Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Sprawy Kobiece. Rozmowy o Waszych smutkach, radościach, problemach , modzie, urodzie...

KobietaPostNapisane przez asiulika » 12 kwi 2011, 11:12 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

bogini8 napisał(a):asiulika napisał/a:
nie bolalo a nawet podobalo
kurcze to ty hardcorowa jestes :DD widzialam na youtubie kiedys filmik: orgasmic birth.... tej obiecie dopiero sie podobalo:D
No az tak to mi sie nie podobalo :) Bylo ok, ale bez zadnych takich :P zreszta ten filmik chyba gdzies tez widzialam :)

Powiedzcie dziewczyny czy tu w anglii nie robi sie badania na cukrzyce ciazowa?? w polsce pije sie okropny roztwor glukozy a tu? tak sobie wczoraj przegladalam swoje wyniki w zielonej ksiazce i doszlam do wniosku ze nie mialam tego badania. Niby nie chorowalam na cukrzyce nigdy ale wiem ze w ciazy jest ona niebezpieczna i przyznam ze sie troche zdziwilam. Moze tez marudze troche bo badz co badz coraz bardziej jestem przerazona tym wszystkim... nawet nie chodzi o porod tylko o powrot do domu z dzidziusiem, boje sie reakcji corki na nowego czlonka rodziny...

A jak sie dziewczyny czujecie? mi od wczoraj jest nie dobrze. maly jest strasznie niegrzeczy :) tak mi sie wygina i kopie ze nieraz mam wrazenie ze skora mi sie rozerwie. Ogolnie jestem obolala jakos, sama nie wiem czemu...;/

No dobra, pomarudzilam to juz dam wam spokoj :) Milego dnia zycze ;)

asiulika
Raczkujący

Reputacja: 0
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 12 kwi 2011, 11:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

asiulika mi powiedzieli ze badanie poziomu cukru bede miala w 28 tyg ciazy. Moze Twoje wyniki krwi byly w porzadku i dlatego nie zrobili ci tego badania bo nie zauwazyli nic niepokojacego? Oczywiscie tylko zgaduje :) Ja bym nie miala nic przeciwko gdyby mnie ominelo bo ta glukoza jest faktycznie okropna a juz szczegolnie na pusty zoladek, mnie zaczelo rwac na wymioty jak to pilam (mialam to badanie robione na oddziale w szpitalu) na co uslyszalam od pielegniarki zebym nie przesadzala :D

Jak jest Ci niedobrze to naprawde polecam herbate Ginger&Lemon ja mam z liptona, jest calkiem fajna w smaku i mi naprawde pomaga, do kupienia w kazdym supermarkecie.

Kochana nie zamartwiaj sie jak to bedzie jak wrocisz, bedzie dobrze, nie nakrecaj sie, teraz Ci to nic nie da, musisz poprostu obserwowac starsza corke jak wrocicie ze szpitala i nie zapominac o niej, okazywac jej zainteresowanie, wszystko bedzie dobrze, glowa do gory :)
ewela119
Wtajemniczony

Reputacja: 109
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 12 kwi 2011, 12:14 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

asiulika, oni sprawdzaja chyba cukier w moczu.:) przy kazdej wizycie.raz mi wyszlo cos nei tak bo przed probka opilam sie soku owocowego :D
Nie ma co sie zamartwiac dobrze bedzie:) mysl pozytywnie:)
bogini8
Wtajemniczony

Reputacja: 100
SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez asiulika » 12 kwi 2011, 12:48 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Nie no musi byc dobrze :) ja pewnie juz z nudow w domu swiruje :)

[ Dodano: |12 Kwi 2011|, o 13:49 ]
ewela119, A jak sie czujesz?? dostalas juz list ze szpitala z terminem USG?

asiulika
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 12 kwi 2011, 12:56 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

asiulika, wlasnie nie dostalam :/ Zastanawiam sie czy nadal czekac czy dzwonic do swojej przychodni i pytac czy oni to zabukowali, bo cos mi sie wydaje ze nie a bardzo zalezy mi na tym zeby zrobic to USG w odpowiednim czasie ze wzgledu na to badanie w kierunku zespolu downa. Niby w rodzinie nigdy nie bylo chorych na downa ale poronien tez nigdy nie bylo a jednak mi sie przytrafilo, wole wiec sie zbadac, tym bardziej ze jest za darmo, nie boli i i tak jest czescia profilaktycznych badan i jedyne co nalezy zrobic to dopilnowac terminu
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez asiulika » 12 kwi 2011, 13:11 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Mozesz zadzwonic do poloznej i o to zapytac. ja mialam co prawda urwanie glowy z polozna bo dopiero w 14 tyg mialam wizyte z nia i to dzieki interwencji GP. I pamietam ze to ona dzwonila do szpitala przy mnie zeby umowic mnie na skan. list ze szpitala dostalam po okolo 2 dniach, ale juz w ksiazce mialm wpisana wizyte. Takze mysle ze jak zadzwonisz to sie nic nie stanie a i bedziesz spokojniejsza ;) Ja teraz mam wyznaczony skan na 13 maja. to bedzie moje 3 USG, ale nie wnikalam dlaczego 3 bo jeszcze by mi skreslili :-P a tak przynajmiej jeszcze przed porodem zobacze maluszka :) i moze sie okaze ze to jednak dziewuszka jest :mrgreen:

asiulika
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 12 kwi 2011, 13:54 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

No wlasnie chodzi o to ze na ta moja nieszczesna wizyte polozna nie dotarla i karte ciazy i skierowania wypisywala mi jakas zwykla pielegniarka z przychodni. W poprzedniej ciazy, tej ktora stracilam polozna przy mnie dzwonila do szpitala umowic mnie na scan, powiedziala im jeszcze ze w moim przypadku wchodzi tylko kilka godz rano kiedy starsza corka jest w szkole i odrazu powiedziala jakie badania krwi maja mi zrobic wiec tych wszystkich skierowan juz mi nie dawala. A teraz dostalam mase skierowan (badania juz zrobilam w zeszlym tyg) ale ta pielegniarka nie bardzo wiedziala co i gdzie zalatwic bo wybralam szpital w innym miescie i ona pytala jakie tam papiery sa potrzebne ale nie wiem czy zabukowala termin na scan. Moj ma zaraz zadzwonic do szpitala zapytac bo do swojej poloznej nie mam nawet numeru a w przychodni raczej jej nie zastane bo ona jest tylko w czwartki :evil:
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 12 kwi 2011, 14:17 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

asiulika napisał(a): i moze sie okaze ze to jednak dziewuszka jest
jak powiedzieli ze chlopiec to malo prawdopodobne. chociaz sie zdarza :)) lekarze mowia ze latwiej sie pomylic przy dziewczynce.. w sensie niby dziewczynka a okazuje sie chlopak :))
Ale zdarza sie i ta k:)moja kolezanka miala corka i zaszla w ciaze 4 usg mowily ze chlopak ucieszyli sie ze parka bedzie a tu niespodzianka i 2 corki ma teraz:))
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez kamyk69 » 12 kwi 2011, 14:38 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

...że tak sie wtrące...
asiulika właśnie też zastanawiałam się ostatnio nad tymi badaniami poziomu cukru. ale rozwiali moje watpliwosci. jakies 3 tyg. temu mialam wizyte u położnej wlasnie w 28 tc no i ona do mnie, że krew mi pobierze na cukier. a ja po sniadaniu dos obfitym no ale ok. bo 2 dniach telefon ze szpitala, ze mam za wysoki cukier i musze wrocic na badania. na tolerancje glukozy. i tym razem bylam przygotowana jak człowiek, czyli nie moglam jesc juz od 21 dzien przed no i oczywiscie nic rano. pobrali mi krew pozniej dali smaczna oranzadke do wypicia i po dwoch godzinach znowu pobrali krew - tez bałam sie tego smaku glukozy a tu prosze taka niespodzianka ;) no i na drugi dzien juz wyniki były wszystko w normie na cale szczescie. nie wiem czemu zrobili mi te pierwsze badania po jedzeniu normalnie moze maja swoja jakas norme... nie wiem. takze badanie na pewno robia i jak bedzie cos nie tak poinformuja Cie, nie martw sie.
duzo zdrowka i dobrego samopoczucia ciezarnym zycze :D

kamyk69
Początkujący

Reputacja: 2
Neutralny

KobietaPostNapisane przez asiulika » 12 kwi 2011, 14:40 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119, to daj znac jak sie czegos dowiesz :P)

bogini8, wiem ze ciezko sie juz teraz pomylic ale wyjatki sie zdazaja P:) ja sie nie obraze na pania ktora robila skan :) chociaz jak pytalisy na ile jest pewna to mowila ze na 100%, bo najpierw sprawdzala serduszko (podobno i tak mozna sprawdzic plec) bo maly nie chcial pokazac co ma miedzy nozkami:) wstydzil sie chyba :) a po jakichś 30 minutach pokazal to i owo i pani stwierdzila ze teraz to juz wszystko jasne... :) No ale moja szwagirka miala miec duuuzego chlopca a urodzila mala (2500) dziewczynke, amieszka w luton.

asiulika
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez bogini8 » 12 kwi 2011, 15:05 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

asiulika napisał(a):ja sie nie obraze na pania ktora robila skan
mialam to samo;) ale ie ma co sie ludzic oby zdrowe. ja mojego ksieciunia nie zamienilabym na nic :) i jak tak pomyslec to z chlopcami jest latwiej i oni w zyciu maja latwiej:)zero stresow i okresow, spodniczek kokardek warkoczykow itp :P
ale dziewczynke chcialabym miec druga. chcialabym zobaczyc jak to jest:)
bogini8
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez asiulika » 12 kwi 2011, 15:29 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

bogini8 napisał(a):zero stresow i okresow, spodniczek kokardek warkoczykow itp :P
ale dziewczynke chcialabym miec druga. chcialabym zobaczyc jak to jest:)

no to akurat prawda... ja juz czasem sluchan nie moge o bucikach i sukienkach ;) ubzdurala sobie cos i za nic w swiecie nie ubierze spodni.... leginsy w zaleznosci jaka dluga tunika do nich jest. i dzien w dzien slysze jaka to nowa sukienke mala chce dostac. a dzis to mnie rozbroila, podchodzi do taty i pyta : tato, mozemy porozmawiac? no slucham; mala, : to kupisz mi tniebieska sukienke co? :D
A innym razem pyta czemu tata chodzi do pracy, to odpowiadam zeby zarobic pieniazki. A amelia ni z gruszki ni z pietruszki : "'acha, zeby mogl mi sukienki kupowac" :roll:

asiulika
Raczkujący

Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 12 kwi 2011, 15:34 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

Ja znowu mam dziewczynke i chcialabym miec druga :) W pierwszej ciazy odrazu bylam przekonana ze to dziewczynka a teraz jakos tak bardziej mi sie wydaje ze to bedzie chlopiec, ale zobaczymy, w kazdym badz razie mam zamiar skompletowac wyprawke w jakims uniwersalnym kolorze zeby nie bylo zonka jakby sie jednak okazalo ze byla pomylka. Moja niedoszla szwagierka tak miala, na usg ciagle jej mowili ze bedzie chlopiec wiec oni nakupowali typowo chlopiecych ciuszkow, wszystko niebieskie itd, imie dla chlopca wybrali i juz mowili o nim Fabian, ja oddajac im ubranka po swojej corce (takie uniwersalne oczywiscie) wlozylam im rozowa sukieneczke do torby, tak dla zartu w sumie a urodzila sie piekna dziewczynka :D

I tak wiec moj zadzwonil do szpitala w Warwick i tam mu powiedzieli ze nie bede miala scanu w tym szpitalu bo ja jestem spoza ich obszaru i oni zrobia mi jak juz to tylko ten scan w 20 tyg a teraz to powinnam miec w szpitalu tu w Coventry ten scan a ta pielgniarka powiedziala mi ze bede miala w Warwick :roll: W karcie ciazy mam wpisane tylko imie i nazwisko poloznej z numerem tel do szpitala tu w Cov i dzwonilismy ale dzis nie dalo jej sie tam zastac wiec w czwartek bedziemy lapali ja w przychodni, przy okazji wyjasnimy dlaczego skoro polozna w przychodni jest TYLKO w czwartki nastepna wizyte mam 18 maja o 13.15 i jest to sroda a na dodatek w rubryce "where" wpisane GP, normalnie czeski film :evil:
ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

KobietaPostNapisane przez oliwka_26 » 12 kwi 2011, 17:04 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

hej dziewczyny, mam pytanie, czy slyszalyscie o jakis przeciwskazaniach do latania w czasie ciazy.
Ja dosc czesto latam i jak dotad nie mialam zadnych watpliwosci ale dzis uslyszalam ze raczej nie powinno sie za czesto latac takze wole sie upewnic

oliwka_26
Rozeznany

Reputacja: 8
Neutralny

KobietaPostNapisane przez ewela119 » 12 kwi 2011, 17:50 Re: Ciężarówki czyli kobiety w ciazy

ewela119
Wtajemniczony

SzanowanySzanowany

Poprzednia stronaNastępna strona