Gorąco pozdrawiam i zdrowych i wesołych świąt życzę .

Przedstaw się innym użytkownikom naszego forum i napisz jak do nas trafiłaś/eś.
Mam na imię Marcin , w połowie stycznia mam jechać do hrabstwa kornwalia do pracy przy zonkilach.
Mam mieszkać w Newquay.
Poprosze wszystkie osoby ktore moga mi cos powiedzziec na temat pracy tam i mieszkania.

Pozdrawiam i dziekuje za informacje !!!

gg
1361130
adamson.marcin@gmail.com" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

adamson1973
Przyczajony

Reputacja: 0
Neutralny

Byłem w Newquay na wakacjach- ta miejscowość jest brytyjską stolicą surfingu.Utrzymują się głównie z turystów.Polonii jest tam garstka-głównie pracują w turystyce.Generalnie było drożej niż w Birmingham, ale ja byłem w sezonie wypoczynkowym.Jest bardzo ładnie- szczególnie widoki na morze.
krisbrumm
Stały Bywalec

Reputacja: 75
Poczciwy

Dzieki bardzo za przynajmniej taką informację !Jednak to też ważne ponieważ mam tam mieszkać a pracować mam w Penzance!

Pozdrawiam .

adamson1973
Przyczajony

Neutralny

witaj
:)
wiekszosc z nas jest z West Midlands, a to zupelnie inna czesc UK niz Kornwalia wiec malo kto Ci powie jak sie tam zyje albo mieszka.

Powiedzenia oraz Wesolych Swiat
dorotajab
Zaangażowany

Reputacja: 151
SzanowanySzanowany

Moja rodzinka mieszkała przez pewien czas w Plymouth(Devon) to już prawie Kornwalia.Bardzo im się podobało jednak byli zmuszeni przenieść się do West Midlands z powodów czysto ekonomicznych, czyli problemów z pracą.Kornwalia to tak jak nasze Mazury,piękne ale niestety brak przemysłu a co za tym idzie sezonowość pracy(turystyka i rolnictwo).

Powodzonka i WESOŁYCH ŚWIĄT :D

eric27
Stały Bywalec

Reputacja: 18
Neutralny

adamson1973, Penzance jest od nas jakieś 500km drogi, więc faktycznie niezbyt fortunne forum do zapytania. Domyślam się jednak, że na forach i taki wiele nie można znaleźć.
Penzance to małe, całkiem fajne miasteczko, ostatnie miasto w Kornwalii. Przemysłu nie ma tam za wiele, ale zapewne robotę da się znaleźć. Jest to głównie miasto rybackie i portowe. Ogólnie dziura zabita dechami :D Wokół dużo upraw rolnych, ale najlepsze to tam są plaże i klify.
Nie zniechęcaj się. Ja bym tam chętnie zamieszkał 8)
VA
Zaangażowany

Reputacja: 112
SzanowanySzanowany

Wielkie dzieki wszystkim.
Oczywiście liczę że może dobrze bedzie tam zacząc i szukać czegoś ciekawszego póżniej juz jak się tam rozpatrze , co i jak.

Pozdrawiam !!!

adamson1973
Przyczajony

Neutralny

Powrót do PRZEDSTAW SIĘ