamie bilet, anulowali lot i na końcu oddali tylko polowe kosztów...

spotkalo mnie to samo! :neutral:
cos nie czuje sie najlepiej, odpuszczam sobie dzis college i zostaje z moja Mimisia.
zrobilam dzis czesc prezentowych zakupow... :roll:
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

xvioletx napisał(a):Co do linii którymi nigdy nie polece to bmi baby

o widze ze wiecej niezadowolonych osob z uslug bmi baby :mrgreen:
tez mialam watpliwa przyjemnosc kilka razy z nimi leciec.loty byly notorycznie opoznione po 40 min i wiecej a raz nawet zamiast w Krakowie wyladowalismy w Pradze.

teraz latam z ryanairem i jestem zadowolona choc wiem ze duzo ludzi na nich narzeka ;)

agg napisał(a):zrobilam dzis czesc prezentowych zakupow

ja tez :mrgreen:
hanoka77
Stały Bywalec

Reputacja: 20
Pokojowy

agg napisał(a):zrobilam dzis czesc prezentowych zakupow...

a ja wszystko popakowalam :))

[ Dodano: |8 Gru 2010|, o 19:26 ]
hanoka77 napisał(a):choc wiem ze duzo ludzi na nich narzeka

zwlaszcza tych z malutkimi dziecmi....porazka :(
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

ja latam wizzairem albo easy jet.
ogladalyscie keidys program na angielskiej telewizji o easy jet?
byl tam kiedys odcinek "jak easy jet moze zrujnowac komus boze naodzenie"
mam nadzieje ze w tym roku nie bedze niespodzianek bo lece do domku na gwiazdke wlasnie z nimi.

juz odliczam dni, pakuje prezenciki i ciagle cos dokupuje. na sylwestra moi przyjaciele zaplanowali wielkie party w jakims palacyku, a tematem przewodnim jest szlachta polska- ja postanowilam byc kuchta ;) moze znajde meze serwujac komus piwo hahahhaha :mrgreen:

poki co postanowilam wykorzystac chorobowe- po wypadku i zwiazanych z tym wymiotach, trzymali mnie w szpitalu w kompletnym bezruchu kilka godzin... bo lekarz gdzies sie zawieruszyl. pozniej kazali brac tablety na ... rzyganko i puscili do domu. zakazali dotykac komputra... wiec ciiii i lezec az wyleze bol. od tegolezenia plecki bola mnie jeszce bardziej ale na wymioty juz sie nie zbiera.
rozmawialm dzis z bardzo milym panem Januszem z kancelari adwokackiej, ktory obiecal sie wszystkim zajac. tak wiec oddalam moje sparwy w rece pana Janusza i czekam, na formularze, druczki i inne papierki.
poki co ogladam shreka, ktory jak to na mezczyzne przystalo ma nadmiar szcescia i nie umie sie w tym znalezc, ale oczywiscie bedzie happy end bo jak wszytko straci to bedzie umial to naprawic...ech zeby zycie bylo takie proste jak bajki :)

no i pakuje prezenty, matko ile sie ich nazbieralo- caaaaaaaaaaaala szafa ktora sie juz nie zamyka :) dobrze ze moi przyjaciele jada samochodem to mi to wszytko zabiora.

a no wlasnie, a propo wysylania prezentow do Polski- sa takie firmy wysylkowe, ktore za stosunkowo male pieniadze zabieraja paczki i dowoza je w podane konkretnie miejsce- warto sie zorientowac co i jak, bo to moze byc calkiem niezla opcja ;)
dorotajab
Zaangażowany

Reputacja: 151
SzanowanySzanowany

Hej!

Witamy sie z rana. Jak piszecie o lotach to my latamy z Bham do BydgoszczyRyanairem, na szczescie jest bezposredni. Zdarza mu sie miec opoznienie ale wole to niz 26 godzin w autokarze :-P. Na te swieta nie lecimy :cry: . Nawet nie wiem kiedy uda nam sie poleciec, chce zmienic prace wiec pewnie poki co nie bede pewna kiedy moge zrobic sobie wolne... .
Jedyne co dobre ze zostajemy tu w trojeczke na swieta, wiec rodzinnie bedzie.

Nic czas sie szykowac bo jakies zakupy trzeba zrobic...

asienka
Początkujący

Reputacja: 0
Neutralny

Poprzednia stronaNastępna strona