Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Napisane przez Anastazja » 29 mar 2011, 15:53 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A moj synek tez od niedawna dopiero slowka zaczal powtarzac i coraz ladniej mu to wychodzi,a tez sie martwilam bo dlugo nic nie mowil,tylko jakies niezrozumiale cos ;) Takze kazde dziecko ma swoj czas na mowe i nie ma co porownywac z rowiesnikami.
A sluchajcie czy jak zapisuje sie malucha do przedszkola to musi on miec paszport i w ogole co jest potrzebne?Bo ja juz nie pamietam :-P Paszport moj smyk ma niewazny,musze mu nowy wyrobic.
-
- Anastazja
- Zadomowiony
- Reputacja: 27
Napisane przez ewela119 » 29 mar 2011, 16:49 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
- Reputacja: 109
Napisane przez Anastazja » 29 mar 2011, 16:58 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- Anastazja
- Zadomowiony
Napisane przez ewela119 » 29 mar 2011, 18:00 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez Anastazja » 29 mar 2011, 18:56 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A ja poczytalam wlasnie troche 3 tajemnicy fatimskiej i sie boje :cry: Dalej nie czytam,wszystko sie sprawdza doslownie wszystko :sad:
-
- Anastazja
- Zadomowiony
Napisane przez bogini8 » 29 mar 2011, 19:06 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
ja mam jakas karte i malego i swoja ale niewiem po vco one sa bo nigdy ich nie uzywalam u lekarza.Anastazja napisał(a):,bo ja nie mam karty z przychodni zadnej tylko ta czerwona ksiazeczke.
dziewczyny czy byla tu kiedys ktoras z was u ginekologa.chodzi mi czy z ginekologicznymi sprawami u lekarza.?? czy normalnie w GP moja lekarka tez bada ginekologicznie czy trzeba isc do specjalisty jakiegos? ktos wie jak to wyglada?kompletnie jestem zielona i nie wiem jak to tu dziala jesli chodzi o te sprawy ;)
[ Dodano: |29 Mar 2011|, o 20:10 ]
Anastazja, czytalam kiedys o tym i na religi o tym mielismy 3 tajemnica byla o postrzeleniu JP II , sam JP mowil ze wyzdrowial dzieki wstawiennictwie Maryji :)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
- Reputacja: 100
Napisane przez Anastazja » 29 mar 2011, 20:17 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- Anastazja
- Zadomowiony
Napisane przez adamirus » 29 mar 2011, 20:32 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
bogini8 napisał(a):dziewczyny czy byla tu kiedys ktoras z was u ginekologa.chodzi mi czy z ginekologicznymi sprawami u lekarza.?? czy normalnie w GP moja lekarka tez bada ginekologicznie czy trzeba isc do specjalisty jakiegos? ktos wie jak to wyglada?kompletnie jestem zielona i nie wiem jak to tu dziala jesli chodzi o te sprawy ;)
ja chciałam do ginekologa to mi GP powiedział że póki on nie widzi potrzeby skierowanie mnie to mnie nie skieruje ..... więc mnie zbadał sam :wink: wymazik zrobił ....i dopiero na tej podstawie - wysyłają dalej.
ale póki co - jak mi powiedziano - są na tyle wyszkoleni wykształceni - że mogą pomóc :lol:
i póki co - pomogli ;)
oczywiście to też zależy z czym ma się problem ....
-
- adamirus
- Stały Bywalec
- Reputacja: 21
Napisane przez bogini8 » 29 mar 2011, 22:28 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
no jak ginekolog to chyba wiadomo z czym problem ;))...zatuje oczywiscie :)adamirus napisał(a):oczywiście to też zależy z czym ma się problem ....
bede miala w pl taki maly zabieg...no i ominie mnie kontrol zastanawialam sie czy jakbym miala jakies watpliwosci czy cos by sie dzialo po powrocie tu, to czy ktos tu zajmuje sie takimi sprawami ;)
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez malaroksi » 30 mar 2011, 20:29 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
Mój ma 15 i pół miesiąca , dziś zaczął wyraźnie mówić BĄK bo na parapecie leżał wielki Bąk i nie pozwoliłam mu się nim bawić :) I non stop chodził i pokazywał i mówił BĄK BĄK , śmiesznie tak, a Roksana ma 3,5 roku a jakoś wciąż nie mówi ładnie całymi zdaniami, wręcz mam wrażenie jakby się cofała w mowie, ani po angielsku nic lepiej nie mówi ani po polsku...agniecha napisał(a):malaroksi, a ile Twój Synus juz ma??
Co do ginekologa to dowiedziałam się dziś w pracy że wcale nie trzeba iść do GP by wsadzał tam swoje łapy tylko można iść bezpośrednio do centrum planowania rodziny i tam są bezpośrednio ginekolodzy i można się spokojnie umówić bez żadnego skierowania . Tak więc ja mam postanowienie też sobie zrobić przegląd podwozia :D
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez bogini8 » 30 mar 2011, 22:06 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
myslalam ze inny bak :Pmalaroksi napisał(a):dziś zaczął wyraźnie mówić BĄK
a gdzie takowe sie miesci?albo mieszcza?trzeba sie tam resjestrowac jakos specjalnei?czy kartaz GP wystaczy?malaroksi napisał(a):do centrum planowania rodziny
czasem trzeba :)malaroksi napisał(a):Tak więc ja mam postanowienie też sobie zrobić przegląd podwozia
-
- bogini8
- Wtajemniczony
Napisane przez malaroksi » 31 mar 2011, 08:41 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
sprawdź na google gdzie masz Family Planning Centre , karta wystarczy . Z FPC jest tak jak z dentystą możesz iść gdzie chcesz nie musi być najbliżej miejsca zamieszkania jak w przypadku GP zazwyczaj.bogini8 napisał(a):a gdzie takowe sie miesci?albo mieszcza?trzeba sie tam resjestrowac jakos specjalnei?czy kartaz GP wystaczy?
Kurcze co za pogoda, miało być ładnie , już sobie zaklepałam trawę w rolkach by po przykrywać miejsca na ogródku gdzie nie chce rosnąć a nie chce mi się nawet z domu wychodzić bo tak szaro i wietrznie...
-
- malaroksi
- Wtajemniczony
- Reputacja: 170
Napisane przez ewela119 » 31 mar 2011, 10:01 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
A ja jestem dzis po spotkaniu z "polozna" :roll: Po wielkiej batalii dali mi w koncu tlumacza (znowu) po czym polozna nie zaszczycila nas swoja obecnoscia :roll: Cholera pracuje jeden dzien w tyg i to nie przyjechala i nikt nie wiedzial dlaczego jej nie ma, karte ciazy wypelnila mi jakas pielegniarka ktora akurat miala czas. Dostalam jakis papierow i probek i nie wiem co do czego :roll: Kolejne spotkanie z nia mam dopiero 18 maja, dziwnie, no ale jak tak ma byc to niech bedzie. A to co najbardziej mnie smieszy to to ze przy ustalaniu tej wizyty chcialam zeby to byl piatek ale powiedzieli mi ze ona jest tylko w czwartki i musi byc czwartek a kolejna wizyte mam wyznaczona na srode, w poprzedniej ciazy bylo identycznie, tez upierali sie ze musze przyjsc w czwartek a kolejna wizyte dali mi na srode, watpie zeby sie pomylili drugi raz z rzedu :roll:
-
- ewela119
- Wtajemniczony
Napisane przez agg » 31 mar 2011, 10:20 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
chociaz cos ta pielegniarka zrobila? zmierzyla cisnienie, zbadala mocz, pobrala krew???
to jest jakas kpina z ta Twoja przychodnia!!!
masz wyznaczony juz termin usg?
a tak wogole to dzien dobry ;)
mam dzis wolne :D
ale zaraz zabieram Mala i jade do pracy pozegnac sie z ta kolezanka co odchodzi.
milego dzionka!
-
- agg
- Wtajemniczony
- Reputacja: 146
Napisane przez ewela119 » 31 mar 2011, 10:35 Re: Żony , matki i kochanki po 30-stce łaczmy się..
-
- ewela119
- Wtajemniczony
-