Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Napisane przez asiulika » 12 kwi 2011, 11:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
No az tak to mi sie nie podobalo :) Bylo ok, ale bez zadnych takich :P zreszta ten filmik chyba gdzies tez widzialam :)bogini8 napisał(a):asiulika napisał/a:
nie bolalo a nawet podobalo
kurcze to ty hardcorowa jestes :DD widzialam na youtubie kiedys filmik: orgasmic birth.... tej obiecie dopiero sie podobalo:D
Powiedzcie dziewczyny czy tu w anglii nie robi sie badania na cukrzyce ciazowa?? w polsce pije sie okropny roztwor glukozy a tu? tak sobie wczoraj przegladalam swoje wyniki w zielonej ksiazce i doszlam do wniosku ze nie mialam tego badania. Niby nie chorowalam na cukrzyce nigdy ale wiem ze w ciazy jest ona niebezpieczna i przyznam ze sie troche zdziwilam. Moze tez marudze troche bo badz co badz coraz bardziej jestem przerazona tym wszystkim... nawet nie chodzi o porod tylko o powrot do domu z dzidziusiem, boje sie reakcji corki na nowego czlonka rodziny...
A jak sie dziewczyny czujecie? mi od wczoraj jest nie dobrze. maly jest strasznie niegrzeczy :) tak mi sie wygina i kopie ze nieraz mam wrazenie ze skora mi sie rozerwie. Ogolnie jestem obolala jakos, sama nie wiem czemu...;/
No dobra, pomarudzilam to juz dam wam spokoj :) Milego dnia zycze ;)
-
- asiulika
- Raczkujący
- Reputacja: 0
Napisane przez ewela119 » 12 kwi 2011, 11:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Jak jest Ci niedobrze to naprawde polecam herbate Ginger&Lemon ja mam z liptona, jest calkiem fajna w smaku i mi naprawde pomaga, do kupienia w kazdym supermarkecie.
Kochana nie zamartwiaj sie jak to bedzie jak wrocisz, bedzie dobrze, nie nakrecaj sie, teraz Ci to nic nie da, musisz poprostu obserwowac starsza corke jak wrocicie ze szpitala i nie zapominac o niej, okazywac jej zainteresowanie, wszystko bedzie dobrze, glowa do gory :)
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez bogini8 » 12 kwi 2011, 12:14 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Nie ma co sie zamartwiac dobrze bedzie:) mysl pozytywnie:)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez asiulika » 12 kwi 2011, 12:48 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
[ Dodano: |12 Kwi 2011|, o 13:49 ]
ewela119, A jak sie czujesz?? dostalas juz list ze szpitala z terminem USG?
-
- asiulika
- Raczkujący
Napisane przez ewela119 » 12 kwi 2011, 12:56 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez asiulika » 12 kwi 2011, 13:11 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- asiulika
- Raczkujący
Napisane przez ewela119 » 12 kwi 2011, 13:54 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez bogini8 » 12 kwi 2011, 14:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
jak powiedzieli ze chlopiec to malo prawdopodobne. chociaz sie zdarza :)) lekarze mowia ze latwiej sie pomylic przy dziewczynce.. w sensie niby dziewczynka a okazuje sie chlopak :))asiulika napisał(a): i moze sie okaze ze to jednak dziewuszka jest
Ale zdarza sie i ta k:)moja kolezanka miala corka i zaszla w ciaze 4 usg mowily ze chlopak ucieszyli sie ze parka bedzie a tu niespodzianka i 2 corki ma teraz:))
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez kamyk69 » 12 kwi 2011, 14:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
asiulika właśnie też zastanawiałam się ostatnio nad tymi badaniami poziomu cukru. ale rozwiali moje watpliwosci. jakies 3 tyg. temu mialam wizyte u położnej wlasnie w 28 tc no i ona do mnie, że krew mi pobierze na cukier. a ja po sniadaniu dos obfitym no ale ok. bo 2 dniach telefon ze szpitala, ze mam za wysoki cukier i musze wrocic na badania. na tolerancje glukozy. i tym razem bylam przygotowana jak człowiek, czyli nie moglam jesc juz od 21 dzien przed no i oczywiscie nic rano. pobrali mi krew pozniej dali smaczna oranzadke do wypicia i po dwoch godzinach znowu pobrali krew - tez bałam sie tego smaku glukozy a tu prosze taka niespodzianka ;) no i na drugi dzien juz wyniki były wszystko w normie na cale szczescie. nie wiem czemu zrobili mi te pierwsze badania po jedzeniu normalnie moze maja swoja jakas norme... nie wiem. takze badanie na pewno robia i jak bedzie cos nie tak poinformuja Cie, nie martw sie.
duzo zdrowka i dobrego samopoczucia ciezarnym zycze :D
-
- kamyk69
- Początkujący
- Reputacja: 2
Napisane przez asiulika » 12 kwi 2011, 14:40 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
bogini8, wiem ze ciezko sie juz teraz pomylic ale wyjatki sie zdazaja P:) ja sie nie obraze na pania ktora robila skan :) chociaz jak pytalisy na ile jest pewna to mowila ze na 100%, bo najpierw sprawdzala serduszko (podobno i tak mozna sprawdzic plec) bo maly nie chcial pokazac co ma miedzy nozkami:) wstydzil sie chyba :) a po jakichś 30 minutach pokazal to i owo i pani stwierdzila ze teraz to juz wszystko jasne... :) No ale moja szwagirka miala miec duuuzego chlopca a urodzila mala (2500) dziewczynke, amieszka w luton.
-
- asiulika
- Raczkujący
Napisane przez bogini8 » 12 kwi 2011, 15:05 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
mialam to samo;) ale ie ma co sie ludzic oby zdrowe. ja mojego ksieciunia nie zamienilabym na nic :) i jak tak pomyslec to z chlopcami jest latwiej i oni w zyciu maja latwiej:)zero stresow i okresow, spodniczek kokardek warkoczykow itp :Pasiulika napisał(a):ja sie nie obraze na pania ktora robila skan
ale dziewczynke chcialabym miec druga. chcialabym zobaczyc jak to jest:)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez asiulika » 12 kwi 2011, 15:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
bogini8 napisał(a):zero stresow i okresow, spodniczek kokardek warkoczykow itp :P
ale dziewczynke chcialabym miec druga. chcialabym zobaczyc jak to jest:)
no to akurat prawda... ja juz czasem sluchan nie moge o bucikach i sukienkach ;) ubzdurala sobie cos i za nic w swiecie nie ubierze spodni.... leginsy w zaleznosci jaka dluga tunika do nich jest. i dzien w dzien slysze jaka to nowa sukienke mala chce dostac. a dzis to mnie rozbroila, podchodzi do taty i pyta : tato, mozemy porozmawiac? no slucham; mala, : to kupisz mi tniebieska sukienke co? :D
A innym razem pyta czemu tata chodzi do pracy, to odpowiadam zeby zarobic pieniazki. A amelia ni z gruszki ni z pietruszki : "'acha, zeby mogl mi sukienki kupowac" :roll:
-
- asiulika
- Raczkujący
Napisane przez ewela119 » 12 kwi 2011, 15:34 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
I tak wiec moj zadzwonil do szpitala w Warwick i tam mu powiedzieli ze nie bede miala scanu w tym szpitalu bo ja jestem spoza ich obszaru i oni zrobia mi jak juz to tylko ten scan w 20 tyg a teraz to powinnam miec w szpitalu tu w Coventry ten scan a ta pielgniarka powiedziala mi ze bede miala w Warwick :roll: W karcie ciazy mam wpisane tylko imie i nazwisko poloznej z numerem tel do szpitala tu w Cov i dzwonilismy ale dzis nie dalo jej sie tam zastac wiec w czwartek bedziemy lapali ja w przychodni, przy okazji wyjasnimy dlaczego skoro polozna w przychodni jest TYLKO w czwartki nastepna wizyte mam 18 maja o 13.15 i jest to sroda a na dodatek w rubryce "where" wpisane GP, normalnie czeski film :evil:
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez oliwka_26 » 12 kwi 2011, 17:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
Ja dosc czesto latam i jak dotad nie mialam zadnych watpliwosci ale dzis uslyszalam ze raczej nie powinno sie za czesto latac takze wole sie upewnic
-
- oliwka_26
- Rozeznany
- Reputacja: 8
Napisane przez ewela119 » 12 kwi 2011, 17:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy
-
- ewela119
- Wtajemniczony
-