Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...
malaroksi napisał(a):Hej te wiatrzysko to zdemolowało mi ogródek, chuśtawka wywrócona, domek od dzieci połamany wala się pod płotem, stolik się kula, lampki słoneczne powyrywane z ziemi , masakra

:roll: to wiatrzysko sie rozszalalo....szkoda domku maluchow.....
w Pl dzisiaj ladna pogoda nawet...wietr od czasu do czas i na plusiku 9 st.
spacerek wiec zaliczony czas na kawusie..jest kto chetny :mrgreen: kawa zdecydowanie lepiej smakuje w towarzystwie....
malaroksi gratuluje talentu kulinarnego...ehhh mi do kawki kupne ciastka musza narazie wystarczyc....ale obiecuje poprawe :mrgreen:
pozdrowionka
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

O to ja na kawke chetnie sie wprosze :wink:

No z tym wiatrem to przegiecie jakies,mam nadzieje ze jutro juz nie bedzie tak wialo

Steinik a kiedy Ty przyjezdzasz do Anglii? moze juz pisalas ale jakos nie doczytalam :)
Anastazja
Zadomowiony

Reputacja: 27
Pokojowy

pod koniec lutego...lub jak sie uda szybciej....moj żon ogląda mieszkanka...kilka ma juz zarezerwowanych...jak cos wybierze(a co chwila cos mu sie niepodoba) to zaklepuje bilecik i lecim....a nasze rzeczy przyjada busikiem....

a mam jeszcze pytanko...czy w okolicach mozna kupic uzywanesprzety?mam na mysli pralke :roll: bo w wiekszosci mieszkan nie bylo...
Steinik
Stały Bywalec

Reputacja: 25
Pokojowy

Steinik, nawet na tej stronie w ogloszeniach sa pralki, lub na polskich portalach okolicznych miasteczek jak np Coventry, Leamington i innych gdzie wlasnie rodacy sprzedaja sprzety za grosze bo kupili a przy perzeprowadzce do nowego wyposazonego mieszkania staja sie zbedne, my kupilismy lodowke ponad rok temu i nadal dziala :) Jak na zlosc akurat jak potrzebowalismy pralki to nigdzie nie bylo a jak w koncu po tyg bez pralki kupilismy w sklepie to byl wysyp ogloszen na pralki :)
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

Steinik, Sprzęty można kupić wszędzie , jest masa charity shop gdzie są używki w bdb stanie a zyski ze sprzedaży zasilają konta jakiś fundacji , tylko należy chodzić , rozglądać się , szukać. A nie raz jest tak że landlord ma gdzieś na stanie ale nie wciskał w dom ew może wypożyczyć, warto zapytać przy wynajmie.
Co do moich zdolności kulinarnych to tak naprawdę nie posiadam takich wszystkiego się uczę teraz i cieszę się że często wychodzi i to pysznie :) 3 godziny temu zrobiłam ciasto marchewkowe , mój powiedział że tego jeść nie będzie i w ogóle fuuuuuj , a teraz mam pustą blachę już bo jedliśmy jeszcze gorące , potem mój se wziął ponad połowe do pracy a ja przed chwilą zjadłam resztę :D
Teraz jest tyle przepisów w necie i to uproszczonych wersji że ciężko coś zepsuć :)
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

malaroksi napisał(a):mniam mniam chyba niebawem znowu bede musiała na diete przejść bo non stop coś pichcę i jem i to ze zdrowym jedzeniem mało ma wspólnego ...
wlasnie ja przez te pichcenie przytylam tyle od swiat ze masakra...czas sie wziasc za siebie bo przyjdzie wiosna lato i bieda bedzie...:P
chyba trzeba zaczac od jutra:D kurcze ale ja tak lubie gotowac:( no i ksztowac oczywiscie:D;)

[ Dodano: |6 Lut 2011|, o 23:11 ]
Steinik, ja mialam pralke swoja , a w domu byla juz pralka naie bylo lodowki wiec pogadalam z landlordem i zabral pralke akupil nam lodowke:)pozatym jest duzo sklepow z tanim sprzetem , a czasami i w normalnych sklepach sa duze promocje.
moge spytac kolege w pracy bo w tamtym tygodniu pokazywal mi w gazecie jakies ogloszenie gdzie byla pralka kuchenka i lodowka za 200£ razem..:)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

Dzien dobry piekne :-D

NO i nadal wieje brrrrrrr,az wszystkiego sie odechciewa :mad:

Co do tych sprzetow to faktycznie mase sklepow z takowymi tu jest,my kupilismy pralke z tak zwanej drugiej reki,niby nowa byla, ale testowana i przez to tansza o polowe.

A moj m dzis pierwszy dzien w nowej pracy,ciekawe jakie wrazenia przyniesie.

Ja tez mase przepisow sciagam z netu,fajnie ze sa takie strony,bo mozna cos nowego pysznego rodzince zrobic.
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

Malokasi buleczki rewelka :mrgreen: Musze meza po drozdze wyslac i bede probowac,

Anastazjo u nas wieje okropniasto ja mam za oknami jeziora i mam wrazenie ze za moment okna z futrynami wywali.Ech zeby juz wiosna przyszla bo latwiej z dzieciakami sie gdzies wybrac nawet odprowadzenie Kuby do szkoly bedzie latwiejsze.

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

iwona38, No u nas podobnie z tym wiatrem,a ja wlasnie musze wyjsc z malym i sie zastanawiam czy nas po drodze gdzies nie dmuchnie :roll: A wiosny to i ja wypatruje z utesknieniem juz i chyba kazdy juz ma dosyc tej zimy,w sumie zima to zadna nie jest raczej pozna jesien :evil:
Anastazja
Zadomowiony

Pokojowy

Anastazja, no właśnie, ja nie lubię szarówy, gdyby chociaż słonce świeciło to inaczej...
iwona38, piękne widoki masz na jeziora no no.
Macie jakieś prognozy na tegoroczne lato? Czy będzie upalne jak zeszło roczne czy deszczowe jak 2 lata temu?
malaroksi
Wtajemniczony

Reputacja: 170
SzanowanySzanowany

Malokasi ja po cichu licze na gorace lato,malo deszczu duuzzooo sloneczka:):)dzieciaki beda mogly w ogrodzie szalec na tramolinie:):)
A co do jezior bardzo lubie te nasze jeziorka,latem mozna fajny spacer z dzieciakami urzadzic,latem jak znajomi na grilla przyjezdzaja to i spacer tez nad jeziorkami zaliczaja.

iwona38
Rozeznany

Reputacja: 5
Neutralny

KobietaPostNapisane przez agg » 7 lut 2011, 21:32 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..

bogini8 napisał(a):malaroksi napisał/a:
mniam mniam chyba niebawem znowu bede musiała na diete przejść bo non stop coś pichcę i jem i to ze zdrowym jedzeniem mało ma wspólnego ...
wlasnie ja przez te pichcenie przytylam tyle od swiat ze masakra...czas sie wziasc za siebie bo przyjdzie wiosna lato i bieda bedzie...:P
chyba trzeba zaczac od jutra:D kurcze ale ja tak lubie gotowac:( no i ksztowac oczywiscie:D;)

dlatego ja staram sie ograniczac gotowanie :roll: no ale wiadomo, ze jak gotuje dla Malej to i dla siebie :wink:

ja wlasnie wrocilam wypompowana przez Zumbe... chodzimy sobie z adamirus pokrecic dupeczka :-P :wink:

dobrej nocki! x
agg
Wtajemniczony

Reputacja: 146
SzanowanySzanowany

Zumba,zumba...popularna ostatnio.Jakie wrazenia macie dziewczyny?
J
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

agg napisał(a):ja wlasnie wrocilam wypompowana przez Zumbe... chodzimy sobie z adamirus pokrecic dupeczka :-P :wink:

dupeczki się kręcą że aż bolą :lol:

:mrgreen:

kindzulinaa napisał(a):Zumba,zumba...popularna ostatnio.Jakie wrazenia macie dziewczyny?

super :-)
i z tego co widzę to co instruktor to inna "technika" :-)
super sprawa,dla ciała i ducha również ;)

adamirus
Stały Bywalec

Reputacja: 21
Pokojowy

Slyszalam wlasnie o Zumbie,duzo ludzi zachwala.Ja sie zastanawiam,czy mi dojdzie Zumba na plycie do ps,bo juz chyba z 3 tygodnie czekam na nia.Widzialam tylko filmik intruktazowy i stwierdzam,ze fajna zabawa moze byc.
Wiadomo najlepiej to pojsc do ludzi,bo w grupie weselej itd.ale na poczatek moze byc z plyty :-)
kindzulinaa
Zadomowiony

Reputacja: 22
Pokojowy

Poprzednia stronaNastępna strona