Zwolnienie z pracy?
Dyskusje na temat pracy w Birmingham ...
• Strona 1 z 1
Napisane przez marzencia2333 » 14 gru 2011, 15:48 Zwolnienie z pracy?
Opisze po krodce sytuacje. Jestem w 29 tygodniu ciazy i mam psd czyli rozejscie spojenia lonowego. Nie moge chodzic tym bardziej zaprowadzac dzieci do szkoly. Mam w karcie ciazy napisane, ze posiadam w/w rozejscie. Jutro mam wizyte ulekarza aby skierowal mnie na rechabilitacje w celu zmniejszenia bolu. Mam nadzieje, ze bede mogla wziasc od niego list z moja sytuacja. Z w/w sytuacja moj maz nie moze aktualnie pracowac bo ktos musi zajac sie dziecmi. Informowal o wszytkim pracodawce. Od poltora tygodnia nie chodzi do pracy i prosi o urlop bezplatny. Wczoraj powiedzieli mu, ze ma czas do po nowym roku i ma stawic sie do pracy jezeli nie czeka go dysplinarne zwolnienie. Poprosil aby to wszytko dali mu na pismie, ale odselali go do domu i kazali przyjsc na nastepny dzien. Dzwoinil dzisiaj i sie okazalo, ze zmienili decyzje i jezeli nie przyjdzie do pracy w poniedzialek bedzie zwolniony. Problem jest w tym, ze nie wiemy na czym stoimy a on chce pracowaj ale dopiero jak ja bede mogal sie zajac dziecmi. Dzisiaj jedzie do pracy i sprubuje wziasc ten list w ktorym bedzie wszytko wyjasnione. Niestety watpie w to ze go wogole dostanie. Bylismy u doradcy ale potrzebny jest list od pracodowacy ktorego nie mamy. Dzwonilismy rowniez do aces to nam powiedzieli aby wzias swiadka z pracy niestety nikt sie nie zgodzil poniewaz jest to firma rodzina "pakistanczykow" i pracuje tam zaledwie 3 angielskich ludzi ktorzy sie boja. Na dzien dzisiajeszy nie mamy potwierdzenia od pracodowcy w zwiazku z tym nie mozemy rowniez starac sie o zadne dofinansowanie i nie mamy za bardzo pieniazkow. Mojego meza mama moze przyjechac ale dopiero pod koniec stycznia. Czy ktos wie co mozna zrobic w takiej sytuacji?
-
- marzencia2333
- Stały Bywalec
- Reputacja: 8
0
Napisane przez Luiza » 15 gru 2011, 14:16 Re: Zwolnienie z pracy?
Ile lat mają dzieci? jeśli poniżej 5, i mąż pracuje w firmie rok lub więcej przysługuje mu parental leave.
-
- Luiza
- Wtajemniczony
- Reputacja: 71
0
Napisane przez yummybrummiemummy » 15 gru 2011, 21:30 Re: Zwolnienie z pracy?
marzencia2333, niestety Luiza, nie ma do konca racji.
Tlumaczenia jest duzo, warunkow tez.
Zerknelam na twojego uzytkownika i sie okazalo, ze my sasiadki jestesmy :)
Mam dokument, ktory powie wam, co sie wam nalezy i w razie czego, co trzeba zrobic, gdyby pracodawca jednak odmowil.
Moge wam wyslac na emaila, moge rowniez zaprosic na kawke, siedze sama do 15 ze zlamanym lokciem :?
Tlumaczenia jest duzo, warunkow tez.
Zerknelam na twojego uzytkownika i sie okazalo, ze my sasiadki jestesmy :)
Mam dokument, ktory powie wam, co sie wam nalezy i w razie czego, co trzeba zrobic, gdyby pracodawca jednak odmowil.
Moge wam wyslac na emaila, moge rowniez zaprosic na kawke, siedze sama do 15 ze zlamanym lokciem :?
-
- yummybrummiemummy
- Początkujący
- Reputacja: 7
0
Napisane przez eric27 » 16 gru 2011, 15:02 Re: Zwolnienie z pracy?
yummybrummiemummy napisał(a): siedze sama do 15 ze zlamanym lokciem
Łokieć to nie dobrze :cry:
Mam nadzieję,że to nic skąplikowanego.
Życzę szybkiego powrowrotu do zdrowia :D
-
- eric27
- Stały Bywalec
- Reputacja: 18
0
Napisane przez yummybrummiemummy » 16 gru 2011, 19:39 Re: Zwolnienie z pracy?
eric27, w sumie nic skomplikowanego, ale pod koniec 4tego tygodnia na zwolnieniu, juz naprawde idzie oszalec!
Dzieki Bogu za amazon.co.uk, bo moje dzieci by nie mialy prezentow od Mikolaja!
Dzieki Bogu za amazon.co.uk, bo moje dzieci by nie mialy prezentow od Mikolaja!
-
- yummybrummiemummy
- Początkujący
0
Napisane przez marzencia2333 » 17 gru 2011, 13:29 Re: Zwolnienie z pracy?
Dzwoinilismy tu i uwdzie. Narazie nasza sytuacja wyglada tak. Maz do poniedzialku ma czas. Jak sie nie zjawi w pracy dotanie ostrzezenie potem nastepne ile ich nie wiem, a potem zwolnienie dyscyplinarne. Problem jest w tym, ze do poki on jest zatrudniony nie mozemy nic. Jedyne co nam doradzili to wziasc list od pracodawcy z data kiedy bedzie zwolniony z pracy (zamierza jechac w pon) i zadzwonic do tak zwanej kryzysowej pozyczki powinni nam pozyczyc troszke pieniedzy na zycie do czasu kiedy dostaniemy benefity. Narazie i tak maz nie moze za bardzo pracowaj ze wzgedu na moj stan zdrowia. Moz pracuje bez przerwy ponad 5 lat z tym, ze jakies rok czy dwa lata temu zmienil sie wlasciciel i miejsce pracy. A parental leave moze sie starac ale szew moze sie na niego niezgodzic i maja duzo czasu na odpowiedz co za tym idzie nie bedziemy mieli srodkow do zycia. Wiec zalezy nam na czasie. Job centr plus jest bezuzyteczny naje tylko ulotki. Narazie zanieslismy to co mamy do cansilu czyl list od lekarza z nasza sytuacja list od pracodawcy w ktorym jest napisane, ze w poniedzialek dadza mu ostrzezenie jezeli sie nie zjawi w pracy i ostatni miesiac wyciagu z banku gdzi nizsza wyplata jest ale tylko dwie. Reszte pejslipow lub wyciagow musimy doniesc. Problem jest bo trzeba za co zyc i zdobyc jak najszybciej jakies pieniazki.
Dodano: -- 17 gru 2011, o 13:31 --
aha dzieki wszytkim za wiadomosci sprobujemy zalatwic cos w ponedzialek jak cos to sie odezwe. Staramy sie na wszytkie sposoby aby jak najszybcie pozalatwiac sprawy.
Dodano: -- 17 gru 2011, o 13:31 --
aha dzieki wszytkim za wiadomosci sprobujemy zalatwic cos w ponedzialek jak cos to sie odezwe. Staramy sie na wszytkie sposoby aby jak najszybcie pozalatwiac sprawy.
-
- marzencia2333
- Stały Bywalec
- Reputacja: 8
0
Napisane przez yummybrummiemummy » 17 gru 2011, 15:28 Re: Zwolnienie z pracy?
marzencia2333, powodzenia!
Czy opcja, zeby maz nie zrezygnowal z pracy jest mozliwa? Probowaliscie inne opcje przemyslec?
Nie chce was stresowac jeszcze bardziej, ale pracujac w tych tematach, wiem na pewno, ze JCP zje wam wiecej stresu niz to warte za marne grosze. Poza tym, jesli dostajecie teraz Working Tax Credits, ten nie nalezy sie bezrobotnym.
Z waszej sytuacji wynika, ze maz zostaje w domu, zeby opiekowac sie dziecmi i toba, wiec musialby zarejestrowac sie jako wasz opiekun (carer), a z tym zwiazane sa nastepne formularze i strona po stronie pytan na kazdy temat.
Jesli mialabys ochote :) jak juz pisalam, mieszkam niedaleko, zapraszam na kawke w tygodniu i na pogaduchy. Moglabym wtedy dokladnie opowiedziec o swoich doswiadczeniach i wiedzy, moze moglabym pomoc :)
Czy opcja, zeby maz nie zrezygnowal z pracy jest mozliwa? Probowaliscie inne opcje przemyslec?
Nie chce was stresowac jeszcze bardziej, ale pracujac w tych tematach, wiem na pewno, ze JCP zje wam wiecej stresu niz to warte za marne grosze. Poza tym, jesli dostajecie teraz Working Tax Credits, ten nie nalezy sie bezrobotnym.
Z waszej sytuacji wynika, ze maz zostaje w domu, zeby opiekowac sie dziecmi i toba, wiec musialby zarejestrowac sie jako wasz opiekun (carer), a z tym zwiazane sa nastepne formularze i strona po stronie pytan na kazdy temat.
Jesli mialabys ochote :) jak juz pisalam, mieszkam niedaleko, zapraszam na kawke w tygodniu i na pogaduchy. Moglabym wtedy dokladnie opowiedziec o swoich doswiadczeniach i wiedzy, moze moglabym pomoc :)
-
- yummybrummiemummy
- Początkujący
0
• Strona 1 z 1
-