Gorący temat - zamieszki w Birmingham
Napisane przez agg » 9 sie 2011, 22:49 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham
plazermen napisał(a):raczej fotomontaż: spójrzcie na te dwie szyby z których jedna jest za bykiem: mają identyczne detale i refleksy świetlne. ściema jak 150
ja tez od razu zwrocilam na to uwage! :wink: nawet nie wiedzialam, ze tego sklepu tam nie ma. ni chyba nie tak latwo temu byczkowi glowe odrabac... :roll:
dla mnie to juz troche smieszne sie robi, bo inaczej tego nazwac nie mozna! do czego to doszlo, zeby grupy malolatow dewastujacych miasta i okradajacych ludzi stalo sie nr 1 w kraju. o niczym innym sie nie mowi, portale wrza od rozmow na jeden temat, policja koncentruje sie na tych wydarzeniach, gdzie byc moze ktos inny potrzebuje pomocy, a oni sa tacy "busy" nic nie robieniem (bo nic zrobic nie moga)...
kolko sie zamyka, a szkod i ofiar przybywa...
w tym kraju nie ma zadnego prawa! o, sorry - jest prawo, ktore chroni bardziej sprawcow niz poszkodowanych. i to nie jest pierwszy przypadek.
a rzad pokazuje jaki jest slaby, ze nie moze dac rady gowniarzom!
swietna okazja dla innych potencjalnych zamachowcow, huliganow czy innych "wynalazkow".
a gdzie sa ludzie?! w polsce wlasciciele zaraz by z palami lecieli bronic swoich interesow!
no ale znowu, napadniesz tu takiego i cie do sadu o napasc poda...
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez marzencia2333 » 9 sie 2011, 22:50 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham
-
- marzencia2333
- Stały Bywalec
- Reputacja: 8
Napisane przez agg » 9 sie 2011, 22:54 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham
zadnej broni, palek, armatek wodnych, nic!
a ludzie i prasa jeszcze bardziej ich nakrecaja...
to sa czubki!
jedna dobra rzecz (jesli wogole mozna tak to nazwac) to fakt, ze wzieli sie za dobra materialne, a nie ludzi...
kary? na sybir ich na roboty w polu wywiezc... no ew, do krajow 3 swiata albo na wojne, niech sie bronia... spiepr***liby az by sie kurzylo!
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez Luiza » 10 sie 2011, 07:45 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham
agg napisał(a):jedna dobra rzecz (jesli wogole mozna tak to nazwac) to fakt, ze wzieli sie za dobra materialne, a nie ludzi...
No to ju wzięli i ludzi. 3 osoby zginęły próbując bronić swoich sklepów na Dudley Road.
Już mi sie odechciało tego kraju.
Podjęliśmy decyzję,że wyjeżdżamy stąd jak tylko będzie to możliwe. Niestety jeszcze parę spraw nas trzyma, ale wiemy ze tu nie zostaniemy. A jeszcze do niedawna wiązaliśmy swoją przyszłość z Anglią.
A co do policji to prawda. U mnie miałam podobną sytuację.
Na dół wprowadziła się nowa sąsiadka. Młoda dziewczyna z maleńkim dzieckiem. Od czasu do czasu przychodzi do niej jakiś facet. Może jej chłopak, nie wiem. Któregoś dna sie pokłócili, trzepnięcie drzwiami i wyszedł. Potem w środku nocy dobijał jej się do okna, potem kopał w drzwi i darł się, żeby go w puściła. Zadzwoniliśmy na policje, że jakiś agresywny typ próbuje wykopać drzwi u sąsiadki z maleńkim dzieckiem. Powiedzieliśmy, że wejście jest od tyłu, czyli trzeba wejść w boczną uliczkę i za dom. A policja przyjechała, przejechała główną ulicą i pojechała. Nawet nie sprawdzili. Na szczęście nic się nie stało, ale mogło, bo nie wiadomo co taki typ chciał zrobić. poza tym my mieliśmy zarwaną noc.
Nie da się tak zyć. Niby u mnie spokojnie, ale śpię jak na szpilkach i lecę do okna jak tylko usłyszę helikopter, bo ''może do nas idą''.
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputacja: 71
Napisane przez bogini8 » 10 sie 2011, 13:02 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham
my mamy to samo... a nie bedzie wcale lepiej zamieszki i kradziezy byly sa i beda tym barziej ze prawo chroni bandytow..strach z domu wyjsc..normalnie mi sie film 13 dzielnica przypomina...tu tez powinni talk zrobic...dla neiwtajeniczonych warto obejrzec;)Luiza napisał(a):Już mi sie odechciało tego kraju.
Podjęliśmy decyzję,że wyjeżdżamy stąd jak tylko będzie to możliwe. Niestety jeszcze parę spraw nas trzyma, ale wiemy ze tu nie zostaniemy. A jeszcze do niedawna wiązaliśmy swoją przyszłość z Anglią.
Dodano: -- 10 sie 2011, o 13:09 --
Luiza tym bardziej ze do domow sie wlamuja tez, i okradaja na ulicy:( kobieta opowiadala jak wchozi do salonu i zapaa swiatlo a tam 2 zamaskowanych..na szczescie uciekli ale drzwi rozwalone...;/ nie wiadomo co imdo lbow strzeli...
u mnie tez spokoj ale strachjaknawet ulica przejda a moze w okno czyms rzuca...w londynie kobieta musiala z okna skakac z plsnacego domu...
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Steinik » 10 sie 2011, 13:14 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham
ale fakt nie wesolo sie robi..czytalam dzis o zamieszkach w west bromwich,wolver....i oczywiscie wszyscy idealisci...bo to przez smiersc jednego goscia..ehhh szkoda gadac...czytalam tez opinie ze wojsko maja wpuscic...do czego to dochodzi...
-
- Steinik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 25
Napisane przez bogini8 » 10 sie 2011, 13:19 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham
Dodano: -- 10 sie 2011, o 13:20 --
ja to najchetniej bym sie zaopatrzyla w gaz lzawiacy i jakiegos straszaka...
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez Steinik » 10 sie 2011, 13:22 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham
-
- Steinik
- Stały Bywalec
- Reputacja: 25
Napisane przez ewela119 » 10 sie 2011, 13:24 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez bogini8 » 10 sie 2011, 13:37 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham
o to chodzi a te lenie smierdzace ciagle narzekaja...dali m rzad palec tuupierdzielili cala reke....ewela119 napisał(a):Z tych pieniedzy panstwo utrzymuje cale pokolenia nierobow, ktorzy nie robiac nic maja o wiele wiecej, a teraz jeszcze kazdy nierob moze sobie pojsc i wziac ze sklepu czy czyjegos domu co mu sie tylko podoba, nie ponoszac zadnych konsekwencji bo przeciez policja w wiekszosci przypadkow tylko stoi i sie gapi. Wychodzi wiec na to ze zamiast zazynac sie uczciwie pracujac lepiej pojsc i teraz nakrasc co sie da a pozniej po prostu pojsc na socjal, bo jaki sens jest marnowac zdrowie i czas na prace kiedy mozna miec wszystko za darmo? Czuje wielkie zrezygnowanie i demotywacje do bycia uczciwym czlowiekiem, bo po co? Krew mnie zalewa jak sobie pomysle ze w ciagu jednej nocy ot tak moglibysmy stracic wszystko na co pracowalismy latami.
siedza i mysla jak tu zarobic a sie nie narobic.....normalnie sie odechciewa wszystkiego....
Dodano: -- 10 sie 2011, o 13:39 --
a smieszy mnie niemoc policji....stoja i sie gapia..moga zatrzymac kogos dopierojak zlapia go na goracym uczynku....a gdzie palki, gaz armatki....rzad i policja nie potrafi dac rady bandzie dzieci...zalosne to jest...
Dodano: -- 10 sie 2011, o 13:40 --
2 zabitych..postrzelony policjant...chyba sie wzieliiza ludzi...agg napisał(a):jedna dobra rzecz (jesli wogole mozna tak to nazwac) to fakt, ze wzieli sie za dobra materialne, a nie ludzi...
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez VA » 10 sie 2011, 14:10 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham
-
- VA
- Zaangażowany
- Reputacja: 112
Napisane przez Luiza » 10 sie 2011, 18:36 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputacja: 71
Napisane przez ewela119 » 10 sie 2011, 18:44 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez karmelek » 10 sie 2011, 18:46 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham
-
- karmelek
- Rozeznany
- Reputacja: 27
Napisane przez kikkii » 10 sie 2011, 21:09 Re: Gorący temat - zamieszki w Birmingham
-
- kikkii
- Przyczajony
- Reputacja: 0
-