Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez malaroksi » 31 mar 2011, 21:10 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez bogini8 » 31 mar 2011, 21:35 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
oliwke uzywalam tylko do smarowania malemu ciemieniuchy na poczatku. nie lubie oliwek do ciala , jak mi sie cos slizga fu wole kremy oby nie tluste :) jak sie szybko i ladnie wchlaniaja.
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez malaroksi » 31 mar 2011, 21:41 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez ewela119 » 31 mar 2011, 21:48 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez bogini8 » 31 mar 2011, 23:16 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 1 kwi 2011, 11:53 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
oliwke uzywalam sporadycznie do masazy, wolalam smarowac jakims balsamem np, tym lawendowym. chociaz ja sama leniwa jestem i sie oliwkuje po kapieli na mokra skore, potem wycieram. szybsze to niz balsamowanie hihi :mrgreen:
jak Mala miala jakies 15 m-cy zaczelam ja myc mydlem bambino (tez lubie ten zapach hihi), dostala wysypki i myslalam, ze to od mleka. po zmianie mleka nie bylo poprawy to z glupia franca umylam ja zelem dove i wysypka zeszla! od tamtej pory uzywalam co popadnie, czasami kupie kosmetyk jakis "dzidziusiowy" a jak nie mam to swoim zelem ja myje :)
do pupy nigdy nic nie uzywalam, jak miala np. biegunke i duzo kup szlo to tylko okolice odbytu smarowalam albo sudokremem albo bepanthenem.
ja tez lubie zapach fairy. teraz przypomina mi chwile jak Misia sie urodzila i wieszalam te malenkie ubranka :wink:
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez korbobor » 1 kwi 2011, 15:03 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Szkoda tylko, że maluch tak się ułożył że nie dało się zbadać przezierności karkowej.
No i zaskoczył mnie fakt konieczności płacenia za zdjęcie usg :roll: Ale jak tu się oprzeć takiej pamiątce :)
O szpitalu w Warwick też mi położna mówiła, że bardzo dużo jej podopiecznych go wybiera :)
-
- korbobor
- Rozeznany
- Reputacja: 62
Napisane przez ewela119 » 1 kwi 2011, 15:27 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
A tak w ogole to Ty jestes troche do przodu i tez mieszkasz w Cov wiec podpowiedz mi gdzie sie robi te wszystkie badania? Bo ja wczoraj dostalam 4 skierowania w roznych kolorach, niebieskie to wiem ze badanie krwi na rozyczke, kile, zoltaczke i HIV a zielone na zespol downa, nie wiem na co jest takie fioletowe i zolte ani gdzie z tym wszystkim pojsc, pielegniarka mowila zebym zrobila te badania jak najszybciej, tylko co za roznica jak spotkanie z polozna mam 18 maja? Jeju ja w ogole taka zamotana jestem z tym wszystkim ze nie wiem :oops:
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez korbobor » 1 kwi 2011, 17:45 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Na usg powinien przyjść ci list ze szpitala z data i godziną a skoro zaoferowali ci badania na zespół downa to badanie krwi w tym kierunku powinnaś mieć zrobione po usg . Ja usg miałam dziś ale niestety nie można było nic zmierzyć więc powiedzieli mi,że mam wrócić na badanie krwi w tym kierunku po 14 tyg. Mam nadzieję, że pomogłam choć trochę :-)
A co do szpitala to mam nadzieję, że zdążę na czas ;) Jeśli nie pojadę do pierwszego lepszego szpitala jaki będzie po drodze :-D
-
- korbobor
- Rozeznany
- Reputacja: 62
Napisane przez asiulika » 1 kwi 2011, 18:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
ewela119 napisał(a):Ja czuje sie fatalnie o czym pisalam juz w innym babskim temacie, mam ciagle mdlosci i zawroty glowy co jest najgorsze :/ Ale jakos moze dam rade ;)
Współczuję i wiem jak to jest.... ja do 18 tyg praktycznie mieszkalam w toalecie niestety...;/ No ale czego się nie wytrzymuje dla malenstwa. Teraz juz jest wsumie dobrze (z małymi wyjątkami). Ale najchetniej bym spala cale dnie, a to niestety jest trudne z moją córka ;)
ewela119, A Twoja córka już wie że będzie miała rodzeństwo? Jak na to zareagowała??
-
- asiulika
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez ewela119 » 1 kwi 2011, 19:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
asiulika napisał(a):ewela119, A Twoja córka już wie że będzie miała rodzeństwo? Jak na to zareagowała??
Ja jej powiedzialam ze bedzie miala rodzenstwo poprzednio juz i ona sie bardzo ucieszyla, jak stracilam ciaze to ona poprostu nie przyjmowala do siebie ze dzidziusia nie bedzie, ciagle mowila "o mamo kupmy to dla naszego dzidziusia" albo "jak juz nasz dzidzius sie urodzi" wiec teraz poprostu przestalam jej powtarzac w kolko ze dzidziusia na razie nie bedzie :) Ale ogolnie jest strasznie zaaferowana, nie moze sie doczekac i w ogole jest cala happy :) Przedwczoraj pwiedziala ze dzidzius moze zamieszkac z nia w jej pokoju z ksiezniczkami, zrezygnowala jak jej powiedzialam ze dziecko bedzie plakalo w nocy :D
Niepokoi mnie tylko jedna rzecz, mianowicie ona sie bardzo cieszy ze bedzie dzidzius jednak w jej zamysle to bedzie dziewczynka, o chlopcu nie chce slyszec, jak jej powiedzialam ze moze byc chlopczyk i zapytalam co wtedy to powiedziala "to go oddamy" :roll: No ale mam nadzieje jakos sobie z tym poradzimy...
A Twoja corka ile ma? I jak zareagowala?
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 1 kwi 2011, 19:51 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
ewela119 napisał(a):nie wiem na co jest takie fioletowe i zolte ani gdzie z tym wszystkim pojsc,
fioletowa to morfologia krwi,
zolta to min. nerki, watroba, cholesterol
wiecej nie pamietam :-P
idziesz z tym tam gdzie krew pobieraja, byc moze w Twojej przychodni albo w najblizszym szpitalu (to na pewno). idz jak najszybciej, bo gdyby wyniki byly zle to do Ciebie zadzwonia.
ja tez "wymiekalam" gdzies do 18 tygodnia :roll:
potem bylo juz lepiej :)
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez ewela119 » 1 kwi 2011, 19:58 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez asiulika » 1 kwi 2011, 20:10 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
ewela119 napisał(a):Niepokoi mnie tylko jedna rzecz, mianowicie ona sie bardzo cieszy ze bedzie dzidzius jednak w jej zamysle to bedzie dziewczynka, o chlopcu nie chce slyszec, jak jej powiedzialam ze moze byc chlopczyk i zapytalam co wtedy to powiedziala "to go oddamy" :roll: No ale mam nadzieje jakos sobie z tym poradzimy...
Jakbym slyszałam swoją... ona juz miała nawet dla siostrzyczki imie wybrane i wybierała juz sukienki dla niej, bo przeciez dziewczynki chodza w sukienkach...:) a jak na usg pani powiedziala ze to chlopiec to zrobila taka mine jakby chciala ja zabic i powiedziala ze sie na to nie zgadza ;) A teraz jest ok, cieszy się ze będzie brat i trzyma moją stronę w wybieraniu imienia.
A co do pokoju, moja tez na taki pomysł wpadla i nawet nie zniechecilo jej plakanie. Ciągle powtarza ze bedzie mi pomagac, ze bedzie karmic, bujać we wózku, ale za to pampersy co najwyzej moze wynieswc do kosza, bo sobie raczki pobrudzi jak bedzie zmieniac :) ta to ma fantazje :D
[ Dodano: |1 Kwi 2011|, o 21:26 ]
ewela119, będzie dobrze, ja nie mogłam sie "doprosić " o polożna... pierwsza wizyte miałam w 15 tyg i skan w 16 i to dopiero po interwencji GP który sam osobiscie się tym zajął. Byłam wkurzona na osrodek i myslalam tak jak ty, ze sie spakuje i pojade so polski, tylko po to zeby isc do ginekologa i zobaczyc czy wszystko jest ok. a teraz jestem zadowolona... krew pobieraja mi na miejscu przy spotkaniu z polozna. ostatnie spotkanie mialam z nia po 8 tyg dopiero i przyznam sie zze bylam w szoku ze taki odstep miedzy jednym a drugim spotkaniem. teraz mam co 3 tyg.
Ale śmiać mi się chciało bo mam minusowe rh i mialam dostac antyD w 28 tyg. i jakież było moje zdziwienie kiedy poszlam do poloznej w 28 tyg a dwa tyg pozniej mialam robiony zastrzyk i trównież byłam w 28(!) tyg :roll: ... chyba ciąza stanela w miejscu...
-
- asiulika
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez bogini8 » 1 kwi 2011, 21:08 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
nie liczac poloznych przy porodzie nie narzekam na tutejsza sluzbe , za to bardziej moglabym ponarzekac na polska:Dewela119 napisał(a):isc wiec pani pospiesznie sie mnie pozbyla zeby sie zbytnio nie zmeczyc proba porozumienia sie ze mna Czasami mam ochote spakowac sie i wrocic do pl, najczesciej wlasnie przy kontakcie z jakakolwiek tutejsza sluzba zdrowia
asiulika napisał(a): po 8 tyg dopiero i przyznam sie zze bylam w szoku ze taki odstep miedzy jednym a drugim spotkaniem. teraz mam co 3 tyg.
ja pierwsz awizyte mialam w 10 tyg, pozniej w 12 tyg scan, i wizyty regularnie co rowno 4 tygodnie do 30 tygodnia a pozniej co 2 tygodnie.
-
- bogini8
- Wtajemniczony
-